Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

Horoscop MARTIE. Ce ne rezervă luna zeului războiului

Publicat


Dacă vrei să-ți faci ordine prin gânduri cu sfaturi din astrologie, Cluj24 îți prezintă horoscopul pe luna aceasta. Impactul lui martie este semnificativ pentru fiecare zodie, cu atât mai mult cu cât, în data de 21 are loc trecerea în noul an astrologic.

Înainte de a afla ce îți rezervă astrele perioada următoare, este esențial să înțelegi energia lui Martie.

Această lună stă sub semnul planetei Marte, după cum reiese și din nume, care guvernează Berbecul (și Scorpionul, în astrologia tradițională). Marte se asociază și cu mitologia, prin legătura cu zeul războiului, Ares.

În consecință, luna martie se referă la puterea de acțiune, atingerea țelurilor și determinare, idei susținute și de simbolul planetei, care ilustrează o săgeată a cărei semnificație constă în: asertivitate, directitate, hotărâre, dar și agresivitate și nerăbdare.

În viața de zi cu zi, este ideal ca energia să fie manifestată sănătos. Cu alte cuvinte, dacă vrei să te extinzi teritorial desigur că mergi pe calea lui Ares, pe calea războiului, dar rezultatele nu vor aduce nimic bun.

De aceea, martie este o lună prosperă pentru cei care vor să contribuie pozitiv în lume, dar e marcată și de vulnerabilitate, dând curaj oamenilor să facă anumite lucruri care dezbină și distrug.

Marte și zeul războiului încurajează aventura, instinctele primare și comunicarea directă, prin urmare, ele pot ușura multe lucruri în viața de zi cu zi, dar o pot și complica, dacă rolurile nu sunt asumate corect.

Cel mai simplu, pentru a evita situațiile neplăcute și a menține echilibrul interior, deciziile trebuie să fie gândite de două ori înainte de a acționa, fiindcă Marte, implicit luna martie invită și la impulsivitate, iar această atitudine atrage, adesea, rezultate nefavorabile.

Berbec

Începi cu pași timizi, dar închei în forță, motiv pentru care vei amâna câteva decizii până vei căpăta mai multă încredere, spre sfârșitul lunii, ceea ce este și indicat.

Luna Nouă din 2 martie încurajează la înnoire și reorganizare pe plan personal. Lasă loc pentru introspecție și odihnă, întrucât sezonul berbecului se apropie și e nevoie de un „aperitiv” înainte de prânzul copios.

În primele zile ale lunii, dacă ai planuri de viitor, nu te grăbi, ia totul pe rând. Un impact semnificativ va avea sfatul unui prieten apropiat, așa că ascultă-l cu încredere.

Martie este o lună puternic influențată de planul profesional, motiv pentru care îți ocupă o mare parte din timp, dar pentru ca totul să se îmbine armonios, nu trebuie neglijată intuiția și nevoile proprii, dincolo de cele materiale.

Cu Venus în casa a treia (planul social) și cu Marte ca guvernator, vei ajunge să te implici în numeroase activități după 6 martie. Șansele să întâlnești o persoană importantă în cadrul evenimentelor sunt foarte mari, fii cu ochii în patru.

Cu toate acestea, nu e benefic să îți petreci fiecare zi în contexte dinamice, profesionale și sociale, întrucât Luna Plină din 18 Martie te îndrumă să delimitezi serios munca de odihnă. Relaxează-te fără să te simți vinovat, mai ales că se apropie sezonul Berbecului ce îți va aduce și mai multă energie care te va ajuta să „strălucești”.

Taur

Ești susținut de prieteni și cunoștințe în proiectele de luna aceasta, iar acestea nu sunt puține. Duci o viață activă, iar oportunitățile sunt pe măsură. Ți se deschid din ce în ce mai multe uși.

E recomandat să închei proiectele până în data de 20 martie, după care să te odihnești.

Luna Nouă din 2 martie te așează la o răscruce de drumuri în ceea ce privește planul social, prin urmare vei întâmpina provocări în relațiile cu prietenii. Nu te încăpățâna să le ceri ajutorul.

Ai grijă la felul în care îți exprimi ideile, căci cei din jur te vor lua mai în serios decât de obicei, iar în funcție de abordarea ta, îți vor rămâne alături pentru mult timp sau vor pleca. Sunt interesați de ceea ce vrei să spui, deci folosește asta în avantajul tău.

Randamentul va fi mai mare dacă din data de 20 martie vei păstra și câteva lucruri doar pentru tine, dat fiind că atunci începe să se manifeste nevoia ta de odihnă care nu trebuie neglijată.

Luna Plină din data de 18 îți va scoate la suprafață niște sentimente îngropate mai demult și îți va deschide ochii legat de anumite situații care necesită un plus de atenție.

Profită de eveniment pentru a face schimbări sănătoase în viața ta, fără teamă. E un moment în care conștientizezi mai multe lucruri despre sentimentele proprii, ceea ce îți va aduce roade dacă ești deschis și dornic să accepți adevărul despre tine.

Gemeni

Martie îți aduce mai multă vizibilitate, iar forța creatoare și cea de muncă sunt în creștere. Ai șansa să scoți la iveală propriile calități, ceea ce te face mai încrezător legat de drumul tău în viață.

Luna Nouă din 2 martie te ajută să îl identifici mai repede, în cazul în care până acum ai fost nehotărât, astfel că atingerea unui scop bine definit e sporită.

Perioada e prosperă pentru ideile și țelurile tale din carieră, aspect ce va contribui pozitiv la reputația ta. Activitățile fizice și mentale îți prind foarte bine, deci e bine să fii cât mai activ luna aceasta.

Luna Plină din 18 martie îți aduce revelații despre familie și confortul de acasă, deci vei fi mai receptiv la ideea că nu trebuie să te neglijezi nici pe tine, nici pe apropiați. Altfel spus, te va ajuta să te organizezi mai eficient, să observi și lucrurile din jur, nu doar propria persoană.

Zilele de 20 și 27 au Soarele și planeta Mercur în casa a treia, făcând ca planul social să fie mai activ. Pui foarte mult preț pe relații, comunitate și prieteni, deci poți valorifica legăturile cu ceilalți pentru un scop comun de care să vă bucurați împreună.

În această perioadă a lunii martie e recomandat să împărtășești ideile cu oamenii, pentru că impactul va fi unul pozitiv pentru ambele părți.

Rac

Simți nevoia de a schimba ceva în viața ta. Îți e frică, deși e momentul oportun. Ai nevoie de experiențe și perspective noi ca să îți mărești orizonturile.

Fiind zodie fixă, e foarte greu să renunți la ideile cu care te-ai obișnuit, astfel că vei întâmpina dificultăți încercând să schimbi ceva, dar reține că e spre binele tău.

Luna Nouă te provoacă să explorezi și să intri în contact cu lume și medii noi, marcând un moment de impas, căci nu îți place să te avânți.

Marte și Venus îți concentrează atenția asupra intimității începând din 6 martie, atrăgând după sine schimbări în relații. Comunică eficient ceea ce simți, fii sincer cu tine însuți și cu partenerul întrucât șansele să apară neînțelegeri legat de bani sunt foarte mari.

Evită certurile. Ești predispus să fii mai implicat decât e cazul în planul material, de aceea e util să discuți cu cei apropiați despre ce te frământă, altfel riști să ajungi în situația în care s-au adunat foarte multe neplăceri de care nu vei mai ști cum să scapi.

Luna Plină îți aduce mai multe clarificări despre posibile călătorii, oportunități de a învăța și stabilirea unor legături noi. Primește aceste bucurii cu inima deschisă fiindcă îți prind bine. Te stresezi prea mult, iar de multe ori nu e cazul.

Cu Venus și Saturn în casa a opta, vei căpăta o perspectivă mai matură asupra tematicilor principale din viața ta în ultimele 10 zile din lună. Acestea vor facilita planificarea viitorului și te vor ajuta cu luarea unor decizii.

Leu

Martie pune accentul pe relațiile cu apropiații și pe planul personal, vizând schimbările și îmbunătățirile din viața nativilor leu.

E luna ideală în care să te dedici unui proiect anume, întrucât menținerea atenției e mai eficientă. În plan amoros, se poate ajunge la un nou nivel de înțelegere care să consolideze relația.

Este, de asemenea, o perioadă prielnică lucrului cu sine în ceea ce privește demontarea mentalităților limitative, astfel că încrederea în forțele proprii e o temă principală luna aceasta.

Începând cu 2 martie, te simți foarte motivat să schimbi ceva în stilul tău de viață, iar lucrurile vin de la sine. Nevoia de mai multă apropiere și intimitate va fi stârnită de Luna Nouă, deci vei încerca să îți cunoști adevăratele emoții.

O parte din acestea are legătură cu situația amoroasă, despre care simți că sunt multe de spus. Ia pulsul, vezi ce rezoluții are și partenerul și analizați dacă ce gândiți amândoi despre situație este benefic pe termen lung.

În altă ordine de idei, simți o dorință arzătoare de a avea și mai mult control asupra propriei vieți încă din primele zile.

Dacă ți-ai pus la îndoială determinarea, martie îți va demonstra că ai investit energie acolo unde trebuie, iar dragostea cu care faci totul se va întoarce asupra ta.

După 6 martie, cu Venus și Marte în casa relațiilor, romantismul și plăcerea vor fi în floare, precum și dorința de a-ți folosi creativitatea la maximum. Magnetic din fire, vei atrage oameni care să îți aprecieze activitatea.

Cu toate acestea, vor apărea și conflicte, dat fiind că e o perioadă intensă din multe puncte de vedere, iar lecția pentru tine e să menții echilibrul. Adoptă o atitudine asertivă și vei face față situațiilor conflictuale dacă nu te aprinzi.

Luna Plină accentuează gândurile pe care le-ai fi evitat în mod normal și vizează propria valoare, dar și investițiile tale.

Nu uita că relațiile joacă un rol important, așa că observă atent cum decurg lucrurile cu cei din jur, mai ales pe plan amoros, martie îți aduce conștientizare.

Fecioară

Luna martie îți setează trei mari obiective: relațiile, cariera și bunăstarea. Te preocupă sănătatea iar rezultatele încep să se concretizeze.

Cu Luna Nouă, vei observa că apropiații sunt mai dornici să petreacă timp de calitate cu tine, iar acest lucru te ajută să începi cu dreptul noi relații sau să le îndrepți pe cele deja existente, fiind voință din ambele părți.

Cum martie e despre acțiune, e recomandat să fii cât mai prezent, lăsând trecutul în urmă. Ești mai interesat de diete decât de obicei și lucrezi de zor la a-ți pune la punct stilul de viață.

În primele săptămâni, totuși, atenția îți fuge către situația amoroasă și către creativitate. Din fericire, nu întâmpini probleme.

Asemenea celorlalte semne zodiacale, Luna Plină din 18 martie îți aduce revelații. Vei fi capabil să identifici mai ușor care sunt nevoile tale, independența fiind printre cele mai proeminente.

Comunicând îți vei consolida niște gânduri care obișnuiau să fie abstracte, dar vor căpăta un sens.

Altfel spus, martie te invită să îți faci ordine în viață, iar energia acestei luni de va ajuta să duci la bun sfârșit multe lucruri pe care ți le-ai propus, dacă ești dispus să cooperezi.

Balanță

Martie îți propune să investești în viitor pentru că energia acestei luni te ajută să îmbunătățești tot ce ține de sarcinile de zi cu zi. Atenție, însă, la competiție. Orgoliul te trage în jos, dar dacă ești deschis și comunicativ, rezultatele sunt favorabile.

Odată cu Luna Nouă din 2 martie, ești mai atent la munca depusă și la grija pe care ți-o porți, fiind interesat de metode eficiente de a te menține sănătos și cu chef de viață.

Pe plan relațional, totul e în permanență mișcare, astfel că e posibil să nu ști de unde să începi. Ce este sigur, însă, e nevoia ta de stabilitate. Vei depune mai mult efort pentru a obține un anumit lucru în care crezi cu adevărat.

După 6 martie, există două potențiale scenarii: fie aduci o mare bucurie cuiva, fie ești implicat într-o situație dramatică în plan social.

Pentru că Marte e vulnerabil și predispus la exces, e bine să cântărești foarte bine deciziile luna aceasta, pentru a evita să cazi în extreme. Aceste idei vor începe să se contureze odată cu Luna Plină din 18 martie.

Simți nevoia să te autoeduci, iar astrele te încurajează să faci primul pas.

Scorpion

Martie îți e unul dintre cei mai buni prieteni când vine vorba de dragoste, creativitate, plăceri și hobby-uri. Dacă începi cu dreptul, energia pozitivă se menține până la sfârșitul lunii.

Se vor mișca lucrurile în planul familial, unde vor apărea mai multe șanse să consolidezi relațiile cu membrii familiei.

Dacă ai în plan să începi ceva nou, acum e momentul, căci martie te îndrumă să îți asculți instinctele, iar Scorpionul e, prin definiție, o zodie intuitivă. Luna Nouă te invită să preiei controlul asupra fericirii și satisfacției propii.

Cu Venus și Marte în casa a patra, a familiei, după 6 martie se vor accentua preocupările față de aceasta, deci nu ezita să interacționezi mai mult cu cei de acasă, s-ar putea să descoperi ceva ce îți va aduce o bucurie de neuitat.

Începi să te simți din ce în ce mai confortabil sau, cel puțin, încep demersurile pentru a remedia o situație care a declanșat un dezechilibru în familie.

Luna Plină din 18 martie aduce multă activitate în viața socială, amintindu-ți să pășești și pe noi meleaguri. Vei fi surprins de importanța feedbackului de la prieteni. Fii deschis propunerilor de colaborare.

Acest lucru poate fi mai dificil întrucât Scorpionul e mai solitar, mai retras. Dar cu puțin efort, rezultatele vor vorbi de la sine.

Spre sfârșitul lunii, te preocupă rutina, sportul și sănătatea. Acordă-ți mai multă atenție.

Săgetător

Luna aceasta îți place să te retragi într-un spațiu intim, doar al tău, în care să te concentrezi pe interesele proprii, astfel că locul pe care îl numești „acasă” joacă un rol important pentru că acolo îți desfășori o mare parte din activitate.

Cu Luna Nouă din 2 martie, capeți încredere să te apuci de ceva nou sau să adopți o nouă perspectivă asupra unei teme familiale care e prezentă în viața ta de ceva timp.

Energia lui martie te ajută să fii mai conștient de propriile trăiri pe care obișnuiai să le neglijezi, iar pe plan financiar, șansele sunt din ce în ce mai mari să descoperi noi modalități de a-ți crește veniturile.

Venus și Marte se manifestă în planul social pentru tine, iar după 6 martie, e o perioadă bună să împărtășești idei cu cei din jur.

Luna Plină din 18 martie aduce recompense pentru munca depusă la muncă. Totodată, te va ajuta să vezi unde mai ai de muncit ca să fii mai eficient.

Spre sfârșitul lui martie, vei ieși treptat din cuib, căutând să te apropii și de lumea exterioară.

female with arrow statue

Capricorn

Luna asta încerci să găsești echilibrul între muncă și odihnă. Proiectele noi îți atrag atenția, cu atât mai mult cu cât stai bine pe planul comunicării.

Luna Nouă din a doua zi a lunii dă startul întocmai acestor noi idei. Dar vei avea și o modalitate diferită de abordare, ceea ce îți aduce un bonus când vine vorba de satisfacția personală.

Schimbările pe care le faci acum îți vor influența și viitorul mai îndepărtat, deci evită să tratezi cu superficialitate ce îți răsare în cale.

Venus și Marte pun accentul pe resurse începând cu data de 6 martie.

Odată accesate, poți să te ocupi de noile planuri de afaceri, dar e indicat să te consulți cu mai multe persoane înainte să alegi varianta optimă pentru tine.

Luna Plină din 18 martie te invită să te distanțezi de rutină, ai nevoie de o provocare și e bine să explorezi. Lasă lucrurile să vină la tine, nu te agita. Rămâi deschis.

Cu energia lui Mercur și a Soarelui în sfera chestiunilor familiale, simți nevoia de a te cuibări spre sfârșitul lunii, să îți canalizezi energia în relațiile cu cei de acasă și în relația cu propria persoană.

Tendința să cheltui impulsiv crește, evită pe cât posibil să cazi în plasă. Strânge banii pentru a te bucura de ceva mai frumos îndată ce luna impulsivității trece.

Vărsător

Martie te menține cu picioarele pe pământ. Legea atracției funcționează bine pentru tine perioada aceasta, astfel că atragi cu ușurință ceea ce îți dorești.

Luna Nouă din 2 martie te curață de frustrările financiare și te ajută să găsești o abordare mai sănătoasă vis-a-vis de situația materială. Mai concret, devii motivat să te auto-educi pentru a cheltui înțelept.

Dorința de a crea sau de a consolida o conexiune cu cineva se manifestă din ce în ce mai puternic după 6 martie.

Luna Plină din 18 scoate la iveală emoții puternice. Vărsătorii sunt, de obicei, mai detașați în acest sens, deci poate fi o provocare pentru tine.

Dacă ai nevoie de sprijin, nu ezita să discuți cu o persoană apropiată despre stările din ultima vreme. Va fi mai ușor să te acomodezi cu latura ta mai sensibilă.

Spre sfârșitul lunii, tema principală e comunicarea, cu Soarele în a treia casă. Ești mai curios și cauți să interacționezi mai mult cu cei din jur. Mercur potențează procesul începând cu 27 martie.

Ai grijă, totuși, la responsabilitățile pe care ți le asumi. Uneori tinzi să iei mai mult decât poți duce.

Pești

Pentru că la începutul lunii martie ești încă în sezonul propriei zodii, te simți în elementul tău. Introspectiv din fire, îți dedici timp meditând asupra lucrurilor, cu atât mai mult cu cât Venus și Marte pun accent pe intimitate după a șasea zi a lunii.

Continuă să te observi și vei descoperi lucruri utile despre propria identitate. Totuși, nu îți concentra atenția mai mult decât e nevoie, privește cât de obiectiv poți, iar rezultatele vor fi peste așteptări.

Fii sincer cu tine însuți și caută soluții practice. Peștii au tendința să se piardă în idei și visuri, de aceea realismul joacă un rol foarte important.

Relațiile cu prietenii vor scoate la iveală anumite părți negative care te pot determina să renunți la anumiți oameni pentru a-ți continua drumul.

Nu te izola de restul lumii, prefăcându-te că nu s-a întâmplat nimic. Curăță-te de emoțiile negative și mergi mai departe.

Luna Plină din 18 martie te duce cu gândul la dragoste. Odată ce scapi de blocajele existente se vor putea materializa și dorințele tale romantice.

Spre sfârșitul lunii, investești mai mult în tine, fiind capabil să îți reevaluezi prioritățile.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

Teologii ortodocși morți în închisorile comuniste, comemorați la Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca

Publicat

catedrala

Teologii și profesorii Academiei Teologice Ortodoxe din Cluj care au suferit în închisorile comuniste sau în muncă silnică la Canal au fost comemorați marți seara la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, de Ziua națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste.

Printre personalitățile care au fost pomenite se află pr. Liviu Galaction Munteanu, fostul rector al Institutului Teologic clujean, mort la Aiud și propus pentru canonizare, pr. Florea Mureșanu, mort la Aiud, pr. Ilarion Felea, mort la Aiud și propus pentru canonizare, Alexandru Filipașcu, mort la Canal, pr. Ioan Bunea, Ioan Lupaș și Gheorghe Noveanu.

Evenimentul, parte din manifestările dedicate centenarului Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a început cu o slujbă de pomenire, oficiată de mitropolitul Andrei și a continuat în sala mare a Muzeului Mitropoliei Clujului cu un eveniment cultural.

Momente artistice

„Seara culturală își propune o dezbatere – evocare în cadrul unei mese rotunde, la care vor participa istorici și teologi clujeni, care vor vorbi de contextul istoric în care teologii clujeni au pătimit, dar și despre felul în care trebuie recuperată memoria acestora”, se arată într-un comunicat al organizatorilor comemorării.

Evenimentul cultural a fost moderat de istoricul Andreea Ineoan-Dăniclă și i-a avut ca invitați pe Cosmin Cosmuța, Gabriel Gârdan, Bogdan Ivanov, Răzvan Perșa, cadre didactice universitare la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj și pe Dragoș Ursu, istoric și cercetător la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

În cadrul manifestării au susținut momente artistice actrița Elena Ivanca și mezzosoprana Elisabeta Kadelnik, acompaniată la pian de Larisa Pentea de la Opera Națională Română.

Evenimentul „Teologi clujeni în închisorile comuniste. O recuperare memorială” a fost organizat de Facultatea de Teologie din Cluj în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai” (UBB), Arhiepiscopia Clujului, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu”, Teatrul Național și Opera Națională Română Cluj-Napoca.

Citește mai departe

POLITICA

Dan Tanasă, candidat AUR la Primăria Brașov: ”Globalistul Coliban s-a născut talent și a murit speranță”

Publicat

De

Tanasă

Candidatul Alianței pentru Unirea Românilor, deputatul Dan Tanasă, le propune brașovenilor singura alternativă serioasă pentru funcția de primar.

„Globalistul Coliban s-a născut talent și a murit speranță. Cei care și-au pus speranțele în USR sunt acum dezamăgiți. Încă nu e clar, Coliban e incompetent sau ticălos? Ceea ce este sigur este că promisiunile au fost multe dar realizările au lipsit cu desăvârșire în mandatul actualului primar. Cumva era de așteptat, având în vedere faptul că acesta nu locuiește în Brașov, ci în Hărman.

Patru ani pierduți

Mandatul lui Coliban înseamnă alți patru ani pierduți pentru Brașov. Alți patru ani în care, exact ca și în mandatele lui Scripcaru, marile investiții au ocolit Brașovul și s-au dus în Cluj, Timiș sau Alba.

Coliban a distrus visul tinerilor la un cămin, la un apartament la un preț corect.

Dacă atunci când Coliban a venit la primărie în Brașov puteai cumpăra un apartament la 600-700 de euro mp acum prețurile sunt la 2000-2500 euro mp. Niciun tânăr nu își permite așa ceva. Coliban a blocat pur și simplu proiectele de dezvoltare a Brașovului și a favorizat anumite companii care construiesc foarte scump.

Primarul mafiei imobiliare

Sunt unii care zic că incompetența lui Coliban i-a câștigat un nou mandat de primar lui Scripcaru însă ideea este ridicolă. Tot Brașovul știe că Scripcaru este primarul mafiei imobiliare.

Să ne întoarcem la cel care a blocat construirea aeroportului din Brașov? Să ne întoarcem la baronul lui Băsescu? Să ne întoarcem la primarul care nu știe o limbă străină?

O ștampilă pusă pe Scripcaru este o ștampilă pusă de PSD și PNL, groparii României, pe Ciucă și Ciolacu. Tot Brașovul știe că Scripcaru se dușmănește cu Veștea. Se vor bloca unul pe altul iar cei care vor suferi în continuare sunt tot brașovenii. Brașovenii nu merită asta!

Dacă dorim să discutăm serios despre viitorul Brașovului nu putem discuta cu cel care a stăpânit orașul ca pe o feudă, baronul mafiei, sau cu un incompetent susținut de cei care ne-au îngropat morții în saci de gunoi, ne-au terorizat să se vaccinăm și au distrus afacerile românești”, a spus Tanasă.

Sătui de promisiuni

„Românii s-au săturat de promisiuni electorale și de politicieni. Și e normal să fie așa. De 35 de ani sunt mințiți. Scripcaru e candidatul lui Ciucă și Ciolacu, e PSD și PNL. Coliban e candidatul lui Băsescu și a lui Orban. Nu poți lua în serios aceste candidaturi”, a concluzionat Dan Tanasă.

AUR le propune brașovenilor un candidat serios, familist, cu credință în Dumnezeu, cu două facultați terminate la Universitatea Transilvania, cunoscător de cinci limbi străine. Dan Tanasă este deputat AUR, vicepreședinte și purtător de cuvânt al AUR.

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Bucură-te de AROME asiatice autentice la noul magazin Taste of Asia, din Iulius Mall Cluj

Publicat

taste of asia

Iulius Mall completează oferta culinară destinată pasionaților de experiențe gastronomice variate cu un nou concept de magazin, inspirat din energia vibrantă a marilor orașe asiatice.

taste of asia

Taste of Asia aduce o gamă variată de produse asiatice și ingrediente autentice, provenind din diverse regiuni ale Asiei. De la orez, tăiței și alge, la noodles, noodles instant și până la produse uscate și conserve, băuturi răcoritoare, ceai și cafea, lapte de cocos și snacks, magazinul te întâmpină cu o varietate de opțiuni, la prețuri competitive. Asezonează preparatele tale cu sosuri spicy sau condimente și bucură-te de dulciurile apreciate în toată lumea!

Bucură-te de AROME asiatice autentice la noul magazin Taste of Asia, din Iulius Mall Cluj

Pentru Taste of Asia calitatea este prioritatea numărul unu. În magazin vei găsi exclusiv ingrediente de cea mai bună calitate, asigurând o experiență culinară bogată. De asemenea, Taste of Asia pune accent pe inovație, prezentând constant rețete și produse noi pentru a oferi o experiență culinară unică și incitantă.

taste of asia

Noul concept al magazinului este adaptat publicului tânăr și are în vedere crearea unui ambient asiatic contemporan. Reprezentare vizuală, estetică și funcțională a legăturii între diferitele culturi asiatice, conceptul face trimitere la dinamismul contemporan și atmosfera din marile orașe asiatice, pline de lumină și mesaje transmise prin neoane colorate.

Taste of Asia este mai mult decât un brand, este o călătorie culinară. Vino la Iulius Mall Cluj și ,,Spice up your taste!”.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujeni inimoși, în ajutorul elevilor cu deficiențe de vedere. Mai sunt necesari 4.000 € pentru mașini de scris speciale

Publicat

De

Licitație caritabilă pentru elevii cu deficiențe de vedere din Cluj
Zeci de clujeni inimoși s-au mobilizat și au venit în ajutorul elevilor cu deficiențe de vedere care au nevoie de mașini de scris speciale. 
Astfel, la o licitație care a avut loc în weekend, și unde au fost scoase la vânzare creații ale câtorva elevi ai Liceului Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca, s-au strâns 6.300 de lei. Dar suma strânsă este mult mai mare, datorită unor sponsorizări atrase de Clubul Rotaract Gemina, care a organizat evenimentul.

FOTO. Clujeni inimoși, în ajutorul elevilor cu deficiențe de vedere. Mai sunt necesari 4.000 € pentru mașini de scris speciale

Evenimentul caritabil a avut ca scop achiziția a 6 mașini de scris Braille Tatrapoint Standard pentru elevii liceului clujean.
La strângerea de fonduri au luat parte aproximativ 70 de persoane care au donat și licitat pentru obiectele realizare de către elevii liceului. Astfel s-au strâns 6.300 de lei.
Elevii au realizat câteva tablouri, obiecte de artă, dar și diverse mesaje în alfabetul braille tipărite cu ajutorul mașinilor de scris, care au fost scoase la licitație.
Cei prezenți au avut parte și de o ședință foto gratuită, oferită de fotograful Adalbert Dohotariu, care a și găzduit evenimentul în studioul său.

Mai este nevoie de bani pentru achiziția mașinilor de scris speciale

Clubul Rotaract Gemina a reușit să obțină încă 25.000 de lei din sponsorizări. Pentru a achiziționa mașinile de scris speciale este nevoie de 10.000 de euro.
Din această sumă mai lipsesc acum doar 4.000 de euro și generații de elevi de la liceul clujean vor pitea să aibă aceste mașini de scris.
Cu ajutorul lor vor putea scrie texte, scrisori, dar și să formuleze documente mai complexe, cum ar fi lucrări de licență sau teze de doctorat.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax