Connect with us

CULTURA

FOTO Peste 120 de lucrări la Salonul de Iarnă al Medicilor din Cluj

Publicat


medici 2
Un număr de  40 de medici pasionați de artă, dintre care 30 participă pentru prima dată, și-au expus lucrările la Centrul de Cultură Urbană Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca. Printre ei, se află și profesorul Viorel Lupu, care își expune lucrările în cadrul acestui eveniment de 41 de ani, de când era student în anul I.
Expoziția cuprinde peste 120 de lucrări de pictură, artă decorativă, grafică și ceramică, care pot fi admirate până duminică, 12 decembrie.

medici 1

”Felicitări tuturor expozanților, precum și organizatorilor, Colegiul Medicilor Cluj și Colegiul Medicilor Stomatologi Cluj și domnului șef lucr. dr. Radu-Andrei Moga, coordonatorul expoziției!
Salonul de iarnă al medicilor, un eveniment organizat în cadrul Zilelor UMF „Iuliu Hațieganu”, a ajuns la ediția cu numărul 51”, a spus rectorul UMF Cluj-Napoca, Anca Buzoianu.
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

Veste bună. Boc: În 2 august se ridică restricțiile de circulație de pe str. George Barițiu. Traficul revine la normal

Publicat

baritiu

Primarul Emil Boc a anunțat că vineri, în 2 august, se ridică restricțiile de circulație de pe strada George Barițiu, astfel că traficul rutier revine la normal, lucrările făcând parte din proiectul de modernizare ale Parcului Caragiale.

Boc a spus, luni, în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca, referindu-se la proiectul respectiv, că municipalitatea a prevăzut o sumă de până la 500.000 de euro pentru conservarea vestigiilor arheologie din Parcul Caragiale, pentru punerea în valoare a zidului roman.

”Lucrările la Parcul Caragiale sunt în grafic, iar cu excepția acestei părți de conservare, parcul fi gata până la sfârșitul anului. În 2 august se ridică restricțiile de circulație de pe strada George Barițiu, se revine la normalitate.

Decopertarea Canalului Morii dă o altă perspectivă orașului”, a spus primarul Clujului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, șoferi. RESTRICȚII de circulație pe Autostrada Transilvania, la nodul rutier Gilău

Publicat

De

Restricții de circulație pe A3

Marți, 23 iulie, vor fi instituite noi restricții de circulație pe Autostrada Transilvania, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj.

Circulația pe A3 va fi oprită pentru lucrări și deviată pe DN1.

Atenție, șoferi. RESTRICȚII de circulație pe Autostrada Transilvania, la nodul rutier Gilău

Marți, 23 iulie, vor fi restricții de circulație pe A3, nodul rutier Gilău, breteaua E, direcția A3 ieșire în DN 1 spre Oradea.

Circulația va fi oprită în intervalul orar 8:00 – 18:00.

Potrivit DRDP Cluj, se efectuează lucrări de așternere a mixturilor asfaltice.

Circulație deviată

Astfel, circulația va fi deviată pe DN 1, cu întoarcere la sensul giratoriu Luna de Sus.

Șoferii sunt rugați să circule cu prudență în zona lucrărilor și să respecte semnalizarea rutieră.

 

Citește mai departe

EDUCATIE

Rezultate admitere UMFIH Cluj-Napoca. Care au fost cele mai mari și cele mai mici note pe fiecare facultate și program de studiu

Publicat

UMF Cluj

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” (UMFIH) Cluj-Napoca a afișat rezultatele la examenul de admitere care a avut loc duminică la toare cele trei facultăți.

Astfel, la Facultatea de Medicină, la programul de studiu Medicină au fost admiși 330 de candidați la buget, primele note fiind de 10, ale unor olimpici, iar ultima de 8,76.

La taxă au fost admiși un  număr de 84 de candidați, prima notă fiind 9,52, iar ultima 8,46.

La Facultatea de Medicină Dentară, programul de studiu Medicină Dentară, au fost declarați reușiți 75 de candidați la buget, prima notă fiind 9,82, iar ultima 7,48, iar cu taxă 18 candidați, prima notă fiind 8,12, iar ultima 7,03.

În ceea ce privește Facultatea de Farmacie, la programul de studiu Farmacie, au fost admiși 35 de candidați la buget. Aici prima notă de intrare a fost 10, iar ultima de 5,37. La taxă, au fost 33 de locuri, iar primul a fost ocupat de nota 9,82, ultima fiind 5,13.

La programul de studiu Asistență Medicală, au fost declarați admiși 85 de candidați la buget, prima notă de admitere fiind 9,84, ultima fiind 5,69. La taxă au fost 80 de admiși, primul tot cu 9,84, iar ultimul cu 5,88.

La programul de studiu Balneo-fiziokenetotarpie și Recuperare au fost declarați admiși 43 de candidați la buget, prima notă fiind 9,96, iar ultima 7,57, iar la taxă au fost 44 de locuri, primul fiind ocupat cu nota 9,51, iar ultimul cu 5,35.

Admiși peste 9

La progranul de studiu Radiologie și Imagistică, au fost declarați admiși 19 candidați la buget, primul fiind admis cu 9,92, iar ultimul cu 9,20. La taxă, au fost 23 de candidațui reușiți, primul cu nota 9,68, ultimul cu 8,15.

La programul de studiu Tehnică Dentară, au fost admiși 30 de candidați la buget, primul cu nota 9,91, ultimul cu 9,16, iar la taxă au fost 12 admiși, primul cu 9,90, iar ultimul cu 8,88.

La programul de studiu Nutriție și Dietetică, au fost 20 de candidați admiși la buget, primul cu nota 9,84, ultimul cu 5,92, în timp ce la taxă au fost 26 de reușiți, primul cu nota 9,61, ultimul cu 5,99.

La programul de studiu Cosmetică Medicală și Tehnologie produsului cosmetic au fost la buget un număr de 20 de admiși, primul cu nota 9,90, iar ultimul cu 7,92, iar la taxă au fost 28 de admiși, primul tot cu nota 9,90, iar ultimul cu 5,83.

 

 

 

 

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. Clujul a CÂȘTIGAT două premii la Faza Națională a Concursului Proiecte de Mediu, desfășurată la Iași

Publicat

proiecte de mediu

Clujul a câștigat două premii la Faza Națională a Concursului Proiecte de Mediu, desfășurată la Muncel-Iași. Este o activitate educativă extrașcolară, cuprinsă în Calendarul Proiectelor de Educație Extrașcolară Naționale al Ministerului Educației.

„Faza Națională a Concursului Proiecte de Mediu desfășurat în perioada 15-20 iulie 2024 a adus două premii județului Cluj.

proiecte de mediu

FOTO. Clujul a CÂȘTIGAT două premii la Faza Națională a Concursului Proiecte de Mediu, desfășurată la Iași

Elevii Vâju Ștefania și Nemeș Eduard de la Școală Gimnazială Tureni, coordonați de prof. Brașovan Andreea, Giurgiu Gabriela și Pop Nicușor au obținut Premiul al II -lea la gimnaziu.

Elevele Iosof Raluca și Amaxinoaei Nicoleta de la Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” Turda, coordonate de prof. Mînican Ligia și Iosof Gabriela au obținut Premiul al III-lea la liceu.

proiecte de mediu

proiecte de mediu

proiecte de mediu

proiecte de mediu

proiecte de mediu

Felicitări elevilor și profesorilor coordonatori”, a transmis IȘJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax