Connect with us
Advertisement
Advertisement

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Vilă interbelică în Piața Muzeului din Cluj-Napoca, scoasă la vânzare la peste 1 milion de euro. Are 12 camere nemobilate

Publicat


screenshot (655)

O agenție imobiliară oferă spre vânzare o vilă interbelică în Piața Muzeului din Cluj-Napoca, la peste 1 milion de euro.

„Imobilul a fost renovat complet, dispune de geamuri termopan și pe fiecare nivel există centrală termică proprie, cu contorizare separată pe fiecare nivel. Datorită zonei și compartimentării, imobilul se pretează perfect pentru orice tip de activitate de birou, cu sau fără public (cabinet notarial, de avocatură, consulat, birouri de IT, proiectare, contabilitate etc)”, se arată în anunț.

Casa cu regim demisol-parter-etaj-mansardă are o suprafață utilă de 500 de metri pătrați, fiind amplasată pe un teren de 180 de metri pătrați, lângă hotelul Fullton.

screenshot (657)

screenshot (659)

screenshot (661)

12 camere nemobilate

Parterul numără 4 încăperi și grup sanitar. Atât acesta, cât și demisolul și etajul au 125 de metri pătrați.

La etaj se află alte 4 camere, 1 chicinetă, un grup sanitar și terasă. Cele trei din urmă se regăsesc și la mansardă, care mai oferă o încăpere tip open space și 2 camere.

Clădirea a fost construită în 1925 și dispune, în total, de 12 camere, oferindu-se spre vânzare fără mobilier, la prețul de 1.600.000 de euro, ceea ce înseamnă că prețul pe metru pătrat este de 3200 de euro, echivalentul a peste 15000 de lei.

Explicația agentului imobiliar privind prețul ridicat al vilei: „Valoarea unui imobil e dată de 3 factori principali”

Contactat de Cluj24 pentru a afla motivul pentru care prețul pe metru pătrat depășește 3000 de euro, în contextul în care vila este nemobilată, un reprezentant al agenției a dat curs discuției.

„Valoarea unui imobil e dată de 3 factori principali: prețul ei, – dacă e scoasă la un preț bun, sigur că merită să o cumperi – unicitatea ei, respectiv zona în care se află.

În funcție de aspectele acestea se face un preț. Vila în cauză îndeplinește 2 dintre condiții, zona și unicitatea. E în centrul orașului, are o suprafață utilă mare, dar și tavan înalt.

Prețul nu e unul foarte mic, ca urmare a suprafeței. Dar au fost și apartamente mai mici care s-au vândut în Bună Ziua cu peste 3000-3500 de euro pe metru pătrat. Am tranzacționat unul de 19 metri pătrați la 70.000 de euro”, spune acesta.

În urmă cu 5 ani, vila s-ar fi vândut la aproape jumătate din prețul actual. Care e motivul

Întrebat cât ar fi valorat o astfel de clădire în urmă cu câțiva ani, a punctat că diferența de preț este una semnificativă, trecând în revistă și motivele pentru care prețurile au explodat.

„Contează mult și de la un an la altul. Acum 5-6 ani, ar fi fost cu vreo 40% mai ieftin.

Sunt mai multe motive pentru care cresc costurile. Unul e faptul că orașul atrage tot mai mulți oameni, sunt investitori din județe de lângă Cluj, din Sălaj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița, care investesc, pe lângă alți mulți oameni cu potențial care deja fac asta aici, deci se dezvoltă foarte mult și, automat, cererea e mare.

Un altul este că e un oraș universitar, cu mulți IT-iști. Prețurile în orașele dezvoltate se duc, în general, în sus, fiindcă sunt oameni care câștigă bani și își permit”, adaugă el.

De asemenea, consideră că este foarte important cum va fi folosită proprietatea.

„Contează ce se poate face acolo. Ca restaurant sau mic hotel, ar fi o investiție foarte bună”, conchide agentul.

screenshot (656)

screenshot (658)

screenshot (660)

screenshot (662)



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj

Publicat

De

iulius mall cluj reclothing

Târgul de haine ReClothing revine la Iulius Mall Cluj. Astfel, în perioada 23 – 26 martie 2023, peste 1.000 de articole vestimentare, în stare excelentă, vor fi disponibile în zona H&M și își așteaptă noii proprietari. Banii din vânzări sunt redirecționați în scopuri caritabile, iar anul trecut s-au strâns aproximativ 10.000 de euro ce au fost investiți în educație și campanii umanitare.

În weekend, la eveniment vor avea loc și ateliere, întâlniri interesante, dar și o tombolă, unde fiecare cumpărător poate câștiga, pe loc, premii surpriză. Detalii găsești pe pagina de Facebook ReClothing – târg de primăvară, ediția 2023.

Cumpărături accesibile, fapte bune și bună dispoziție! Asta te așteaptă la o nouă ediție a târgului ReClothing din Iulius Mall Cluj, desfășurat între 23 – 26 martie, în zona H&M, unde vei găsi peste 1.000 de articole vestimentare pe toate gusturile. De la sacouri elegante, la tricouri haioase cu mesaje, rochii deosebite sau pantaloni evazați, oricine, oricât de pretențios, își va găsi un item potrivit și îi va putea da o nouă „viață” prin integrarea sa în noi ținute.

Târgul ReClothing, organizat de JCI în parteneriat cu Iulius Mall Cluj, a ajuns la a șaptea ediție. În cadrul primelor șase ediții, voluntarii JCI Cluj au colectat aproape 3 tone de haine, au salvat mii de articole vestimentare care altfel ar fi ajuns la gunoi și au strâns aproape 10.000 de euro pe care i-au investit în proiecte educaționale, între care un hub dedicat copiilor ucraineni, dotarea unor școli din mediul rural și campanii umanitare de sărbători.

De data aceasta, ReClothing vine și cu workshop-uri, meeting-uri cu creatorii de conținut, ateliere de styling, sesiuni asistate de shopping, dar și o tombolă pe cinste, unde fiecare cumpărător poate câștiga, pe loc, premii surpriză de la cele mai îndrăgite branduri locale și nu numai.

În plus, banii strânși în urma cumpărăturilor vor fi folosiți în proiecte educaționale și sociale ale JCI Cluj.

Vino la ReClothing din Iulius Mall Cluj și ajută-ne și de această dată să ajutăm!

Citește mai departe

EDUCATIE

DEMISIE de la Asociația „Magic”. Clujeanul Vlad Pop a PĂRĂSIT asociația

Publicat

vlad pop

Clujeanul Vlad Pop, cel care a alergat 620 de km la -50 de grade în cadrul maratonului 6633 Arctic Ultra pentru copiii cu cancer, a decis să demisioneze din Asociația „Magic”. 

Citește și: Clujeanul Vlad Pop începe aventura în maratonul 6633 Arctic Ultra pentru copiii cu cancer. Va alerga 620 de km la -50 de grade

Vlad Pop și-a motivat decizia prin faptul că nimeni din asociație nu l-ar fi așteptat la aeroport la întoarcere și nu s-a interesat de starea lui de sănătate.

Citește și: VIDEO. Clujeanul Vlad Pop a încheiat maratonul 6633 Arctic Ultra: „Vă mulțumesc pentru rugăciuni.”

„Servus, tuturor, in urma discuției cu Andreea și Valeriu și a celor întâmplate la 6633 Arctic Ultra și a faptului ca nimeni din Magic nu m-a așteptat la aeroport și nu m-a sunat sa ma întrebe ce s-a întâmplat si daca sunt bine. Demisionez. Va multumesc pentru tot sprijinul vostru si pentru ca, credeti in mine”, a scris pe Facebook Vlad Pop.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum s-a petrecut accidentul MORTAL de miercuri, pe A3, la Nădășelu

Publicat

accident 2

Un accident soldat cu decesul unei persoane a avut loc, miercuri, pe autostrada A3, la nodul rutier Nădășelu. Un autoturism s-a ciocnit frontal cu un camion.

accident 1

„Din primele verificări efectuate rezultă că la ieșirea de pe autobanda A3, autoturismul, condus de un bărbat de 63 de ani, a intrat în coliziune cu ansamblul de vehicule, condus din direcția opusă, de un bărbat de 53 de ani.

Din nefericire, a fost declarat decesul bărbatului de 63 de ani.

O femeie, în vârstă de 57 de ani, pasager în autoturismul condus de acesta, a fost transportată la o unitate medicală.
Momentan circulația este blocată pe amblele sensuri”, a transmis IPJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Accident teribil pe A3, lângă Nădășelu. Două persoane DESCARCERATE de pompieri. Un bărbat a MURIT

Publicat

De

untitled

Un accident grav de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp pe Autostrada Transilvania, în județul Cluj. O persoană a murit.

Pompierii de la Detașamentele 1 și 2 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un grav accident rutier petrecut la coborâre de pe A3, spre Nădășelu.

Accident teribil pe A3, lângă Nădășelu. Două persoane descarcerate de pompieri. Un bărbat a murit

În accident au fost implicate un autoturism și un autocamion. Două persoane au fost încarcerate în autoturism și extrase de pompieri.

Unui bărbat i s-a aplicat manevre de resuscitare însă, din păcate, a decedat.

O femeie, conștientă dar cu multiple traumatisme, va fi transportată la spital de ambulanța SMURD. La misiune iau parte trei autospeciale, două ambulanțe SMURD și una SAJ.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax