Connect with us

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Rectorul UBB Cluj despre străzile Kogălniceanu și Universității: Orașul și UBB au cu adevărat o Piață a Universității

Publicat


UBB

Rectorul Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, Daniel David, susține că, în urma modernizării străzilor Mihail Kogălniceanu și Universității, ”orașul și UBB au cu adevărat o Piață a Universității!”.

”Într-adevăr, cea mai frumoasă stradă a orașului și <<artera academică>> – așa cum a fost adesea numită în spațiul public – s-a transformat într-o Piață a Universității.

Dincolo de speculații, UBB a militat mereu pentru o zonă pietonală în jurul Universității care să valorifice <<artera academică>> a orașului (vechea Uliță a Lupilor – Platea Luporum) și care să creeze o Piață a Universității în oraș, dincolo de mai vechea stradă a Universității.

Primăria și-a făcut datoria și a oferit Universității și orașului o nouă piață publică – Piața Universității.

Considerând monumentalitatea și istoria clădirii centrale a UBB și spațiul pietonal generos din jur și clădirile istorice, probabil că această zonă este cea mai frumoasă de acest tip din țară”, a spus Daniel David în mesajul transmis cu ocazia Zilei Universității ”12 mai 1581 – 12 mai 2024: 443 de ani de tradiție și excelență prin cultură-știință-inovație”.

Porniți din fața clădirii centrale a UBB

ubb

Acesta a făcut un apel la clujeni, și nu numai, să facă un tur al zonei din jurul clădirii centrale a UBB:

Porniți din față clădirii centrale a UBB de pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 1.

Observați întâi arhitectura neoclasică a monumentalei clădiri construite la sfârșit de secol XIX/început de secol XX, statuile de pe fronton reprezentând vechile facultăți ale Universității (filosofie/ drept/ științe/ medicină), evoluția și rectorii Universității, toate acestea fiind semnalizate la intrarea în clădire.

Intrați în hol și observați alte variante ale statuilor care reprezentau facultățile Universității (filosofie/drept/științe/medicină).

La cerere, se poate vizita și impozanta Aula Magna a UBB.

Zona pietonală

În zona pietonală, spre strada Universității (spre vest), veți observa vechile edificii ale complexului universitar din secolul XVIII:

Pe locul clădirii centrale a UBB s-a aflat vechea clădire a Universitas Claudiopolitana (prima instituție cu nume de universitate de pe teritoriul actual al țării).

În fața clădirii centrale a UBB se află clădirea Liceului Ștefan Báthory, cu un stil neoclasic, construită în secolul XVIII, dar reconstruită la început de secol XIX (după marele incendiu din 1798).

Lângă Liceul Ștefan Báthory, spre strada Universității, se află clădirea Convictului Nobiliar, construită în anul 1735, în stil baroc, fiind probabil una dintre cele mai vechi clădiri laice din oraș (încă în picioare și fără reconstrucții din temelie). În secolul XVIII, aceasta a găzduit întâlnirile Dietei Marelui Principat al Transilvaniei. Acum face parte din patrimoniul UBB.

Biserica Universității (inițial iezuită, acum piaristă) și o clădire a Liceului Ștefan Báthory (inițial Seminarul Báthory-Apor), aflate față în față pe strada Universității, au fost construite la început de secol XVIII și au fost la rândul lor asociate Universității.

Facultatea de Drept

La capătul „Seminarului Báthory-Apor”, spre strada Avram Iancu, se află actuala clădire a Facultății de Drept a UBB, construită la început de secol XIX într-un stil art nouveau/neogotic, asociată atunci Universității ca primul cămin studențesc cu/și cantină din oraș (atunci „Mensa Academica”).

În centrul acestor structuri universitare și educaționale se află Statuia Fecioarei Maria (Statuia Sfintei Maria Protectoare / Statuia Ciumei – în limbajul urban „la Maria”), construită în 1744 într-un stil baroc, ca semn de respect pentru ocrotirea orașului față de ciumă/boli.

Statuia Școlii Ardelene

Dacă revenim în fața clădirii centrale a UBB și mergem spre est, vom observa:

(pe partea stângă) – Statuia Școlii Ardelene („la Ardeleni” – în limbajul urban), dezvelită în 1973 și înlocuind Lupa Capitolina („Lupoaica” – în limbajul urban) aflată acum pe Bulevardul Eroilor nr. 28.

(pe partea stângă) – Colegiul Academic „Florian Ștefănescu Goangă”, construit într-un stil modern (cu unele elemente clasice și chiar romantice în interior) în perioada interbelică, o clădire reprezentativă pentru oraș. Lângă Colegiu se află Palatul Teleki, construit la sfârșit de secol XVIII în stil baroc (cu unele elemente clasice), iar apoi clădirea Colegiului Național Emil Racoviță, construită în secolul XIX (pe locul unei clădiri mai vechi din secolul XVI) în stil de inspirație clasică, în fața căreia se află statuia savantului Emil Racoviță.

(pe partea dreaptă) – Clădirile Facultății de Teatru a UBB, construite la început de secol XIX, după incendiul din 1798, într-un stil neobaroc cu elemente rococo (partea estică).

Între aceste clădiri și Arhivele Naționale (clădire din a doua parte a secolul XIX), se află două clădiri vechi, reconstruite tot la început de secol XIX, în stil neobaroc, după incendiul din 1798, probabil pe locul altor clădiri orășenești mai vechi distruse în incendiu, găzduind acum locuințe și firme (ex. „casa Bethlen-Nemeș” la numărul 8 și „vechea prefectură” la numărul 6).

După Arhivele Naționale, regăsim Biblioteca Academiei (construită în 1975, într-un stil „brutalist” – fr. „beton brut”) și clădirea Liceului Teologic Reformat, construită la început de secol XIX pe locul vechii clădiri din secolul XVII, distrusă în incendiul din 1798.

Biserica Reformată

(pe partea dreaptă) – Biserica Reformată este o instituție reprezentativă în țară pentru stilul gotic, construită spre sfârșitul secolului XV (cu reparații/dezvoltări ulterioare) ca biserică romano-catolică (inițial franciscană, apoi din 1579/1581, iezuită, iar din 1622, reformată). În piața bisericii a fost plasată în 1904 Statuia Sfântului Gheorghe omorând balaurul (în limbajul urban al tinerilor „la Cavaler” sau „la Balaur”).

Aici și în jurul său – de la Turnul Croitorilor până spre Biblioteca Academiei și Colegiul Academic – s-a născut în 1581 prima instituție universitară de pe teritoriul actual al țării, și anume Academia Claudiopolitana, în cadrul Colegiului Iezuit Major (acest lucru se poate observa marcat pe zidul fostei academii), proprietățile din zonă fiind date de Regele Ștefan Báthory universității:

Diploma de fondare

Selecție din Diploma regală de fondare din 1581 conferită de Ștefan Báthory, (traducere Rus, 2007): „[…] atribuind antezisei Societății a lui Isus, cu sprijinul autorității apostolice, o mănăstire părăsită, cândva a fraților din ordinul franciscanilor, construită din generozitatea regilor Ungariei, aflată în Ulița Lupilor, lipită de zidul cetății, împreună cu biserica, grădinile, curțile, turnurile și cu toate locurile înconjurate de lângă zidurile cetății pe care le-au folosit în vechime sus-zișii frați franciscani; pe deasupra, o casă în care locuiau între niște călugărițe fecioare, cu toate lucrurile care într-un fel sau altul aparțin acesteia […]”

În jurul Bisericii există în prezent case vechi, construite adesea în stil baroc, inițial în secolul XVIII/început de secol XIX (unele reconstruite ulterior) – ultima de pe partea stângă construită în perioada interbelică -, ca locuințe orășenești și/sau ca spații ale bisericii reformate („casa parohială”, din fața bisericii, cu elemente renascentine, a fost construită inițial în secolul XVII și amplificată în secolul XVIII).



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

CTP Cluj: Se MODIFICĂ traseele unor mijloace de transport public în acest weekend cu ocazia unor evenimente la Cluj Arena

Publicat

ctp

CTP Cluj anunță modificarea unor trasee ale mijloacelor de transport public în zilele de 15 și 16 iunie, cu ocazia unor evenimente la Cluj Arena.

„Pentru buna desfasurare a evenimentelor publice culturale care vor avea loc in zona Cluj Arena si Sala Polivalenta BT Arena, incepand de sambata 15.06.2024 orele 05:00 pana duminica 16.06.2024 orele 13:00, traseul mijloacelor de transport va fi modificat dupa cum urmeaza:

CTP Cluj: Se MODIFICĂ traseele unor mijloace de transport public în acest weekend cu ocazia unor evenimente la Cluj Arena

– Tramvaiele vor fi inlocuite cu autobuze. Acestea vor circula pe linia 101A Str. Bucium – P-ta Garii pe traseu deviat in ambele sensuri:

Tur: Bucium – str. Primaverii – str. Plopilor – Pod Garibaldi – P-ta 14 Iulie – Str. Octavian Goga – Pod Napoca – Splaiul Independentei – str. Baritiu – Str. Horea – P-ta Garii. Se suspenda statia Cluj Arena.

Retur: Piata Garii – str. Horea – str. Genearl Dragalina – str. Octavian Goga – Pod Garibaldi – str. Plopilor- str. Primaverii – Bucium. Se suspenda statia Opera Maghiara Est. Se aloca suplimentar statia Dragalina Nord, statia Octavian Goga, statia Piata 14 Iulie.

Pe traseul P-ta Garii – B-dul Muncii vor circula tramvaie pe linia 100.

-Linia 30 de autobuz si cursa speciala clienti CORA vor circula deviat:

Tur: Pod Garibaldi – strada Uzinei Electrice – strada Otetului – Calea Motilor. Se suspenda statia Cluj Arena si statia Hotel Sport. Se aloca suplimentar statia Aleea Stadionului pe strada Uzinei Electrice.

Retur: de pe Calea Motilor se vireaza dreapta pe strada Otetului – strada Uzinei Electrice – Pod Garibaldi. Se suspenda statia Chios si statia Splaiul Independentei. Se aloca suplimentar statia Sala Polivalenta pe strada Uzinei Electrice.

-Linia de autobuz M26 va circula deviat :

Tur: pe direcția Floresti – Cluj-Napoca, din Splaiul Independenței deviat pe Pod Garibaldi – P-ta 14 Iulie – Str. Octavian Goga – Pod Napoca – Splaiul Independenței – Str. George Barițiu – P-ta Mihai Viteazul. Se suspenda stația Cluj Arena. Se aloca suplimentar statia Hotel Napoca.

Retur: P-ta Mihai Viteazul – str. George Barițiu – Splaiul Independenței – Pod Napoca – Str. Octavian Goga – P-ța 14 Iulie – Pod Garibaldi – strada Uzinei Electrice – strada Otetului – Calea Manastur. Se suspenda: statia Hotel Sport si statia Fabrica de Bere. Se aloca suplimentar statia Octavian Goga si statia Piata 14 Iulie”, a comunicat CTP Cluj.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

CTP Cluj: Se ADAPTEAZĂ orarele de circulație ale unor linii pe perioada Sports Festival și TIFF

Publicat

bus

Două mari evenimente culturale și sportive au loc în aceste zile la Cluj-Napoca, TIFF și Sports Festival, iar noi adaptăm programele de circulație pentru a facilita deplasările spre și dinspre aceste evenimente, anunță CTP Cluj.

„CTP Cluj-Napoca informează călătorii că în perioada 14-16 iunie programul de circulație a liniilor 6, 25, 9, 21, 24, 30, 35, 101 și 102 va fi prelungit până în jurul orei 23:30.

CTP Cluj: Se ADAPTEAZĂ orarele de circulație ale unor linii pe perioada Sports Festival și TIFF

Orarele de circulație vor putea fi consultate pe site-ul companiei și în aplicația gratuită de mobil Tranzy.

Vă reamintim că se pot utiliza și liniile de noapte 25N, 5N și 54N”, a transmis CTP Cluj.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

RESTRICȚII de circulație la Cluj cu ocazia Sports Festival 2024 și TIFF.23

Publicat

sens interzis

Primăria Cluj-Napoca anunță instituirea unor restricții de circulație în oraș cu ocazia Sports Festival 2024 și TIFF.23.

„Pentru buna desfășurare a evenimentului ”The Power of Sports – Sports Festival” (13 iunie – 16 iunie 2024, în intervalul orar 8.00 – 23.00), au fost instituite următoarele restricții de circulație:

RESTRICȚII de circulație la Cluj cu ocazia Sports Festival 2024 și TIFF.23

• închiderea traficului rutier pe Aleea Stadion din data de 12 iunie 2024 până în data de 17 iunie 2024, ora 5.00;

• închiderea traficului rutier pe strada George Coşbuc din data de 13 iunie 2024 până în data de 16 iunie 2024, ora 23.00 (atunci când situația o impune), și închiderea traficului rutier (cu excepția mijloacelor de transport în comun CTP) pe strada Splaiul Independenței de la intersecția cu Pod Garibaldi până la intersecția cu strada George Coșbuc pe sensul de mers dinspre Pod Garibaldi spre Pod Napoca din data de 13 iunie 2024 până în data de 16 iunie 2024, ora 23.00 (atunci când situația o impune);

• în data de 16 iunie 2024, cu ocazia evenimentului caritabil „Crosul Supereroilor”, se va închide traficul rutier în intervalul orar 8.00 – 11.00, pe următorul traseu: pornire Cluj Arena – Splaiul Independenţei – Str. George Coșbuc – Parcul Central „Simion Bărnuțiu” – Pod Napoca – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – str. Sigismund Toduță – str. Gavril Muzicescu – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Pod Napoca – str. Splaiul Independenței – sosire Cluj Arena.

Piața volantă se va muta sâmbătă

Piața volantă de lângă stadionul Cluj Arena se va muta mâine pe strada Splaiul Independenței, pe tronsonul cuprins între strada George Coșbuc și Pod Garibaldi. Piața va fi deschisă între orele 6.00 – 16.00, iar în acest interval va fi închisă circulația rutieră pe acest tronson.

De asemenea, cu ocazia „Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF.23”, în perioada 14 iunie – 24 iunie 2024, se impun următoarele restricții de circulație în zona centrală:

• restricționarea circulației rutiere pe banda trei de pe latura de est a Pieței Unirii până la finalizarea festinalului (atunci când situația o impune);

• închiderea circulaţiei rutiere în data de 14 iunie 2024, în intervalul orar 20.30 – 23.30 (atunci când situaţia o impune), pe str. Napoca, Piaţa Unirii (latura de Sud şi latura de Est), Bulevardul Eroilor, pentru organizarea „Galei de Deschidere TIFF.23”;

• închiderea circulaţiei rutiere în perioada 15 iunie – 24 iunie 2024, în intervalul orar 21.30 – 23.30 (atunci când situaţia o impune), pe str. Napoca, Piaţa Unirii (latura de Sud şi latura de Est), Bulevardul Eroilor;

• în perioada 14 iunie – 23 iunie 2024, în intervalul orar 20.00 – 23.00, în Iulius Parc;

• închiderea circulaţiei rutiere din data de 22 iunie 2024, ora 22.00 până în data de 23 iunie 2024, ora 2.00, pe str. Nordului intersecție cu str. Romul Ladea (atunci când situaţia o impune), cu excepția riveranilor, pentru desfășurarea în bune condiții a galei de închidere a TIFF.23”, a comunicat primăria Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Gala de deschidere TIFF.23 la Cluj-Napoca. Invitații de pe covorul roșu

Publicat

De

A început TIFF.23

Gala de deschidere a TIFF.23 are loc vineri seara de la ora 20.45 în Piața Unirii din Cluj- Napoca, urmând să fie poriectat filmul Dogman.

Încă de la 20.00 au început să pașească pe covorul roșu invitații, printre ei fiind președintele festivalului, Tudor Giurgiu,Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF, dar și o serie de actori.

Gala de deschidere TIFF.23 la Cluj-Napoca. Invitații de pe covorul roșu

Printre actorii de pe covorul roșu se află și actrița Jojo T. Gibbs din filmul care deschide festivalul, regizat de Luc Besson (foto principal).

Pe covorul roșu a pășit și artistul plastic Erno Bartha, dar nu oricum. Acesta a „ieșit” dintr-un televizor.

La Gala de deschidere a festivalului este prezent și Ambasadorul Japoniei, Takashi Katae. Excelența Sa se află printre invitați, având în vedere că în acest an are loc secțiunea Focus Japan, urmând să fie proiectate mai multe din această țară.

Și primarul Emil Boc a ajuns la Gala de deschidere.

De asemenea, pe covorul roșu a pășit și actorul clujean Dan Chiorean.

„E primul an când avem peste 200 de filme, peste 600-700 de invitați din toată lumea. Vă spun că sunt foarte bucuros că ne întâlnim într-o piață și nu pe stadion, asta pentru că sunt puțin superstițios și aici, alături de noi, e un prieten bun n-o să-i spun numele, dar nu-i place fotbalul…a fost în viața lui doar de două ori pe stadion.

Prima dată a fost imediat după ce Simona Halep a câștigat Wimbledonul și în momentul în care s-a făcut acea mare serbare pe stadion și toată mulțimea a fluierat-o pe doamna firea, prietenul meu era acolo.

A doua oară în viață când a fost pe un stadion a fost acum două seri la Coldplay, când știți bine ce s-a întâmplat, așa că mi-a spus că vine la Cluj la deschidere. Am zis slavă Domnului că nu suntem pe un stadion că cine știe ce ar fi urmat”, a spus Tudor Giurgiu.

Apoi a vorbit despre filme.

„Anul ăsta vor fi, așa cum știți, filme foarte în multe, dar surpriza e evenimentul pe care îl vom face marți seara la castelul Banffy de la Răscruci un castel renovat restaurant cu sprijinul Consiliului Județean care a făcut o treabă extraordinară.

Cei care n-ați mai găsit bilet, sper să-l puteți vizita ulterior, vom pregăti o seară cu multe surprize la castel”, a spus acesta.

Un moment inedit au fost un alt tip de vedete pe covorul roșu. Și anume câinii, având în vedere că filmul de deschidere se numește Dogman, în care patrupedele sunt personajele principale.

„Sunt câini vedetă, câini care s-au făcut remarcați în multe, multe ocazii și ipostaze, sunt prietenii noștri și ne am gândit să-i invităm alături de de noi, să-i vedeți, să-i aplaudați.

Așadar pe covorul roșu avem 14 eroi, 14 vedete”, a spus Tudor Giurgiu.

Sunt câini care au câștigat titluri la diverse expoziții.

Președintele TIFF a vorbit și despre Institutul Oncologin din Cluj-Napoca, un institut care aniversează 95 de ani de activitate.

Acesta a fost și motivul pentru care pe scaune, cei prezenți la gală au găsit un plic verde.

„Acesta conține o fundiță verde, pentru că sprijinim continuu lupta împotriva tuturor tipurilor de cancer, dar și o brățară pe care vă îndemn să o purtați pentru a exprima sprijinul și solidaritate față de toate femeile care luptă cu această boală nemiloasă”, a mai spus Giurgiu.

Primarul Emil Boc a urcat și el pe scenă și a făcut și o glumă cu iz politic.

„TIFF are 23 de ani la Cluj și să știți că dacă vrei să candidezi la Camera Deputaților îți trebuie vârsta de 23 de an,. Deja TIFF-ul se califică pentru a candida la Camera Deputaților și mai e un pic până la vârsta de a candida pentru Senatul României, 33 de ani. Deci TIF-ule ești pe drumul cel bun.

Și aș vrea, în numele tuturor clujenilor, în primul rând să vă mulțumesc pentru faptul că datorită vouă Clujul este astăzi în UNESCO și tot datorită vouă Clujul este pe harta mondială a filmului și pentru asta cred că merită aplauzele directorul Tudor Giurgiu cu admirabila echipă”, a spus Emil Boc.

Nicu Alifantis a urcat apoi pe scenă și a încântat publicul prezent.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax