Connect with us

ACTUALITATE

GCS: Peste 14.000 de cazuri noi de COVID și 22 de decese raportate în ultimele 24 de ore. Mai puține cazuri decât sâmbătă

Publicat


Un număr de 14.088 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au fost raportate 22 de decese, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică. Numărul cazurilor este mai mic decât în zilele precedente.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 23 ianuarie, ora 10,00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 14.088 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2. De asemenea, au fost raportate 22 de decese”, precizează GCS.

Dintre persoanele răpuse de virus, 13 sunt bărbați și 9 femei. Acestea erau internate în spitale din judeţele Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Maramureş, Neamţ şi Olt.

Un caz a fost înregistrat la categoria de vârstă 50 – 59 ani, ale şase cazuri au fost raportate la categoriile de vârstă 60 – 69 ani şi 70 – 79 ani şi nouă la categoria de vârstă peste 80 ani.

Din totalul de 22 de pacienţi decedaţi, 20 au fost nevaccinaţi şi 2 vaccinaţi anti-covid. Pacienţii vaccinaţi aveau vârste în grupele 60 – 69 ani şi peste 80 ani. Conform GCS, toate decesele s-au înregistrat la pacienţi care au prezentat comorbidităţi.

Spre deosebire de zilele precedente, numărul cazurilor noi este mai mic. Atât sâmbătă, 22 ianuarie, cât și vineri, 21 ianuarie, s-au raportat peste 19.000 de cazuri noi, cu 5.000 mai mult decât în ultima zi de săptămână.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

Proiectul POIM ”Siguranță sanitară pentru copiii clujeni” demarează la Cluj

Publicat

De

În data de 19 octombrie 2020, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat apelul și Ghidul de accesare a fondurilor pentru consolidarea capacităţii unităților de învățământ de stat în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2.

Pe 15 ianuarie 2021, în cadrul acestui apel, pentru a susține școlile solicitante din județ, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a depus, în calitate de beneficiar, proiectul ”Siguranță sanitară pentru copiii clujeni”- cod SMIS 143641 prin care sprijină desfășurarea în condiții de siguranță a activității școlilor din județul Cluj.

Ca urmare a semnării contractului de finanțare în data de 14.03.2022, prin programul POIM, va fi demarat procesul de recuperare a sumelor cheltuite în anul 2020 pentru siguranță sanitară în contextul urgenței datorate pandemiei de COVID-19 pentru achiziționarea de dezinfectanți în valoare totală de 49.256,48 lei, precum și procesul de achiziții publice, bazat pe un buget de 959.063,72 lei, pentru cele 103 unități de învățământ-parteneri asociați (Anexa 1).

Care este valoarea proiectului

Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi 32.297 de persoane, adică 6.314 preșcolari, 23.249 elevi, 2.734 cadre didactice și personal auxiliar. Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 1.031.887,24 lei.

Obiectivul general al proiectului: Asigurarea materialelor sanitare pentru 103 de unități de învățământ preuniversitar de stat, din 70 de unitati administrativ-teritoriale clujene, pentru gestionarea situației generate de riscul de infecție cu virusul SARS-Cov-2, prin asigurarea resurselor materiale indispensabile măsurilor de protecție sanitară, în anii școlari 2020-2022.

Obiective specifice

Obiectivele specifice ale proiectului: 1. Asigurarea necesarului de măști de protecție sanitară pentru elevii și personalul din 103 unități de învățământ preuniversitar de stat, cu personalitate juridică, din 70 de unități administrativteritoriale clujene, în anii școlari 2020-2022. 2.

Asigurarea necesarului de dezinfectanți pentru 103 unități de învățământ preuniversitar de stat cu personalitate juridică și structurile acestora, din 70 de unități administrativ-teritoriale clujene. 3. Asigurarea identității vizuale și a vizibilității proiectului pentru conștientizarea și afirmarea sprijinului Uniunii Europene pentru localizarea răspândirii coronavirusului, pe durata desfășurării activităților didactice.

Rezultatele proiectului – Managementul general al proiectului: planificarea, organizarea, evaluarea și controlul proiectului. – Asigurarea identității vizuale și a vizibilității proiectului. – Asigurarea materialelor sanitare de protecție necesare în contextul gestionării crizei COVID 19: Măști de protecție medicală- 2.858.130 buc. Dezinfectant pentru mâini- 660 recipiente de 1l (achiziție 2020) și 2.369 recipiente de 1l (2022). Dezinfectant pentru suprafețe- 1.448 recipiente de 0,75l (achiziție 2020) și 5.197 recipiente de 0,75 l (2022).

Valoarea totală a proiectului este de 1.031.887,24 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 1.031.887,24 lei.

Prin acest proiect de anvergură, Inspectoratul Școlar Județean Cluj va contribui direct la desfășurarea, în condiții de siguranță sanitară, a activității didactice din cele 103 unități de învățământ beneficiare. Perioada de implementare a Proiectului – 31 luni.

Data începerii proiectului: 21.09.2020 Data finalizării proiectului: 31.03.2023 Proiectul cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională – REACT-EU prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL INFRASTRUCTURĂ MARE

ANEXA 1

Lista unităților de învățământ-parteneri asociați în cadrul proiectului POIM cod MYSMIS_143641 Nr. crt. Unitatea de învățământ preuniversitar 1. Școala Gimnazială Aghireșu – Fabrici, com. Aghireșu, jud. Cluj 2. Școala Primară Aiton, com. Aiton, jud. Cluj 3. Școala Gimnazială Aluniș, com. Aluniș, jud. Cluj 4. Școala Gimnazială „Ștefan Pascu” Apahida, jud. Cluj 5. Școala Gimnazială Așchileu Mare, com. Așchileu, jud. Cluj 6. Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Baciu, com. Baciu 7. Școala Gimnazială Specială „Transilvania” Baciu, com. Baciu, jud. Cluj 8. Școala Gimnazială „Mircea Luca” Băișoara, com. Băișoara, jud. Cluj 9. Școala Gimnazială „Avram Iancu” Beliș, com. Beliș, jud. Cluj 10. Școala Gimnazială „Alexandru Vaida Voevod” Bobâlna, com. Bobâlna, jud. Cluj 11. Școala Gimnazială Bonțida, com. Bonțida, jud. Cluj 12. Școala Gimnazială Borșa, com. Borșa, jud. Cluj 13. Școala Gimnazială Buza, com. Buza, jud. Cluj 14. Școala Gimnazială Căianu, com. Căianu, jud. Cluj 15. Școala Gimnazială Călărași, com. Călărași, jud. Cluj 16. Școala Gimnazială Călățele, com. Călățele, jud. Cluj 17. Școala Gimnazială Cămărașu, com. Cămărașu, jud. Cluj 18. Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” Câmpia Turzii, jud. Cluj 19. Grădinița Cu Program Prelungit „Lumea Prichindeilor” Câmpia Turzii, jud. Cluj 20. Grădinița Cu Program Prelungit „Pinocchio” Câmpia Turzii, jud. Cluj 21. Liceul Teoretic „Pavel Dan” Câmpia Turzii, jud. Cluj 22. Școala Gimnazială „Avram Iancu” Câmpia Turzii, jud. Cluj 23. Școala Gimnazială Căpușu Mare, com. Căpușu Mare, jud. Cluj 24. Școala Gimnazială Cășeiu, com. Cășeiu, jud. Cluj 25. Școala Gimnazială Câțcău, com. Câțcău, jud. Cluj 26. Școala Gimnazială Cătina, com. Cătina, jud. Cluj 27. Școala Gimnazială Ceanu Mare, com. Ceanu Mare, jud. Cluj 28. Școala Gimnazială Chiuiești, com. Chiuiești, jud. Cluj 29. Școala Gimnazială „Octavian Goga” Ciucea, com. Ciucea, jud. Cluj 30. Școala Gimnazială Ciurila, com. Ciurila, jud. Cluj 31. Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă Cluj-Napoca, jud. Cluj 32. Grădinița Specială Cluj-Napoca, jud. Cluj 33. Liceul Special Pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, jud. Cluj 34. Liceul Tehnologic Special Pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca 35. Școala Gimnazială Specială Centru De Resurse și Documentare privind Educația Inclusivă/Integrată Cluj-Napoca, jud. Cluj 36. Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flora” Cluj-Napoca, jud. Cluj 37. Școala Profesională Specială „Samus” Cluj – Napoca, jud. Cluj 38. Școala Gimnazială Cojocna, com. Cojocna, jud. Cluj 39. Școala Gimnazială „Simion Balint” Copăceni, com. Săndulești, jud. Cluj 40. Școala Gimnazială „Lia Manoliu” Cornești, com. Cornești, jud. Cluj 41. Școala Gimnazială Cutca, com. Sânmartin, jud. Cluj 42. Școala Gimnazială Cuzdrioara, com. Cuzdrioara, jud. Cluj 43. Școala Gimnazială „Gelu Românul” Dăbâca, com. Dăbâca 44. Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej, jud. Cluj 45. Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Dej, jud. Cluj 46. Liceul Tehnologic „Someș” Dej, jud. Cluj 47. Liceul Tehnologic Special Dej, jud. Cluj 48. Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej, jud. Cluj 49. Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, jud. Cluj 50. Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Dej, jud. Cluj 51. Școala Gimnazială Nr. 1 Dej, jud. Cluj 52. Grădinița Cu Program Prelungit „Arlechino” Dej, jud. Cluj 53. Grădinița Cu Program Prelungit „Junior” Dej, jud. Cluj 54. Grădinița Cu Program Prelungit „Lumea Piticilor” Dej, jud. Cluj 55. Grădinița Cu Program Prelungit „Paradisul Piticilor” Dej, jud. Cluj 56. Grădinița Cu Program Prelungit „Piticot” Dej, jud. Cluj 57. Școala Gimnazială „Ștefan Micle” Feleacu, com. Feleacu, jud. Cluj 58. Școala Primară Fizeșu Gherlii, com. Fizeșu Gherlii, jud. Cluj 59. Școala Gimnazială Frata, com. Frata, jud. Cluj 60. Școala Gimnazială Gârbău, com. Gârbău, jud. Cluj 61. Școala Gimnazială Geaca, com. Geaca, jud. Cluj 62. Liceul Tehnologic Gherla, jud. Cluj 63. Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla, jud. Cluj 64. Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond” Gherla, jud. Cluj 65. Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla, jud. Cluj 66. Școala Gimnazială Nr. 1 Gherla, jud. Cluj 67. Grădinița Cu Program Prelungit „Arici Pogonici” Gherla, jud. Cluj 68. Grădinița Cu Program Prelungit „Căsuța Fermecată” Gherla, jud. Cluj 69. Grădinița Cu Program Prelungit „Veseliei” Gherla, jud. Cluj 70. Liceul Teoretic „Gelu Voievod” Gilău, jud. Cluj 71. Școala Gimnazială Hășdate – Finișel, com. Săvădisla, jud. Cluj 72. Școala Gimnazială Iara, com. Iara, jud. Cluj 73. Școala Gimnazială Iclod, com. Iclod, jud. Cluj 74. Școala Gimnazială „Kos Karoly” Izvoru Crișului, com. Izvoru Crișului, jud. Cluj 75. Școala Primară Jichișu de Jos, com. Jichișu de Jos, jud. Cluj 76. Școala Gimnazială Luna, com. Luna, jud. Cluj 77. Școala Gimnazială Măguri Răcătău, com. Măguri Răcătău, jud. Cluj 78. Școala Gimnazială Mănăstireni, com. Mănăstireni, jud. Cluj 79. Școala Gimnazială „Pelaghia Roșu” Mărișel, com. Mărișel, jud. Cluj 80. Școala Gimnazială „Tamas Gyula” Mera, com. Baciu 81. Școala Gimnazială Mintiu Gherlii, com. Mintiu Gherlii, jud. Cluj 82. Școala Gimnazială „Liviu Dan” Mociu, com. Mociu, jud. Cluj 83. Școala Gimnazială Negreni, com. Negreni, jud. Cluj 84. Școala Gimnazială Nireș, com. Mica, jud. Cluj 85. Școala Gimnazială Pălatca, com. Pălatca, jud. Cluj 86. Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” Panticeu, com. Panticeu, jud. Cluj 87. Școala Gimnazială Ploscoș, com. Ploscoș, jud. Cluj 88. Școala Gimnazială Poieni, com. Poieni, jud. Cluj 89. Școala Gimnazială Răchițele, com. Mărgău, jud. Cluj 90. Școala Profesională Răscruci, com. Bonțida, jud. Cluj 91. Școala Gimnazială Săcuieu, com. Săcuieu, jud. Cluj 92. Școala Gimnazială „Ady Endre” Sâncraiu, com. Sâncraiu, jud. Cluj 93. Școala Gimnazială „Ioan Alexandru” Sânpaul, com. Sânpaul, jud. Cluj 94. Școala Gimnazială „Borbely Jozsef” Săvădisla, com. Săvădisla, jud. Cluj 95. Școala Gimnazială Sic, Com. Sic, jud. Cluj 96. Școala Gimnazială Suatu, Com. Suatu, jud. Cluj 97. Școala Gimnazială Țaga, com. Țaga, jud. Cluj 98. Școala Gimnazială „Pavel Dan” Tritenii de Jos, com. Tritenii de Jos, jud. Cluj 99. Școala Gimnazială Tureni, com. Tureni, jud. Cluj 100. Școala Gimnazială Vad, com. Vad, jud. Cluj 101. Școala Gimnazială Valea Ierii, com. Valea Ierii, jud. Cluj 102. Școala Gimnazială Viișoara, com. Viișoara, jud. Cluj 103. Școala Gimnazială „Alexandru Bohațiel” Vultureni, com. Vultureni, jud. Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la o casă din Suceagu, pornit de la o ȚIGARĂ nestinsă. A ars TERMOIZOLAȚIA și terasa

Publicat

De

incendiu 1

Pompierii clujeni au intervenit luni la un incedniu care a cuprins o casă din localitatea Suceagu, comuna Baciu.

La locul incendiului s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca, cu două autospeciale cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj SMURD.

incendiu

Incendiul se manifesta la fațada casei, dar pompierii au reușit să lichideze flăcările.

Incendiu la o casă, pornit de la o țigară: A ars terasa și elemente de mobilier

Potrivit ISU Cluj, în incendiu a ars termoizolația pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați. De asemenea, sunt pagube însemnate pe terasa casei și la mai multe elemente de mobilier.

O tânără de 27 de ani a fost consultată de către echipajul SMURD, fără a fi transportată, însă, la spital.

Cauza probabilă, spun pompierii, este o țigară lăsată nesupravegheată pe terasă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Florești demarează încă o campanie de sterilizare gratuită a câinilor

Publicat

De

sterilizare caini floresti.

Primăria Comunei Florești vine în spijinul proprietarilor de câini prin cea de-a doua campanie de sterilizare gratuită a câinilor cu stăpân, microcipați și înregistrați în RECS (Registrul de evidență al câinilor cu stăpân) de pe teritoriul comunei.

Cei care doresc să beneficieze de această campanie trebuie să depună o cerere fie fizic la Registratura Primăriei, fie online pe adresa de e-mail: contabilitate@floresticluj.ro, împreună cu buletinul proprietarului câinelui (domiciliul stabil in Florești) și carnetul de sănătate al câinelui (câinele trebuie să fie microcipat).

Cum procedezi?

– Ai domiciliul stabil în comuna Florești
– Te prezinți la Primărie cu buletinul și carnetul de sănătate al câinelui (câinele trebuie să fie microcipat), completezi o cerere tip (aceasta se poate completa și online) și primești un bon/voucher
– Suni la Cabinetul Sirius Animal Vet, de pe str. Cetatii, nr. 58 pentru programare (0264282071 în intervalul orar 10:00-16:00 )
– În ziua programării, te prezinți cu câinele, carnetul de sănătate al câinelui, buletinul și bon-ul/voucher-ul
– Transportul și îngrijirea câinelui, înainte și după sterilizare, revin în sarcina proprietarului
– În ziua sterilizării, nu hrănești câinele! După sterilizare, îl îngrijești cu atenție, minimum 2 zile

Pentru mai multe informații: 0264-282-071

Citește mai departe

ECONOMIE

6 bărbați din Sri Lanka, prinși muncind „la negru” în Cluj. Dreptul de ședere în România, obținut legal, le-a fost REVOCAT

Publicat

De

6 cetățeni străini aflați legal pe teritorul României vor fi obligați să se întoarcă în țara lor în termen de 30 de zile. Este vorba de 6 bărbați din Sri Lanka care au lucrau la o firmă din Cluj care nu a cerut avize de angajare pentru străinii ei. Nu este primul caz de acest fel de la Cluj.

Poliţiştii de imigrări din Cluj au identificat 6 cetăţeni străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale pe raza județului. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 30 de zile.

6 bărbați din Sri Lanka prinși muncind „la negru” în Cluj: Dreptul de ședere le-a fost revocat

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj au efectuat săptămâna trecută un control pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost depistaţi în situații ilegale 6 cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 24 și 43 de ani, toți bărbați, din Sri Lanka.

Citește și: 26 de bărbați din Bangladesh și Nepal, angajați ILEGAL de o firmă din Cluj, vor fi EXPULZAȚI. Firma, AMENDATĂ

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceștia dețineau permise de ședere în scop de angajare în muncă obținute în baza unor avize de angajare la anumite societăți de pe teritoriul României însă, au desfășurat activități lucrative la o altă societate care nu a obținut, în prealabil, avize de angajare pentru străinii în cauză.

Obligați să părăseasă România

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării dreptului de ședere și au emis pe numele cetățenilor străini decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 30 de zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România.

La finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale, a anunțat Poliția de Imigrări.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate