Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

FOTO. Salvează de la risipă 9 kg de mâncare cu 2 euro. Hrana ajunge la oameni în nevoie din Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud

Publicat


dcim100mediadji 0059.jpg

Banca pentru Alimente din Cluj lansează un apel pentru toate persoanele care vor să se implice în reducerea risipei alimentare și a sărăciei din România.

Printr-un sms cu textul HRANA trimis la numărul 8845, oricine poate ajuta ca alimente bune de consum să fie salvate de la risipă și să ajungă mai aproape de oameni care au mare nevoie de ele.

Inițiativa e cu atât mai utilă cu cât statisticile internaționale arată că în prezent copiii români sunt cei mai expuși riscului de sărăcie și excluziune socială, dintre toate statele UE, cu o rată de 41,5%.

Practic, doi din cinci copii trăiesc în sărăcie sau în risc de sărăcie, conform organizației Salvați Copiii, care citează date Eurostat.

Cum poți ajuta cu un SMS cu textul HRANA la 8845

„Deși doi din cinci copii români trăiesc în sărăcie, paradoxal, se aruncă foarte multă mâncare în România. Aici intervenim noi: reușim să colectăm de la 38 de producători, distribuitori, magazine și supermarketuri din regiune câteva tone de alimente care urmează să expire în câteva zile, iar cu ajutorul vostru putem să ajungem cu aceste alimente direct la beneficiari.

Mai puțină risipă, mai multă hrană pentru toți. Ne dorim să reușim să adunăm cât mai mulți donatori recurenți, iar împreună să avem un impact mult mai mare”, afirmă Andreea Bobiș, vicepreședintele Băncii pentru Alimente Cluj.

foto banca pentru alimente 1

 

Fiecare SMS cu textul HRANA la 8845 reprezintă o donație lunară de 2 euro. În acest fel, fiecare donator ajută la salvarea de la risipă a unei cantități de aproximativ 9 kilograme de mâncare/lună, hrană care ajunge la ONG-uri care deservesc oameni în nevoie din județele Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud.

campanie bpa sms

Cifre utile despre Banca pentru Alimente Cluj și ajutorul pe care îl poți oferi

  • 563 tone de alimente salvate de la risipă în ianuarie-septembrie 2023, în valoare de peste 5,4 milioane de lei
  • 116 ONG-uri partenere în 2023, la care ajunge hrana colectată
  • 31.700 de beneficiari finali care primesc recurent produsele donate
  • 38 companii donatoare de produse
  • 69.894 km au parcurs cele două dubițe de transport ale Băncii pentru Alimente Cluj în perioada ianuarie – septembrie 2023, de la magazine spre asociații beneficiare.
  • 8.9 kg de alimente poți salva de la risipă donând 2 euro/lună + TVA.

Începând de la înființarea din 2018, Banca pentru Alimente Cluj colectează surplusul de alimente de la agenți economici pentru distribuție gratuită către ONG-uri ce au în grijă persoane defavorizate, în risc de sărăcie și excluziune socială. În prezent acoperă 4 județe din zona de vest a țării: Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud.

Scopul asociației este atât reducerea risipei de hrană din lanțul valoric al hranei, cât și ameliorarea sărăciei în județele în care acționează.

De la constituire până în prezent, Banca pentru Alimente Cluj a salvat de la risipă 2.659 tone de hrană, pe care le-a distribuit la peste 51.000 de persoane aflate în nevoie, prin rețeaua de 202 organizații non-profit cu programe sociale.

Cum funcționează rețeaua Băncilor pentru Alimente

Băncile pentru Alimente colectează și donează ONG-urilor partenere produse pe care producătorii, importatorii, distribuitorii sau retailerii le donează.

Obiectivul Băncilor este acela ca alimentele și produsele nealimentare considerate surplusuri, în care au fost investite resurse materiale și muncă, să nu ajungă pierderi sau risipă, ci să fie consumate de către cei aflați în dificultate și care nu au putere de cumpărare, contribuind astfel și la reducerea emisiilor de gaze produse de deșeurile alimentare.

Federația Băncilor pentru Alimente din România cuprinde nouă Bănci Regionale pentru Alimente în București, Cluj, Roman, Oradea, Brașov, Timișoara, Constanța, Craiova, Galați. Aceasta este o mare rețea națională de solidaritate la dispoziția societății, organizațiilor caritabile și a celor mai vulnerabili dintre noi, o punte între existența surplusului de alimente și cei care au mai multă nevoie de hrană.

Detalii despre campania de donații găsiți AICI.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

EXCLUSIV. Trei primari PNL de comune din județul Cluj candidează singuri la alegerile locale din 9 iunie

Publicat

primari

Alegerile locale din 9 iunie înregistrează o situație inedită în mai multe comune din județul Cluj, unde sunt primari PNL în funcție care candidează singuri pentru un nou mandat, neavând contracandidați, sau sunt doar candidați – primarul în funcție și un contracandidat.

Trei aleși fără emoții

Astfel, în Pălatca, primarul în funcție, Ioan Huldușan (PNL), candidează singur, în condițiile în care nu s-a înscris niciun alt candidat pentru scrutin.

Potrivit Biroului Electoral de Circumscripție Comunală Pălatca, în afara singurei candidaturi a lui Huldușan au mai fost înregistrate liste pentru Consiliul Local depuse de PNL, PSD, UDMR și Partida Romilor ”Pro Europa”.

În comuna Recea Cristur candidează doar Laurian Alexandru Rus, actualul primar din partea PNL, iar liste pentru Consiliul Local au depus doar PNL și PSD.

Și la Ciucea este un singur candidat, actualul edil Radu Abrudan (PNL), iar pentru Consiliul Local au depus liste PNL și PSD.

 Comune cu doi candidați

De asemenea, sunt și 17 comune în care sunt înscriși în bătălia electorală câte doi candidați, primarul în funcție și un contracandidat.

La Aghireșu, candidează primarul în funcție, Sorin Lehene (PNL) și Traian Giurgiu (PSD), la Feleacu – Gabriel Costea (PNL)  și  Andreea Florea (USR), la Chiuiești – Gavril Mihuț (PNL) și Mihaela Hango (PSD), la Aiton – Nicolae Făgădar (PNL) și Cristina Ungureanu (PSD), la Borșa – Mariana Secară (PNL) și Marius Pop (PSD), la Călărași – Ioan Racolța (PNL) și Vasile Miron (AUR), la Cămărașu – Iancu Mocean (PNL) și Iosif Uțiu (AUR), Cornești – Cornel Chifor (PNL) și Mihai Roșca (PSD), la Dăbâca – Emil Cioban (PNL) și Viorel Olosutean (PSD), Iclod – Emil Pîrțoc (independent) și Ionel Hurducaș (PUSL), Izvorul Crișului – Vasile Bodiș (UDMR) și Mihai Andriescu (PNL), Mociu – Vasile Focșa (PNL) și Horvath Marton (PNCR), Panticeu – Adrian Butuza (PNL) și Similian Tite (PSD), Săcuieu – Gheorghe Cuc (PNL) și Daniel Creț (AUR), Sâncraiu – Poka Andrei (UDMR) și Cosmin Bara (PSD), Sic – Sallai Ioan (independent) și Csorba Szilard (PPMT),  Tureni – Daniela Mănăilă (PNL) și Andrei Iozon (PSD),

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Sat de vacanță, centru de vizitatori și noi copaci în Parcul Etnografic. Accesul mașinilor pe alee va fi INTERZIS

Publicat

Un amplu proiect de revitalizare va schimba complet fața Parcului Etnografic „Romulus Vuia”. Consiliul Județean Cluj a cerut părerea sectorului cultural clujean cu privire la investițiile propuse în zonă.

Noi zone și clădiri vor apărea în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, în urma unui amplu proiect de revitalizare a zonei. Văzut ca un punct cheie de pe traseul Cetățuie – Cheile Baciului, Parcul Etnografic se va transforma într-un complex multifuncțional pentru evenimente și activități culturale, educaționale și de agrement.

Proiectul a fost prezentat miercuri, în cadrul unei consultări publice, de arhitecta Alice Oprică, în prezența arhitectului șef al județului, Claudiu Salanță, a directorului Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Tudor Sălăgean și a operatorilor culturali interesați de organizarea de evenimente în Parcul Etnografic.

Va „concura” cu Dumbrava Sibiului și Pădurea Verde din Timișoara

Proiectul de revitalizare a zonei a fost selectat printr-un concurs de soluții. Astfel, se propune crearea de noi zone interactive în incinta și în proximitatea parcului, care vor da o nouă viață acestei zone, cu potențial turistic foarte mare.

În urma reamenajării, zona ar urma să devină o atracție de tipul parcurilor etnografice din Timișoara – Pădurea Verde și din Sibiu – Parcul Dumbrava Sibiului.

Finanțare din bani europeni, însă doar parțial

Întâlnirea a fost prilejuită de deschiderea unei axe de finanțare din fonduri europene prin care se poate acoperi parțial costurile investițiilor propuse, a explicat Diana Coman, șeful serviciului de fonduri europene al CJ Cluj.

„De câțiva ani ne chinuim să identificăm o sursă de finanțare pentru realizarea proiectului. Proiectul nostru este destul de ambițios, pentru că discutăm de câteva zeci de hectare acolo, care în mare parte sunt pădure. Am făcut o inventariere a tuturor copacilor, tot proiectul s-a bazat pe ideea de a păstra cât mai mult natural în zonă.

Acum, ne aflăm în faza de a încerca, având în vedere că avem o finanțare disponibilă, să realizăm o parte din acest proiect, o primă etapă. Sperăm ca pe viitor să mai identificăm și alte oportunități, astfel încât la sfârșit să avem toată partea aceasta refăcută”, a explicat Claudiu Salanță, arhitect șef la Consiliul Județean Cluj.

Ideile lui Romulus Vuia, puse în aplicare la un secol distanță

Proiectul constituie a treia etapă de dezvoltare a zonei și ține cont îndeaproape de ideile conturate de Romulus Vuia, care a înființat Parcul Etnografic cu aproape un secol în urmă.

„În planul lui Romulus Vuia, Aleea Muzeului Etnografic este pivotul central, axa pe care și cumulează cele mai multe exponate: cele mai importante biserici, cele mai importante puncte de interes ale parcului său. Este foarte importantă această organizare liniară pe Aleea Muzeului Etnografic.

A doua idee este că planul lui Vuia este unul central, în care toate parcursurile longitudinale se întâlnesc la Poiana Mica, adică la accesul secundar, nucleu format din trei funcțiuni – centrul parcului, muzeul etnografic – o clădire foarte mare, Restaurantul Gaudeamus și arena de jocuri populare la mijloc.

A treia idee este faptul că capătul vestic, cel dinspre USAMV, este un capăt deschis în planul lui Vuia și acolo își amenajează toate dotările zootehnice, stâna. Ne-am pus întrebarea dacă nu cumva, în schema lui Vuia, parcul etnografic merge mai departe și nu creează un binom cu următoarea parcelă”, a afirmat Alice Oprică.

Astfel, ținând cont de viziunea avută de Romulus Vuia în 1929, când a înființat Parcul, proiectantul propune revitalizarea spațiului prin trei mari obiective.

Accesul auto pe Aleea Muzeului Etnografic, interzis

Primul obiectiv vizează reamenajarea spațiilor din aer liber: transformarea Aleii Muzeului Etnografic pentru acces exclusiv pietonal și velo, plantări de copaci și bariere vegetale și accesibilizarea zonei de pădure.

„Principala misiune ar fi transformarea Aleii Muzeului Etnografic într-o cale de acces pietonală, velo, refacerea aliniamentului, reabilitări naturale și accesibilizare. Pajiștea principală am propus să fie menținută ca scenă pentru diverse evenimente și de amfiteatru natural”, a arătat arhitecta Alice Oprică.

Potrivit arhitectului șef al județului, o variantă alternativă de acces în zona Pădurii Hoia o constituie strada Nicolae Pătrașcu, aflată de asemenea în proprietatea județului Cluj. Aici vor putea fi amenajate și locuri de parcare pentru vizitatori, alături de cele disponibile deja în cadrul parcului industrial Tetarom.

Centru de vizitatori, cafenea și spațiu expozițional

Un alt obiectiv este crearea unui centru de vizitatori, care va cuprinde, pe lângă centrul de informare turistică, o cafenea, un magazin de suveniruri și un spațiu pentru expoziții.

„Ne-am gândit să edificăm un centru de vizitatori, o clădire lungă, subțire cu inspirație etnografică. Este o clădire cu parter și subsol, parterul fiind o zonă cu centru de informare pentru turiști, spațiu expozițional, cafenea. La subsol sunt spații multifuncționale și de depozitare”, a mai arătat arhitecta.

Sat de vacanță cu ateliere și activități tradiționale

Al treilea și poate cel mai inedit element îl constituie crearea unui așa-zis sat de vacanță, un sector amenajat pentru practicarea activităților tradiționale sub forma unor ateliere de pictură, ceramică, țesut sau de copt al pâinii.

„Se propune un cluster de clădiri pentru activități tradiționale, care să ofere posibilitatea de a organiza activități și a face mai interactiv ce se întâmplă în Parcul Etnografic. E vorba de un hectar de teren, împărțit în două curți, o curte pentru meșteșuguri și cultură, artă culinară tradițională și cealaltă curte pentru evenimente și tradiții. E vorba și aici de structuri demisol-parter, ateliere de ceramică, de pictură, de țesut, de ceramică. Avem un corp de bucătărie, cu pavilion cu cuptor de pâine pentru experimente tradiționale, iar pe cealaltă parte, corpul principal este o sală multifuncțională și încă un pavilion”.

Ce probleme au semnalat participanții la consultare?

Participanții la dezbatere au semnalat o serie de probeleme și au adus mai multe propuneri pentru dezvoltările viitoare ce ar urma să aibă loc în incinta Parcului Etnografic. Printre acestea se numără:

  • asigurarea continuității activităților din cadrul satului de vacanță
  • digitalizarea experienței din cadrul parcului
  • extinderea programului de funcționare a parcului
  • asigurarea accesului la apă, canalizare și electricitate pentru organizatorii de evenimente
  • asigurarea transportului în comun până la intrarea în parc
  • asigurarea punctelor de alimentație publică

Întrucât fondurile disponibile în cadrul acestui apel nu pot acoperi întreaga investiție, reprezentanții s-au consultat cu publicul pentru a afla care dintre aceste componente ar trebui susținută în această primă etapă. Participanții la dezbatere au fost de părere că satul de vacanță și reamenajarea parcului ar trebui să fie prioritare, variantă susținută și de reprezentanții CJ Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Incendiu de casă pe strada Oașului din Cluj-Napoca. Pompierii spun care este cauza probabilă

Publicat

incendiu

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit noaptea trecută pentru a stinge un incendiu care a afectat o casă situată pe strada Oașului. Apelul de urgență a venit în jurul orei 00.45, iar la misiune au luat parte două autospeciale, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj.

Până la sosirea pompierilor, un bărbat a reușit să se autoevacueze.

Intervenție de 2 ore a pompierilor

”Pe de altă parte, accesul pompierilor în zonă s-a realizat cu dificultate din cauza străzii înguste și a autoturismelor parcate. Incendiul s-a manifestat în interiorul casei, pe o suprafață de aproximativ 30 de mp, distrugând mobilierul și diverse bunuri.

De asemenea, focul a afectat și acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 20 de mp. Pompierii au reușit să stingă incendiul în limitele găsite, iar cauza probabilă de izbucnire a fost neglijența privind fumatul.

După aproximativ 2 ore, forțele au revenit la bază”, au spus pompierii ISU Cluj.

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. TIFF dă petrecere în grădina Castelului Bánffy din Răscruci, cea mai nouă atracție din județul Cluj

Publicat

De

Ediția de anul acesta a festivalului TIFF aduce un eveniment care îmbină muzica, filmul și tradiția într-un loc cu totul inedit: Castelul Bánffy din Răscruci, inaugurat recent de Consiliul Județean Cluj.

Castelul Bánffy din Răscruci, o bijuterie arhitecturală proaspăt renovată, își deschide larg porțile pentru cea de a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Domeniul de lângă Cluj-Napoca va găzdui Garden Party la Castel, un eveniment care îmbină filmul cu muzica și tradiția.

Marți, 18 iunie, după ora 18:00, oaspeții sunt așteptați la o seară care va include un tur al castelului, un concert simfonic și proiecția celui mai recent film în care joacă Sir Anthony Hopkins – O viață remarcabilă / One Life (R. James Hawes, 2023, Marea Britanie). Dress code: garden party chic.

Biletele pentru eveniment au fost puse în vânzare online

Construit în secolul XVIII, Castelului Bánffy din Răscruci și-a recăpătat strălucirea anul acesta în urma unor ample lucrări de restaurare și conservare. Înconjurat de un parc care include un lac cu ponton, Castelul va fi cadrul perfect pentru Garden Party TIFF.

Seara va fi deschisă de un tur al castelului urmat de un cocktail și un târg cu produse tradiționale.

Evenimentul va continua cu un concert al ansamblului PlaCello, din care fac parte unii dintre cei mai talentați violonceliști ai țării.

La inițiativa muzicianului Răzvan Suma, PlaCello propune publicului proiectul UVERTURA, un concept cu o idee repertorială unică: artiștii interpretează uverturi ale celor mai mari compozitori ai lumii precum Tchaikovsky, Mozart, Rossini, Verdi, Händel şi Charpentier.

După concert, publicul va fi invitat la premiera celui mai nou film în care joacă Sir Anthony Hopkins. În O viață remarcabilă / One Life (r. James Hawes, Marea Britanie, 2023),  Hopkins joacă rolul unui bărbat care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a salvat aproape 600 de copii, preponderent evrei, din Cehoslovacia ocupată de naziști, dar care a trăit tot timpul apăsat de povara celor pe care nu i-a putut salva în acei ani negri. O emisiune TV din anii ’80 îi va schimba destinul. Filmul este inspirat din viața lui Sir Nicholas ‘Nicky’ Winton.

Programul serii

  • 18:00 – 18:30 – Sosirea participanților
  • 18:30 – 19:00 – Tur Castel Bánffy
  • 19:00 – 20:30 – Cocktail & târg produse tradiționale
  • 20:30 – 21:30 – Concert PlaCello
  • 21:45 – 23:35 – Proiecție film

Festivalul va pune la dispoziția participanților microbuze tur – retur Cluj-Napoca – Răscruci. Mai multe detalii despre orele de plecare vor fi anunțate în curând. Prețul călătoriei nu este inclus în prețul biletului de participare la eveniment și se va achita separat. Pe domeniul Castelului Bánffy vor fi amenajate și parcări pentru autoturismele personale.

Abonamentele pentru TIFF.23 au fost puse în vânzare online.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax