ACTUALITATE
FOTO. Un imobil, 2 anunțuri, 2 prețuri. Se vindea ca apartament, dar și ca spațiu comercial. Administratorul și agenții tac
O agenție imobiliară a pus două anunțuri diferite referitoare la un spațiu care se vinde în Piața 1 Mai. Primul anunț îl vindea ca apartament cu 2 camere, iar cel de-al doilea ca spațiu comercial. În prezent, anunțurile nu mai sunt disponibile, dar o clujeancă a apucat să observe neregula înainte ca aceasta să fie ștearsă de pe site.
„Din categoria ce se mai vinde pe post de apartament în Cluj-Napoca. Aveți aici un <<apartament>> cu 2 camere în Piața 1 Mai (mai precis, pe Porțelanului, numărul 3) și este, de fapt, un garaj la etajul -2.
Există 2 niveluri de parcare, iar la -2 s-au gândit niște <<băieți deștepți>> să cumpere tot etajul și să facă un spațiu comercial (și acela la vânzare) și un apartament”, spune aceasta.
1 imobil, 2 anunțuri, 2 prețuri diferite: „Administratorul nu știe, nu a văzut”
Potrivit acesteia, în Cartea Funciară, imobilul e trecut ca fiind în categoria „parcare/boxe”. Se vindea, fără geamuri, la 47.000 de euro ca apartament și 30.000 de euro ca spațiu comercial.
„Am sunat la urbanism și la ISU și am doar niște plângeri înaintate. În rest, proprietarul mi-a râs în față, și ce dacă a amenajat parcarea? El vinde legal ca boxă. Iar toate instalațiile sunt facute <<legal>> cu firme și proiecte.
Administratorul nu știe, nu a văzut…
La final, ne mirăm de ce România esta a doua țară după Siria la emigrare”, conchide clujeanca.
Clujenii revoltați: „Agenții imobiliari sunt în necunoștință de cauză”
Câțiva oameni au reacționat la postare, exprimându-și nemulțumirea cu privire la ceea ce se întâmplă pe piața imobiliară.
„La prețul respectiv sunt mai multe la vânzare. Cine face asta are experiență și relații, la fel ca cel care vindea pe Miko Imre; doresc să subliniez că justiția e coruptă și nu sancționează corespunzător”, a afirmat un utilizator.
Un altul a lăsat un comentariu în care a întrebat cum rămâne cu agenția imobiliară.
„Sunt în necunoștință de cauză, așa-i?”, a spus acesta.
„Normal că nu știu, doar nu e ca și cum nu aduc în galeriile subterane <<investitorii>>, sau nu menționează că se achiziționează doar cash.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
ACTUALITATE
Competiție anuală caritabilă la Cluj, pentru copii cu afecțiuni grave, organizată de CBC Fitness Corner & Asociația Păsări
Pe 23 noiembrie 2024, de la ora 10:00, vă invităm la competiția sportivă caritabilă anuală pentru a sprijini Asociația Păsări, fondată de Vlad Pop, dedicată susținerii educației copiilor cu afecțiuni grave.
Anul acesta, am pregătit trei grupe de dificultate pentru antrenamente – începători, intermediari, avansați, fiecare cu 16 locuri.
Competiție anuală caritabilă la Cluj, pentru copii cu afecțiuni grave, organizată de CBC Fitness Corner & Asociația Păsări
Au mai rams 7 locuri la începători și 3 la avansat. Am pregătit și premii pentru voi. Înscrierile se fac AICI.
CBC Fitness Corner Cluj, destinația ta pentru sănătate și wellness Cluj-Napoca, gata să devină un hub lider pentru pasionații de fitness în inima Clujului.
Facilitatea noastră de ultimă generație este concepută pentru a găzdui indivizi de toate nivelurile de fitness, oferind un mediu primitor care încurajează comunitatea, motivația și sesiunile de creștere și consilierea nutrițională.
Participanții vor avea ocazia să cunoască antrenorii și să afle mai multe despre programele noastre de fitness personalizate.
„Ne propunem nu numai să transformăm corpurile, ci și să îmbogățim vieți. Misiunea noastră este să creăm o comunitate de susținere care să inspire pe toată lumea să ducă un stil de viață mai sănătos”, spune Cosmin Stanciu, Antrenor CBC Fitness Corner.
100 de burse în valoare de 110.000 euro pentru copii cu boli grave
Asociația Păsări a oferit lunar, din ianuarie 2024, 100 de burse în valoare de 110.000 euro la 100 de copii din România, diagnosticați cu o boală gravă necesare familiilor acestora.
Până în prezent Vlad Pop a strâns peste 1 milion de euro și a ajutat educația a 900 de copii cu boli grave din România.
În 2025 vrea să susțină alți 100 de copii. Companiile dumneavoastră pot ajuta pe final de an prin Formularul 177 sau redirecționând 20% din impozitul plătit la stat.
,,Investind în copii, în educația lor, investim în generația care va schimba România. Cred că este suficientă iubire în țara asta și în oamenii ei, cât să ne inspirăm unii pe alții, să ne învingem frică, să rămânem, să visăm, să credem și să ajutăm la schimbare. Cu tot greul și anul acesta comunitatea ne-a răspuns cu empatie”, a spus Vlad Pop, Explorator Asociația Păsări.
EVENIMENT
VIDEO. Clujul în CEAȚĂ. Atenție, șoferi. Vizibilitate redusă sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri
Clujul este sub cod galben de ceață, anunță meteorologii. Din aceasă cauză vizibilitatea este mult redusă, s-a depus chiciură, iar local se poate forma și gheață pe drum.
Orașul Cluj-Napoca, dar și multe alte localități din județ sunt sub avertizare meteo, luni, 18 noiembrie, până la ora 12.00.
Clujul în CEAȚĂ. Atenție, șoferi. Vizibilitate redusă sub 200 de metri și, izolat, sub 50 de metri
Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, codul galben de ceață este în vigoare până la ora 12 la amiază în Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Gherla și Huedin.
De asemenea, atenționarea meteo este valabilă și pentru Aghireșu, Baciu, Apahida, Gilău, Florești, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Iara, Săvădisla, Cășeiu, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Bonțida, Iclod, Luna, Feleacu, Jucu, Moldovenești, Mica, Căpușu Mare, Mociu, Mintiu Gherlii, Dej, Unguraș, Sic, Chinteni, Chiuiești, Cuzdrioara, Gârbău, Călărași, Cămărașu, Căianu, Sânpaul, Fizeșu Gherlii, Băișoara, Câțcău, Cătina, Țaga, Vad, Mănăstireni, Suatu, Petreștii de Jos, Borșa, Sânmărtin, Sâncraiu, Bobâlna, Panticeu, Cornești, Așchileu, Dăbâca, Geaca, Vultureni, Recea-Cristur, Izvoru Crișului, Săndulești, Ciurila, Tureni, Aluniș, Pălatca, Aiton, Buza, Jichișu de Jos, și Ploscoș.
Vizibilitatea este redusă sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, atrag atenția meteorologii.
De asemenea, ceața va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului sau chiciurei.
ECONOMIE
Crește numărul firmelor dizolvate în județul Cluj. Pe primele 9 luni din acest an au fost peste 1500
Numărul firmelor dizolvate a crescut cu 6,92%, în primele nouă luni din 2024, până la 30.094, faţă de 28.146 în perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), citate de Agerpres.
Cele mai multe dizolvări au fost înregistrate în Bucureşti, respectiv 6.184 de firme (număr în creştere cu 5,44% faţă de perioada ianuarie-septembrie 2023) şi în judeţele Constanţa (1.644, plus 24,45%), Ilfov (1.633, plus 28,48%), Cluj (1.557, plus 4,43%), Timiş (1.351, minus 4,86%) şi Iaşi (1.151, plus 19,40%).
La polul opus, cele mai puţine dizolvări de firme au fost consemnate în judeţele Covasna, respectiv 146 (plus 0,69% faţă de primele nouă luni din 2023), Ialomiţa (169, plus 4,32%), Mehedinţi (190, plus 4,4%), Caraş-Severin (215, plus 3,86%) şi Călăraşi (221, minus 11,24%).
Comerțul cu ridicata, în top
Domeniul de activitate care a înregistrat cele mai multe dizolvări de firme, în perioada ianuarie – septembrie 2024, este comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, unde au fost raportate 8.244 de dizolvări la nivel naţional. Faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, dizolvările din acest sector au crescut cu 4,87%.
Potrivit sursei citate, construcţiile, activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice, precum şi industria prelucrătoare sunt alte domenii de activitate unde s-a consemnat un număr mare de dizolvări de firme, respectiv 3.089 (+14,28%), 2.931 (+7,13%) şi 2.515 (+3,97%).
În septembrie 2024, s-au înregistrat 3.071 dizolvări de firme, cele mai multe în Bucureşti (507) şi în judeţele Constanţa (151), Timiş (146), Dolj (138) şi Cluj (138).
EVENIMENT
FOTO. Cupa Martial Arts Open Ju Jitsu la Cluj-Napoca. Locul I, sportivii clubului clujean Whooooo Istru
A.C.S. Whooooo Istru Cluj-Napoca a organizat la Cluj-Napoca în perioada 15-16 noiembrie.2024, Cupa Martial Arts Open Ju Jitsu ediția a III-a, eveniment ce a reunit luptători de vârste diferite din întreaga țară care s-au constituit în ambasadori ai artelor marțiale.
Scopul evenimemtului a fost de a promova sportul drept element esenţial pentru o educaţie de calitate, de a câştiga încredere și a promova un stil de viaţă sănătos, concretizat printr-o dezvoltare armonioasă durabilă.
”Publicul spectator prezent la sala de sport <<General Virgil Bădulescu>> a fost încântat de abilitățile, măiestria și spiritul de fair-play al tuturor sportivilor înscriși în concurs, fiind astfel încurajat să practice activităţile fizice şi sportive, în mod continuu, indiferent de vârstă.
Sportivii cu dizabilități de vedere, legitimați ai clubului Sakura Târgu Mureș, clasați constant pe podiumul campionatelor mondiale și europene de Para Ju Jitsu, au demonstrat în mod practic avantajul potenţialului sportiv pentru incluziune socială, integrare şi şanse egale prin crearea unui cadru social şi organizatoric favorizant”, au transmis organizatorii competiției.
Premierea, în prezența comandantului Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”
Activitatea sportivă a fost înscrisă în calendarul Federației Române de Arte Marțiale pentru probele omologate de Federația Internațională de Ju Jitsu, iar această ediție a inclus întreceri sportive pe categorii de vârstă și greutate.
Premierea sportivilor și sportivelor de la fiecare probă din concurs a fost oficiată în prezența generalui maior Bogdan Cernat, comandantulul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, gazda evenimentului, și a lui Florentin Marinescu, președintele Federației Române de Arte Marțiale, 10 Dan Ju Jitsu.
La această ediție Martial Arts Open au fost prezenți luptători din Cluj-Napoca, Iași, Bistrița, Miercurea Ciuc, Șimleu Silvaniei, Giurgiu, Piatra Neamț, Sfântu Gheorghe, Reghin, Tecuci, Târgu Mureș, precum și arbitri de talie mondială și națională, care au avut o prestație impecabilă la toate cele 228 de probe de concurs.
Podiumul la Cupa Martial Arts Open Ju Jitsu a fost anul acesta ocupat de A.C.S. Whooooo Istru Cluj-Napoca – locul I, A.C.S. Red Dragon Reghin – locul II și A.C.S. Aquila Giurgiu – locul III.