Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Secretul celebrei fripturi de Turda, dezvăluit într-un eveniment culinar la Centrul Gastronomic

Publicat


fripturi de Turda

Centrul Gastronomic Turda organizează, sâmbătă, un eveniment culinar care își propune să dezvăluie secretul celebrei fripturi de Turda și să o pună în valoare, în mai multe ipostaze, una mai apetisantă și mai gustoasă decât cealaltă.

”Pentru că ați cerut (mai ales cei care ne vizitează orașul și vor să guste din specialitățile locale) ne conformăm și încingem oala cu untură.

Punem și de o ciorbă de legume cu tarhon, dar și castraveții la covăsit de pe acuma.

Facem și un Vargabéles (umplutură cu tăiței și brânză de vaci cu stafide, între foi subțiri de plăcintă), că nu se poate fără desert”, au transmis organizatorii.

Evenimentul are loc înre orele  13:00-21:00 la Centrul Gastronomice Turda, strada Gheorghe Lazăr nr. 8.

Cum se prepară

Friptura de Turda este preparată din carne de porc, iar specialiștii în acest preparat oferă următoarea rețetă, lăsată de bunici și străbunici, produsul fiind întâlnit, pe vremuri, la târgul din oraș:

Se taie fleica porcului, iar feliile mai grase se rumenesc. Carnea se cresta oblic, paralel, la o distanță de două degete pe ambele părți. Feliile pregătite se înmoaie în apă sărată în jur de 20 de minute, iar după ce apa se strecoară de pe carne, se șterge și se pune într-un ciubăr. Se prăjește într-o tigaie mare, în untură multă, curată, fără nici un strop de apă.




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate