EDUCATIE
FOTO. Lucrări de licență ale studenților de la USAMV Cluj-Napoca, degustate la Festivalul Alimentului
Peste 50 de studenți ai Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor (FSTA) din cadrul USAMV Cluj-Napoca și-au prezentat, vineri, lucrările de licență în cadrul celei de-a 10-a ediție a Festivalului Alimentului, între produsele innovative care au fost jurizate și degustate numărându-se halva din jir, înghețată cu semințe de pin, grisine cu alge marine sau bere din ghindă de stejar.
Alte delicatese prezentate au fost Micro Orange CakePops, cu microcapsule ce conțin ulei esențial de citrice, înghețată cu semințe de pin și frunze de pătrunjel, bere inovativă obținută din ghindă de stejar, praline de ciocolată îmbogățite cu pudră de aronia, grisine cu alge marine Wakame și halva din jir sau crackers din tulpină de țelină.
Decanul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor, prof. dr. Elena Mudura, a declarat că în lucrările studenților se regăsesc artă culinară, gust și culoare, sănătate și inovație, talent și pasiune, ”Produsele sunt realizate cu ajutorul unor tehnologii inovatoare și promovează o alimentație echilibrată”, a spus Mudura.
Urmăriți Cluj24.ro și pe Google News
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger






