Connect with us

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Străzi de PĂMÂNT în Cluj-Napoca. Locuitorii vor ASFALT. S-au săturat de promisiuni

Publicat


asfal v

Un grup de locuitori ai unor străzi din Cluj-Napoca reclamă că locuiesc ca în secolul al XIX-lea și solicită, de urgență, ajutorul Primăriei. Aceștia s-au săturat de promisiuni.

”Ne dorim asfaltarea străzilor publice Vânătorului și Vântului dintr-un cartier semicentral. Se promite asfaltarea lor de ani de zile, cât timp s-au tot făcut și refăcut altele!

De asemenea, și îngrijirea corespunzătoare iarna. Nu putem urca cu mașinile, dacă sunt puțin înghețate, la cât sunt de abrupte ți inguste, pe alocuri, sunt chiar periculoase iarna fiind neasfaltate, necurățate corespunzător și înconjurate de șanțuri și râpe”, au spus locutorii străzilor respective.

asfal vDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Dan Petrescu (CFR Cluj): Sava nu trebuie să apere doar cu Voluntari, poate intra și cu FCSB

Publicat

După victoria de luni seara în fața celor de la FC Voluntari, antrenorul celor de la CFR Cluj, Dan Petrescu, s-a declarat mulțumit de jocul echipei și s-a felicitat pentru decizia de a-l titulariza pe Sava, chiar dacă acesta nu prea a avut ce apăra. Deasemenea, l-a remarcat pe Deac pentru modul în care a executat cornerul din care Paz și-a dat autogol.

„La Farul, dacă dai un gol sunt multe spații. Azi nu au fost spații deloc. Au fost agresivi, compacți. Apărarea lor a jucat foarte bine. I-am zis lui Cipi (n.r. – Ciprian Deac) să bată toate loviturile libere, că poate marcăm. Puține echipe vor câștiga aici. Antrenorul lor a ales o formulă excelentă. Îi felicit pe băieți, au fost fantastici, mai ales că Cipi a fost rezervă, dar a intrat foarte bine.

Și Hoban a intrat bine. E bine că ne-am întors pe primul loc, Farul pusese presiune pe noi. Vor fi trei meciuri incredibil de grele (n.r. –  cu FCSB, CSU Craiova, Lazio). A fost cel mai bun FC Voluntari pe care l-am văzut împotriva noastră. Am riscat, l-am băgat pe Sava în poartă, nimeni nu făcea asta.

Mi-am asumat riscul, pentru că dacă e regula asta (n.r. – regula jucătorului U21) nu pot să bag cei mai în formă jucători. Dar Sava a intrat bine, a dat siguranță. Sava nu trebuie să apere doar cu Voluntari, poate intra și cu FCSB. Depinde cum se antrenează Petrila și Birligea, ei sunt principalii jucători U21 de la noi”, a declarat Dan Petrescu la Prima Sport.

„Să vedem unde ne antrenăm”

Petrescu a vorbit și despre meciul cu FCSB din etapa viitoare. Partida are loc pe 5 februarie, de la ora 21:00.

„Toate meciurile cu ei sunt grele, va fi un meci intens. Va fi decis de detalii”, a declarat Dan Petrescu.

„Să vedem unde ne antrenăm, sper să nu stricăm terenul de joc, că el e singurul cu încălzire. Sperăm să nu ningă mult, în ultima săptămână ne-am antrenat excelent la bază

La Peteleu nu a venit cartea verde, Țîru e în urmă cu pregătirea fizică. Maglica s-a accidentat, Krasniqi ne-a ajutat, azi nu a mai jucat așa abine ca împotriva Farului. Dar a avut o mare ocazie în putea face meciul mai ușor. Acum e bine că jucăm o dată pe săptămână, dar vor veni Conference League și Cupa României. Noi suntem singurii care vom juca pe 3 fronturi”, a mai declarat Bursucul.

Sursa: GSP

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Recensământ 2021: Cluj-Napoca, cel mai mare municipiu după București, deși și-a redus populația față de 2011. Sub 300.000

Publicat

De

cluj napoca (2)

Ultimele date ale Recensământului Populației și Locuințelor 202, prezentate marți de Institutul Național de Statistică (INS) arată că, exceptând municipiul București, cel mai mare municipiu din România este Cluj-Napoca din județul Cluj care și-a păstrat această poziție în ultimii zece ani deși și-a redus populația cu 37978 de persoane, coborând la o populație de 286598 locuitori.

”Dar această reducere trebuie privită dintr-o perspectivă mai amplă, luând în considerare și localitățile limitrofe, învecinate, unde populația urbană a optat să se mute la casă.

Astfel, dacă municipiul Cluj-Napoca, singur, fără vecinătăți, a scăzut la 88,3% din populația de acum zece ani, măsurat împreună cu localitățile învecinate conform datelor din tabelul de mai jos, a avut o creștere ușoară (101,8%)”, precizează INS.

Conform INS, populația municipiului Cluj-Napoca împreună cu cea a comunelor limitrofe a ajuns la 395.049 de persoane, cu 7100 mai mult decât în 2011 – 387.949 persoane.

Câți locuitori au comunele limitrofe municipiului Cluj-Napoca

Apahida: 17.239 persoane, în creștere cu 6554 persoane față de 2011 când avea 10.685 locuitori

Baciu: 13.922 persoane, în creștere cu 3605 persoane față de 2011 când avea 10.317 locuitori

Chinteni: 4.533 persoane, în creștere cu 1468 persoane față de 2011 când avea 3.065 locuitori

Feleacu: 5.693 persoane, în creștere cu 1770 persoane față de 2011 când avea 3.923 locuitori

Florești: 52.735 persoane, în creștere cu 29.922 persoane față de 2011 când avea 22.813 locuitori

Gilău: 8.980 persoane, în creștere cu 680 persoane față de 2011 când avea 8.300

Jucu: 5.349 persoane, în creștere cu 1079 persoane față de 2011 când avea 4270

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

LIVE VIDEO. Consiliul Județean Cluj adoptă bugetul județului pe anul 2023. Ședință ordinară

Publicat

Consiliul Județean Cluj se întrunește, marți, cu începere de la ora 11, într-o ședință ordinară desfășurată exclusiv online, în care se vor adopta mai multe hotărâri, printre care și cea privind bugetul județului pe anul 2023.

Cluj24 vă prezintă proiectul ordinii de zi a ședinței

 1. Proiect de hotărâre privind privind aprobarea taxelor şi tarifelor pentru anul fiscal 2023
 2. Proiect de hotărâre privind avizarea taxelor și tarifelor pentru servicii prestate utilizatorilor de către Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, pentru anul fiscal 2023
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru spectacolele susținute de către Teatrul de Păpuşi „PUCK” în anul 2023
 4. Proiect de hotărâre privind introducerea unor restricţii de circulație pe drumul judeţean DJ 103V, sectorul de drum km 0+000 (intersecţia cu DJ 107P) – km 16+570 (intersecţia cu DJ 107L)
 5. Proiect de hotărâre privind încetarea Contractului de finanțare nr. 4852 din 06.11.2019 aferent proiectului ”Reabilitarea, modernizarea și echiparea Școlii Gimnaziale Speciale Huedin”, SMIS 121031
 6. Proiect de hotărâre privind încetarea Contractului de finanțare nr. 3382 / 29.10.2018, aferent proiectului „Modernizarea și reabilitarea Traseului judeţean 3 format din sectoare de drum DJ 161H, DJ 150, DJ 161A si DJ 151C, parte a Traseului Regional Transilvania de Nord”, SMIS 125107
 7. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Cluj nr. 37 din 19 februarie 2018 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții din cadrul Proiectului “Reabilitarea și modernizarea clădirii atelierelor din cadrul Școlii Gimnaziale Speciale pentru Deficienti de Auz “Kozmutza Flóra”
 8. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Cluj nr. 38 din 19 februarie 2018 privind aprobarea Proiectului “Reabilitarea și modernizarea clădirii atelierelor din cadrul Școlii Gimnaziale Speciale pentru Deficienți de Auz „Kozmutza Flora” și a cheltuielilor legate de proiect
 9. Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Cluj nr. 12/2016 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați ai lucrărilor de modernizare și reabilitare a unor drumuri județene din Județul Cluj
 10. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Cluj nr. 141 din 13.07.2018 pentru aprobarea Proiectului ” Modernizarea și reabilitarea Traseului județean 4, format din sectoare de drum ale 107N și DJ 107 P parte a Traseului Regional Transilvania de Nord” și a cheltuielilor legate de proiect
 11. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai unor obiective de investiții la imobilul situat în Comuna Câțcău, str. Principală nr. 90, Județul Cluj
 12. Proiect de hotărâre privind însușirea unei documentații cadastrale pentru imobilul înscris în Cartea Funciară nr. 64130 Dej
 13. Proiect de hotărâre privind constatarea încetării Contractului de concesiune nr. 11449/151/2013 având ca obiect spațiul cu destinaţia de cabinet medical stomatologic situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Horea nr. 40
 14. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului general propriu al Județului Cluj pe anul 2023
 15. Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2023 al societății Compania de Apă Someș S.A.
 16. Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2023 al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A.
 17. Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2023 al societății Pază și Protecție Cluj S.R.L.
 18. Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2023 al societății Centrul Agro Transilvania Cluj S.A.
 19. Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2023 al societății Univers T S.A.
 20. Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2023 al societății TETAROM S.A.
 21. Proiect de hotărâre pentru aprobarea Programului privind obiectivele de investiții, lucrările de modernizare/reabilitare şi a Programului privind lucrări/servicii de întreținere și reparații a drumurilor județene în anul 2023
 22. Proiect de hotărâre privind nominalizarea unor sume din bugetul local al Județului Cluj pe anul 2023
 23. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Cluj nr. 249/2022 privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne prin emisiune de obligațiuni ale Județului Cluj
 24. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri pentru finanțarea cheltuielilor din bugetul propriu al Județului Cluj pe anul 2023
 25. Proiect de hotărâre privind aprobarea rețelei școlare de învățământ special din Județul Cluj pentru anul școlar 2023-2024
 26. Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Cluj nr. 139/2021 privind reorganizarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, aprobarea Organigramei, Statului de Funcții și a Regulamentului de organizare și funcționare a aparatului propriu și a serviciilor sociale furnizate de către aceasta
 27. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Cluj nr. 102/2019 privind aprobarea Organigramei, a Statului de funcții și a Regulamentului de organizare și funcționare pentru Muzeul Etnografic al Transilvaniei
 28. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Cluj nr. 103/2022 privind aprobarea Organigramei, a Statului de funcţii şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare pentru Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca
 29. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Cluj nr. 102/2022 privind aprobarea Organigramei, a Statului de funcţii şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca
 30. Proiect de hotărâre privind încetarea asocierii dintre Județul Cluj, Comuna Luna și Municipiul Câmpia Turzii constituită în scopul realizării Parcului Industrial Tetarom V

30A. SUPLIMENTARE Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Cluj nr. 91 din 28.04.2017 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională -Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Apuseni, prin modernizarea DJ 108K (limita județ Bihor – Baraj Drăgan) de la km. 26+455 la km. 29+495 și DJ 764B (Baraj Drăgan – intersecție DN1) de la km. 0+000 la km. 22+164,500”

30B. SUPLIMENTARE Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Cluj nr. 92 din 28.04.2017 pentru aprobarea proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională -Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Apuseni, prin modernizarea DJ 108K (limita județ Bihor – Baraj Drăgan) de la km. 26+455 la km. 29+495 și DJ 764B (Baraj Drăgan – intersecție DN1) de la km. 0+000 la km. 22+164,500” și a cheltuielilor legate de proiect, cu modificările ulterioare

30C. SUPLIMENTARE Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Cluj nr. 113/20.07.2021 privind darea în administrare a unor active achiziționate în cadrul Proiectului Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj Napoca, SMIS 124886

 1. Raport privind modalitatea de utilizare a sumelor primite și utilizate pentru buna desfășurare a activității instituțiilor publice de spectacole din subordinea Consiliului Județean Cluj, respectiv Teatrul de Păpuși Puck și Filarmonica de Stat Transilvania
 2. Raport de activitate al Autorității Teritoriale de Ordine Publică Cluj pe anul 2022
 3. Diverse

Citește mai departe

EVENIMENT

L-ați VĂZUT? Tânăr de 20 de ani din Cluj, dispărut de la unitatea medicală unde era INTERNAT

Publicat

crisan gabriel

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că la data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 22.30, CRIȘAN GABRIEL IACOB, în vârstă de 20 de ani, a părăsit unitatea medicală situată în municipiul Cluj-Napoca, unde se afla internat, iar până în prezent nu a revenit.

Dacă îl vedeţi, nu ezitaţi să apelaţi gratuit 112, pentru a anunţa imediat Poliţia!

SEMNALMENTE – înălțime 1.90 m, 80 kg, constituție atletică, păr șaten, ochi verzi.

Avea o cicatrice bandajată pe degetul mijlociu al mâinii drepte.

La momentul plecării era îmbrăcat cu o bluză sport de culoare albastră, pantaloni de trening gri și șlapi.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre tânărul plecat voluntar, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax