Connect with us

ACTUALITATE

FOTO. Un măgar și doi ponei au blocat un tren pe ruta Oradea-Cluj-Napoca. Pasagerii au scos animalele de pe ȘINE

Publicat


magar bh

Un măgar și doi ponei au oprit cursa privată de tren Oradea – Cluj-Napoca, operată de Transferoviar Călători (TFC), animalele fiind observate de mecanicul de locomotivă, care a claxonat pentru a-i speria, însă fără succes.

A fost nevoit să oprească trenul, pentru a nu-i lovi, au relatat BIHOREANULUI pasagerii.

Aceștia au fost enervați, dar și amuzați de faptul că animalele au refuzat să plece de pe șine.

La un moment dat, trei tineri care se aflau în tren au coborât și au încercat să alunge animalele, dar n-au reușit decât să le fugărească tot șine.

„Am stat opriți vreo 10 minute și alte vreo 10 am mers încet cu trenul în spatele măgarului și celor doi ponei. A fost o experiență… interesantă”, a povestit BIHOREANULUI una dintre pasagere.

Până la urmă, animalele au părăsit șinele de tren, eliberând calea ferată spre Cluj.

Sursa: Bihoreanul



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CLUJ24 TV

VIDEO. Diana Șoșoacă: Călin Georgescu a fost sprijinit cu trolii și boții și ingineria socială a domnului general Rog de la SRI

Publicat

Șoșoacă

Președintele SOS România, Diana Șoșoacă, s-a aflat la Cluj-Napoca la o conferință regională a partidului, ocazie cu care a participita și la podcastul Contraste de pe Cluj24, realizat de Florin Danciu. Mai jos aveți câteva din declarațiile Dianei Șoșoacă.

Miron Manega, zice ”Noi ar trebui să stăm în aceeași celulă, dar ce facem că tu ești femeie și eu bărbat?” Păi zic că acum pe baza unei cereri te declar bărbat și vin și eu la tine să stăm în celulă.

România nu mai există. O dată cu 5 octombrie 2024 statul român s-a desființat. Credeți-mă ce vă spun: din punct de vedere juridic noi nu mai avem țară, iar de luni încolo voi face cele mai multe demersuri și proceduri pentru că alegerile din România să nu fie recunoscute la nivel international.

Ordin de la Bruxelles

Tot ceea ce se întâmplă în România este cu ordin de la Bruxelles, de la Ursula von der Leyen. Ea îmi sapă groapa mea, eu îi sap groapa ei. Adevărul e că dacă să ne uităm la fizic, s-ar putea să îi sap groapa mai repede, ca am mai multă forță.

Călin Georgescu a fost sprijinit cu trolii și boții și ingineria socială a domnului general Rog de la SRI.

Uniunea Europeană este condusă de niște incompetenți, inculți, într-un cuvânt, proști. Credeți-mă că sunt mai proști decât proștii noștri de la guvernare și de la prezidenție. Nu mi-am închipui că există politicieni mai proști ca ei noștri.

Despre Zelensky și Rusia

În Ucraina e totul finalizat de mult. Zelenski a pierdut războiul. Hai să fim serioși, nici Bonaparte n-a reușit să învingă Rusia.

Uitați-vă la Rusia, le-am spus tuturor, băi, dacă nu știți politică, măcar deschideți o hartă, că sunteți pe internet. Uitați-vă la harta lumii. Și uitați-vă cât e Rusia și cât e Europa, despre ce vorbim.

Asta este doctrina de epicentru, dar care vine și sparge tipare, da? Și de fapt se bazează foarte mult pe doctrina politică eminesciană. Eminescu a fost un eminent om politic și un eminent gânditor de politică.

Noi tot ceea ce trebuie să facem este să privim cu pozitiv viitorul nostru. Chiar dacă acum tot ceea ce înseamnă rating-ul de țară este la pământ, într-un fel este foarte bine. Să știți că nu se poate schimba un sistem. Ne dăm înapoi să ne luăm avânt, nu? Corect. Deci, trebuie resetat totul.

 

 

 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Val de vreme rece peste România. Județul Cluj, sub cod galben de ninsori și vânt puternic

Publicat

iarna munte

Vremea continuă să se răcească în următoarele zile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni o nouă serie de atenționări Cod galben care vizează o răcire accentuată a vremii, intensificări ale vântului și ninsori.

Astfel, potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de luni, în Banat, Crișana, Oltenia, Moldova, nord-estul și sud-vestul Munteniei și în nord-vestul Transilvaniei vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h.

Vânt puternic și zăpadă

„Luni, 17 martie, de la ora 10 și până la ora 23, în Banat, Crișana, Oltenia, Moldova, nord-estul și sud-vestul Munteniei și în nord-vestul Transilvaniei vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h.

În zona joasă a județelor Suceava și Neamț va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă de 2…5 cm.

La munte vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…70 km/h, iar în zona înaltă de peste 80…85 km/h. Va ninge, va fi viscol și se va depune strat de zăpadă în general de 10…15 cm”, a transmis ANM.

Vreme rece până joi, în toată țara

Separat, ANM a emis și o informare meteo pentru perioada 17 martie, ora 10:00 – 20 martie, ora 10:00, potrivit căreia vremea se va răci semnificativ, iar nopțile și diminețile vor deveni deosebit de reci pentru această perioadă.

„Vremea se va răci semnificativ, iar nopțile și diminețile vor deveni deosebit de reci pentru această perioadă, cu temperaturi preponderent negative (minime cuprinse în general între -9 și 0 grade), iar în sudul și estul Transilvaniei, precum și în dealurile subcarpatice va fi ger (minime de -13…-11 grade). Se va produce brumă și local îngheț la sol.

Precipitații mixte în cea mai mare parte a țării

Luni vor fi precipitații mixte în cea mai mare parte a țării, iar marți acestea se vor restrânge spre sud-vest. În Oltenia, jumătatea vestică a Munteniei, sudul Transilvaniei și la munte se vor acumula local cantități de apă de 10…20 l/mp și izolat de 25…30 l/mp și se va depune strat de zăpadă.

În majoritatea regiunilor, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40…45 km/h”, a mai avertizat ANM.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Domeniul Public Napoca SA face angajări. Vezi ce posturi se caută

Publicat

Napoca

D.P. NAPOCA S.A. Cluj-Napoca anunță că recrutează personal în vederea angajării pentru mai multe  ocupații.

Posturile căutate sunt:

–       Inginer proiectant străzi – perioadă nedeterminată;

–       Inginer CFDP – perioadă nedeterminată;

–       Electrician auto – perioadă determinată;

–       Muncitor calificat/necalificat străzi/stația mixturi asfaltice/ridicări auto/agrement/platforma stocare deșeuri – perioadă determinată;

–       Îngrijitor spații verzi – perioadă determinată;

–       Îngrijitor/prinzător câini – perioadă nedeterminată;

–       Îngrijitor WC-uri publice – perioadă determinată;

–       Agent pază – perioadă determinată;

–       Șofer/conducător auto categoria B.C.CE.C1E – perioadă determinată;

–       Mecanic auto/utilaje/mașinist terasamente – perioadă determinată.

Cei interesați vor depune la secretariatul societății sau pe e-mail (office@domeniulpublicnapoca.ro) cerere de angajare / scrisoare de intenție, însoțită de un CV, copie după actul care atestă pregătirea profesională, nivelul de studii).

Informații suplimentare la telefon 0264 552 666, interior 28, sau la sediul societății din Cluj-Napoca, str. Calea Someseni, nr. 2.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Spaima consumatorilor de droguri de la Untold și Electric Castle iese la pensie. Festivaluri fără Șuier

Publicat

După 7 ani de activitate neobosită în lupta antidrog, Șuier, celebrul câine-polițist care a patrulat la marile festivaluri din România, inclusiv Untold și Electric Castle, a fost retras din activitate.

Anunțul a fost făcut duminică, 16 martie, de Eduard Ionescu, fost director al Direcției Informare și Relații Publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

„Șuier a ieșit la pensie! Șuier, cel mai cunoscut și iubit câine din România a pus ghetele în cui și a plecat să se odihnească!”, a anunțat acesta.

Povestea lui începe dintr-o greșeală

Povestea lui Șuier a început accidental, în 2018, cu o postare virală pe pagina de Facebook a MAI, care a captat rapid atenția publicului. Inițial, poza unui alt câine a fost folosită pentru a marca debutul festivalului Neversea, dar o eroare a determinat autoritățile să caute un câine reprezentativ.

Așa a fost ales Șuier, un patruped negru, numit astfel pentru că, atunci când era pui, nu lătra, ci scotea un fel de șuierat.

„Povestea lui începe în anul 2018, atunci când dintr-o eroare am postat pe pagina de Facebook a MAI o poză cu un câine aflat pe peronul unei gări.

– Uite ce poză frumoasă am găsit, mi-a spus un coleg!

– Începe Neversea! Hai să o folosim. Scriem simplu: „Destinația-Constanța. Motivul-Neversea”.

Postarea a fost făcută într-o zi de vineri. Nu mă așteptam să aibă succes. Într-un timp foarte scurt a strâns un 4,6 K de like-uri și foarte multe comentarii. Toate aveau legătură cu drogurile: mergeți să-i prindeți pe traficanți, găsiți drogurile etc.

Totul bine și frumos până duminică când primesc un telefon de la un prieten.

– Salut! Ați postat voi un câine aflat pe peronul unei gări și ați spus că merge la Constanța?

– Da!

– Vezi că nu e bine! Câinele nu mai e în activitate. Este și bolnav. E acasă la stăpânul lui.

Mi-am dat seama că greșisem și cumva trebuia să o îndrept. Sun imediat pe comandantul Centrului Chinologic de la Sibiu.

– Vreau și eu poze cu câinii de la voi. Trebuie să îndrept o greșeală.

– Tocmai ce a făcut o colegă niște poze. Hai ca îți trimit.

După câteva minute priveam mai mulți câini. Pe care să-l aleg? Toți erau frumoși. În final, am rămas pe unul negru. Sun înapoi.

– Cel negru mă interesează. Spune-mi ceva despre el.

– Șuier? îmi răspunde comandantul și îmi spune că așa se numește. Când era pui nu lătra, ci scotea un fel de șuierat.

– Bun! El rămâne. Vezi că postez și îl leg de festivalul Untold care urmează.

– Ok! Cum crezi tu.

Imediat se face o postare. În foarte scurt timp like-urile încep să curgă. Postarea ajunge la 17.000 de likeuri, enorm pentru perioada aceea”, a mărturisit fostul director al Direcției Informare și Relații Publice a MAI.

Organizatorii Untold au reacționat rapid la apariția sa online, invitându-l la festival, unde s-a bucurat de o popularitate imensă.

„Inclusiv cei de la Untold comentează: îl așteptăm pe Șuier. Pe mesageria paginii vin mai multe comentarii, foarte multă lume întreba unde și când pot face poză cu Șuier. În acel moment mi-am dat seama că nu mai avem scăpare: trebuia să mergem la festival cu Șuier”, a pocvestit Ionescu.

Șuier, simbolul luptei antidrog din România

De atunci, Șuier a devenit simbolul luptei antidrog în România, patrulând la festivaluri majore și atrăgând admirația publicului. De-a lungul anilor, mii de festivalieri s-au fotografiat cu el, transformându-l într-un adevărat star.

„După ce s-a organizat totul, în ziua de deschidere eram prezenți la Cluj. Organizatorii ne anunță că este o televiziune care vrea să filmeze câinele și ne indică locul unde suntem așteptați. Îi spun conductorului că trebuie să mergem acolo. Nu va fi nimic deosebit, doar vor filma puțin pe Șuier.

– Dar eu nu sunt obișnuit cu interviurile, îmi spune el. Am trac!

– Păi, vor filma doar câinele atât.

Când ajungem la locul indicat, toate televiziunile locale ne așteptau cu dorința de a avea și câteva cuvinte de la conductor. Ce să fac? Îl trag deoparte și îi explic că va fi bine, că nu trebuie să aibă emoții și că e un moment bun și pentru el.

Când au început întrebările aveam emoții mai mari ca intervievatul. Îmi era teamă să nu se blocheze. După câteva minute, m-am liniștit. Totul decurgea bine. Însă, la un moment dat, conductorul se apleacă spre Șuier, îl ia în brațe și începe să plângă.

– Șuier, Șuierul meu!

Am văzut mirare pe fețele tuturor, dar era și ceva frumos. Cumva iubirea omului față de câinele lui. Momentul trece cu bine și plecăm. Pe drum îl întreb:

– Dar de ce ai plâns?

– Pentru el am plâns. Niciodată acest câine nu s-a bucurat de atâta apreciere cum am văzut astăzi.

– Atunci să știi că vom plânge împreună. Și vom plânge de bucurie, pentru că Șuier va fi cel cunoscut câine polițist din România.

Și așa a fost, la următoarele festivaluri oamenii făceau coadă ca să se pozeze cu el”, a mai arătat Eduard Ionescu.

Șuier rămâne în grija conductorului său

Șuier, care acum are 9 ani, va rămâne în grija conductorului său, Rareș, care a fost mereu alături de el.

„Astăzi, după 7 ani am plâns iar. De bucurie pentru că Șuier este pe mâini bune, dar și de tristețe pentru că misiunea acestui minunat câine s-a încheiat.

Astăzi, Suier este la pensie. Și-a făcut din plin datoria față de noi, oamenii. În ultimii 7 ani a fost simbolul luptei antidrog. Cu ochii lui parcă ne transmitea de fiecare dată că ei, câinii, există ca să ne apere. Și nu vor nimic în schimb, poate doar puțină dragoste.

Șuier, să ai o pensie lungă și să te bucuri sănătos de ea. Îți mulțumesc pentru toate clipele minunate petrecute alături de tine. Să știi că ai fost, ești și vei fi iubit pentru totdeauna.

Respect, Rareș! Știu că vei avea grijă de el ca de copilul tău. Câinele acesta chiar merită toată iubirea și aprecierea noastră!”, îi urează fostul director MAI.

Retragerea lui Șuier din MAI, după 7 ani de activitate în căutarea drogurilor marchează sfârșitul unei ere pentru festivalurile din România.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate