Connect with us

EVENIMENT

Grup infracțional organizat. 12 milioane de țigări descoperite de DIICOT la Cluj

Publicat


cigarette g0e984f518 640

Ieri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au reținut pentru 24 de ore un inculpat cercetat pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă, şi folosirea documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri decât cele prezentate în vamă.

În urma investigațiilor, autoritățile au descoperit că în octombrie 2022, mai multe persoane au introdus și distribuit pe teritoriul țării cantități semnificative de „țigarete de proveniență extracomunitară, cu eludarea formalităţilor vamale impuse pentru indigenizarea acestora, cu eludarea plăţii taxelor vamale, a accizei şi a taxei pe valoare adăugată exigibile pentru astfel de bunuri”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, sâmbătă, 12 noiembrie, a fost depistat transportul a 600.000 de pachete cu țigarete netimbrate, 12 milioane la număr, pe raza județului Cluj.

„În urma verificării documentelor folosite pentru a justifica tranzitul de mărfuri, a rezultat că au fost folosite înscrisuri referitoare la ale bunuri decât cele transportate în realitate.

În cursul zilei de astăzi, va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului reţinut în cauză”, notează Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Campanie de împădurire: 10.000 de puieți prind rădăcini în Bobâlna, județul Cluj. Se caută voluntari

Publicat

Pe 5 aprilie, clujenii sunt invitați să pună umărul la o nouă acțiune de împădurire în satul Suarăș, comuna Bobâlna, organizată de Beard Brothers. Participanții vor planta 10.000 de puieți de gorun și frasin pe o suprafață de 3 hectare.

Organizația Beard Brothers organizează sâmbătă, 5 aprilie, o nouă campanie de împădurire în județul Cluj, făcând apel la clujeni pentru a lua parte la acțiune, ca voluntari. „Bărboții” își propun să planteze 10.000 de puieți de gorun și frasin, pe o suprafață de 3 hectare în satul Suarăș, comuna Bobâlna.

„Povestea noastră verde se continuă în sat Suarăş, comuna Bobâlna și în această primăvară, cu o altă încercare îndrăzneață căreia suntem pregătiți să-i facem față cu ajutorul vostru și al prietenilor de la Banca Transilvania! Așadar, pe data de 5 aprilie hai și dă-ne o mână de ajutor pentru un viitor mai bun, mai verde și mai sănătos!”, au transmis aceștia.

Persoanele vor să participe la acțiune în calitate de voluntari se pot înscrie online, completând acest formular.

De ce echipamente ai nevoie?

Echipamentul recomandat:

  • încălțăminte adecvată unui teren accidentat
  • haină/pelerină de ploaie
  • haină groasă în caz de nevoie
  • pălărie/șapcă/ mănuși de grădină

La rândul lor, organizatorii vor asigura:

  • două mese și apă
  • mănuși de grădină
  • găleți
  • puieți
  • scule de grădinărit: hârlețe, sape

Organizatorii le cer voluntarilor să asculte cu atenție instrucțiunile de plantare, disponibile și online, pentru a se asigura că puieții sunt plantați corect și pot crește sănătos. Participanții vor lucra în echipe de 2-3 persoane, fiecare având un rol bine definit în procesul de plantare. Se pune accent pe respectarea regulilor de protecția muncii pentru a evita accidentările, iar uneltele folosite trebuie returnate în stare bună. Organizatorii încurajează voluntarii să fie responsabili, să se hidrateze și să își gestioneze efortul, astfel încât experiența să fie una plăcută și sigură pentru toți.

Minorii au voie să participe la acțiunea de împădurire doar dacă sunt însoțiți de cel puțin o persoană adultă. Schimbările în program vor fi anunțate ulterior pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

FOTO. „Sfinții închisorilor și poezia lor” sau o altfel de întâlnire a elevilor cu istoria. Proiect al Școlii „Ion Creangă”

Publicat

De

istoria

Peste 60 de elevi și profesori de gimnaziu din județul Cluj au participat miercuri, la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Mănăștur, de pe str. Primăverii din Cluj-Napoca, la o întâlnire intensă și personală cu istoria trăită chiar de unii dintre bunicii lor.

Festivalul-concurs „Sfinții închisorilor și poezia lor” din cadrul proiectului interjudețean de cercetare istorică „Modele de ieri – modele de azi”, coordonat de prof. Daniela Cistelecan de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Cluj-Napoca, și-a propus să prezinte istoria recentă, în special cea a perioadei comuniste, prin ochii și din perspectiva elevilor pasionați de acest domeniu și să le stimuleze în același timp curiozitatea, dar și activitatea de cercetare istorică.

Dialog între generații

„Concursul e mai degrabă unul de istorie trăită. De bunici, de părinți și, implicit, de copii, pentru că am încercat să depășim granițele studiului clasic al istoriei din gimnaziu și să le stimulăm copiilor curiozitatea, să îi ducem spre zona de istorie orală.

Așa cum o arată și denumirea, „Modele de ieri – modele de azi”, proiectul se bazează pe dialogul între generații. Am încercat ca prin acest dialog să le predăm copiilor și, mai mult decât atât, să îi ajutăm să descopere singuri o altfel de istorie: istoria dură a comunismului trăită chiar de bunicii lor, încercând să le arătăm importanța păstrării și transmiterii peste generații a modelelor de credință, bunătate și demnitate”, afirmă prof. Daniela Cistelecan, coordonatorul proiectului și organizatorul concursului.

Departe de a fi un concurs clasic de cercetare istorică, „Sfinții închisorilor și poezia lor” din cadrul proiectului „Modele de ieri – modele de azi” este unul interdisciplinar, îmbinând domenii precum istoria, literatura, religia, artele sau psihologia.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujul devine, pentru trei zile, CAPITALA suveraniștilor și a conservatorilor europeni

Publicat

simion

Summitul liderilor ECR se desfășoară în perioada 26-28 martie, în inima Transilvaniei, în orașul Cluj-Napoca. Peste 45 de lideri și personalități conservatoare din Uniunea Europeană, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii se reunesc în cadrul unor ședințe de lucru și dezbateri privind: perspectivele economice și culturale ale cooperării dintre UE și SUA, consolidarea societăților europene, combaterea imigrației ilegale și reducerea decalajului dintre Europa de Vest și Europa de Est.

Printre participanți se numără președintele ECR, Mateusz Morawiecki, co-președinții grupului ECR din Parlamentul European, Patryk Jaki și Nicola Proccaccini, dar și europarlamentari din Italia, Polonia, Franța, Bulgaria, Luxemburg, Croația, Spania și România.

Clujul devine, pentru trei zile, CAPITALA suveraniștilor și a conservatorilor europeni

La finalul celor trei zile de eveniment, vicepreședintele ECR și președintele AUR, George Simion, va răspunde întrebărilor jurnaliștilor, în cadrul unei conferințe de presă organizate vineri, 28 martie, începând cu ora 11:30.

Citește mai departe

EVENIMENT

Buget de 1,4 milioane de lei pentru Zilele Clujului 2025, mai mare decât anul trecut

Publicat

zilele clujului 1

Bugetul alocat pentru ediția din acest an a Zilelor Clujului 2025 este de 1,4 milioane de lei. Proiectul de hotărâre va fi discutat de Consiliul Local în ședința din 27 martie.

Bugetul propus pentru organizarea Zilelor Clujului este anul acesta de 1,4 milioane de lei, iar proiectul de hotărâre urmează să fie discutat de Consiliul Local în ședința din 27 martie. Festivalul orașului se va desfășura între 22 și 25 mai.

Așa cum ne-am obișnuit în anii anteriori, evenimentul va include concerte, spectacole de lumini și drone, activități culturale și evenimente comunitare.

Cum vor fi cheltuiți banii

Bugetul alocat pentru ediția din acest an este structurat astfel:

  • 720.000 lei – prestația artiștilor
  • 300.000 lei – scene și sonorizare
  • 100.000 lei – spectacol de drone
  • 110.000 lei – video mapping
  • 95.000 lei – iluminat arhitectural al clădirilor
  • 75.000 lei – promovarea evenimentului

Comparativ cu ediția precedentă, suma alocată a crescut, de la 1,3 milioane lei la 1,4 milioane lei.

Un festival cu tradiție și mii de participanți

Zilele Clujului este organizat anual începând din 2011 și a devenit unul dintre cele mai așteptate evenimente ale orașului. Anul trecut, festivalul a atras peste 350.000 de participanți, atât clujeni, cât și turiști veniți din alte orașe pentru a se bucura de concerte, activități culturale și momente speciale.

Evenimentul aduce laolaltă artiști români și internaționali, spectacole impresionante de lumini și proiecții, dar și numeroase activități comunitare, consolidând statutul Clujului ca un hub cultural și artistic important în România.

Odată cu aprobarea proiectului de hotărâre de către Consiliul Local, organizatorii vor putea demara pregătirile pentru ediția din acest an. Rămâne de văzut ce artiști vor fi invitați și ce surprize le sunt pregătite participanților.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate