Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

Gheorghe Frățilă, șeful Salvamont Salvaspeo Cluj: Salvarea de pe munte nu e o meserie, e pasiunea unor oameni foarte dedicați

Publicat


Serviciul public județean Salvamont Salvaspeo Cluj numără astăzi aproape 100 de oameni. Grosul, cum spune directorul Gheorghe Frățilă, îl reprezintă volunatarii și aspiranții. Dar înainte ca acest serviciu să existe a fost o idee a unor pasionați de munte, de cățărări, de speologie sau scufundări.

Acum, salvatorii montani clujeni au ajuns să aibă peste 200 de intervenții pe an, din care aproape jumătate sunt pe timpul verii.

Gheorghe Frățilă, șeful Salvamont Salvaspeo Cluj: Salvarea de pe munte nu e o meserie, e pasiunea unor oameni foarte dedicați

Salvamont Salvaspeo Cluj este un serviciu public subordonat Consiliului Județean Cluj, care asigură funcționarea din punct de vedere financiar, și este coordonat operativ de către Departamentul pentru Situații Cluj, explică Gheorghe Frățilă. Structura cuprinde echipa salvamont, echipa salvaspeo și cea de scafandri.

Acest serviciu modern a început la Cluj cu o echipă de entuziaști voluntari, care și-au zis „trebuie sa facem treaba asta”. Gheorghe Frățilă a fost în echipa salvaspeo când acest serviciu nu exista nici măcar ca idee la Consiliul Județean. Dar după ce a apărut legilația, a apărut și serviciul public, care s-a dezvoltat în timp.

 

„Acum, partea de salvatori montani și cea administrativă este asigurată de angajați, voluntari și aspiranți. Pe partea de salvaspeo și scufundări, grosul activitității este asigurat de voluntari. Noi stăm foarte bine la capitolul voluntari, deși aceștia au nevoie de dublă, chiar triplă pregătire.

Acum sunt 78 de posturi prevăzute în organigramă, dintre care 50 sunt cele de vountari, care sunt strict persoane cu pregătire de salvare. Apoi avem și aspitanți, care nu sunt încă salvatori, dar se pregătesc în cadrul echipei”, spune directorul Serviciul public județean Salvamont Salvaspeo Cluj, Gheorghe Frățilă.

Serviciul Salvamon Vlădeasa e externalizat

Totuși, pentru că nu era suficient personal, una dintre formații este externalizată către ONG-ul Salvamont Vlădeasa, care asigură intervenția și toată activitatea pe raza comunelor Mărgău, Săcuieu și Poieni și ajută iarna, pe perioada funcționării pârtiilor de schi de la Beliș.

„La Salvamont Vlădeasa sunt 8 angajați și cam 10 voluntari. Cu toții, ne apropiem de 100 de oameni, ceea ce nu este rău. Resursa umană este foarte importantă, în special pe partea de scafandri. Acolo poți să ai echipamentele de pe lume, dacă nu ai oameni dedicați… Nu ai cum să-i plătești, nimeni nu cred că ar merge pe bani să se schufunde sub ghiață să caute oameni înecați”, explică Gheorghe Frățilă.

Pregătirea continuă e esențială

Cei care activează în Serviciul Salvamont Salvaspeo Cluj au un program de pregătire internă foarte complex, pe fiecare domeniu de activitate.

„Noi periodic trebuie să ne reacredităm. Din trei în trei ani participăm la o minișcoală. Acolo ești evaluat și dacă primești reatestarea, încă trei ani mai poți să practici meseria. De aceea, pregătirea este esențială”, susține șeful Salvamont Salvaspeo Cluj.

Pe lângă asta serviciul pregătește și aspiranți. Dar ca să devii aspitant trebuie să îndeplinești anumite condiții.

„Cine vrea să vină ca aspirant la acest serviciu trebuie să aibă un nivel mediu de schi și de cățărat la salvamont, un nivel minim de școala de tehnică de speologie alpină 1 pentru salvaspeo, sau advanced diver pentru scafandri. Nu primim de la zero pe nimeni”, spune Gheorghe Frățilă.

Un singur snowmobil la patru pârtii de schi

Dotările, spune Gheorghe Frățilă sunt bune, dar este loc ca acest serviciu să se dezvolte. Astfel, s-ar impune înființarea unui punct de prim ajutor, dacă nu chiar o bază în zona Tarnița, unde există niște trasee care sunt foarte vizitate și care nu sunt „la îndemâna” salvatorilor.

„Stăm prost la capitolul snowmobile pentru că din cele 4 pârtii din județ, niciuna nu are evacuarea la bază, cum au marea majoritatea. În mod normal, te duci cu mașina la baza pârtiei, iei transportul pe cablu și urci. La noi, cu mașina ajungi sau la mijloc, sau în partea de sus a pârtiei, deci practic accidentatul trebuie urcat, iar noi avem un singur snowmobil la 4 pârtii, care sunt în zone diferite”, spune Gheorghe Frățilă.

Echipament din banii proprii

În urmă cu doar câteva zile, Serviciul Salvamont Salvaspeo Cluj a primit o autospecială de intervenție pe teren accidentat de la DSU. Aceasta, spune șeful Salvamont Salvaspeo Cluj, va spori viteza și capacitarea de a interveni în zone unde accesul este dificil și, ce este și mai important, mai sus decât puteau ajunge până acum.

Autospeciala este dotată medical pentru prim ajutor și are o remorcă pentru transportul câinilor de căutare-salvare. Chiar dacă seviciul clujean este sprijinit cu un câine de căutare-salvare de către un ONG, Gheorghe Frățilă spune remorca va fi folostă pentru transportul echipamentului scafandrilor sau al dronelor.

În ceea ce privește echipamentul salvatorilor, aici lucrurile stau diferit.

În principal la cei de la salvaspeo, dar și la scafandri, echipamentul individual este asigurat din resurse proprii ale voluntarilor. Au ajuns să aibă echipament cu care se pot duce la 100 de metri adâncime și cu care fac și pregătirea. Asta nu e o meserie, ci pasiunea unor oameni foarte dedicați. Un astfel de echipament ajunge să coste cât autospeciala primită acum”, a precizat Gheorghe Frățilă.

Cea mai complicată intervenție a salvatorilor clujeni

Anul trecut, Serviciul Salvamont Salvaspeo Cluj a avut 250 de intervenții. La fel ca în alți ani, majoritatea au fost pe părtiile de schi, dar sunt aproape la fel de multe intervenții și vara, iar, de regulă, cele din sezonul cald sunt mai complicate, spune Gheorghe Frățilă.

„Anual, salvatorii montani clujeni au și 4, 5 intervenții de recuperare a persoanelor care și-au pierdut viața, iar pentru șeful Salvamont Salvaspeo Cluj, un astfel de caz a fost și cel mai periculos și complex.

Este vorba de reacuperarea unui cadavru din Salina Turda, o persoană care s-a sinucis într-una dintre sălile care nu sunt amenajate pentru turiști.

„A trebuit să fie scos corpul neînsuflețit al unei persoane dintr-o sală în care cei de la salină ne-au spus că nu putem intra pentru că sunt acumulări de gaze, deși acest lucru nu se știa exact. Erau multe elemente care nu sunt gestionabile prin proceduri standard. Deci nu știam dacă sunt sau nu gaze și nu aveam echipament specific ca să intervenim în acasta situație – cei de la salvări miniere sunt dotați cu aparate de respirat cu circuit închis și cu senzori speciali de măsurare.

Apoi stânca, fiind sare, nu există sisteme omologate ca să ne fixăm. Nu știam exact zona de aterizare, dacă e în apă, ce adâncime are apa respectivă, dacă trebuie barcă sau nu. Erau prea multe necunoscute în ecuație. Au venit salvatori minieri, care, însă, nu știau să coboare pe coardă. Sala are 90 de metri înălțime și am intrat printr-o <<fereastră>> la 60 de metri, într-un clopot care se deschidea, practic erai în aer la 20 de metri de cel mai apropiat perete. Aterizarea s-a făcut în baltă, dar nu era foarte adâncă, cam până la brâu”, povestește Gheorghe Frățilă.

Intervenția a durat trei zile, dar trupul neînsuflețit a fost adus la suprafață, și asta printr-o colaborare cu toți cei implicați.

Sfaturi pentru cei care merg pe munte

Gheorghe Frățilă spune că salvatorii montani au de a face cu două tipuri de cazuistică: oameni care pornesc în drumeții nepregătiți și cei care duc totul la extrem.

„În primul caz este vorba de oamenii care merg total nepregatiți, fără să se informeze despre starea vremii, despre lungimea traseului, ce echipament au nevoie. E important să își stabilești un program pentru pregătirea fizică specifică perioadei din an.

O altă categorie este cea a oamenilor care sunt bine pregătiți, dar care merg spre extrem. Aceștia se bazează prea mult pe echipament și prea puțin pe nivelul lor de cunoștințe și cad în extrema cealaltă, adică duc lucrurile prea departe și nu le mai pot gestiona”, spune Gheorghe Frățilă.

De aceea, spune șeful Salvamont Salvaspeo Cluj este important ca cei care pleacă pe munte să își facă un plan pe care să îl respecte. Apoi, aceștia trebuie să aibă în vedere ce pot să facă, cu cine merg pe munte și ce pot ceilalți.

Foto: Serviciul Județean Salvamont Salvaspeo Cluj

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

Apeluri telefonice false date în toată Țara ca să descurajeze votanții AUR

Publicat

De

Apeluri telefonice AUR

Răspândirea de mesaje mincinoase nu e pedepsită? Mii de oameni m-au alertat în ultimele zile că au primit apeluri telefonice false.

Frica de AUR naște idei revoltătoare în mintea celor care știu că în 2024 își pierd scaunele moi, că toate sinecurile lor își pierd posturile și că aceste alegeri istorice de anul acesta îi vor trimite la coșul de gunoi al istoriei. Acolo unde, de fapt, le este locul!

Apeluri telefonice false date în toată Țara ca să descurajeze votanții AUR

Disperarea lor atinge cote maxime cu fiecare zi care se scurge spre data alegerilor din 9 iunie. Simt frica, sunt în haos, știu că după 9 iunie își pierd funcțiile, își pierd combinațiile, pierd tot!

Și, la ce recurg ei încercând să ne oprească și să vă oprească? La apeluri telefonice, neasumate, plătite din banii contribuabililor români, pentru a încerca să nu piardă alegerile! Josnic! Umilitor!

Aceste apeluri telefonice, primite de la numerele 0377900838, 0377900832, 0377900836 și 0377900834 transmit mesaje care spun că în diferite localități George Simion sau AUR a făcut blat cu PSD.

George Simion, Președintele Alianței pentru Unirea Românilor

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Jandarmeria Cluj face recrutări în vederea admiterii la școlile de subofițeri. 700 de locuri scoase la concurs

Publicat

De

Jandarmeria Cluj face recrutări

Jandarmeria Cluj organizează o campanie de recrutare pentru tinerii interesați de o carieră militară în Jandarmeria Română, în cadrul sesiunii de admitere aprilie – iulie 2024.

Cei care vor să îmbrace uniforma militară, mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a se înscrie la concurs.

Jandarmeria Cluj face recrutări în vederea admiterii la școlile de subofițeri. 700 de locuri scoase la concurs

Gruparea de Jandarmi „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca organizează campania de recrutare până în data de 14 mai, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail cariera@jandarmeriamobilacluj.ro, inclusiv sâmbătă și duminică.

Data limită de depunere a dosarelor în volum complet este 21 mai 2024.

Cursurile se fac în Drăgășani și Fălticeni

La concurs au fost scoase 700 de locuri, respectiv 350 la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani și 350 locuri la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni.

Candidații trebuie:

  • să aibă cetățenia română şi domiciliul în România;
  • să cunoască limba română, scris şi vorbit;
  • să aibă capacitate deplină de exercițiu;
  • să fie apți din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;
  • să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
  • să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat;
  • să aibă un comportament corespunzător principiilor şi cerințelor de conduită admise şi practicate în societate;
  • să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației când a intervenit reabilitarea;
  • să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni;
  • să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
  • să nu fi desfășurat activități de politie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
  • să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniți în anul participării la concurs;
  • să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ţinuta de vară;
  • să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puțin 9,00, cu excepția candidaților care au absolvit instituții de învățământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj calificativ purtarea elevului;
  • să nu fi fost exmatriculați pentru abateri disciplinare dintr-o instituție de învăţământ;
  • să deţină sau să obţină până la absolvire permis de conducere categoria B.

Jandarmeria Cluj recrutează și candidați pentru școlile de poliție

De asemenea, Gruparea de Jandarmi „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca recrutează candidați pentru înscrierea la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ din structura Ministerului Apărării Naționale care formează și pregătesc ofițeri și subofițeri pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Pentru mai multe informații accesați acest link sau sunați la telefon 0264/595514, int. 24118, de luni până vineri între orele 08.00-16.00, Serviciul Resurse Umane.

Citește mai departe

EVENIMENT

FCSB-CFR Cluj, 0-1. Foarfecă Otele, Bîrligea, piatră și TREI puncte pe hârtie pentru locul 2

Publicat

CFR Cluj

CFR Cluj a întâlnit, sâmbătă seara, pe FCSB, la București în penultimul meci al play-off-ului Superligii. Bucureștenii erau prematur campioni în timp ce clujenii luptau pentru locul 2 care i-ar fi scutit de baraj pentru Conference League. Meciul s-a încheiat cu victoria clujenilor, 0-1, a marcat Otele (min.76), victorie care-i mențin în poll-position în lupta pentru locul 2.

Echipele de start:

FCSB (4-3-3): Târnovanu – V. Crețu, Dawa, Chiricheș, Radunovic – Lixandru, Șut, Olaru (cpt.) – Oct. Popescu, Băluță, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad, Panțîru, Haruț, Miculescu, Pandele, Luis Phelipe, Antwi, Toma, Ov. Popescu, Alhassan, Radaslavescu, David Popa
Antrenor: Elias Charalambous

FCSB-CFR Cluj, 0-1. Foarfecă Otele, Bîrligea, piatră și TREI puncte pe hârtie pentru locul 2

CFR CLUJ (4-3-3): Sava – Mogoș, Boben, Kresic, Camora (cpt.) – Muhar, K. Keita, Tachtsidis – Deac, Bîrligea, Otele
Rezerve: Hindrich, Bălgrădean – Cr. Manea, Abeid, M. Ilie, Ajeti, Aussi, R. Filip, Fică, Avonou, Serebe, Michael
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: Arena Națională (București)
Arbitru: Sebastian Colțescu (București) / A1: George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel) / A2: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea) / Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan (Arad) / Arbitru AVAR: Adrian Vornicu (Iași) / R1: Iulian Dima (București) / Observator arbitri: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea)

CFR începe sus meciul, făcând un pressing care le aduce și prima mare ocazie în min.8 când Bîrligea, scăpat singur cu Târnovanu, nu reușește să înscrie.

Bucureștenii, evadați în campioni, având doar de plătit o datorie a finului către naș, încearcă să pună presiune pe poarta lui Sava fără prea mare succes, însă.

Cei care au ocazii sunt tot clujenii, prin Bîrligea în min.29 și Deac în min.31.

Repriza a doua a marcat o incisivitate sporită a bucureștenilor, care au avut și ei două ocazii mai periculoase. Bârligea mai irosește o șansă bună de a marca pentru ca, în min.76, Otele să apeleze la o foarfecă la croiul golului de 0-1.

Finalul aduce 3 puncte mari CFR-ului, foarte bune în lupta pentru locul 2, după un joc în care clujenii au „vrut mai mult victoria” decât adversarul.

Citește mai departe

EVENIMENT

FC Voluntari – „U” Cluj. Echipa lui Sabău LUPTĂ pentru victorie în ultima etapă din play-out

Publicat

U Cluj joaca cu FC Voluntari în n ultima etapă din play-out

Echipele FC Voluntari și FC Universitatea Cluj se vor întâlni duminică, de la ora 21:30 pe Stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari unde vor disputa ultima partidă din play-out.

„Șepcile roșii” trebuie să obțină o victorie pentru a avea șansa să termine acest sezon pe locul secund din play-out.

FC Voluntari – „U” Cluj. Echipa lui Sabău LUPTĂ pentru victorie în ultima etapă din play-out

Echipa antrenată de Neluțu Sabău a disputat săptămâna trecută ultima partidă de pe teren propriu din acest sezon, acolo unde a obținut doar un rezultat de egalitate, 3-3 cu Dinamo București, rezultat obținut în minutele de prelungire, după ce Ovidiu Bic a stabilit egalitatea și a smuls un punct în penultima etapă din play-out.

FC Voluntari este obligată să obțină cele 3 puncte pentru a scăpa de emoțiile retrogradării directe și să mențină șanse la prima poziție aflată deasupra locurilor de baraj.

Echipa antrenată de Florin Pârvu calcă strâmb de trei etape și acest lucru a făcut ca FC Voluntari să stea cu emoții până la ultima etapă a play-out-ului.

Echipa din Voluntari are trei rezultate de egalitate în ultimele trei partide, ultimul dintre acestea fiind obținut cu o săptămână în urmă pe terenul celor de la FC Botoșani.

FC Universitatea Cluj vrea să obțină prima victorie împotriva echipei FC Voluntari

Prima dată când cele două echipe s-au întâlnit în acest sezon a fost la 5 noiembrie 2023 pe Stadionul Cluj Arena, acolo unde „șepcile roșii” au fost învinse cu scorul de 2-1, golurile fiind marcate de Ianis Stoica pentru gazde, în timp ce pentru oaspeți au marcat Nemec și Dumiter, aducând victoria oaspeților.

Partida din returul campionatului s-a desfășurat pe Stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari la data de 8 martie și s-a încheiat cu o remiză albă, astfel FC Universitatea Cluj poate obține mâine seară prima victorie din acest sezon împotriva echipei FC Voluntari.

Înaintea ultimei partide din play-out, FC Universitatea Cluj se află pe a patra poziție din play-out cu 30 de puncte și este salvată de orice emoție a retrogradării, în timp ce FC Voluntari ocupă loc de baraj și are nevoie de victorie pentru a avea șanse să scape de teama retrogradării.

Cosmin Olaru

Foto: Facebook/ U Cluj

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax