Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Revelionul pe stil comunist. Cum petrecea Nicolae Ceaușescu

Publicat


3 (5)

Dacă Crăciunul era sărbătorit neoficial în familie, în schimb Anul Nou și venirea lui Moș Gerilă (care luase locul lui Moș Crăciun), au intrat în calendarul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Moș Gerilă își făcea apariția în noaptea de Revelion, dar de cele de mai multe ori el fura startul și ajungea la Serbările Pomului de Iarnă organizate în școli sau la locul de muncă al părinților, unde copiii cei mai cuminiți și care spuneau Moșului o poezie primeau ciocolată, alte dulciuri și fructe.

Sărbătorirea Anului Nou implica, ca și azi, nenumărate pregătiri în anticiparea marelui eveniment. Portocalele și bananele, care erau marea atracție a Revelionului, erau cumpărate după cozi îndeplungate, ca de altfel și alte alimente considerate de lux în acea perioadă (carnea, ouă, șampania etc.).

Pregătirea mesei de Revelion se încheia chiar în seara de 31 ianuarie. În jurul ei se adunau toți membrii familiei, care degustau din preparatele tradiționale din care nu lipseau icrelele, salata de boef și sarmalele. Atracția principală era programul prelungit de la televizor, care conținea emisiuni de divertisment, cu cei mai mari artiști români. Programul era întrerupt la miezul nopții de mesajul de Anul Nou al lui Nicolae Ceaușescu, în care el făcea o retrospectivă a realizărilor Partidului Comunist Român în anul care tocmai se încheiase și le ura tuturor românilor putere de muncă pentru următorul an.

Pădure de brazi

1 (9)

Spre deosebire de ceea ce se întâmpla în casele românilor, sărbătorirea Revelionului se transforma, pentru Nicolae Ceaușescu, într-un eveniment oficial, care cerea și un cadru festiv pe măsură. Dacă românul de rând trebuia să se mulțumească cu același pom de iarnă împodobit în ajunul Crăciunului, pentru Anul Nou al lui Ceaușescu se pregătea nu un brad, ci o pădure de brazi, dar nu mai mult de o sută.

Ei erau aduși din zona Sucevei, Covasnei, Harghitei și amplasați la Club-bazin Floreasca, o sală cât un teren de fotbal care găzduia petrecerea oficială de sfârșit de an. Decorarea sălii era încredințată arhitectului de interior al familiei Ceaușescu, Camil Roguski. El începea pregătirile, împreună cu o echipă de 40-60 de oameni, cu 20 de zile înainte de Anul Nou.

Pe lângă brazii înalți de 4-8 m, erau aduse și 20 tone de cetină, care era împrăștiată printre brazi, pentru a crea aspectul, dar și mirosul unei păduri adevărate. Uneori, brazii erau vopsiți în alb pentru a părea ca fiind ninși.

Decor extravagant

Cei aproximativ 100 de brazi erau împodobiți cu 50-60 km de beteală și aproape 20-30.000 de globuri de diverse culori. Însă, fiecare pom era împodobit cu globuri mari și mici, într-o singură culoare. Decorul ridica și el alte probleme, pentru că trebuia să fie diferit de la un an la altul pentru a-i fi pe plac Tovarășului Ceaușescu.

Într-un an au fost aduse animale sălbatice împăiate (urși, vulpi, căprioare, cerbi) care erau așezați la intrarea în sală și pe cuprinsul pădurii artificial create. Altă dată, a fost recreată lumea lui Walt Disney, cu căprioare, ursuleți și iepurași de 1,5-2 m sau o feerie de păpuși îmbrăcate în portul național al fiecărui județ.

În alt an, tot pentru a satisface exigenețele lui Ceaușescu, 60 de oameni au lucrat 15 zile pentru a lipi paieta lângă paietă pe o pânză mare de mătase. În spatele ei era un curent de aer cald care făcea pânza să se onduleze, imitând astfel căderea zăpezii. În centrul pădurii de brazi se afla o masă unde lua loc Ceaușescu, iar în jurul ei alte mese așezate în formă de careu sau de cerc, pentru ca cei care luau loc la ele să privească doar înspre Ceaușescu.

Aplauze la discursul lui Ceaușescu

În noaptea de Revelion, oaspeții selectați dintre oficialii de partid și de stat și îmbrăcați tovărășește, se adunau în holul mare de primire de la Club-bazin Floreasca și așteptau sosirea lui Nicolae Ceaușescu. Acesta, însoțit de soția sa, ajungea la 23,45 în mijlocul invitațiilor care-l primeau cu aplauze.

Cuplul prezidențial nu se oprea să discute cu invitații, ci mergea direct la masa pregătită special pentru ei. Abia după aceea intrau și restul invitațiilor, care se așezau la locul stabilit dinainte. La 23,50, chelnerii serveau invitații cu șampanie și imediat începea discursul lui Ceaușescu, pe care ei îl urmărea sau mai bine zis trebuiau să-l urmărească, la cele 10-12 televizoare așezate între mese.

La miezul nopții, toată lumea se ridica în picioare, aplauda și scanda: Să ne trăiți, să ne trăiți, să ne trăiți! și La mulți ani! Dornici să fie remarcați de liderul român, invitații ciocneau un pahar de șampanie cu soții Ceaușescu. Festinul culinar (sarmale, piftie) era unul pe măsura evenimentului, însă nu prea mânca nimeni, nu pentru că nu aveau pofta, ci pentru că nu trebuiau să facă zgomot.

Până la plecarea lui Ceaușescu de la masa festivă în jurul orei 1.15, toți cei prezenți se uitau la televizor, la programul de divertisment special pregătit în acest sens. După ce se asigurau că Tovarășu nu se mai întorcea, invitații plecau rapid, dornici să-și petreacă Revelionul acasă.

Pe tot parcursul mesei festive, cei care realizase decorul nu aveau voie să plece acasă. Ei stăteau înghesuiți într-o cameră la subsol, fiind gata să intervină în cazul unor probleme tehnice.

Ca să simtă și ei atmosfera festivă, li se dădea o bucată de coznoc și un pahar de vin. Și tot ei, din banii proprii, dădeau fise pentru mașinile de jocuri mecanice pentru aceeași invitați sus-puși. Prin urmare, șefii se jucau și câștigau bani, iar cei mici ieșeau mereu în pierdere. Se pare că, totuși, socialismul nu aducea, în niciun caz, egalitatea socială promisă.

Manuela Marin

Sursa foto: Fototeca online a comunismului românesc

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

 

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

CTP Cluj: Din 20 mai, o NOUĂ linie operațională în Dâmbul Rotund. Care este TRASEUL

Publicat

ctp

Compania de Transport Public Cluj-Napoca informează publicul călător că o nouă linie de transport în comun va fi operațională, începând cu data de 20.05.2024, care va deservi locuitorii cartierului Dâmbul Rotund.

„Această implementare vine ca răspuns la solicitările exprimate de locuitorii acestui cartier, pentru a avea acces mai facil la transportul public și implicit la îmbunătățirea mobilității urbane. Linia 56 va face legătura între cartierul Dâmbul Rotund, Piața Gării și Piața Mihai Viteazul.

CTP Cluj: Din 20 mai, o NOUĂ linie operațională în Dâmbul Rotund. Care este TRASEUL

Traseul noi linii, precum și stațiile aferente sunt următoarele:

Tur: Piata Mihai Viteazul ( statia Pod Traian), strada Horea ( statia Closca ), strada Piata Garii ( statia Piata Garii Nord), strada Giordano Bruno ( statia Giordano Bruno, statia Giordano Bruno Est), strada Partizanilor ( statia Partizanilor Est, statia Partizanilor Vest ), strada Lombului ( statia Lombului), strada Gheorghe Sinion ( statia Gheorghe Sion Vest) .

Retur: strada Gheorghe Sion ( statia Gheorghe Sion Vest, statia Gheorghe Sion Est) , strada Spicului ( statia Spicului Nord, statia Spicului Sud), strada Giordano Bruno ( statia Giordano Bruno Vest, statia Autogara) , strada I.L. Caragiale, strada Horea, Piata Garii ( statia Piata Garii Vechi) , strada Burebista, strada Traian ( statia Traian), Piata Mihai Viteazul ( statia Pod Traian). Orarul de circulație va putea fi consultat pe site-ul companiei și în aplicația gratuită de mobil Tranzy”, a transmis CTP Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj – Farul Constanța, 5-1. Clujenii se impun la SCOR și își adjudecă poziția secundă în play-off

Publicat

cfr

CFR Cluj și Farul Constanța s-au întâlnit astăzi, 18 mai, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca în ultima etapă din play-off-ul Superligii României. Clujenii obțin victoria în ultima etapă a play-off-ului.

Echipele de start

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Boben, Kresic, Camora – Tachtsidis, Keita, Muhar – Deac, Birligea, Otele

REZERVE: Balgradean, Hindrich – Abeid, Ajeti, Aussi, Avounou, El Kaddouri, Fica, Ilie, Manea, Michael, Serebe

ANTRENOR: Dan Petrescu

CFR Cluj – Farul Constanța, 5-1. Clujenii se impun la SCOR și își adjudecă poziția secundă în play-off

Farul Constanța: Buzbuchi – Sirbu, Popescu, Gustavo Marins, Ganea – Vînă, Queiros, Grameni – Grigoryan, Munteanu, Andronache

REZERVE: Musat – Banu, Boli, Casap, Cercel, Dănuleasa, Deaconu, Doicaru, Dussaut, Nedelcu, Popescu, Rivaldinho

ANTRENOR: Gheorghe Hagi

ARBITRU: Radu Petrescu

CFR Cluj câștigă ultima partidă din play-off și se clasează pe poziția secundă

Partida începe cu echipa antrenată de Dan Petrescu pe atac, aceasta face un pressing avansat din primele minute care dă roade pentru că Buzbuchi primește o pasă de la unul dintre fundași, dar preluarea este largă și balonul este interceptat de atacantul clujenilor Birligea care este faultat de același Buzbuchi și arbitrul Radu Petrescu dictează lovitură de la 11 metri pe care inițial o ratează Ciprian Deac, dar lovitura s-a repetat din cauză că jucătorii lui Gheorghe Hagi au intrat în careu prea devreme și mai apoi același Ciprian Deac a reușit să transforme, astfel scorul devine 1-0 în favoarea gazdelor.

CFR Cluj este în continuare echipa care forțează pe atac și în minutul 17 gazdele și-au format un nou atac pozițional care i-a avut protagoniști pe Birligea și mijlocașul Tachtsidis, atacantul clujenilor a oferit o pasă perfectă din marginea terenului pentru Tachtsidis care se afla înafara careului, apoi grecul a dat din prima cu exteriorul și l-a învins cu o super execuție pe Buzbuchi scorul devenind 2-0 în favoarea clujenilor.

Goluri de excepție în prima repriză

După doar cinci minute CFR Cluj și-a format un nou atac, căpitanul Ciprian Deac a ajuns cu balonul la marginea terenului și a oferit o centrare perfectă pentru Muhar, iar acesta profită de ieșirea greșită a lui Buzbuchi și lovește balonul cu capul ducând scorul la 3-0 în minutul 22.

În minutul 28 marcatorul ultimului gol al partidei, mijlocașul Muhar a trimis o pasă lungă perfectă pentru Birligea, iar acesta face o cursă și marchează, dar reușita a fost anulată din cauză cu atacantul clujenilor se afla în poziție înafara jocului și scorul rămâne 3-0.

În minutul 38 CFR Cluj a realizat un nou atac avându-i protagoniști pe Birligea și Ciprian Deac, căpitanul clujenilor i-a pasat atacantului clujean la marginea careului, acesta preia cu stângul și trimite un șut puternic din afara careului cu care îl învinge pe Buzbuchi care primește al patrulea gol în 40 de minute și Farul Constanța este spulberată încă din prima repriză.

Prima șansă de gol a oaspeților a venit în minutul 43 când Ionut Vînă a preluat de la 30 de metri și a trimis un șut puternic, dar Sava intervine salvator și scorul rămâne 4-0 în favoarea gazdelor, scor care încheie prima repriză.

Repriza secundă

Repriza secundă a lăsat spectacolul așteptat, prima șansă de gol a venit în minutul 65 din partea oaspeților care au atacat prin Casap, acesta trimite o pasă genială pentru o pătrundere a lui Cristian Ganea care preia și trimite balonul printre picioarele lui Sava, scorul devine 4-1 în favoarea gazdelor.

Două minute mai târziu CFR Cluj și-a creat un nou atac și a avut șansa de a marca și Otele care trimite cu capul spre poartă, dar Buzbuchi intervine salvator și scorul rămâne 4-1.

În minutul 86 CFR Cluj a beneficiat de un contraatac pe care l-a pornit noul intrat Michael, acesta rămâne față în fațî cu Buzbuchi, dar îi pasează lui Otele care trimite balonul în poartă și stabilește scorul final 5-1 în favoarea clujenilor care reușesc un meci de cinci stele.

Cosmin Olaru

Citește mai departe

EVENIMENT

U-BT Cluj-Napoca PIERDE meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet în fața CSM CSU Oradea

Publicat

u-bt

U-BT Cluj-Napoca a pierdut meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet în fața CSM CSU Oradea. Bihorenii au câștigat cu 94-92. Este prima înfrângere în competițiile interne în mai bine de un an, scrie Baschet.ro

„Felicit echipa Oradiei, au jucat un baschet mai bun decât noi azi. Din păcate, un nou meci în care am pierdut foarte urât lupta la recuperări. Nu am reușit să câștigăm această bătălie, a fost 42-26. Cred că acolo trebuie să vedem formulele de joc și să îmbunătățim, să ne luptăm mai mult pentru acest aspect. E o finală, jucăm cu o echipă bună, e 2-1 și mergem mai departe.

U-BT Cluj-Napoca PIERDE meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet în fața CSM CSU Oradea

Ne-am luptat până la urmă, asta este o caracteristică a echipei noastre, însă azi nu am mai reușit să întoarcem soarta meciului și să câștigăm. Gândul nostru se îndreaptă deja spre meciul de luni și să vedem ce putem face mai bine pentru a câștiga”, a declarat după meci, Mihai Silvășan, antrenorul clujenilor.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Trenurile Soarelui vor lega zilnic Clujul de staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării, de la jumătatea lunii iunie

Publicat

De

Trenurile Soarelui vor pleca zilnic de la Cluj-Napoca

Trenurile Soarelui vor pleca zilnic din gara din Cluj-Napoca începând din noaptea de 14 spre 15 iunie, anunță CFR Călători.

Trenurile vor circula pe toată durata sezonului estival, rtespectiv timp de trei luni, până la data de 7/8 septembrie 2024.

Trenurile Soarelui vor lega zilnic Clujul de staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării, de la jumătatea lunii iunie

Clujenii vor avea stfel posibilitatea să meargă cu trenul în staţiunile de la Marea Neagră, dar şi în Delta Dunării

CFR Călători a anunțat că 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe spte Litoral din toată ţara.

„Toate regiunile ţării vor fi conectate în perioada verii cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timişoara Nord, Reşiţa Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Braşov, Suceava, Iaşi, Galaţi, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din Bucureşti Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadenţat (la 1-2 ore) pe ruta Bucureşti Nord – Constanţa şi retur”, au precizat reprezentanții CFR Călători.

Cum vor circula Trenurile Soarelui

Timp de trei luni, 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 14 trenuri (7 dus/7 întors) au ca destinaţie/plecare Mangalia, iar 36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul şi retur:

  • 15 perechi din Bucureşti Nord (din care 9 perechi trec şi prin Bucureşti Băneasa),
  • 2 perechi numai din Bucureşti Băneasa şi o pereche din Bucureşti Obor.

Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/ R 8653 şi R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă Bucureşti Nord – Tulcea Oraş şi retur pe întreaga durată a sezonului.

De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraş şi retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanţa.

În perioada programului estival de transport, pe secţia Constanţa – Mangalia, turiştii aflaţi pe litoralul românesc au posibilitatea de a călători între staţiunile de pe litoral cu trenurile Regio puse la dispoziţie de CFR Călători.

De asemenea, trenurile de lung parcurs care vin din mari oraşe ale ţării (cu plecare din Arad, Oradea, Timişoara, Satu Mare, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Sibiu, Reşita, Suceava, Iaşi, Craiova, Bucureşti etc) vor asigura legătura directă cu staţiunile de pe litoral, până la Mangalia.

Reduceri și gratuități

„Durata călătoriei pe ruta Bucureşti – Constanţa este în medie de circa 2 ore şi 20 minute – timp greu de atins de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucureştiului până în centrul Constanţei.

Toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uşi de acces şi intermediare semiautomate.

Majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 14 ani. De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cuşetă şi vagoane de dormit”, au mai precizat reprezentanţii companiei.

  • Călătorii pot beneficia de reduceri precum:
    10% reducere din tariful de transport la cumpărarea unui bilet cu oferta dus-întors;
  • o reducere de până la 10% din tariful de transport la cumpărarea cu anticipaţie,
  • 25% la cumpărarea în baza cardului TrenPlus.

Elevii beneficiază de gratuitate, iar studenţii de 90% reducere la călătoria în vagoanele clasa a 2-a.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax