Connect with us

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Primărița din Chinteni îi urechează pe săteni. Nu au învățat să colecteze selectiv deșeurile

Publicat


Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, le atrage atenția sătenilor după ce nu putut constata o disciplină la cei care au depozitat deșeurile colectate selectiv în platformele amplasate la intersecția străzilor Ion Creangă, 21 Decembrie și Ștefan cel Mare.

”Aici au fost amestecate deșeurile, fără a se respecta indicațiile aflate pe fiecare platformă în parte. De asemenea, au fost depozitate și recipiente provenind de la produse cosmeticale și de curățenie, recipiente care, după cum v-am informat în repetate rânduri, se depozitează la deșeurile menajere”, a spus Suciu.


Recipientele provenind de la vopselele lavabile nu se depozitează la plastic. În perioada următoare, vom amplasa un tomberon pentru colectarea materialelor rezultate din construcții, unde veți putea depozita și astfel de recipiente.
Primărița insistă, în continuare, pe acordarea unei atenții sporite modului în care realizați colectarea selectivă a deșeurilor, dar și pe depozitarea corespunzătoare a acestora în platformele supraterane.

”Nu ne dorim sancționarea dumneavoastră, după cum cred că nici dumneavoastră nu doriți așa ceva. Vă rugăm ca, în cazul în care constatați că platformele aflate în imediata dumneavoastră vecinătate sunt pline, iar depozitarea deșeurilor nu mai este posibilă, să vă deplasați la o altă platformă. Menționăm că toate platformele vor fi golite săptămânal”, a mai spus Lucia Suciu.

A.P.

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Clujul are în plus 2,8 milioane de lei pentru cultură. Banii sunt nerambursabili

Publicat

Primăria Cluj-Napoca anunţă sesiunea a II-a pe 2020 în acordarea de finanţări nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte şi acţiuni culturale. Depunerea proiectelor se face între 03 – 20 iulie a anului curent la Registratura Primăriei municipiului.

Decizia va fi publicată în perioada 3-5 august, iar solicitanții vor avea posibilitatea de a depune contestații. Pentru a se deconta cheltuielile în limita finanțării, acestea trebuie cuprinse într-un raport de activitate intermediar sau final.

Evenimentele vizate pentru alocarea banilor

Cei mai mulți bani vor merge către TIFF, 1,4 milioane de lei. Următorul în clasament este Centrul Cultural Clujean, 1,1 milioane și Art in the Street cu 1 milion de lei. Lista completă aici.

Până în momentul de față, evenimentele în aer liber cu mai mult de 500 de persoane sunt interzise, iar cele care ar fi avut loc în spațiu închis, anulate.

Karla Fanea

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

UPDATE: Prefectul de Cluj Mircea Abrudean are COVID-19. S-a stabilit deja cine rămâne la conducerea Prefecturii

Publicat

Prefectul Mircea Abrudean a transmis printr-un comunicat de presă faptul că a fost diagnosticat de COVID-19. Acesta a mai precizat că el, împreună cu soția lui, sunt asimptomatici. Toată familia va fi internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare. Prefectul transmite un semnal de alarmă celor care pun la îndoială existența acestui virus. „Sa se gândească de două ori înainte de a face astfel de afirmații”, declară Mircea Abrudean.

UPDATE: La conducerea Prefecturii va rămâne subprefectul Irina Munteanu.

Mesajul prefectului Mircea Abrudean

„In cursul serii de 4 iulie, am fost cu băiețelul nostru de 9 luni la UPU Pediatrie, pentru că avea febra, care am crezut inițial că are legătură cu ieșitul dințișorilor. După consultul de specialitate, medicii au constatat că are faringo amigdalita. Având în vedere simptomatologia, a fost recoltat pentru testare Covid19. Rezultatul a venit în după-amiaza de 5 iulie pozitiv, motiv pentru care ne-am testat și eu și soția mea, ambele rezultate fiind pozitive, cu toate că suntem asimptomatici.

In cursul acestei dimineți ne vom interna cu toții la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP Cluj.

Consider că este extrem de importanta transparenta, așa cum am procedat și până acum în comunicarea publică.

Vreau sa îi îndemn încă o dată pe toți clujenii sa fie responsabili, sa se prezinte la medic atunci când prezintă simptome, iar celor care încă pun la îndoiala existența acestui virus, sa se gândească de două ori înainte de a face astfel de afirmații.

Am toată încrederea în sistemul nostru medical, care a avut rezultate excelente până acum și sunt convins că vom trece cu bine peste această perioadă! Va doresc tuturor multa sănătate și succes in tot ceea ce faceți. Va voi tine la curent cu evoluția situației”, a transmis prefectul.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Nu vom mai avea români carantinați sau în izolare, a decis CCR. Cei ce se află acum în carantină vor fi notificați de IPJ

Publicat

În urma deciziei Curții Constituționale, carantinarea și izolarea la domiciliu se suspendă temporar. Parlamentul și Guvernul transmit că legea trebuie modificată în așa fel încât această să fie în concordanță cu textul Constituției României. Cei aflați în izolare sau în carantină vor fi notificați de câtre autorități prin cadrele Inspectoratului de Poliție Județean

Mesajul Guvernului

„Având în vedere Decizia Curții Constituționale a României nr. 458 /2020, publicată în Monitorul Oficial în 02.07.2020, prevederile legale privind izolarea la domiciliu și carantinarea se suspendă temporar, pentru o perioadă în care Parlamentul și Guvernul trebuie să pună în acord aceste prevederi cu dispozițiile Constitutiei.

Astfel, Ordinul ministrului sănătății nr. 414/11.03.2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei, în baza căruia s-au instituit măsurile de carantină / izolare, se suspendă de drept, începând cu data de 02.07.2020 până la modificarea cadrului legislativ.

În consecință, măsura izolării la domiciliu/carantinării instituționalizate se suspendă temporar pentru toate persoanele, inclusiv persoanelor pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 02.07.2020”, transmit autoritățile.

Ce recomandă autoritățile

„Ținând cont de contextul epidemiologic actual și de evoluția răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, precum și de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populației, în vederea prevenirii răspândirii infecției, pentru persoanele care au fost în contact cu un caz confirmat Covid-19 și nu au finalizat perioada de 14 zile de izolare/carantină sau au venit în țară dintr-o zonă/țară considerată cu risc epidemiologic ridicat de transmitere, se recomandă autoizolarea la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, respectând următoarele măsuri:

– purtarea corectă a măștii de protecție în spații închise, aruncarea acesteia după folosire într-un recipient de gunoi cu capac, urmată imediat de spălarea mâinilor cu apă și săpun și/sau dezinfectarea cu soluții pe bază de alcool;
– spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun și folosirea de soluții dezinfectante pe bază de alcool;
– păstrarea distanței de cel puțin 1,5 metri între persoane;
– curățarea periodică a suprafețelor de contact (mânere, mese etc.) cu soluție dezinfectantă;
– în cazul apariției simptomatologiei specifice Covid-19, se va accesa numărul unic de urgență 112;
– consultarea periodică a site-urilor oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Informăm toate persoanele beneficiare ale suspendării temporare a măsurii de izolare la domiciliu/carantină că, în situația în care, în decursul celor 14 zile de la revenirea în țară sau de la ultimul contact cu un caz confirmat, acestea devin pozitive pentru virusul SARS-CoV-2 riscă să intre sub incidența legii conform art. 352 din Noul Cod Penal (Infracțiuni contra sănătății publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) și să sufere consecințele săvârșirii acestei fapte.

Începând cu data de 06.07.2020, cadrele Inspectoratului de Poliție Județean vor notifica persoanele aflate în carantină, respectiv medicii de familie vor informa telefonic persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, asupra modificărilor legislative”, declară autoritățile

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dar eu, eu cu cine votez? Se cunosc candidații PRO România la alegerile locale pentru primăriile urbane în jud. Cluj

Publicat

Cu cât se întețește vântul alegerilor locale, cu atât mai agitați devin politicienii implicați în campaniile electorale. Marți a fost rândul celor de la PRO România să-și stabilească toți candidații la primăriile urbane din județ.

„Marți, 30 iunie 2020, partidul PRO România a validat candidații pentru funcția de primar al municipiilor Gherla, Turda, Dej și Câmpia Turzii, respectiv al orașului Huedin.

Domnul Tiberiu Ioan BĂRĂIAN este candidatul PRO România pentru Primăria municipiului Gherla. Domnul Bărăian are o experiență de peste 25 de ani în sistemul public, derulând activități de pionierat în domeniul informatizării și digitalizării instituțiilor din administrația publică.

De-a lungul carierei sale, în care a coordonat numeroase echipe interdisciplinare și a gestionat resurse financiare consistente, domnul Bărăian a acumulat o experiență vastă în domeniul managementului operațional și strategic, ceea ce îl recomandă din plin pentru poziția de primar al municipiului Gherla.

„Deschidere spre dialog, excelenta cunoaștere a mecanismelor și pârghiilor administrative, onestitate”

Domnul Mircea IRIMIE este candidatul PRO România pentru Primăria municipiului Turda. Domnul Irimie este un politician cu experiență, ocupând funcții publice de pe mai multe paliere administrative – a fost Viceprimar în Turda, Deputat în Parlamentul României, respectiv Secretar de Stat în Ministerul Consultării Publice.

Deschiderea spre dialog, excelenta cunoaștere a mecanismelor și pârghiilor administrative, onestitatea care îl caracterizează îl vor călăuzi pe drumul spre Primăria Turda.

Domnul Vasile REVNIC este candidatul PRO România pentru Primăria municipiului Dej. Domnul Revnic are o experiență bogată în administrația publică, ocupând, în urmă cu mai mulți ani, funcțiile de Viceprimar în Târgu Lăpuș, consilier județean – Președintele Comisiei pentru Agricultură Maramureș, actualmente fiind antreprenor.

„Persoane orientate spre performanță”

În toate activitățile în care s-a implicat, domnul Revnic a dat dovadă întotdeauna de etică, profesionalism și dedicare, valori care îl vor ghida și în activitatea de la conducerea primăriei Dej.

Domnul Cozmin SAȘA este candidatul PRO România pentru Primăria municipiului Câmpia Turzii. Donul Sașa este de profesie inginer, având o experiență managerială de peste 15 ani atât în mediul privat, cât și în una dintre cele mai mari companii din România.

Aplecarea spre nevoile celor din jur, responsabilitatea și un înalt simț al datoriei sunt atuurile cu care Cozmin Sașa intră în cursa pentru Primăria Câmpia Turzii.

Domnul Filip GIURGIUMAN este candidatul PRO România pentru Primăria orașului Huedin. De profesie inginer, domnul Giurgiuman candidează pentru prima dată pentru o funcție publică. Este o persoană dinamică, activă, de bună-credință, capabilă să se implice cu succes în rezolvarea problemelor orașului Huedin.

Întreaga echipă de candidați ai organizației clujene a partidului PRO România cu care vine în fața alegătorilor la alegerile locale este formată din persoane orientate spre performanță, care cunosc foarte bine realitățile economice și sociale ale comunităților din care fac parte, ceea ce le conferă un avantaj marcabil în competiția electorală”, informează PRO România.

Citește mai departe