Connect with us

EVENIMENT

FOTO. Noul subprefect de Cluj, Florentin Burz, învestit în funcție. A fost propus de PSD

Publicat


Florentin Burz, subprefect județul Cluj

Florentin Burz este noul subprefet al județului Cluj. Acesta a fost învestit în funcție, miercuri, la propunerea Organizației Județene PSD Cluj.

El a preluat această funcție după ce subprefectul Răzvan Ciortea a fost eliberat din funcție de către Guvern pentru a putea candida la Primăria Turda, la alegerile din 9 iunie.

Noul subprefect de Cluj, Florentin Burz, învestit în funcție. A fost propus de PSD

Miercuri, 24 aprilie, a avut loc ceremonia de învestire în funcția de subprefect al județului Cluj, a lui Florentin Burz.

După ce a depus jurământul, noul subprefect al județului a ținut să mulțumească președintelui PSD Cluj Vasile Dâncu, secretarului executiv Alexandru Cordoș, dar și predecesorului său și colegilor din organizație pentru încrederea acordată.

Florentin Burz: Voi fi reprezentantul cetățenilor

„Vreau să vă spun că primesc cu modestie și onoare însărcinarea de a fi următorul subprefect al județului Cluj.

Odată cu numirea mea în funcția de subprefect al județului Cluj sunt convins că mi-am asumat o mare responsabilitate, în primul rând pentru cetățenii acestui județ. Consider că nu sunt doar reprezentantul Guvernului în teritoriu, ci și reprezentantul cetățenilor județului Cluj în ceea ce privește relația cu Guvernul.

Îmi asum în totalitate responsabilitatea funcției și voi susține toate măsurile care vor duce la o dezvoltare a județului, printr-un dialog permanent cu autoritățile locale, reprezentanții presei, partenerii de dialog social, și cu cei din mediul privat”, a declarat Florentin Burz.

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Percheziții în Cluj și Sălaj la persoane bănuite că au obținut ILEGAL bani publici. Prejudiciu de 200.000 de lei

Publicat

De

Percheziții la Cluj și Sălaj

Percheziții, joi, în județele Cluj și Sălaj, într-o cauză penală care vizează comiterea infracțiunii de obținere ilegală de fonduri.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj, alături de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară.

Percheziții în Cluj și Sălaj la persoane bănuite că au obținut ILEGAL bani publici. Prejudiciu de 200.000 de lei

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2019 – 2020, mai multe persoane ar fi întocmit, semnat și avizat înscrisuri falsificate, cu scopul accesării în mod ilegal a unor finanțări din fonduri publice.

Prin aceste acțiuni, persoanele în cauză ar fi încasat sume pe nedrept, cauzând astfel un prejudiciu de aproape 200.000 de lei.

Operațiunea pentru combaterea infracțiunilor economico-financiare și a celor de natură judiciară, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, are loc în cadrul acțiunii JUPITER.

Citește mai departe

CULTURA

Biserica Sfântul Mihail din Cluj-Napoca a CÂȘTIGAT Premiul European pentru Patrimoniu / Premiul Europa Nostra 2024

Publicat

biserica sf mihail

Biserica Sfântul Mihail din Cluj-Napoca a fost onorată cu unul dintre cele mai prestigioase premii europene pentru patrimoniu, câștigând Premiul European pentru Patrimoniu / Premiul Europa Nostra 2024. Restaurarea acestei bijuterii gotice este un proiect complex desfășurat între 2016 și 2022.

biserica sf mihail restaurare sergiu razvan

Biserica Sf Mihail restaurare – Sergiu Razvan

„Această distincție recunoaște nu doar eforturile tehnice și arhitecturale depuse, ci și angajamentul nostru față de conservarea și promovarea patrimoniului cultural european. Biserica Sfântul Mihail, situată în inima vibrantă a Clujului, reprezintă o piesă de rezistență a patrimoniului gotic european, având o importanță deosebită atât la nivel local, cât și național. Restaurarea acesteia nu a fost doar o simplă reabilitare structurală și estetică, ci și o inițiativă de revitalizare a unei comunități întregi, cu impact semnificativ asupra turismului și educației culturale.

Biserica Sfântul Mihail din Cluj-Napoca a CÂȘTIGAT Premiul European pentru Patrimoniu / Premiul Europa Nostra 2024

Proiectul a inclus consolidări structurale inovative, utilizând tehnologii moderne pentru a asigura siguranța seismică, dar și reamenajarea interioarelor și îmbunătățiri moderne care respectă tradiția arhitecturală a edificiului.

Acest proiect de restaurare este un exemplu elocvent de intervenție sensibilă și respectuoasă pentru un sit de patrimoniu care se confruntă cu provocări complexe, inclusiv amplasarea într-o zonă activă de cutremur. Metodele utilizate și angajamentul echipei interdisciplinare implicate au fost apreciate de juriul premiilor, iar rezultatele au fost considerate remarcabile.

Câștigătorii vor fi sărbătoriți în cadrul Ceremoniei de decernare a Premiilor pentru Patrimoniul European 2024, pe 7 octombrie, la Ateneul Român. Ceremonia face parte din evenimentele importante ale Summit-ului European al Patrimoniul Cultural 2024 care va avea loc între 6-8 octombrie, la București”, se arată în comunicatul Parohiei Romano Catolice Sf. Mihail.

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi jucători au SEMNAT prelungirea contractului cu „U” Cluj

Publicat

ucluj

Doi jucători au semnat prelungirea contractului cu „U” Cluj. Este vorba de Dorinel Oancea, de 27 de ani și Gabriel Simion, de 26 de ani. Cei doi au semnat contracte până în vara anului 2025.

„Dorinel Oancea continuă la «U». Gabriel Simion, unul dintre jucătorii de bază în linia de mijloc a Universității în sezonul recent încheiat, a semnat prelungirea contractului cu echipa noastră.”, au fost mesajele clubului pe rețelele de socializare.

Doi jucători au SEMNAT prelungirea contractului cu „U” Cluj

Cei doi au fost prezențe constante în echipa pregătită de Ioan Ovidiu Sabău. Dorinel Oancea a jucat în 28 de meciuri în acest sezon, iar Gabriel Simion în 34 de partide. Conform Transfermarkt, cei doi sunt cotați la 500.000, respectiv 600.000 de euro. Dorinel Oancea a marcat un gol și a oferit două pase decisive în stagiunea trecută de Superliga, scrie GSP.

Dorinel Oancea evoluează pe postul de fundaș dreapta și a ajuns la „Șepcile roșii” la mijlocul sezonulului 2022-2023, transferat de la CS Mioveni. A marcat primul gol în tricoul „studenților” în partida cu Dinamo din penultima etapă a play-out-ului Superligii, scor 3-3, pe Cluj Arena.

Gabriel Simion evoluează pe postul de mijlocaș defensiv și a ajuns la Universitatea Cluj de la FCSB. A fost împrumutat la Aris Limassol de către gruparea „roș-albastră” și a ajuns pe Cluj Arena în vara anului 2022.

Citește mai departe

EVENIMENT

Sărmaș vrea infrastructură anti-frică, pentru victimele violenței în familie sau dependenții de etnobotanice și jocuri de noroc

Publicat

sărmas

Candidatul independent la Primăria Cluj-Napoca, Sabin Sărmaș, lansează ”infrastructura anti-frică”, care are scopul de a ajuta victimele violenței în familie sau dependenții de etnobotanice, jocuri de noroc și alcool.

Sabin Sărmaș a declarat, joi, că infrastructura anti-frică este construită pentru clujeni pe trei piloni și ajută trei categorii mari – femei, copii, vârstnici care sunt victimele violenței în familie, familii afectate de adicții – alcoolism, etnobotanice sau jocuri de noroc sau părinți cu copii cu sindrom Down și autism.

Pașii de urmat

”Primul pas este o linie de finanțare dedicată pentru sprijinirea ONG-urilor care se ocupă de victimele violenței domestice sau care oferă ajutor pentru a trata dependența de alcool, etnobotanice sau jocurile de noroc

Pasul doi se referă la construirea de 3 centre noi pentru găzduirea femeilor, femeilor cu copii și a bătrânilor abuzați, vin din familii afectate de violență domestică.

Pasul trei este construirea unui centru mai complex de tratament acut și dezintoxicare și terapie post-cură pentru dependenții de alcool, etnobotanice și jocuri de noroc. Centrul va avea și un call-center cu psihologi care oferă sprijin părinților.

Pasul patru este înființarea unui centru pentru copii cu nevoi speciale – sindrom Down sau autism”, a spus Sărmaș.

Acesta a precizat că a vrut să transmită mesajul către clujenii cu astfel de probleme că nu sunt singuri și că propune implementarea acestei infrastructuri care îi va scăpa de micile drame din familiile lor.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax