Connect with us
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

FOTO: Mașină înmatriculată în Alba, implicată într-un accident pe Dealul Feleacului. O tânără a ajuns la spital

Publicat


Un accident rutier s-a produs marți în jurul amiezii, pe Dealul Feleacului, în județul Cluj. O autoutilitară și un autoturism marca Audi înmatriculat în județul Alba au intrat în coliziune, pe contrasens. În accident au fost implicate cinci persoane, dintre care una – o femeie de aproximativ 30 de ani – a fost transportată la spital.

 Pompierii sosiți la locul intervenției au găsit două autoturisme avariate. Nici o persoană nu a rămas încarcerată.

Potrivit ISU Cluj, o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SAJ au fost alertate, în jurul orei 11.20, ca urmare a unui accident rutier, care s-a produs pe raza localității Feleacu.

Cinci persoane au fost consultate de către echipajul SAJ, dintre care o femeie de circa 30 de ani a fost transportată la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

În zona producerii accidentului traficul s-a desfășurat alternativ pe banda liberă, până la terminarea cercetărilor.

Sursă: Romania24.ro

TOP articole in ultimele zile

ȘTIREA TA – Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

ȘTIREA TA – Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.



Citește FOTO: Mașină înmatriculată în Alba, implicată într-un accident pe Dealul Feleacului. O tânără a ajuns la spital pe Alba24.ro



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Desant spectaculos. 2000 de parașutiști militari la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii

Publicat

Circa 2.000 de parașutiști militari din mai multe țări au participat la un desant aerian, la Baza de la Câmpia Turzii, în cadrul exercițiului SWIFT RESPONSE 24.

Una dintre cele mai mari operațiuni de desant aerian din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial are loc în cadrul exercițiului multinațional SWIFT RESPONSE 24, în perioada 5-24 mai.

Luni, 13 mai, aproape 2.000 de parașutiști din mai multe țări aliate au participat la o operațiune de desant, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii. Exercițiul, programat inițial pentru ziua de duminică, 12 mai, a fost amânat din cauza condițiilor meteo.

Exerciții similare se vor desfășura, în această perioadă, și în alte cinci state aliate și partenere, respectiv Estonia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Polonia și Suedia, în cadrul celei mai mari operații de desant din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

2000 de parașutiști militari la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), aproximativ 2.000 de parașutiști militari din Franța, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos au luat parte la secvențele desfășurate în România ale exercițiului SWIFT RESPONSE 24 (SR24) / DEFENDER 24.

În timpul exercițiului, s-a închis circulația pe tronsonul Târgu Mureș – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania, de la km 36+000 m, nod rutier Chețani, până la km 51+796 m, nod rutier Câmpia Turzii.

Exercițiu de recuperarea a unei baze militare ocupate

5.000 de militari și 320 de mijloace tehnice, din șapte state aliate și partenere participă, începând din 5 mai și până în 24 mai, la exercițiul multinațional SWIFT RESPONSE 24/ DEFENDER 24 al Comandamentului Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Africa (USAREUR-AF).

România, arată reprezentanții MApN, participă cu 2.300 de militari și 220 de mijloace tehnice la acest exercițiu.

SWIFT RESPONSE 24 este un exercițiu specific misiunilor de desant aerian, al cărui scenariu presupune recuperarea unei baze militare ocupate, prin realizarea superiorității aeriene, parașutarea unei forțe aliate și executarea de trageri reale în poligon (LIVEX).

Pe teritoriul României, exercițiul este condus de Forțele Armate Germane în parteneriat cu Forțele Terestre Române, cu sprijinul Forțelor Aeriene Române.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Mașini vandalizate de un grup de adolescenți, la Gherla. Au rupt mai multe oglinzi și au forțat portierele

Publicat

De

„Distracția” unor tineri din orașul Gherla, decontată de mai mulți locuitori care s-au trezit cu mașinile vandalizate peste noapte. 

Un grup de tineri din orașul Gherla, județul Cluj, au fost surprinşi de camerele de supraveghere în timp ce vandalizau mai multe maşini. Proprietarii s-au trezit fără oglinzi şi cu portierele forţate, scrie Observator News.

Adolescenții au fost surprinşi de camerele de supraveghere în timp ce vandalizau mai multe maşini. Proprietarii maşinilor s-au trezit fără oglinzi şi cu portierele forţate.

Tinerii nu au fost încă identificați, dar polițiștii spun că e doar o chestiune de timp.

„Distracție” pe cheltuiala proprietarilor mașinilor

Tinerii au vandalizat mașinile parcate pe acceași stradă din Gherla, în două seri la rând. În aceleași nopți, a fost vandalizat și mobilierul urban din parcul orașului. Oamenii legii încearcă să stabilească dacă e vorba de același autor.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum grupul de tineri gălăgioși agață oglinda unei mașini și o rup. Se poate auzi chiar cum aceștia se încurajează unul pe altul.

Mai apoi, au încercat portierele altor mașini, pentru a vedea dacă sunt închise și la una dintre ele, deși era închisă, au forțat geamul, iar mai apoi au deschis și mașina. Au controbăit un timp prin interior, dar nu au furat nimic.

Proprietarii au depus plângere, iar polițiștii fac cercetări pentru distrugere.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

FOTO. Conferința „Future of Governance”, la a 3-a ediție. Bune practici, provocări, INOVAȚII și evoluții în domeniul guvernanței

Publicat

mircea abrudean

Asociația Envisia – Boards of Elite, în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, a organizat, luni, Conferința Future of Governance.

„Evenimentul, aflat deja la cea de-a 3-a ediție, este unul care își propune medierea unor dezbateri, la cel mai înalt nivel, pe tema bunelor practici, provocărilor, inovațiilor și evoluțiilor în domeniul guvernanței.

mircea abrudean

FOTO. Conferința „Future of Governance”, la a 3-a ediție. Bune practici, provocări, INOVAȚII și evoluții în domeniul guvernanței

Ediția de anul acesta a evidențiat importanța guvernanței în ecosistemul public și și-a propus să expună nevoia companiilor publice și private și a consiliilor de administrație pentru provocările actuale – politice, sociale și tehnologice, dar și să încurajeze un comportament responsabil de-a lungul timpului.

mircea abrudean

„Am înțeles și suntem conștienți de faptul că statul trebuie să fie un acționar activ și informat, să se asigure că guvernanța corporativă a întreprinderilor de stat este transparentă și responsabilă. Este esențial ca formele juridice ale acestor întreprinderi să fie standardizate și să se permită autonomia operațională.

mircea abrudean

Consiliile de administrație trebuie să aibă independența necesară pentru a-și îndeplini responsabilitățile, iar procesele de numire în aceste consilii trebuie să fie meritocratice și transparente. În plus, statul trebuie să stabilească politici de remunerație care să atragă profesioniști calificați și să favorizeze interesele pe termen lung ale întreprinderilor”, a declarat Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, prezent astăzi la eveniment.

mircea abrudean

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 124.000 de copii din Cluj au alocații de la stat. Ce sumă au primit în luna martie

Publicat

De

Peste 124.000 de copii din Cluj primesc alocații de la stat

Peste 124.000 de copii primesc alocații de la stat în județul Cluj, arată datele centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

Județul Cluj se numără printre cele cu cele mai mari alocații de la stat.

Peste 124.000 de copii din Cluj au alocații de la stat

Alocaţiile de stat pentru copii achitate în luna martie 2024 au depăşit 1,224 miliarde de lei, iar suma medie plătită a fost de 336,5 lei pe beneficiar, arată reprezentanții ANPIS.

În luna martie a acestui an, în județul Cluj au fost 124.587 de copii care au beneficiat de alocație.

Clujul este pe locul șase, după București (371.632) şi judeţele Iaşi (200.704), Suceava (137.824), Constanţa (126.804) și Bacău (125.047), la numărul de beneficiari

Ce sumă au primit copiii din Cluj în luna martie

Potrivit datelor ANPIS, suma medie plătită în luna martie copiilor din județul Cluj a fost de 340,32 lei.

Valori mai mari au primit copiii din Botoşani, 343,13 lei în medie, Caraş-Severin, 342,09 lei și Ilfov 340,78 lei.

Alocaţia are caracter universal şi este acordată copiilor în vârstă de până la 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, dar care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.

Foto: Primăria Cluj-Napoca

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax