EVENIMENT
FOTO. Spitalul Medicover Cluj își deschide porțile. Peste 250 de cadre medicale și 190 de paturi pentru spitalizare continuă

Spitalul Medicover Cluj, una dintre cele mai importante investiții în domeniul sănătății private din ultimii ani realizate de Medicover România, a fost inaugurat marți. Spitalul Medicover Cluj vine în sprijinul comunității locale cu unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii, o echipă medicală recunoscută la nivel național și o abordare multidisciplinară a afecțiunilor.
Pentru reconfigurarea spitalului, Medicover a realizat până la ora actuală investiții importante în noua structură chirurgicală prin amenajarea blocului operator și a sălilor de operație cu echipamente medicale de ultimă generație.
Spitalul va continua să le ofere pacienților săi și servicii de recuperare, care se vor axa în principal pe recuperarea post-operatorie imediată.
Spitalul Medicover Cluj își deschide porțile: 190 de paturi pentru spitalizare continuă
„Dezvoltarea Spitalului Medicover Cluj reprezintă pentru grupul Medicover România o investiție pe termen lung cu focus pe inovația medicală adusă cu predilecție în domeniul chirurgical, cu obiectivul de a duce calitatea actului medical la cel mai înalt standard.
Alături de dotările tehnice perfomante, ne bucurăm să avem deja formată o echipă de peste 250 de cadre medicale, dintre care peste 50 de medici specialiști și chirurgi, cu o vastă experiență practică națională, internațională și universitară, dispuși să colaboreze pentru a veni cu cele mai potrivite soluții medicale pentru pacienții noștri”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, Director General Medicover România.
Spitalul Medicover Cluj este amplasat pe o suprafață de 58.000 de metri pătrați, structurat pe 5 nivele și dispune de 190 de paturi pentru spitalizare continuă, fiind printre cele mai mari unități spitalicești private din zona de nord-vest a țării. Spitalul Medicover Cluj furnizează:
Servicii medicale cu internare continuă în secțiile chirurgicale și de recuperare medicală
- Peste 24 de specialități clinice în ambulatoriu: obstetrică – ginecologie, cardiologie, dermatologie, ORL, endocrinologie, gastroenterologie, reumatologie etc.
- Servicii medicale paraclinice
- Imagistică CT/ RX: Computer Tomograf/ Radiologie
- Punct de recoltare analize de sânge
- 190 de paturi pentru spitalizare continuă
- 14 paturi pentru spitalizare de zi
- 5 paturi destinate însoțitorilor.
Abordare multidisciplinară în tratamentul pacienților
Spitalul Medicover Cluj pune la dispoziția pacienților servicii integrate de diagnostic, tratament și îngrijiri la standarde internaționale. Infrastructura modernă, abordarea multidisciplinară și echipa medicală cu vastă experiență asigură cele mai bune practici în domeniul sănătății, totul pentru siguranța și confortul pacientului.
„Mă bucur să fiu partener al Spitalului Medicover Cluj, un proiect de anvergură și care în mod cert își va lăsa amprenta pozitivă asupra sănătății comunității prin vasta expertiză a medicilor și chirurgilor specialiști, a echipei medicale dedicate, precum și prin dotările tehnice de ultimă generație, devenind astfel chiar un reper de bune practici în sistemul medical privat din România”, a declarat Dr. Ovidiu Gogu Cacuci, Spitalul Medicover Cluj
Blocul operator dispune de mai multe săli de operație, dotate la cele mai înalte standarde medicale, iar activitatea de Anestezie și Terapie Intensivă le va oferi pacienților suport și îngrijire post operatorie.
Dotările tehnologice moderne vin în sprijinul profesioniștilor care vor efectua intervențiile chirurgicale, tocmai pentru a contribui la siguranța, precizia și calitatea actului medical de care vor beneficia toți pacienții noștri.
Linie de gardă permanentă
În cadrul Spitalului Medicover Cluj vor putea fi efectuate intervenții chirurgicale variate, precum proteze de șold sau reconstrucție ligamente încrucișate din chirurgia ortopedică, sleeve gastric din cadrul chirurgiei bariatrice, îndepărtarea diferitelor tipuri de tumori în chirurgia oncologică urologică, hepatică sau ginecologică, tratamentul polipilor sau rino-sinuzitelor în chirurgia ORL, tratamentul traumatismelor în chirurgia maxilo-facială sau tratamentul herniilor abdominale în chirurgia generală.
„Inaugurarea activității chirurgicale din cadrul Spitalului Medicover Cluj și desfășurarea acesteia într-un mediu profesionist, la cele mai înalte standarde tehnice și medicale este un moment de referință pentru toată comunitatea clujeană.
Faptul că avem deja formată o echipă solidă de medici profesioniști și reputați chirurgi, parte din mediul academic medical clujean, înseamnă un lucru extraordinar pentru pacienții noștri prin aceea că fiecare caz medical va fi abordat multidisciplinar, contribuind sinergic la îmbunătățirea sănătății pacienților și la oferirea suportului și confortului necesare în perioada post-operatorie”, a declarat dr. Radu Tudor Motocu, Director Medical, Spitalul Medicover Cluj.
Facilități moderne
Spitalul Medicover Cluj pune la dispoziția pacienților și aparținătorilor facilități moderne:
- Baza de tratament beneficiază de aparate de recuperare robotizată LOKOMAT PRO și ARMEO Spring Elveția, piscină pentru efectuarea de proceduri de hidroterapie, facilitând astfel o recuperare ușoară și rapidă a pacienților.
- Aerul din spital, inclusiv în blocul operator, este întotdeauna proaspăt, fiind recirculat și filtrat prin centrale speciale de purificare a aerului. Pentru asigurarea unui grad cât mai ridicat de asepsie, aportul de aer admis este evacuat constant printr-o serie de cicluri orare permanente, 24 de ore, 7 zile din 7.
- Pacienții sunt cazați în saloane cu 1, 2 sau 3 paturi. Fiecare salon asigură un confort sporit, fiind prevăzut cu televizor full HD și grup sanitar propriu.
- Paturile sunt acționate electric, iar o parte dintre grupurile sanitare sunt complet amenajate pentru persoanele cu dizabilități.
- Pacienții pot servi masa fie în restaurantul unității medicale, fie în salon, în functie de preferință și starea de sănătate.
- Aparținătorii veniți în vizită au la dispoziție o parcare generoasă, cafenea și bibliotecă în incinta spitalului.
Programările se fac inclusiv online
Pentru Contact și programări, cei interesați au la dispoziție un Call Center: 0264-933. Programări online se fac pe site-ul spitalului.
Rețeaua Medicover România
Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 26 de clinici în București și în țară, patru spitale generaliste: în București, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere.
Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale.
Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare.
Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2021, Medicover a avut venituri de 1.377 milioane de euro și peste 38.000 de angajați.
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Vineri a avut loc tragerea la sorți care va stabili prima etapă a SuperLigii de fotbal, noua denumire a Ligii I. Echipele clujene vor avea dueluri de foc.
CFR Cluj întâlnește acasă Rapidul, care își sărbătorește centenarul în acest sezon și urmărește o calificare în cupele europene.
”U” Cluj va întâlni în deplasare pe FCSB.
Campionatul va avea 30 de etape și va fi urmat de play-off, unde vor evolua primele 6 clasate.
Locurile 7-16 vor juca în play-out, unde ultimele două clasate vor retrograda direct. Două echipe vor disputa baraje de menținere în prima divizie, contra locurilor 3 și 4 din liga a doua.

Noua creșă ”Ursulețul” de pe strada Meziad și-a deschis de sâmbătă porțile pentru copiii clujenilor.
Unitatea are o capacitate de 90 de locuri.
În prezent, în municipiul Cluj-Napoca există 1.487 de locuri în creșe.
Alte 257 de locuri sunt în pregătire:
- Creșa Negoiu – 90 locuri;
- Creșa Parcul Feroviarilor – 28 locuri;
- Creșa Borhanci (parte a HUB-ului educațional) – 99 locuri;
- Creșa în Dâmbul Rotund – 40 locuri.
Citește și:
Începe alocarea locurilor din noua CREȘĂ de pe strada Meziad. CALENDARUL repartizării. Ce alte PROIECTE sunt în pregătire
EVENIMENT
Accident mortal la Cluj. O tânără de 21 de ani a decedat, iar o fată de 10 ani a fost transportată la spital

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit în această dimineață la un grav accident rutier petrecut la ieșire din localitatea Ciucea spre Cluj-Napoca.
Apelul de urgență a fost primit în jurul orei 7:10, iar pentru misiune au fost mobilizate o autospecială și un echipaj SMURD. În sprijin a venit și o ambulanță SAJ.
Ajunși la fața locului, pompierii au găsit două autoturisme avariate. Într-un autoturism se afla o tânără încarcerată și inconștientă, în stop cardio-respirator.
Folosind echipamentele din dotare, pompierii au descarcerat-o și au predat-o echipajelor medicale, care au început manevrele de resuscitare.
În ciuda eforturilor depuse de echipajul de pe ambulanță și de către pompieri, medicul a constatat decesul tinerei de 21 de ani.
De asemenea, alte trei persoane au fost transportate la spital în stare de conștiență și cu leziuni minore.
Mai exact, a fost vorba despre doi bărbați și o minoră de 10 ani.
Potrivit polițiștilor clujeni, un conducător de 24 de ani a pierdut controlul asupra mașinii și a pătruns pe contrasens.

Luna iulie aduce multă artă și mișcare în oraș. Clujenii și turiștii se pot bucura de vară în cadrul activităților fizice precum dansul și fotbalul, dar și la expoziții de artă sau concerte. Află mai jos care sunt principalele evenimente locale din luna aceasta, destinate atât adulților, cât și copiilor.
Salsa & Bachata – Curs pentru începători, 4 iulie, 18:00, Hotel Belvedere Cluj
Se dă startul unui curs de Salsa & Bachata pentru o grupă nouă de începători. Acesta începe în data de 4 iulie, în Sala Cristal a Hotelului Belvedere, intrarea făcându-se prin spatele hotelului, din parc.
Întâlnirile vor avea loc luni și miercuri, între orele 18:00-18:50.
Abonamentul lunar, reprezentând 8 ședințe (2 ore pe săptămână), costă 200 de lei.
Intră pe: https://sonrisadancecenter.ro pentru a completa formularul de înscriere şi pentru a achita cursul.
Cei interesați pot participa la o ședință și dacă dansul nu este potrivit așteptărilor, primesc banii înapoi.
Încălțămintea va trebui schimbată în sala de curs, prin urmare participanții sunt nevoiți să aducă pantofii de dans separat.
Școală de vară pentru copii, 4 iulie 9:00 – 8 iulie 16:00, Strada Câmpului 93
Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani sunt așteptați la școala de vară Dance Unity, unde se vor bucura de un program cu activități interactive:
- 20 de ședințe de dans a câte 60 de minute
- 5 activități în limba engleză a câte 60 de minute
- jocuri de comunicare și activități în echipă
- gustare la ora 11:00
- prânz la ora 13:00
- activități la final de săptamană în urma cărora membrilor li se va acorda o diploma de participare
Programul se desfășoară săptămânal (luni-vineri) între orele 9:00-16:00.
Pentru mai multe detalii, accesați siteul danceunity.ro.
Tabără de fotbal, 4 iulie 08:00 – 8 iulie 17:00, Călărie Szilaj Lovastanya
Vino cu prietenii la tabăra de fotbal (atât pentru fete, cât și pentru băieți), la Călăria Szilaj Lovastanya.
Activitățile sunt după cum urmează:
- Două antrenamente de fotbal în fiecare zi cu antrenor specializat
- Plimbări cu trăsura
- Activități sportive și jocuri distractive
- Tras cu arcul la țintă
- Plimbări călare în manej
- Scăldat în piscină
Tabăra este destinată copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, prețul find 600 de lei. Se acordă:
- 10% reducere pentru 2 frați
- 20% reducere pentru 3 frați
- 25% reducere peste 4 frați
Înscrierile în tabără se fac doar cu plata avansului de 50%
Copiii vor veni de acasă zilnic cu pachețel cu mâncare.
Pe toată perioada taberei, copiii vor fi supravegheați de adulți.
Pentru informații și înscrieri, apelează: 0744 484 076 (persoana de contact: Tunyogi Béla).
Quiz Night, 6 iulie, 20:00, L’Autre Café
Miercuri înseamnă Quiz Night la L’Autre Café.
Dacă vrei să-ți testezi cunoștințele și să câștigi premii cu prietenii, ești așteptat la o seară de quiz-uri.
- Premiul 1: o sticlă de tărie
- Premiul 2: un rând de bere
- Premiul 3: un rând de shot-uri
Regulamentul este după cum urmează:
- echipele trebuie să fie formate din maxim 4 jucători, iar pentru fiecare jucător în plus se va deduce câte un punct din punctajul final
- telefoanele mobile sunt interzise, cei surprinși riscă descalificarea întregii echipe. Telefonul nu face parte din echipă.
Pentru rezervări sau înscrieri, apelează 0741 245 311.
Terapie Belly Dance – 6 iulie, 19:00, Victor Babeș 33
Ada Caraba invită clujencele într-o nouă călătorie în universul magic al feminității și sănătății feminine printre ritmuri magice, voaluri colorare, mișcări și simboluri sacre în perioada iulie-august.
„În amintirea mult indrăgitului serial vom căuta să dansăm și noi <<Pe urmele Clonei>>
Vom savura și exersa pe piese din serialul Clona iar la final, la ora de coregrafie, vom lega informația într-o coregrafie specifică veselă, senzuală, jucăușă
Dacă înscrierile decurg bine și reușim să ne organizăm în timp util, programul va fi următorul:
Durata curs : 6 Iulie – 24 August 2022 (2 luni – 8 întâlniri)
MIERCUREA va fi seara noastră de răsfăț de la 19.00 la 21.00
19.00 – 20.00 Bazele Dansului Oriental
20.00 – 21.00 Coregrafie <<Pe urmele Clonei>>”, anunță aceasta.
Pentru a putea lucra în condiții de siguranță, numărul de participante este limitat la 16 – 18 persoane.
Pentru înscriere este necesară completarea unui formular, disponibil cu un click aici.
Beneficiile belly dance-ului
Dansul oriental (belly dance) este un vechi ritual de fertilitate îmbogățit ulterior cu diverse elemente artistice pentru un plus de eleganță și spectaculos.
Este o forma sacră de medicină alternativă practicată (ÎN MOD PRIVAT) de femei din cele mai vechi timpuri. Studiul si practica mișcărilor de bază te ajută să îți întărești și menții sănătatea și este șingurul stil de dans creat exclusiv pentru corpul feminin.
Expoziție de artă și știință, 7 iulie, 19:00-23:00, Casa Tranzit
𝐂𝐨𝐥𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐄𝐩𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐞𝐬 explorează modul în care arta poate remodela cunoașterea științifică, propunând abordări noi, neconvenționale, ale provocărilor cu care se confruntă planeta noastră astăzi.
Expoziția analizează consecințele profunde ale alăturării expresiilor artistice și cunoașterii științifice, explorând conflictele epistemologice care rezultă din intersecția dintre discipline, metodologii și mentalități. Expoziția este punctul culminant al celor treisprezece rezidențe bazate pe colaborarea dintre artă și știință organizate în cadrul 𝑆𝑡𝑢𝑑𝑖𝑜𝑡𝑜𝑝𝑖𝑎: 𝐴𝑟𝑡 𝑚𝑒𝑒𝑡𝑠 𝑆𝑐𝑖𝑒𝑛𝑐𝑒 𝑖𝑛 𝑡ℎ𝑒 𝐴𝑛𝑡ℎ𝑟𝑜𝑝𝑜𝑐𝑒𝑛𝑒.
Nisipurile mișcătoare ale interesului artistic și științific față de Antropocen sunt reprezentate în expoziție prin grupajele tematice „Speculative Ecologies / Ecologii speculative”, „Earthly Sensorium / Sensorium pământesc” și „Hacking Technocracy / Piratarea tehnocrației”.
Concert de chitară cu András Vargas, 7 iulie (20:00-22:00), Sancho Panza Mexican Bar & Bistro
Delectează-te cu un recital de chitară în două părți, marca András Vargas. Repertoriul cuprinde muzică clasică, flamenco și compoziții proprii.
Intrarea (suportul artistic) este 20 de lei.
Pentru a fi la curent cu activitatea artistului, urmărește-l pe:
Târgul artizanilor, designerilor și artiștilor din Transilvania, 30 iulie 11:00 – 31 iulie 20:00, Urania Palace
Peste 30 de creatori așteaptă să li se descopere produsele, de la bijuterie și îmbrăcăminte până la decorațiuni interioare și jucării, toate create cu multă grijă și pasiune.
„Avem și o surpriză pentru voi: primii 150 de vizitatori ai târgului vor primi un voucher de reducere de 10% de folosit la expozanții din cadrul târgului”, anunță organizatorii evenimentului.
Intrarea este liberă, deci dacă vrei să susții artiștii locali, poți cumpăra direct de la ei în cadrul târgului.