Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Salbă de medalii de aur obținute de sportivii clubului clujean Premier Karate Dojo la Campionatul Național Școlar

Publicat


karate

Sportivii clubului Premier Karate Dojo Cluj-Napoca au terminat triumfător participarea la Campionatul National de Karate-Do Școlar de la Târgoviște, astfel că 10 copii de nota 10 au reușit să aducă 11 medalii de aur, o medalie de argint si 2 medalii de bronz. Acest rezultat clasează Premier pe locul 1 in ierarhia cluburilor, dintr-un total de 43 de cluburi participante.

Medaliile au fost impartite in felul urmator:

Kata individual fete 9 ani, 9 kyu – Popa Selena
Kihon fete 9 ani, 9 kyu – Popa Selena
Kata individual baieti 10 ani, 8+7 kyu – Yannis Mocan
Kata individual fete 11 ani, 9 kyu – Deac Daria
Kihon fete 11 ani, 9 kyu – Deac Daria
Kumite individual fete 11 ani, -150cm – Câmpeanu Daria
Kata individual baieti 12 ani, 9 kyu – Torok-Mihok Tamas
Kihon baieti 12 ani, 9 kyu – Torok-Mihok Tamas
Kumite individual baieti 13 ani – Asandei Ciprian
Kata individual baieti 14-15 ani, 9 kyu – Deac Serban
Kumite individual baieti 14-15 ani, +75kg – Muresan Tudor
Kumite individual baieti 10 ani, +145cm – Gligan Daniel
Kata individual baieti 13 ani, 6-4 kyu – Asandei Ciprian
Kata individual baieti 14-15 ani, 6-4 kyu – Muresan Tudor

Copiii sunt antrenați de Mihaela Mureșan și Radu Popescu.

karate

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Momentul producerii accidentului din Piața Unirii din Cluj-Napoca. Emil Boc: Neglijența poate ucide

Publicat

De

Accident Piața Unirii Cluj-Napoca

Primarul Clujului, Emil Boc, a făcut publice imagini captate în momentul producerii accidentului din Piața Unirii de camerele de luat vederi ale Primăriei.

Un tânăr de 19 ani, care a intrat cu trotineta înte-o mașină, a fost grav rănit.

Momentul producerii accidentului din Piața Unirii din Cluj-Napoca. Emil Boc: Neglijența poate ucide

“Neglijența poate ucide!!”, a scris primarul pe pagina de Facebook despre accidentul grav care a avut loc vineri, 13 decembrie, în jurul orei 12.40 în Piața Unirii.

“Vă rugăm să conduceți preventiv și să respectați cu strictețe regulile de circulație din Codul Rutier!”, a mai transmis Emil Boc.

Tânărul de 19 ani, care circula cu trotineta pe banda destinată mijloacelor de transport în comun, a fost acroșat de un autoturism care ieșea dintr-o parcare, potrivit IPJ Cluj. Acesta a intrat în plin în capota mașinii și a fost aruncat prin aer pe stradă la câțiva metri.

Ee a fost transportat de urgență la spital pentru îngrijiri de specialitate.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

VIDEO Parcul I.L. Caragiale din centrul Clujului intră în procedura de recepție. Boc: Orașul și-a întors fața spre Canalul Morii

Publicat

De

Parcul I.L. Caragiale Cluj-Napoca

Lucrările de modernizare la parcul I.L.Caragiale din Cluj-Napoca au fost finalizate și intră în procedura de recepție.

Anunțul a fost făcut de primarul Emil Boc, care a prtecizat că lucrările de decopertare a Canalului Morii vor continua și în piața Mihai Viteazul.

Parcul I.L. Caragiale din centrul Clujului intră în procedura de recepție. Boc: Orașul și-a întors fața spre Canalul Morii

53 noi arbori au fost plantați în poarcul I.L. Caragiale, în noua zonă pietonală în regim shared-space. De asemenea, zidul roman a fost pus în valoare, iar Canalul Morii a fost decopertat și amenajat, a arătat Emil Boc într-un video postat pe pagina de Facebook.

“Lucrările de revitalizare a Parcului Ion Luca Caragiale și a zonei adiacente din centrul Clujului au inclus reabilitarea întregului spațiu verde, inclusiv plantarea a 53 de arbori în plus pe lângă cei existenți, punerea în valoare a patrimoniului natural și arheologic, respectiv îmbunătățirea zonei din punct de vedere funcțional – conform principiilor de dezvoltare durabilă”, a spus Emil Boc.

Ce lucrări au fost făcute

Suprafața totală amenajată este de 11.676 de metri pătrați, incluzând străzile O. Petrovici și Barițiu – parțial.

Prin proiect au fost realizate următoarele:

  • descoperirea Canalului Morii (care a fost acoperit în anii ‘80 cu dale de beton), al doilea curs de apă ca importanță din oraș, pentru recuperarea și amenajarea acestuia în acord cu recomandările internaționale de renaturalizare a cursurilor de apă din mediul urban. Primăria va continua decopertarea Canalului Morii și în zona Pieței Mihai Viteazul.

  • reamenajarea integrală a suprafeței Parcului I.L. Caragiale într-un mod funcțional pentru pietoni, bicicliști, respectiv pentru creșterea calității spațiului public;
  • lucrări arheologice care vizează descoperirea traseului celei de a doua incinte medievale a orașului, ce traversează suprafața parcului;
  • conservarea și punerea în valoare a zidului medieval al primei incinte fortificate a orașului și a zidului roman al incintei orașului Napoca;
  • regândirea în întregime a străzii adiacente, Octavian Petrovici, conform principiilor mobilității sustenabile – regim shared space și plantări de arbori;

  • sistem eficient energetic de iluminat public și arhitectural;
  • dotare cu mobilier urban: bănci pentru odihnă, rastele pentru biciclete, panouri cu caracter informativ privind descoperirile arheologice și istoria orașului.

Serviciile de proiectare și execuția lucrărilor au fost realizate de Asocierea Nord Conforest – SC Costin și Vlad Birou de Arhitectura SRL. Investiția s-a ridicat la 24 de milioane de lei.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Sabău („U” Cluj), înaintea meciului cu Petrolul: E o echipă TARE în dueluri, se apropie foarte mult de ce înseamnă CFR

Publicat

Sabău

După victoria de luni în fața rivalei CFR Cluj, FC Universitatea Cluj dorește să confirme în compania ocupantei locului al șaptelea, Petrolul Ploiești. Meciul este programat sâmbătă de la ora 20:00.

„Sâmbătă trebuie să ne așteptăm, la fel, la un joc care trebuie abordat la rezultat în momentul de față. Să fim foarte pragmatici și foarte echilibrați între faza de apărare și faza de atac. E un adversar care în deplasare a pierdut doar două jocuri. E o echipă tare în dueluri, se apropie foarte mult de ce înseamnă CFR ca și dueluri. E o echipă care încearcă în primul rând să stea foarte bine defensiv, foarte agresivi fundașii centrali, exact ce au arătat și în meciul tur. Fiecare duel au încercat să îl câștige fundașii centrali cu atacanții și toate au fost decisive.

Sabău („U” Cluj), înaintea meciului cu Petrolul: E o echipă TARE în dueluri, se apropie foarte mult de ce înseamnă CFR

Petrolul va dori să rămână acolo sus, este clar, să se apropie, pentru că un meci pierdut îi distanțează destul de mult, iar pe noi ne rupe puțin de Petrolul. Asta ne dorim, să simțim presiunea, dar în același timp să găsim acel echilibru de care ai nevoie să câștigi un astfel de joc. Să nu facem greșeli, să nu ne deschidem prea mult, asta nu înseamnă că vom fi echipa care să ne punem pe 16 metri, pentru că nu putem să facem asta”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău.

Sabău își dorește prima poziție la final de an

„Câștigând, avem șanse mari să rămânem pe primul loc. Anul acesta să fim pe primul loc, să abordăm diferit, pentru că e prea devreme să facem calcule. Să fim realiști, din ianuarie mai rămân nouă etape, 27 de puncte, să zicem că cu 43-44 de puncte ești aproape calificat în play-off. Ar fi rezonabil și corect să te gândești că pe undeva, ești aproape calificat în play-off. Nu matematic, că așa e la fotbal și știți foarte bine ce se întâmplă în iarnă.

Echipele care nu au rezultat investesc foarte mult în jucători, sunt multe schimbări. Pregătirea se ia de la zero, vin jucători, pleacă jucători, se pot schimba foarte multe. Voluntari trei sezoane la rând era penultima sau ante-penultima, în iarnă făcea mari investiții și se salva de la retrogradare sau se califica în play-off”, a completat Sabău.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Amintiri despre Revoluția din 1989 de la Cluj-Napoca. Film documentar cu mărturii fotografice proiectat la UBB

Publicat

De

revolutia

Un film documentar cu mărturii fotografice de la Revoluția din 1989 de la Cluj-Napoca a fost proiectat, vineri, la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) a UBB Cluj-Napoca, acesta fiind realizat de o echipă condusă de lectorul universitar Rareș Beuran.

Acesta a declarat că evenimentul face parte dintr-un demers mai amplu de cercetare inițiat în anul 2019 care are ca obiectiv principal încercarea de reconstrucție vizuală a Revoluției din Decembrie 1989 din Cluj-Napoca prin intermediul fotografiilor.

La eveniment au mai fost prezenți, printre alți, Răzvan Rotta, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi ai Revoluției din 1989, și istoricul Virgiliu Țârău, de la Facultatea de Istorie și Filosofie a UBB.

Cum a realizat fotografiile Răzvan Rotta

Răzvan Rotta a precizat cum a făcut fotografiile în 21 decembrie 1989 în fosta Piață a Libertății, actuala Piață a Unirii din Cluj-Napoca.

”Mă impresionează fiecare fotografie surprinsă în acele zile. În acea perioadă eram asistent universitar, aveam 44 de ani, iar fotografiatul era un al doilea job pentru mine. În 21 decembrie 1989, fiica mea, care era studentă, a plecat de acasă și ne-a spus că merge să facă revoluție și eu, împreună cu soția sa, mi-am luat aparatul de fotografiat și am plecat spre centru.

Nu am avut curajul să fac fotografii de la bun început pentru că mi-era frică. Dar apoi când au ajuns soldații în piață am scos aparatul și am putut să fotografiez”, a precizat Răzvan Rotta.

Virgiliu Țârău a apreciat rolul celor care au fotografiat în zilele Revoluției și au avut curajul să iasă în stradă, astfel că au dat o șansă de a vedea ce s-a întâmplat atunci.

”Este o istorie vizuală a acelui moment”, a arătat Țârău.

După proiecția filmului a avut loc un dialog cu studenții.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax