Connect with us

ANUNȚURI PUBLICE

FOTO. Peste 700 de sancțiuni pentru șoferi și pietoni într-o săptămână, aplicate de polițiștii clujeni

Publicat


foto trafic 3

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, cu sprijinul Serviciului Rutier Cluj, au organizat, în perioada 14-20 noiembrie, acțiuni în trafic, pe diferite linii de activitate, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru disciplinarea participanților la trafic.

„S-a acționat pe principalele artere din județ, fiind folosite echipamente de tip radar, etilotest, etilometru și pentru depistarea substanțelor psihoactive.

Astfel, au fost efectuate activități de control în trafic privind transportul rutier de persoane, depășirea regimul legal de viteză, neacordarea priorității de trecere pietonilor, folosirea telefonului mobil la volan pe timpul deplasării, conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști și pietoni, precum și alte fapte constatate în cadrul acțiunilor”, se arată într-un comunicat de presă.

foto radar

pietoni 2

În total, s-au aplicat 774 de sancțiuni contravenționale, dintre care cele mai multe (297) au fost pentru depășirea limitei legale de viteză. Alte 55 de sancțiuni s-au aplicat pentru abaterile săvârșite de pietoni, 39 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 21 pentru folosirea telefonului mobil de către conducătorii auto în timpul deplasării și 4 pentru neacordare de prioritate pietonilor, restul fiind pentru alte abateri.

„De asemenea, în cadrul acestor activități au fost constatate 13 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și au fost reținute 83 de permise de conducere, cele mai multe fiind reținute pentru încălcarea regimului legal de viteză, respectiv 54 de permise de conducere”, mai transmite IPJ Cluj.

foto trafic



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Lucrări de întreținere pe DJ 107R Făget – Sălicea – Ciurila. Alin Tișe: Este un drum de importanță majoră

Publicat

De

Reparații pe drumul Făget - Sălicea

Consiliul Județean Cluj a început lucrările de întreținerepe drumul Făget – Sălicea – Ciurila, pentru a asigura o circulație rutieră sigură și de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor.

Vor fi construite și aproximativ 1.000 de metri liniari de trotuare în localitatea Sălicea și 30 de accese la proprietăți.

Lucrări de întreținere pe drumul Făget – Sălicea – Ciurila

Lucrările vizează un sector de drum de 13,05 kilometri, situat între pozițiile kilometrice 8+300 și 21+350, și se vor desfășura pe o perioadă de maximum 6 luni.

”Importanța acestui sector lucrări e dată de faptul că drumul județean Făget – Sălicea – Ciurila deservește clujenii care locuiesc în această parte a zonei metropolitane și asigură legătura directă cu municipiul Cluj-Napoca”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Acces la case în Sălicea

Lucrările vor include întreținerea carosabilului prin plombări cu îmbrăcăminți asfaltice, tratarea burdușirilor și tasărilor, colmatarea rosturilor și aducerea drumului la profil. De asemenea, vor fi refăcute acostamentele și terasamentele deteriorate. Pentru asigurarea unei scurgeri corespunzătoare a apelor pluviale, vor fi curățate șanțurile, rigolele și podețele, iar vegetația va fi tăiată pentru a asigura estetică rutieră. Lucrările vor include, de asemenea, ridicarea la cote a căminelor carosabile, înlocuirea podețelor și refacerea timpanelor.

Lucrările prevăd și trotuare la Sălicea și aproximativ 30 de accese la proprietăți situate pe acest sector de drum.

Foto: CJ Cluj

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

Scriitorul Alin Tișe a debutat la Târgul de Carte Gaudeamus deschis la Cluj-Napoca

Publicat

Scriitorul Alin Tișe a debutat cu cele două cărți ale sale la prestigiosul Târg de Carte Gaudeamus, desfășurat săptămâna aceasta la Cluj-Napoca.

Alin Tișe a participat pentru prima dată la un astfel de eveniment literar cu cele două cărți sale recent publicate: „Poveste pentru tata” și „Fluturele Dor și Floarea de Apă”.

„Emoția debutului! Generată de prima participare la un prestigios târg de carte, «Gaudeamus», cu cele două cărți ale mele recent publicate, «Poveste pentru tata» și «Fluturele Dor și Floarea de Apă». Le găsiți în pavilionul expozițional central al târgului, la standul editurii «Mega»”, a transmis Alin Tișe.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și-a lansat prima carte „Poveste pentru tata” – un set de memorii, gânduri, trăiri și reflecții – în luna septembrie 2024. Trei luni mai târziu, în decembrie 2024, președintele Consiliului Județean Cluj și-a lansat a doua carte, „Fluturele Dor și Floarea de Apă – Religia Iubirii”, volumul beneficiind și de o pagină în revista de cultură „Tribuna”, care apare sub egida instituției.

Citește mai departe

EVENIMENT

Iarna mai stă la Cluj. Avertizări meteo de vreme rea. Ninsori și viscol la munte

Publicat

De

Viscol la munte în Cluj

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi coduri de vreme rea, inclusiv la Cluj.

Până vineri, 11 aprilir, la ora 21.00, vor fi intensificări ale vântului, viscol și se va depune strat nou de zăpadă. De asemenea, vremea va fi deosebit de rece și se va depune brumă și îngheț la sol.

Iarna mai stă la Cluj. Avertizări meteo de vreme rea

Potrivit meteorologilor, în cea mai mare parte a țării vântul va avea intensificări cu viteze de 50-70 de kilometri pe oră, iar la altitudini de peste 1.700 de metri rafalele vor fi de 75 – 85 de kilometri pe oră.

În cea mai mare parte a Carpaților Orientali și local în Carpații Occidentali va ninge și va fi viscol. În Maramureș, Transilvania și Moldova, iar spre seară local și în estul Munteniei și în Dobrogea vor predomina ninsorile care temporar vor fi viscolite. Se va depune strat nou de zăpadă în medie de 10-20 de centimetri la munte și în general de 5 – 10 centimetri în sudul și estul Transilvaniei și local în Moldova.

Cod Portocaliu pentru zona de munte a Clujului

De asemenea, joi, 10 aprilie, între orele 12.00 și 23.00, se vor semnala intensificări puternice ale vântului în zona joasă a Munților Apuseni. Potrivit meteorologilor, vântul va sufla tare cu viteze de 70 – 85 de kilometri pe oră, iar la altitudini de peste 1.700 de metri rafale vor fi de 85 – 120 de kilometri pe oră, va fi viscol puternic, iar vizibilitate foarte redusă, de sub 50 de metri.

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Profesor clujean de la USAMV, în top 0,02% dintre toți cercetătorii la nivel global

Publicat

De

Prof. dr. Dan Vodnar, de la USAMV Cluj-Napoca, inclus în Top 0.05% oameni de știință din lume
Profesorul Dan Vodnar, prorectorul cu cercetarea la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, a fost inclus într-un clasament internațional care recunoaște cercetătorii cu performanțe științifice remarcabile.
”Deosebit de onorant să fiu inclus în categoria Highly Ranked Scholars™ 2024, un clasament internațional realizat de ScholarGPS care recunoaște cercetătorii cu performanțe științifice remarcabile.
Această distincție este acordată cercetătorilor care se regăsesc în top 0,05% la nivel mondial, iar în urma evaluării activității mele academice din ultimii cinci ani, mă aflu chiar în top 0,02% dintre toți cercetătorii la nivel global.
Această recunoaștere este, înainte de toate, un rezultat al muncii în echipă, al colaborărilor academice de calitate și al unui mediu instituțional care susține excelența.
Mulțumesc colegilor mei, doctoranzilor și partenerilor de cercetare, precum și Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca”, a spus Vodnar.

Poziționarea în clasamentul 2024

2.086 la nivel global (toate domeniile)
46 în Agricultură și Resurse Naturale
25 în Știința și Tehnologia Alimentelor
ScholarGPS oferă primul sistem complet cantitativ de clasificare a cercetătorilor, instituțiilor de cercetare, universităților și programelor academice la nivel mondial. Clasamentele sunt realizate în funcție de: 14 domenii largi (ex Medicină, Inginerie sau Științe Umaniste), 177 discipline (ex Chirurgie, Informatică sau Istorie), peste 350.000 de specializări (ex. Știința și Tehnologia Alimentelor, Cancer, Inteligență Artificială).
Clasamentul se bazează exclusiv pe date obiective:
• productivitate (număr de publicații științifice),
• impact (număr de citări),
• calitate (indice h),
fără a include factori subiectivi.
Cercetătorii sunt clasați în patru categorii:
• Clasament general (toate domeniile),
• Domeniul de activitate,
• Disciplina,
• Specializarea.
ScholarGPS oferă profiluri detaliate pentru peste 30 de milioane de cercetători și 120.000 de instituții de cercetare, inclusiv peste 24.000 de universități.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate