EVENIMENT
FOTO. Spitalul Medicover Cluj își deschide porțile. Peste 250 de cadre medicale și 190 de paturi pentru spitalizare continuă
Spitalul Medicover Cluj, una dintre cele mai importante investiții în domeniul sănătății private din ultimii ani realizate de Medicover România, a fost inaugurat marți. Spitalul Medicover Cluj vine în sprijinul comunității locale cu unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii, o echipă medicală recunoscută la nivel național și o abordare multidisciplinară a afecțiunilor.
Pentru reconfigurarea spitalului, Medicover a realizat până la ora actuală investiții importante în noua structură chirurgicală prin amenajarea blocului operator și a sălilor de operație cu echipamente medicale de ultimă generație.
Spitalul va continua să le ofere pacienților săi și servicii de recuperare, care se vor axa în principal pe recuperarea post-operatorie imediată.
Spitalul Medicover Cluj își deschide porțile: 190 de paturi pentru spitalizare continuă
„Dezvoltarea Spitalului Medicover Cluj reprezintă pentru grupul Medicover România o investiție pe termen lung cu focus pe inovația medicală adusă cu predilecție în domeniul chirurgical, cu obiectivul de a duce calitatea actului medical la cel mai înalt standard.
Alături de dotările tehnice perfomante, ne bucurăm să avem deja formată o echipă de peste 250 de cadre medicale, dintre care peste 50 de medici specialiști și chirurgi, cu o vastă experiență practică națională, internațională și universitară, dispuși să colaboreze pentru a veni cu cele mai potrivite soluții medicale pentru pacienții noștri”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, Director General Medicover România.
Spitalul Medicover Cluj este amplasat pe o suprafață de 58.000 de metri pătrați, structurat pe 5 nivele și dispune de 190 de paturi pentru spitalizare continuă, fiind printre cele mai mari unități spitalicești private din zona de nord-vest a țării. Spitalul Medicover Cluj furnizează:
Servicii medicale cu internare continuă în secțiile chirurgicale și de recuperare medicală
- Peste 24 de specialități clinice în ambulatoriu: obstetrică – ginecologie, cardiologie, dermatologie, ORL, endocrinologie, gastroenterologie, reumatologie etc.
- Servicii medicale paraclinice
- Imagistică CT/ RX: Computer Tomograf/ Radiologie
- Punct de recoltare analize de sânge
- 190 de paturi pentru spitalizare continuă
- 14 paturi pentru spitalizare de zi
- 5 paturi destinate însoțitorilor.
Abordare multidisciplinară în tratamentul pacienților
Spitalul Medicover Cluj pune la dispoziția pacienților servicii integrate de diagnostic, tratament și îngrijiri la standarde internaționale. Infrastructura modernă, abordarea multidisciplinară și echipa medicală cu vastă experiență asigură cele mai bune practici în domeniul sănătății, totul pentru siguranța și confortul pacientului.
„Mă bucur să fiu partener al Spitalului Medicover Cluj, un proiect de anvergură și care în mod cert își va lăsa amprenta pozitivă asupra sănătății comunității prin vasta expertiză a medicilor și chirurgilor specialiști, a echipei medicale dedicate, precum și prin dotările tehnice de ultimă generație, devenind astfel chiar un reper de bune practici în sistemul medical privat din România”, a declarat Dr. Ovidiu Gogu Cacuci, Spitalul Medicover Cluj
Blocul operator dispune de mai multe săli de operație, dotate la cele mai înalte standarde medicale, iar activitatea de Anestezie și Terapie Intensivă le va oferi pacienților suport și îngrijire post operatorie.
Dotările tehnologice moderne vin în sprijinul profesioniștilor care vor efectua intervențiile chirurgicale, tocmai pentru a contribui la siguranța, precizia și calitatea actului medical de care vor beneficia toți pacienții noștri.
Linie de gardă permanentă
În cadrul Spitalului Medicover Cluj vor putea fi efectuate intervenții chirurgicale variate, precum proteze de șold sau reconstrucție ligamente încrucișate din chirurgia ortopedică, sleeve gastric din cadrul chirurgiei bariatrice, îndepărtarea diferitelor tipuri de tumori în chirurgia oncologică urologică, hepatică sau ginecologică, tratamentul polipilor sau rino-sinuzitelor în chirurgia ORL, tratamentul traumatismelor în chirurgia maxilo-facială sau tratamentul herniilor abdominale în chirurgia generală.
„Inaugurarea activității chirurgicale din cadrul Spitalului Medicover Cluj și desfășurarea acesteia într-un mediu profesionist, la cele mai înalte standarde tehnice și medicale este un moment de referință pentru toată comunitatea clujeană.
Faptul că avem deja formată o echipă solidă de medici profesioniști și reputați chirurgi, parte din mediul academic medical clujean, înseamnă un lucru extraordinar pentru pacienții noștri prin aceea că fiecare caz medical va fi abordat multidisciplinar, contribuind sinergic la îmbunătățirea sănătății pacienților și la oferirea suportului și confortului necesare în perioada post-operatorie”, a declarat dr. Radu Tudor Motocu, Director Medical, Spitalul Medicover Cluj.
Facilități moderne
Spitalul Medicover Cluj pune la dispoziția pacienților și aparținătorilor facilități moderne:
- Baza de tratament beneficiază de aparate de recuperare robotizată LOKOMAT PRO și ARMEO Spring Elveția, piscină pentru efectuarea de proceduri de hidroterapie, facilitând astfel o recuperare ușoară și rapidă a pacienților.
- Aerul din spital, inclusiv în blocul operator, este întotdeauna proaspăt, fiind recirculat și filtrat prin centrale speciale de purificare a aerului. Pentru asigurarea unui grad cât mai ridicat de asepsie, aportul de aer admis este evacuat constant printr-o serie de cicluri orare permanente, 24 de ore, 7 zile din 7.
- Pacienții sunt cazați în saloane cu 1, 2 sau 3 paturi. Fiecare salon asigură un confort sporit, fiind prevăzut cu televizor full HD și grup sanitar propriu.
- Paturile sunt acționate electric, iar o parte dintre grupurile sanitare sunt complet amenajate pentru persoanele cu dizabilități.
- Pacienții pot servi masa fie în restaurantul unității medicale, fie în salon, în functie de preferință și starea de sănătate.
- Aparținătorii veniți în vizită au la dispoziție o parcare generoasă, cafenea și bibliotecă în incinta spitalului.
Programările se fac inclusiv online
Pentru Contact și programări, cei interesați au la dispoziție un Call Center: 0264-933. Programări online se fac pe site-ul spitalului.
Rețeaua Medicover România
Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 26 de clinici în București și în țară, patru spitale generaliste: în București, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere.
Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale.
Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare.
Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2021, Medicover a avut venituri de 1.377 milioane de euro și peste 38.000 de angajați.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
ADMINISTRAȚIE
Încep lucrările de modernizare a zonei Piața 14 Iulie din Cluj-Napoca. ATENȚIE, șoferi și pietoni. Restricții de circulație
Începând de marți, 10 decembrie 2024, încep lucrările de modernizare în zona Pieței 14 Iulie, anunță Primăria Cluj-Napoca.
Lucrările prevăd creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană Piața 14 Iulie și străzile Garibaldi, Sigismund Toduță, Traian Grozăvescu, Milcov, Octavian Goga și George Enescu.
Încep lucrările de modernizare a zonei Piața 14 Iulie din Cluj-Napoca. ATENȚIE, șoferi și pietoni. Restricții de circulație
Potrivit reprezentanților municipalității, vor avea loc inclusiv lucrări de infrastructură, amenajare de spațiu public, semaforizare, iluminat public și montarea de mobilier urban.
Lucrările vor fi realizate de către Nord Conforest S.A., urmând să fie încheiate în 15 martie 2025. Executantul va asigura circulația pietonilor pe culoare pietonale delimitate.
Lucrările impun închideri și restricții de circulație astfel:
- pe strada Sigismund Toduță, pe tronsonul cuprins între Bulevardul 1 Decembrie 1918 și Piața 14 Iulie, se va închide circulația auto, cu excepția riveranilor, fiind interzisă oprirea pe zona în lucru;
- în Piața 14 Iulie, tronsonul cuprins între strada Sigismund Toduță și strada Octavian Goga, se va închide circulația auto, cu excepția riveranilor, fiind interzisă oprirea pe zona în lucru;
- pe latura nordică a Pieței 14 Iulie, se va restricționa circulația pietonală pe trotuarul adiacent insulei de spațiu verde vis-a-vis de nr. 22-26.
ECONOMIE
Dragoș Damian, CEO Terapia, scrisoare pentru parlamentarii clujeni la 20 de ani de la încheirea negocierilor de aderare la UE
Dragă Alin, Aurora, Botond, Ciprian și Ciprian, Cristian, Istvan, Mircea, Oana, Ovidiu, Radu, Ramona, Răzvan și Remus
Sper că sunteți bine și că ați petrecut cu emoție ziua de ieri, 8 decembrie – e o zi mare, acum 20 de ani, clujeanul Vasile Pușcaș, șeful părții române, încheia negocierile de aderare a României la Uniunea Europeană.
“Răul de la sfârșitul acestui an nu este cel mai mare rău”
După 20 de ani…. 2024 n-a fost un an ușor în România, s-a terminat foarte complicat, s-au întâmplat în câteva zile lucruri de neimaginat în urma cu o lună. Încă suntem în stare de șoc, bulversați, stresați, îngrijorați de viitorul copiilor și nepoților noștri. Știam că inteligența artificială schimbă lumea, dar nu ne așteptam să o schimbe într-un mod atât de ciudat.
Dar răul de la sfârșitul anului nu este cel mai mare rău. Avem un rău infiltrat de ani de zile despre care nu se vorbește, este un rău mai complicat, mai insidios, mai perfid, mai periculos. De o mie de ori mai rău.
Continuă să se închidă fabrici în România, suntem ocoliți de marile capitaluri industriale și antreprenorii români care au unități de producție vor să vândă și să iasă din afaceri.
Dezindustrializarea este cel mai mare rău. Se fabrică din ce în ce mai puțin în Romania iar industriei noastre de prelucrare, indiferent de capital, îi lipsește competitivitatea. Crește importul de produse care beneficiază de subsidii pe energie la ele în țară, birocrația și corupția administrativă împiedică absorbția mai rapidă de fonduri și obținerea de aprobări pentru investiții, resursa umană specializată și calificată este inexistentă iar lanțurile de aprovizionare sunt lungi și costisitoare. Mai presus de orice munca la negru din alte domenii și prețul energiei pun la grea încercare industria de prelucrare din țară.
Totul va fi ridicat cu tehnologie, ingineri și muncitori din import
Dragii mei, toate marile proiecte naționale care au finanțări – digitalizarea, energia verde, școlile, spitalele, infrastructura – toate vor fi ridicate cu materiale din import, cu echipamente și tehnologie din import și, la fel de grav, cu ingineri și muncitori din import.
Toate marile proiecte ale Clujului care au finanțări – metroul, centura metropolitană, infrastructura feroviară, spitalul regional de urgență – toate vor fi ridicate cu materiale din import, cu tehnologie și echipamente din import și, la fel de grav, cu ingineri și muncitori din import.
Fără industrie de prelucrare o economie nu are cum sa fie sustenabilă.
Este sfârșit de an și aveți o mulțime de lucruri de făcut, nu vreau să vă încarc cu grijile unuia despre care toți râd când vorbește despre nevoia de reindustrializare sau despre ”Cumpără Fabricat în România”.
Dar, după sărbători și intrarea în noul an 2025, poate găsiți un loc în agenda voastră pentru a reflecta la cele de mai sus.
Multă baftă in 2025,
Dragoș
Un accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp la Iclod, în județul Cluj.
Pompierii din cadrul Detașamentului Dej sunt cei care au intervenit.
Accident cu două mașini la Iclod. Femeie transportată la spital
În accident au fost implicate două autoturisme, însă din fericire nu au existat victime încarcerate.
O femeie de aproximativ 55 de ani a primit îngrijiri medicale și a fost ulterior transportată la spital de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.
La o primă evaluare, aceasta prezenta afecțiuni ușoare, arată reprezentanții ISU Cluj.
La misiune au luat parte pompierii de la Punctul de Lucru Gherla.
EVENIMENT
ATAC CIBERNETIC la Grupul Electrica, compania de distribuție și furnizare a energiei electrice. Posibile pene de curent
Grupul Electrica anunță, luni, 9 decembrie, că este supus unui atac cibernetic.
Echipele de specialiști colaborează strâns cu autoritățile naționale în domeniul securității cibernetice pentru gestionarea și remedierea incidentului, având ca obiectiv rezolvarea situației într-un timp cât mai scurt, identificarea sursei atacului și limitarea impactului acestuia, anunță reprezentanții Electica.
ATAC CIBERNETIC la Grupul Electrica, compania de distribuție și furnizare a energiei electrice. Posibile pene de curent
“Dorim să subliniem că nu sunt afectate sistemele critice ale Grupului, iar eventualele disfuncționalități apărute în interacțiunea cu consumatorii noștri sunt efecte ale măsurilor de protecție a infrastructurii interne. Aceste măsuri sunt temporare și au rolul de a asigura securitatea întregului sistem”, anunță conducerea Grupului Electrica.
Atenție la mesajele date în numele companiei
În acest moment, toate protocoalele de răspuns specifice au fost deja activate conform procedurilor interne și reglementărilor în vigoare.
“Prioritatea noastră principală o reprezintă menținerea continuității în distribuția și furnizarea energiei electrice, precum și protejarea datelor personale gestionate, și a celor operaționale ale tuturor entităților din cadrul Grupului Electrica”, au mai arătat reprezentanții Electrica.
Aceștia le recomandă consumatorilor să fie atenți la orice mesaje suspecte primite în numele companiei și să evite furnizarea de date personale prin canale nesecurizate.