ECONOMIE
FOTO. Un tânăr IT-ist a pornit o afacere la un an de la absolvirea UBB Cluj, cu bani europeni
Peste 1.300 de afaceri au fost pornite de studenți cu fonduri europene, iar, in 2023, finanțarea va fi extinsă pentru toți cei până in 35 de ani. Banii vor ajunge la tineri prin intermediul a 68 de firme de consultanță, organizații, asociații și universități prin care este derulat acest program european. Așadar, dacă ești tânăr și vrei bani pentru a porni o afacere, primul pas e să contactezi una dintre aceste organizații, care sunt listate pe site-ul Ministerului Investițiilor Europene.
Ca să obții finanțarea maximă, de 100.000 de euro, afacerea trebuie să aibă cel puțin 5 angajați. Iar pentru cea minimă, de 40.000 euro, sunt suficiente două locuri de muncă. Dacă încă nu aveți un plan de afaceri făcut, trebuie să știi că programul se va derula până în anul 2027.
Sergiu Chiș este absolvent al Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, promoția 2022, unde a studiat Informatică cu predare în limba engleză.
În ultimul semestru de facultate a aplicat la un proiect de finanțare nerambursabilă și a fost acceptat în „Atelierul de business”, o schemă de ajutor de minimis.
”Am participat la un curs de formare autorizat în dezvoltarea competențelor antreprenoriale și am primit diploma de absolvire a cursului „Competente antreprenoriale, financiare și juridice”. Am fost selectat pentru finanțare după evaluarea și selecția planurilor de afaceri. Proiectul m-a atras pentru că mi-a oferit șansa de a-mi deschide propria afacere și de a primi finanțare în perioada de start-up”, a spus Sergiu.
Capital integral românesc
Technopilot este o companie cu capital integral românesc înființată în vara 2022 de către specialistul IT Sergiu Chiș. Compania și-a început activitatea cuîntreținerea platformelor de colectare și generare de date monolingve și bilingve din surse web, folosind scripturi NodeJs și React, pentru clienți privați, institute de cercetare lingvistică și constructorii globali de sisteme NLP, de asemenea rezolvand specificatii in Python și Bash pentru alte cerințe, în afara portalului.
Lucrul pentru a adăuga funcții platformei utilizate de manageri de proiect, contabili, clienți și liber profesioniști pentru a gestiona, monitoriza și lucra la trasabilitate, etichetare, evaluare, post-editare, traducere și alte tipuri de lucrări și adnotări lingvistice, a fost lansat ca urmare a unui grant de 60,000 de euro câștigat din proiectul INNOTECH STUDENT- ”Atelierul de business”, cod SMIS 142100 o schemă de ajutor de minimis administrată de asociația Grupul de Acțiune Locală Bucovina de Munte, pentru susținerea antreprenoriatului prin înființarea de startup-uri în domeniile innovative, parte componentă a Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020.
Preocuparea tânărului antreprenor
Activitatea de la inființare și până în prezent a start-up-ului este în mare parte specializată în adnotarea textului pentru îmbunătățirea traducerii automate și a roboților de vorbire a clienților săi.
Lucrul în Ruby on Rails pentru întreținerea și remedierea erorilor Robson, platforma internă de date și aplicație mobilă pentru Android și iOS, sunt doar o parte din preocupările zilnice ale tânărului antreprenor. Accentul principal este pe etichetarea, procesarea și colectarea datelor vorbite, audio, imagini și video.
Sergiu a participat in 5 decembrie 2022 la evenimentul <<INNOTECH start-up >> Eveniment dedicat proiectelor finanțate prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020 organizat de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman (AMPOCU).
Evenimentul INNOTECH Start-Up promovează proiectele finanțate prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa prioritară 6 – Educaţie şi competenţe, Obiectivul specific 6.13 Creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non universitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare la un potențial loc de muncă / cercetare/ inovare, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC şi domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
Despre INNOTECH Start-Up
INNOTECH Start-Up și-a propus crearea unui cadru de colaborare și dialog între start-up-urile susținute prin POCU și toți cei interesați de aceste instrumente de finanțare, prinprezentarea celor mai bune practici referitoare la utilizarea fondurilor UE pentru susținerea antrepreoriatului și crearea de locuri de muncă,facilitarea dezbaterilor privind provocările legate de înființarea și susținerea Start-Up-urilor finanțate prin POCU,creșterea gradului de conștientizare cu privire la oportunitățile de asigurare a sustenabilitatății start up-urilor finanțate prin POCU și oportunitățile de finanțare în urmatoarea perioadă de programare prin PEO.
”Pot spune că Technopilot este un “produs” al unui plan mult mai mare decât al meu, un proiect național de dezvoltare, pentru promovarea antreprenoriatului în rândul persoanelor care urmează studii superioare, creșterea gradului de ocupare prin crearea de noi locuri de muncă,reducerea perioadei de timp între absolvirea studiilor superioare și prima integrare pe piața muncii. Dar pentru mine Technopilot este o societate de dezvoltare de software specializat, orientat către client, găsirea de soluții automate care să ajute la digitalizarea afacerilor”, a mai spus Sergiu Chiș, fondatorul start-up-ului Technopilot.
Recomandări pentru alți tineri
Ce recomandări are acesta pentru colegii din generația sa, sau cei care urmează?
”Nu pot să mă consider încă în postura de a îmi forma opinii, ori să dau recomandări. Sunt și eu doar la început și încă învăt. Dar sunt fericit că mă simt în siguranță. Sentimentul ăsta îmi vine din faptul că am parcurs pașii anteriori, am învățat, am cerut ajutor și am primit.
Concluzia mea este să punem mințile tinere la treabă, să găsim curajul să folosim oportunitățile atunci cand se ivesc, să nu așteptăm să vină totul pe tavă, caci e de munca! Însă ce satisfacție obține fiecare la finalul acestor eforturi, sunt emoții de nedescris.
Îmi doresc să îmi păstrez siguranța și în vremuri de crize economice sau politice, să mă simt liber să profesez în domeniul în care m-am specializat și sunt pasionat.
Din puțina mea experiența am concluzionat că e nevoie de programe de dezvoltare, nu doar pentru achizițiile cu care m-am ales în urma fondurilor primite, dar mai ales pentru nivelul de cunoștințe acumulat pe parcurs, schimbarea de mentalitate de la a aștepta să vină soluția de la profesori în cea orientată pe găsirea soluțiilorîn mod independent. Pasul de desprindere din scoală, din familie este înfricoșător, este anevoios și uneori se lasă mult așteptat. Eu am făcut nu doar un pas, ci un salt”, a conchis tânărul antreprenor.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
Spitalele din subordinea Consiliului Județean Cluj care asigură permanența în perioada sărbătorilor
Unitățile sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj vor asigura permanența pe întreaga durată a minivacanței prilejuite de sărbătorile care se apropie, respectiv Nașterea Domnului Iisus Hristos și Revelionul.
În scopul menținerii continuității activității și a actului medical, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii (Str. Moților nr. 68) vor funcționa, în intervalul 25 – 29 decembrie a.c. și 1 – 7 ianuarie 2025, secțiile clinice Pediatrie I, II și III, Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, ATI, Psihiatrie Pediatrică, Neonatologie Prematuri, precum și Laboratorul Radiologie și Imagistică Medicală și Unitatea de Primire a Urgențelor. De asemenea, părinților li se reamintește posibilitatea de a apela oricând, în regim non-stop, serviciul de call center pentru urgențe pediatrice ALOPEDI 0364-917.
Programul de sărbători al spitalelor din subordinea CJ Cluj
În cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” (Str. B.P. Hașdeu nr. 6) permanența va fi asigurată, în perioada 25 – 29 decembrie a.c. și 1 – 7 ianuarie 2025, prin intermediul liniilor de gardă ale secțiilor terapie intensivă, chirurgie toracică și pneumologie.
Totodată, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (Str. Iuliu Moldovan nr. 23) vor funcționa, în zilele de 25 – 29 decembrie a.c. și 1 – 7 ianuarie 2025, liniile de gardă pe spital, terapie intensivă și camera de gardă.
Spitalul Clinic de Recuperare (Str. Viilor nr. 46-50) va asigura permanența, în perioada 25 – 29 decembrie a.c. și 1 – 7 ianuarie 2025, prin intermediul liniilor de gardă ale secțiilor terapie intensivă, cardiologie, neurologie, ortopedie și chirurgie plastică.
Nu în ultimul rând, Centrul de Permanență situat pe Aleea Băița va funcționa în regim de 24 de ore din 24.
EVENIMENT
FOTO. Caravana NetZeroCities a încheiat al patrulea popas la Cluj-Napoca: 800 de participanți și 28 de „Nebrazi” premiați
Caravana NetZeroCities, desfășurată între 12 și 15 decembrie la Cinema Dacia, a adus publicului activități deosebite, de la expoziții captivante, la „Târgul de Nebrazi”. Evenimentul a adus împreună sute de clujeni dornici să exploreze soluții sustenabile și idei creative pentru un oraș mai prietenos cu mediul.
Caravana NetZeroCities, organizată de către Asociația Urbannect, a încheiat al patrulea popas desfăşurat între 12 şi 15 decembrie la Centrul de Cultură Urbană Cinema Dacia. Aceasta a reprezentat etapa finală a unui periplu parcurs de caravană prin cartierul Mănăştur, în cadrul activităţii pilot a municipiului Cluj-Napoca’s Pilot parte a proiectului Blueprint for Net-Zero Apartment-block Neighbourhoods – Proiect pentru cartiere de locuinţe colective neutre climatic.
Discuţii pe marginea tematicii neutralităţii climatice
În programul acestui popas clujenii au putut vizita expoziţia outdoor în care au fost prezentate misiunile partenerilor proiectului, au participat la proiecţia „Contraste” a călătorului fotograf Septimiu Bizo, au participat la întâlniri cu partenerii proiectului, la discuţii pe marginea tematicii neutralităţii climatice.
Copiii au fost primiţi de Gea Negustor, care a explicat pe înţelesul tuturor ce înseamnă amprenta de carbon şi au participat la două piese de teatru cu actorii de la Magic Puppet.
Târg de „Nebrazi”
Sâmbătă a fost ziua dedicată expoziţiei „Târgul de Nebrazi”. În foaierul cinematografului au fost expuşi douăzeci și opt de Nebrazi (pomi de sărbători confecţionaţi din materiale reciclate) aduşi de cetăţeni ai municipiului, elevi de la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”, studenţi de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din cadrul UTCN.
Seara de sâmbătă s-a încheiat cu jurizarea Nebrazilor şi acordarea premiilor în valoare totală de 1.000 de lei. Premiul întâi a fost acordat unui colectiv de studenţi din anul I de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism format din Ardeleanu Mara, Bledea Razvan, Bejenaru Mario, Șimon Florina, Timofte Erika, Aștefanoaie Luca, Ududec Alexandra și Bordeianu David. Premiul doi a fost acordat unui grup de elevi al Liceului de Arte Vizuale „Romulus Ladea” format din elevi din clasele IX-XI, îndrumat de arhitect Diana Ianaciuc, iar premiul trei a fost acordat ex-aequo, către Bogdan Chiorean, Ariana Tatar și Bucur Loredana-Alexandra.
Cei 28 de Nebrazi sunt opera unui număr de 93 creatori, cu vârste cuprinse între 14 și 76 de ani. De-a lungul celor patru zile de activitate au participat un număr de 800 de cetățeni.
Creativitate și sustenabilitate
Târgul de Nebrazi este un proiect iniţiat de Asociația Urbannect în 2017 şi are ca scop apropierea de valorile de mediu atât prin salvarea unui pom viu cât şi prin popularizarea conceptului economiei circulare printr-un mecanism atractiv şi creativ.
„Dorim să ajungem la cetăţenii de toate vârstele şi să îi îndemnăm să adopte un comportament responsabil, intrând în acelaşi timp în jocul simpatic şi interactiv al participării la workshopurile de făcut Nebrazi şi la expoziţia unde pot admira creaţiile inedite ale altor participanţi. Vă invităm să vizitaţi albumele online cu Nebrazi de la ediţiile 2017, 2018 şi 2024”, a transmis Asociația Urbannect.
În cadrul proiectului, Asociația Urbannect a anunțat concursul online NetZeroChamp, care va continua sensibilizarea publicului cu privire la neutralitatea climatică printr-o competiție deschisă tuturor.
Pe 21 decembrie, la ora 11.21, are loc solstițiul de iarnă 2024. Din acest punct durata zilei începe să crească timp de șase luni, până la solstițiul de vară. Ziua ține sub nouă ore, iar noaptea are peste 15 ore.
În ultimii patru ani, solstițiul de iarnă a fost pe 21 decembrie, cu excepția anului trecut, când a fost pe data de 22. În ziua solstițiului, Soarele va răsări cu câteva minute înainte de ora 8.00 şi va apune în jurul orei 16.30, scrie Hotnews.
Când va fi SOLSTIȚIUL de iarnă, cea mai SCURTĂ zi din an
În 2025, solstițiul va fi tot pe 21 decembrie, la ora 17.03.
Deși normal este ca vremea să fie rece în această perioadă, în ultimii ani au fost câteva cazuri în care temperaturile au depășit 15 grade C în zonele de deal și de câmpie, culminând și cu temperaturi de 20 grade C. Astfel de zile anormal de calde au fost în 2015 și 2019. Prognoza ANM indică pentru data de 21 decembrie, maxime cuprinse între 0 și 9 grade C.
Ce se întâmpla în istorie în ziua solstițiului de iarnă
Populațiile din vechime țineau multe sărbători în preajma solstițiului, chiar dacă nu aveau așa de multe cunoștințe de astronomie precum are omenirea în prezent.
Erau procesiuni în locurile considerate sfinte, se țineau festinuri cu mâncare, băutură și ritualuri magico-religioase. Oamenii sărbătoreau faptul că ziua începea să crească, mai ales după luni întregi de frig și de întuneric, în condițiile în care era scump să iluminezi casele cu lumânări sau opaițe. Aceste sărbători erau un mod grozav de a rupe monotonia.
Cultul Soarelui era extrem de important pentru oamenii din vechime.
Celții țineau ospețe uriașe cu mâncare, băutură și focuri întreținute prin arderea multor trunchiuri de copac, în cinstea faptului că zilele începeau să devină tot mai lungi, după solstițiu.
Cum arată cerul în aceste zile
Seara se vede planeta Venus, care apune la ora 20:10. Saturn și Jupiter se află deja pe cer când se face noapte. Marte răsare la ora 19:20. Venus se vede seara, începând cu ora 17, înspre sud-vest, direcția în care a apus Soarele. Planeta se vede ca o stea foarte strălucitoare pe fundalul cerului destul de aproape de orizont. Se poate vedea până pe la ora 20, când apune. Se află în constelația Capricornus.
Imediat cum se face seară (în jurul orei 17) se vede și Saturn, care la acea oră se află deja înspre sud. Nu este foarte strălucitor și nu se vede foarte sus pe cer, dar nu pâlpâie și asta o deosebește de o stea. Planeta rămâne pe cer până la ora 22:50.
Ce stele se văd
Cea mai strălucitoare stea din Perseus se numește Mirfak (alpha Persei) și se poate identifica ușor ca steaua strălucitoare de sub W-ul format de stelele din Cassiopeia. A doua stea ca strălucire din Perseus se numește Algol (Ochiul diavolului), o stea a cărei strălucire variază în timp, din cauza acoperirii reciproce a două stele. Locul unde se află Algol reprezintă poziția capului Meduzei, monstrul decapitat de Perseus.
Ce spun astronomii
Momentul solstițiului de iarnă, respectiv al începutului iernii astronomice, are loc în jurul datelor de 21 și 22 decembrie. Începând de la această dată, până la 22 iunie, durata zilelor va crește continuu, iar cea a nopților va scădea în mod corespunzător.
La această dată, durata zilei are valoarea minimă din an, de 8 ore și 50 minute, iar durata nopții are valoarea maximă, de 15 ore și 10 minute (pentru București). În emisfera sudică a Pământului fenomenul are loc invers, momentul respectiv marcând începutul verii astronomice.
Denumirea de solstițiu („Soarele stă”) este dată de faptul că la data respectivă are loc schimbarea gradientului mișcării Soarelui în raport cu declinațiile acestuia.
„Axa polilor Pământului își păstrează direcția fixă în spațiu”
Iarna meteorologică începe teoretic la 1 decembrie, iar începutul iernii astronomice este marcat de un moment precis, cel al solstițiului de iarnă. El este legat de mișcarea anuală aparentă a Soarelui pe sfera cerească, ce reprezinta consecința mișcării reale a Pământului în jurul Soarelui.
Axa polilor Pământului își păstrează (în primă aproximație) direcția fixă în spațiu, ea fiind înclinata cu 66° 33′ față de planul orbitei terestre. Din acest motiv, Soarele parcurge în decurs de un an cercul sferei cerești numit „ecliptică”, a cărui înclinare față de ecuatorul ceresc este de 23° 27′.
La momentul solstițiului de iarnă, Soarele se află în emisfera australă a sferei cerești, la distanța unghiulară maximă de 23° 27′ sud față de ecuator, el efectuând mișcarea diurnă în lungul cercului paralel cu ecuatorul ceresc, numit „tropicul Capricornului”. Aceasta explică, pentru latitudinile medii ale Terrei, inegalitatea zilelor și a nopților, precum și succesiunea anotimpurilor.
La data solstițiului de iarnă, Soarele răsare cu 23° 27′ la sud de punctul cardinal est și apune tot cu același unghi spre sud față de punctul cardinal vest. La momentul amiezii el „urcă” – ținând cont de latitudinea medie a tării noastre, de 45° – la numai 21° față de orizont.
EVENIMENT
Doi sportivi de la CS Universitatea Cluj, pregătiti pentru a obține rezultate excepționale pe GHEAȚĂ
În perioada 20-21 decembrie, la Inzell, în Germania, se vor desfășura Cupa României și Campionatul Național de poliatlon pentru seniori la patinaj viteză. Sportivii clubului Universitatea Cluj sunt pregătiți pentru a obține rezultate excepționale pe gheață.
„Raluca Ștef va lua startul în probele de 500 m, 1.000 m, 1.500 m și 3.000 m. De asemenea, Adrian Firar va concura în probele de 500 m, 1.000 m, 1.500 m și 5.000 m. Sportivii vor fi însoțiți de antrenorii Gheorghe Pârv și Horia Timiș.
Doi sportivi de la CS Universitatea Cluj, pregătiti pentru a obține rezultate excepționale pe GHEAȚĂ
Ambii sportivi sunt hotărâți să își pună în valoare abilitățile, oferindu-si oportunitatea de a-și îmbunătăți recordurile personale.
Vă urăm mult succes”, scrie pe site-ul clubului.
Foto: CSU Cluj