Connect with us

ACTUALITATE

FOTO. Someș Delivery ajunge prima oară în Apahida în 4 iunie

Publicat


someș zona companiei

Asociațiile MiniMASS (Someș Delivery), Societatea Organizată Sustenabil (SOS) și Clujul Sustenabil organizează prima ediție Someș Delivery în Apahida, care va avea loc pe 4 iunie, pe un segment al digului, în amonte de punctul de revărsare a Văii Mărăloiu.

Evenimentul face parte din campania Someșul | Culoar Verde-Albastru – o propunere pentru transformarea râului într-un culoar natural protejat și apropierea locuitorilor de acesta prin reamenajări, activități, dezbateri și evenimente pe teme de sustenabilitate.

Someș Delivery este un proiect independent ajuns la cea de-a șaptea ediție, care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului Cluj-Napoca, pe segmente diferite în fiecare an. Din 2021, proiectul s-a extins în premieră spre Florești și o zonă necunoscută din estul Clujui, în Someșeni, iar acum ajunge pe malurile Someșului din Apahida.

Someșul, element natural valoros

someș zona companiei

„Someșul este un element natural valoros care poate contribui consistent la dezvoltarea sustenabilă nu doar a Clujului, ci a unei regiuni întregi pe care o parcurge. Acest demers nu este unul nou, ci un specific local pe care-l trăim deja de fiecare dată când ajungem la Smida sau Tarnița, la Someșul Rece sau la Bonțida.

Din acest motiv, pentru prima oară, am ieșit din Cluj și am explorat zona metropolitană în amonte, în Florești, și acum în aval, în Apahida, o localitate care are mult de oferit, mai ales prin caracterul ei productiv și producătorii locali, alimentați de apa din Someș. Am ajuns la poarta vestitului ținut al Fluturelui Albastru, marcată de valea Someșului Mic până la vărsarea acestuia în Someș! Eu zic să-l descoperim împreună și să-l prețuim.” – a declarat Marius Moga, coordonator Someș Delivery.

Zi plină de evenimente

Someș Delivery Apahida propune o zi plină de evenimente, discuții și activități pe malul îndiguit din Apahida, o zonă foarte puțin frecventată în prezent, fiind în afara zonei de interes a apahidenilor. Caracterul agricol regăsit aici este cel dominant la această ediție, iar transformările viitoare ale localității în relație cu Someșul Mic și afluenții acestuia vor deveni subiectul principal al evenimentului.

„Lunca Someșului Mic a hrănit locuitorii Clujului de la începutul istoriei și până azi, atât prin grădinărit individual, dar mai ales prin cel de breaslă, de la hoștezeni până la cooperativa actuală care îi poartă numele.

Apahida este punctul de întâlnire între urban și agricultura periurbană, iar ediția Someș Delivery locală vrea să marcheze acest fapt prin prezența fizică în mijlocul terenurilor agricole, printre straturi de ceapă, ridichi și sere cu roșii, pompe de irigații și apele Someșului. Prin turul serelor, prin contactul direct cu producătorii, prin bucuria mâncatului împreună a unor produse locale ne arătăm aprecierea față de munca agricultorilor.

Prin dezbateri, ateliere prospective și cartare imaginară ne propunem să cristalizăm un viitor în care aceste produse sunt și mai sănătoase, și mai gustoase, și mai apreciate. Dezvoltarea halelor industriale, capacitatea și eficiența stațiilor de epurare, poluarea Someșului și a afluenților, drumul expres, explozia demografică a localităților dormitor etc. reprezintă provocări pe care trebuie să le depășim împreună, așa că e necesar să începem acest dialog și proces complex.” – a declarat Marius Mornea, Asociația Clujul Sustenabil

Specific local

Ediția Someș Delivery Apahida pune accentul pe specificul local din Apahida, pe agricultura și caracterul productiv al zonei, prin aducerea protagoniștilor principali, producătorii locali, în prim plan. În premieră la Someș Delivery se va organiza un târg de produse locale în colaborare cu ROA Cluj și Primăria Apahida. Publicul este invitat să descopere diversitatea produselor în plin sezon, de la fructe, legume și verdețuri, la miere, siropuri naturale, dulcețuri, flori și multe altele.

„Pe lângă activarea Someșului în cadrul edițiilor 2021-2022 în Florești, Cluj și Apahida, campania include proiectarea și ulterior amenajarea unui culoar verde-albastru la Someș la nivel metropolitan pentru care autoritățile lansează licitația în iunie 2022.

Ne bucură și unele demersuri de succes ale acestei campanii, iar rezultatul îl vedem deja, în licitația din iunie pentru proiectarea pistei de biciclete, pentru spații verzi lângă râu și aleea pietonală, care vor fi amenajate de-a lungul Someșului pe traseul Gilău-Florești-Cluj-Napoca-Apahida. Vom testa o parte din viitorul traseu în cadrul acestei ediții Someș Delivery.”  – a mai adăugat Adrian Dohotaru, președinte al Asociației Societatea Organizată Sustenabil SOS, coordonator al campaniei SOS Someșul nostru

Programul evenimentelor

Programul complet și detalii despre evenimente Someș Delivery Apahida găsiți pe website-ul www.somesdelivery.ro. Accesul la toate evenimentele din program este gratuit.

Program Someș Delivery Apahida

4 iunie 2022

9:00 – 11:00: Pedalează de la Cluj la Someș Delivery Apahida, pe malul Someșului

Plecare din Piața Unirii

11:00 – 18:00:  Târg de produse locale

Ponton

11:00 – 20:00: Tură de caiace pe Someș

Agora

11:00 – 12:00: Lansare de carte și dezbatere Bugetarea participativă: între emancipare și deturnare de Adrian Dohotaru

12:00 – 13:00: Prezentare și atelier | Ce vor clujenii să se întâmple la Someș?

14:00 – 15:30: Dezbatere Consiliul Apei 1 | Ținutul Fluturelui Albastru

15:30  – 17:00: Masa bunei vecinătăți

17:00 – 18:30: Dezbatere Consiliul Apei 2 | Calitatea apelor

Zonă ateliere

11:00 – 20:00: Atelier de cioplit linguri pe malul Someșului

11:00 – 18:00: Peisaje – Perspective | Atelier despre tehnologii verzi și soluții sustenabile

11:00 – 13:00 & 16:00 – 18:00  RE:Plastic | Atelier pentru copii despre reciclare și upcycling

Observator

11:00 – 20:00: Expoziție Someșul – o poartă spre Ținutul Fluturelui Albastru

11:00 – 13:00 & 16:00 – 18:00: Tur hidrobiologic pentru descoperirea organismelor din apă

17:00 – 19:00: Tur ghidat | Ziua serelor deschise

Lângă terasa Someș Delivery

11:00 – 20:00: Expoziție light painting | Creativity is contagious

Amenajări, instalații și activități selectate pentru Concursul de proiecte Someș Delivery 2022 | Apahida – O plimbare pe dig, un concurs prin care Someș Delivery aduce an de an la un loc arhitecți, artiști și iubitori de natură cu idei bune mai aproape de Someș și îi ajută să le transforme în realitate:

Un alt fel de observator (amenajare) – Neag Mara Diana, Ilinca Macarie

Ziua Serelor deschise  (tur ghidat) – Paula Boarță, Bianca Dimitriu, Simona Or-Munteanu

Someșul – o poartă spre Ținutul Fluterului Albastru (expoziție) – Ancsa Szalma, Raluca Borșan, Marius Covașă, Mihai Giurgiu, Juhos Janos

Atelier de cioplit linguri pe malul Someșului – Clubul Cioplitorilor Clujeni.

Plasa de schele

Intervenții reciclate din edițiile anterioare Someș Delivery:

Plasa de schele – instalație realizată în cadrul ediției Someș Delivery 2020 de Oana Filip, Ioana Giurgiu, Radu Stoica, Cristina Tat

Ponton – parte din amenajarea Delta, realizată în cadrul ediției Someș Delivery 2019 de Andrei Pop, Robert Vasiluț, Spiro Koça

Terasa Someș Delivery – parte din amenajarea Someș Pavilion, realizată în cadrul ediției 2016 de echipa Koho’ (Bokor Milán, Ambrus Ákos, Bölöni Botond, Fülöp Csenge)

Trecere – accesibilizare realizată de echipa SD cu lemn refolosit din edițiile anterioare.

Parteneri: Primăria Comunei Apahida, ROA Cluj, Asociația Pro Apahida, Clubul de Cicloturism „Napoca”, Apele Unite ale României

Edițiile Someș Delivery Florești (2021) | Cluj-Napoca (2021) | Apahida (2022) fac parte din proiectul Someșul Culoar Verde – Albastru inițiat de Asociația MiniMASS (Someș Delivery), Asociația Societate Organizată Sustenabil (SOS Someșul Nostru) și Asociația Clujul Sustenabil.

Proiectul face parte din programul „Cu apele curate” implementat cu sprijinul Lidl România și își propune transformarea râului într-un culoar natural protejat și apropierea locuitorilor de acesta prin activități, dezbateri și evenimente pe teme de sustenabilitate.

Pe termen lung, principalul obiectiv este reducerea poluării Someșului, prin inițierea unei colaborări instituționale între administrațiile din Cluj-Napoca, Florești și Apahida, într-o primă fază, urmând să angreneze și alte localități de pe cursul râului.

Evenimentul este susținut de rețeaua națională dezvoltată de Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 / Rowmania și care cuprinde toate inițiativele din România care sunt preocupate de problematica râurilor și democratizarea accesului la apă.

 

 

 

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Finlanda-România, 1-1. Un punct pentru RETROGRADARE

Publicat

romania1

Naționala de fotbal a României a întâlnit, vineri seara la Helsinki, reprezentativa Finlandei, în penultimul meci din grupele Nations League. Până la acest meci, România ocupa ultimul loc în grupa B cu doar 3p. în timp ce Finlanda era pe locul 3 cu 4p. După o partidă dominată de ai noștri, terminăm la egalitate, 1-1, goluri marcate de Pukki (min.12), respectiv Tănase (min.52).

Echipele de start:

FINLANDA: 1. Hradecki (C) – 17. Alho, 2. L. Valsanen, 4. Ivanov, 3. Jensen, 18. Uronen – 16. Valakart, 11. Schuller, 6. Kamara – 9. Jensen, 10. Pukki
Rezerve: 12. Eriksson, 23. Sinisalo – 5. Tenho, 7. Hostikka, 8. Niskanen, 13. Soiri, 14. Lingman, 15. Kairinen, 19. Forss, 20. Pohjanpalo, 21. Kallman, 22. Hoskonen
Selecționer: Markku Kanerva

ROMÂNIA: 1. A. Radu – 2. Rațiu, 5. Nedelcearu, 17. Ad. Rus, 11. Bancu – 18. R. Marin (C), 14. M. Marin, 19. Fl. Tănase – 20. Man, 7. Alibec, 13. Sorescu
Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 3. Mitrea, 4. Manea, 6. Băluță, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 10. Stanciu, 15. Olaru, 21. Drăguș, 22. Camora, 23. Cordea
Absent: Burcă (suspendat)
Selecționer: Edward Iordănescu

Stadion: Olimpic (Helsinki), capacitate 36.251
Arbitru: Carlos del Cerro Grande. Asistenți: Raul Cabanero, Guadalupe Porras (toți din Spania)

Meciul a început cu jucătorii români sus, făcând un presing enervant. Din păcate, acesta nu s-a materializat, finlandezii jucând cu 5 fundași care se închideau foarte bine, obligându-i pe ai noștri să joace mult în spate. Man, Tănase și Alibec nu s-au prea văzut, Bancu, Sorescu și Răzvan Marin fiind cei mai activi.

În min.12, Bancu îi pasează perfect lui Pukki care înscrie cu un șut plasat de la marginea careului. Cu posesia de partea noastră, 57%, încercăm poarta de la distanță dacă tot nu putem pătrunde în careu. În min.32 Sorescu, apoi Rațiu trimit pe rând mingea în bară.

„Tănase se trezește din amorțire”

În repriza a doua am apăsat pe accelerație și asta s-a văzut și pe tabelă. Sorescu, omul cu ocaziile, stă la originea pasei spre Bancu din min.52, acesta trimite balonul în vârful ghetei lui Tănase care se trezește din amorțire și îl împinge în poartă pentru 1-1.

După gol, facem pasul înapoi și le dăm ocazia finlandezilor să se apropie mai mult de poartă. După două ocazii ale lor, ne scuturăm din pumni și reluăm atacurile însă mingea se încăpățânează să nu intre în poartă. Ocaziile lui Stanciu și Cicâldău nu modifică tabela.

Obținem un egal care nu ne prea ajută, măcar am văzut o altă atitudine la jucătorii noștri.

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. Cum arată noul corp de clădire de la Școala Iuliu Hațieganu. Lucrările, gata 80%. Investiție de peste 1,7 milioane de euro

Publicat

De

scoala iuliu hatieganu (6)

Stadiul lucrărilor la noul corp de clădire a Școlii Gimnaziale Iuliu Hațieganu a ajuns la 81%, anunță primarul Clujului. Clădirea va avea 15 săli de clasă și o capacitate de 448 de elevi.

Primarul Emil Boc a vizitat vineri șantierul de la Școala Iuliu Hațieganu, unde lucrările la noul corp de clădire înaintează.

scoala iuliu hatieganu (8)

Cum arată noul corp de clădire de la Școala Iuliu Hațieganu

Clădirea va avea 15 săli de clasă și o capacitate maximă de 448 de elevi.

De asemenea, se amenajează spații de birouri pentru cadre didactice, o bibliotecă dotată cu sală de lectură, o sală multifuncțională, grupuri sanitare și spații de depozitare.

scoala iuliu hatieganu (5)

Accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități este asigurată printr-un ascensor și grup sanitar dedicat, astfel încât acestea să aibă parte de un proces educațional incluziv și de calitate.

scoala iuliu hatieganu (7)

Vechea clădire a școlii, reabilitată termic

De asemenea, la construcția existentă de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” au fost realizate lucrări de reabilitare termică prin anvelopare, sistemul termoizolant fiind unul modern și eficient din punct de vedere energetic.

scoala iuliu hatieganu (3)

„Lucrările vor fi finalizate pana la sfârșitul anului și vom aplica penalitătile de întârziere pentru lucrările care nu au fost finalizate la timp”, a anunțat primarul Emil Boc.

scoala iuliu hatieganu (2)

Valoarea totală a lucrărilor este de peste 8,5 miloane de lei cu TVA, resepctiv 1,7 milioane de euro.

scoala iuliu hatieganu (1)

Citește mai departe

EVENIMENT

Strada Spiru Haret din Cluj-Napoca, transformată în „centru” de sport. Locuitorii din Iris, chemați să facă mișcare

Publicat

De

sport in iris

Strada Spiru Haert din cartierul Iris va fi deschisă sâmbătă celor care vor să facă sport.

Săptămâna Europeană a Sportului la Cluj-Napoca „Străzi deschise” ajunge și în cartierul Iris. Astfel sâmbătă, 24 deprembrie, strada Spiru Haret va deveni pietonală.

Sport pe strada Spiru Haret

Începând cu ora 16.00, copiii vor putea practica activități sportive și recreative precum baschet, fotbal, tenis de masă, badminton, leapșa, rațele și vânătorii și altele.

Acțiunea este realizată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu echipa Fugi in curtea scolii și este implementată în cadrul proiectului cu finanțare europeană AGORA Interreg Danube – unde Municipiul Cluj-Napoca este lider de proiect.

În cadrul Săptămânii Europene a Sportului, clujenii au putut ptactica sport în bazele din Gheorgheni și Mănăștur și alte parcuri din oraș.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Cea mai MODERNĂ școală specială din țară se face la Cluj. CJ Cluj INVESTEȘTE peste 14 milioane lei

Publicat

307247740 797292421720391 1534445986917660954 n

Cea mai modernă școală specială din țară se ridică la Cluj. E vorba de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, construit de CJ Cluj cu o investiție de peste 14 miloane de lei.

306824285 771081927483087 3753652054196485858 n (1)

„Proiectul Consiliului Județean Cluj privind edificarea, cu fonduri europene, a noului sediu al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, situat pe strada Aviator Bădescu, nr. 3-5, din Cluj-Napoca, înaintează în ritm alert.

306986520 1178733786320705 4294354005522340329 n

„Suntem tot mai aproape de finalizarea construirii celei mai moderne școli speciale din România. Mă bucur că lucrările sunt în grafic și că vom pune la dispoziția copiilor și a colectivului didactic o școală ultramodernă, un veritabil etalon în domeniul educației speciale și un model de bune practici”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

307049130 805827157125493 6717522274403858358 n

Valoarea lucrărilor este de 14.160.963 de lei fără TVA, termenul estimat de finalizare fiind luna aprilie a anului 2023.

„Tronsonul 1 din corpul nou al școlii (…) este realizat în proporție de 100% pe partea de structură și pe cea de zidărie”

Tronsonul 1 din corpul nou al școlii, cu un regim de înălțime P+2E, care va cuprinde spațiile administrative și medicale, este realizat în proporție de 100% pe partea de structură și pe cea de zidărie, operațiunile continuând la finisaje. De asemenea, instalațiile electrice, de incendiu și sanitare sunt executate în proporție de 95%. Totodată, partea arhitecturală este realizată în procent de 85%, tâmplăriile exterioare sunt montate în totalitate iar cele interioare în proporție de 75%, termosistemul fiind realizat în proporție de 85%, inclusiv fațada ventilată cu plăci HPL.

307067840 1494509764354356 8273996991052772279 n

Tronsonul 2, cu regim de înălțime S+P+3E, în care vor funcționa cele 32 de săli de clasă și laboratoare, spațiile adiacente acestora și grupurile sanitare, este materializat în procent de 100% pe partea de structură și subsol. Totodată, partea de zidărie este realizată în totalitate, instalațiile electrice și de incendiu sunt realizate în proporție de 85%, iar cele sanitare au ajuns la 75%.

 

Cel de-al treilea tronson, format din S+P+1E și compus din blocul alimentar – bucătărie și sala de mese, precum și din spațiile pentru activități sportive și de terapie, este concretizat în proporție de 100% pe partea de structură și zidărie. Instalațiile electrice și de incendiu sunt realizate în procent de 85%, iar cele sanitare în procent de 75%. Partea arhitecturală este realizată în proporție de 80%, tâmplăriile exterioare sunt montate în procent de 95%, termosistemul este realizat integral, iar fațada ventilată cu plăci HPL în proporție de 90%”, se arată în comunicatul CJ Cluj.

img 20220830 wa0023

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax