EVENIMENT
FOTO. Secretul celebrei fripturi de Turda, dezvăluit într-un eveniment culinar la Centrul Gastronomic
Centrul Gastronomic Turda organizează, sâmbătă, un eveniment culinar care își propune să dezvăluie secretul celebrei fripturi de Turda și să o pună în valoare, în mai multe ipostaze, una mai apetisantă și mai gustoasă decât cealaltă.
”Pentru că ați cerut (mai ales cei care ne vizitează orașul și vor să guste din specialitățile locale) ne conformăm și încingem oala cu untură.
Punem și de o ciorbă de legume cu tarhon, dar și castraveții la covăsit de pe acuma.
Facem și un Vargabéles (umplutură cu tăiței și brânză de vaci cu stafide, între foi subțiri de plăcintă), că nu se poate fără desert”, au transmis organizatorii.
Evenimentul are loc înre orele 13:00-21:00 la Centrul Gastronomice Turda, strada Gheorghe Lazăr nr. 8.
Cum se prepară
Friptura de Turda este preparată din carne de porc, iar specialiștii în acest preparat oferă următoarea rețetă, lăsată de bunici și străbunici, produsul fiind întâlnit, pe vremuri, la târgul din oraș:
Se taie fleica porcului, iar feliile mai grase se rumenesc. Carnea se cresta oblic, paralel, la o distanță de două degete pe ambele părți. Feliile pregătite se înmoaie în apă sărată în jur de 20 de minute, iar după ce apa se strecoară de pe carne, se șterge și se pune într-un ciubăr. Se prăjește într-o tigaie mare, în untură multă, curată, fără nici un strop de apă.
Urmăriți Cluj24.ro și pe Google News
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger






