Connect with us

ACTUALITATE

FOTO. La 17 ani, Diana a fondat o ASOCIAȚIE. Acum e studentă în Cluj-Napoca și își trăiește VISUL. Află povestea ei

Publicat


Diana Găvozdea este o iubitoare de animale venită în Cluj-Napoca pentru studii superioare. A înființat Asociația Centru Comunitar Animalele Contează când avea 17 ani și doar visa să ajungă la Facultatea de Medicină Veterinară (FMV) din oraș. În prezent, are 22 de ani și este în anul IV, având experiență în ajutorarea animalelor străzii pe care le salvează. Susținerea primită când era în liceu i-a schimbat viața, astfel că acum își trăiește visul, iar povestea sa nu se oprește aici.

„Asociația a fost înființată în 2018, având scopul inițial de a oferi îngrijiri medicale veterinare animalelor în nevoie. S-a născut dintr-un vis personal din copilărie concretizat în clasa 12-a.

Colegii se concentrau pe Bacalaureat, iar eu mă plimbam dintr-o instituție publică în alta pentru a obține actele necesare, demersul înființării unui ONG în România fiind destul de greoi”, precizează aceasta pentru Cluj24.

A intrat într-un cabinet veterinar și i-a cerut medicului să se implice

Povestea mai interesantă este, de fapt, despre felul în care a luat naștere asociația.

„Fără să am o temelie solidă, o echipă prestabilită sau pile, ci doar visul de a salva animalele, am intrat în cabinetul medicului veterinar și i-am cerut ajutorul.

Ea a fost impresionată de inițiativa mea ușor puerilă, a văzut în mine un potențial și mi-a oferit încrederea. Astfel, am devenit o echipă și mă simt flatată pentru că este unul dintre cei mai buni medici veterinari din câți am întâlnit.

Tatiana Blajan-Galkina, pe numele său, are o experiență de 24 ani în domeniu. A terminat Academia de Stat de Medicină Veterinară și Biotehnologie din Moscova – MBA M.I. Skryabin”, povestește fata.

Tatiana este, totodată, vicepreședintele asociației.

De ce contează animalele

Principalul obiectiv al ONG-ului este bunăstarea animalelor.

„Membrii asociației s-au adunat cu scopul protejării necuvântătoarelor, acțiune concretizată prin: dezvoltarea relației om-animal, elaborarea unor strategii și campanii de combatere a relelor tratamente aplicate acestora, educarea populației prin organizarea de conferințe și cursuri care să ajute la conștientizarea problemelor existente la ora actuală, dezvoltarea unor planuri pentru schimbarea legislației acolo unde este cazul, asigurarea unor servicii de îngrijire, adăpost și reabilitare socială pentru animalele aflate în nevoie”, punctează studenta, legat de eforturile depuse până acum.

Pe lângă salvarea, adăpostirea și oferirea serviciilor medicale veterinare, vrea să promoveze importanța animalelor în viața omului.

„Viața nu este perfectă, există diferite greutăți cu care ne confruntăm de-a lungul timpului. Animăluțele pot veni în ajutorul persoanelor cu dizabilități sau a celor cu diverse probleme”, adaugă Diana.

Ea consideră că o vizită periodică la un adăpost de animale sau implicarea în activități caritabile pentru acestea ar putea să le schimbe viața oamenilor aflați într-o perioadă incertă, dificilă sau care suferă de anxietate ori depresie.

Cei care își doresc să devină voluntari sau să ofere foster în cadrul asociației pot trimite un mesaj pe pagina oficială de Facebook Animalele Contează.

Meseria este o aventură

Pentru Diana, una dintre cele mai deosebite plăceri este faptul că poate ajuta.

La un moment dat, în 2021, a desfășurat o activitate alături de cei de la HeRo Bears Camp și în parteneriat cu Asociația Română de Hemofilie.

„Practic, Olaf, cățelul adorabil din imagine, s-a asigurat că toată lumea se simte bine și în siguranță în timpul unei activități de tip kayaking, el fiind pregătit să ofere prim-ajutor în caz de înec.

Ar fi impropriu spus că îmi ocup timpul cu salvarea animalelor fiindcă este o plăcere, o aventură, face parte din viața mea de zi cu zi”, precizează fata, referitor la visul său devenit realitate.

Cel mai mare coșmar al unui iubitor de animale

În opinia sa, gradul de civilizație al unei populații este direct proporțional cu modul în care oamenii tratează animalele.

„Cei care nu aspiră spre schimbare, persoanele care rămân reci și indiferente față de animalele îndurerate reprezintă cel mai mare obstacol. Să nu uităm că cine poate face rău unui animal, cu siguranță poate răni și un om”, explică tânăra.

Odată a fost amenințată de un stăpân care i-a zis că dacă nu îi tratează câinele, îl aruncă în Someș.

„Drept concluzie, cel mai mare obstacol rămâne omul”, susține Diana.

Facultatea este o altă provocare pentru ea, dar muncește din greu pentru visul ei.

„Sunt 6 ani plini cu discipline dificile, nopți nedormite și alte probleme suprapuse”, completează fata.

Dar din dar se face Rai

Totuși, în lucrul cu animalele, există și numeroase bucurii precum spiritul de echipă. Fără oameni dedicați, visul Dianei nu ar fi putut să se transpună în realitate.

„O contribuție majoră în Animalele Contează o are Reghina Anamaria, voluntară din 2019, principala noastră sursă de venit fiind donațiile ei și ale comunității sale, prin vânzarea cărților pe pagina de Instagram @booksforanimals. Anamaria a primit titlul de voluntara anului 2021”, împărtășește studenta.

Citește și FOTO. Cum a reușit o STUDENTĂ din Cluj să ajute ANIMALELE vânzând CĂRȚI pe internet

Este recunoscătoare tuturor voluntarilor, persoanelor care au oferit foster, adoptătorilor, dar și celor care au contribuit financiar.

„Donatorii, de obicei, rămân sub anonimat. Sunt oameni simpli care preferă să-și doneze banii de cafea pentru a face un bine.

Există și câteva persoane care donează lunar contravaloarea bonurilor de masă, oferind astfel o masă caldă pentru animale.

Cel mai des se implică eroii din comunitatea booksforanimals, care ne ajută în caz de urgențe cu plata intervențiilor chirurgicale sau cea a medicamentelor”, menționează Diana.

Cei care doresc să facă parte din comunitatea de salvatori, pot dona în conturile de mai jos:

 • CONT CURENT EURO RO54BTRLEURCRT0459460401
 • CONT CURENT RON RO07BTRLRONCRT0459460401

Cum se lucrează la Animalele Contează

Activitatea voluntarilor diferă în funcție de mai mulți factori, astfel că nu există un loc anume unde se petrece totul.

„Depinde de animalele aflate în nevoie, de disponibilitatea fosterilor și de unde ne aflăm eu și voluntarii”, notează Diana.

Activitățile sunt diverse, de la campanii de sterilizare până la hrănirea benevolă a animalelor străzii.

„În cadrul gărzilor pe care le efectuez periodic pentru practică, oamenii vin la Spitalul de Urgență din cadrul FMV cu diverse animăluțe. Ele sunt preluate de doctori, însă majoritatea ajung într-o stare critică, ceea ce înseamnă un tratament viguros și costisitor pe care multe persoane adesea nu și le asumă sau nu și le permit.

Aici intervine Asociația Animalele Contează care asigură parțial sau în întregime costurile”, explică tânăra.

Operațiile, niște sporturi extreme: „Când mi s-a pus burghiul ortopedic în mână, mi-au curs două picături de sudoare instant pe frunte”

Din acest motiv, consideră că meseria sa este o aventură, iar stările prin care trece încercând să se ocupe de fiecare caz sunt asemenea sporturilor extreme pentru ea, cu atât mai mult cu cât a participat la intervenții chirurgicale.

„Am fost a doua mână a chirurgului specialist, am pus cateva plăcuțe și suruburi locker screw, lavaj, secțiuni și sutura. Ca operații, am făcut castrări și sterilizări și am extirpat un lipom de grăsime. Ca fapt divers, nici în Sahara nu e la fel de cald precum într-o sală de chirurgie.

Habar n-ai cum trece timpul și mi-am dat seama că medicul chirurg repară dar nu poate face minuni, așa că e important să avem grijă de corpurile noastre și ale animalelor”, notează Diana.

I-a plăcut în mod deosebit atmosfera de la un spital veterinar din Franța, unde chirurgii au avut multă încredere în ea, explicându-i totul pas cu pas despre cum trebuie să decurgă operație, atât înainte cât și în timpul manoperei.

„Mă considerau colega lor. Când mi s-a pus burghiul ortopedic în mână, mi-au curs două picături de sudoare instant pe frunte.

E o mare presiune pe tine, fiindcă știi că nu există a doua șansă”, completează tânăra.

Devotamentul profesorilor

Este foarte recunoscătoare pentru ajutorul primit și de la cadrele didactice asociate și de la doctorii disciplinei de boli infecțioase din cadrul facultății, de la care a învățat multe și despre care a spus că sunt extrem de implicați în salvarea animalelor străzii.

„Circulă o multitudine de păreri despre FMV în mediul online, dar vorbind din spatele cortinelor, acești oameni dau tot ce au mai bun din ei”, adaugă Diana.

Relația cu animalele în copilărie: „Veneam de la școală condusă de trupa de maidanezi”

Studenta simte că s-a născut cu dragostea pentru animale și, din fericire, părinții au susținut-o de la bun început.

„M-au înconjurat de animale. Preocuparea mea la 6-7 ani era să le scot căpușele pisicilor din jurul blocului, iar când veneam de la școală eram condusă de trupa de maidanezi până la ușă, unde îi serveam cu lapte și corn.

Cred că de mic dezvolți o pasiune pentru o anumită cale din viață, iar modul în care îți petreci copilăria reflectă acțiunile viitoare. De la ghiozdanul umplut cu lapte și corn, am ajuns după 10 ani să umplu dube pline cu mâncare pentru animale”, relatează Diana.

A salvat iepurii atacați de o vulpe

În prezent, are 8 căței, dintre care 7 sunt salvați. Are și un motan negru pe care l-a numit „Apus” și câțiva iepuri salvați din Sibiu.

„Erau la muzeul satului ASTRA din Sibiu și o vulpe a început să îi atace. Oamenii de acolo mă știau ca fiind medic veterinar pentru că aveam grijă de animale.

M-au întrebat ce este de făcut cu ei, le-am zis că absolut nimic, în afară de a le găsi o nouă casă, fiindcă vulpile sunt șirete și va folosi iepurașii drept frigider, așa că i-am luat eu”, a povestit studenta.

Planuri de viitor

I-ar plăcea să devină medic veterinar fie pe front, fie pentru animalele străzii.

„În urma stagiului de practică în colaborare cu Centre Hospitalier Veterinaire Pommery din Franța, mi-am descoperit afinitatea pentru imagistică, ramura extrem de importantă și definitorie în diagnosticul de certitudine.

Vara aceasta voi merge cu ERASMUS+ la o clinică din Barcelona, iar în anul V o să-l studiez în Portugalia. După facultate o să urmez un internship cofinanțat.

O să-mi continui cursa spre salvarea animalelor. Am învățat că dacă oferi bine, primești bine”, precizează Diana.

Planurile sale nu implică aspectul financiar și crede că așa ar trebui să fie în cazul oricărui viitor medic veterinar.

Cei care vor să îi sprijine visul, asociația și viitoarele vieți pe care le va salva, pot completa formula

Imi poti sprijini visul, asociatia si viitoarele vieti pe care le vom salva prin completarea formularul 230 cu un click aici.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Probleme la plata biletelor prin POS în mijlocele de transport în comun din Cluj-Napoca. CTP: Ne cerem scuze. Care a fost cauza

Publicat

De

Plata bilete POS autobuze Cluj-Napoca

Călătorii au întâmpinat probleme, miercuri, 17 iulie, dimineața, la plata biletelor prin POS în mijloacele de transport din Cluj-Napoca.

Problema a fost una tehnică, care nu a ținut de Compania de Transport în comun și a fost remediată.

Probleme la plata biletelor prin POS în mijlocele de transport în comun din Cluj-Napoca. CTP: Ne cerem scuze. Care a fost cauza

Plata biletelor de călătorie prin POS a fost întreruptă în această dimineață în mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca.

„În decursul acestei dimineți ne-am confruntat cu o problemă de comunicație la sistemul de plată prin POS în mijloacele de transport în comun, generată de un echipament de comunicație al operatorului de telefonie mobilă, care a fost înlocuit.

Această întrerupere a afectat parțial activitatea, iar de la momentul înlocuirii echipamentului totul a funcționat în parametrii normali.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”, au transmis reprezentanții CTP Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițistul prins DROGAT la volanul unei mașini neînmatriculate în Florești a fost ARESTAT preventiv

Publicat

Șofer fără carnet

Polițistul prins drogat la volanul unei mașini neînmatriculate pe raza loc. Florești a fost arestat preventiv. Acesta consumase metcatinonă (3-CMC), un drog sintetic folosit ca alternativă la metamfetamină. Polițistul a fost judecat pentru un viol săvârșit în 2022.

„Structura de comunicare din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca este împuternicită să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Polițistul prins DROGAT la volanul unei mașini neînmatriculate în Florești a fost ARESTAT preventiv

Prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca din data de 17.07.2024 din cadrul dosarului penal 4842/187/ P/ 2024 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, prev. de art. 336 alin. 2 C.pen. și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, prev. de art. 334 alin. 1 C.pen., ambele cu aplicarea art. Z8 alin.2 C.pen.

În fapt, s-a reținut că autorul, agent de poliție în cadrul IPJ Cluj, aflat în timpul liber, la data de 06.07.2024, în jurul orei 14,00, a condus pe drumurile publice de pe raza loc. Floresti, jud. Cluj, autoturismul marca Volkswagen Golf, pe care erau aplicate plăcute cu numere provizorii CJ (…), expirate din data de 08.03.2024, autoturismul fiind astfel neînmatriculat, stabilindu-se totodată că suspectul se afla sub influența substanțelor psihoactive, în probele biologice de sânge recoltate fiind evidențiată prezența de clorometcatinonă (CMC), iar în probele de urină s-a evidentiat prin metoda teste rapide BeRight imunochimice, prezenta de mefedronă, respectiv prin metoda cromatografie de lichide cuplată cu spectrometrie de masă, rezultatul a fost pozitiv pentru clorometcetinonă {CMC), întrunește elementele constitutive ale infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, prev. de art. 336 alin. 2 C.pen. și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, prev. de art. 334 alin. l C.pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin.2 C.pen.

Prin referatul din cadrul dosarului penal 4842/187/P/2024 al procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca din data de 17.07.2024 a fost propusă arestarea preventivă a inculpatului iar Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca a admis propunerea.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală și are drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum prezumția de nevinovăție”, a comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO VIDEO. Start Electric Castle 2024! Tot ce trebuie să știi despre ediția de anul acesta. VEZI programul primei zile

Publicat

De

Ediția aniversară de 10 ani a Electric Castle aduce experiențe de neuitat, activități 24 de ore din 24, dar și o nouă configurație a festivalului. Porțile festivalului s-au deschis miercuri, la ora 16, iar cei mai nerăbdători dintre participanți au trecut deja pragul fesivalului

Ediția cu numărul 10 a festivalului Electric Castle are loc între 17 și 21 iulie, în deja binecunoscuta locație de la Castelul Banffy din Bonțida.

S-au deschis porțile Electric Castle 2024!

Peste 240.000 de participanți sunt așteptați să intre în tărâmul Electric Castle pe parcursul celor cinci zile. Primii festivalieri au pășit deja în incinta festivalului, a căror porți s-au deschis miercuri la ora 16.

Vor urca pe scenă la ediția de anul acesta peste 250 de artiști. Participanții se pot bucura de activități în camping și în festival 24 din 24.

„Am reușit să construim unul din cele mai importante festivaluri din Europa și ne bucurăm, nu doar noi, ci și cei peste 240.000 de participanți pe care îi așteptăm la ediția din acest an. Sunt cinci zile de distracție pe care le pornim astăzi, dar și de experiențe complete. Până la urmă, Electric Castle înseamnă să te desprinzi de viața ta, de rutina ta zilnică și să te bucuri într-o atmosferă deosebită nu doar de muzică, și avem peste 250 de artiști, ci și de foarte multe experiențe artistice, sportive și întâlniri cu personalități. Avem activități gândite să umple 24 de ore din 24”, a declarat Renate Roca-Rozenberg, PR Manager la Electric Castle.

1.500 de persoane vor asigura siguranța participanților

Peste 1.500 de oameni se vor ocupa de siguranța participanților, echipe proprii ale festivalului și ale autorităților. De asemenea, două stații de hidratare gratuite sunt pregătite pentru zilele caniculare ce se anunță.

„Ce ne bucurăm că putem oferi în acest an, pe lângă toată experiența nouă, este un festival foarte sigur, cu o echipă de peste 1.500 de oameni care se vor ocupa de siguranța festivalierilor. Avem apă potabilă gratuită, ceea ce se potrivește perfect și cu planurile noastre de a proteja mediul, dar și cu zilele toride care se anunță. Mai trebuie doar chef de distracție la Bonțida!”, a mai arătat Renate Roca-Rozenberg.

Număr de urgență și puncte de prim-ajutor

Electric Castle are propriul număr de urgență – 0733 070 026 – disponibil non stop și trei puncte de prim-ajutor. Rămâne în vigoare și codul „Angel shot” ce poate fi folosit la orice bar pentru a primi ajutor.

„Avem o echipă completă care va asigura siguranța participanților din toate punctele de vedere, e vorba de echipele festivalului, dar și cele care vin din partea autorităților, colegii de la ISU, jandarmi, poliție sunt alături de noi și suntem, de 10 ani, o echipă foarte bine coordonată.

Avem și o linie de siguranță, care poate fi apelată non-stop. Oricine poate să sesizeze orice situație, nu neapărat care i se întâmplă lui, ci și o potențială situație nesigură în care poate ajunge cineva. Nu uitați nici de Angel Shot, care poate fi cerut de cei care se pierd în momentele mai dificile. Poți merge oricând la bar, anunți că ai nevoie de un Angel Shot și barmanul va știi să te izoleze, să cheme echipele de securitate”, a mai arăta reprezentanta Electric Castle.

Peste 18.000 de „locuitori” în EC Village

Campingul a fost deschis de luni pentru a-i primi pe cei 18.000 de locuitori ce vor popula EC Village pentru următoarea săptămână, iar organizatorii au pregătit soluții pentru acces rapid, simplificat și în siguranță.

„Avem oameni care au sosit chiar de luni în festival, nerăbdarea e mare, dar Electric Castle este, într-adevăr, un festival pe care îl aștepți întregul an. Oficial, deschidem la ora 14 (ulterior, deschiderea s-a reprogramat pentru ora 16 – n. red.), activitățile sunt pornite, vor avea artiști la câteva scene, e ziua noastră de încălzire, ziua în care lumea se așează și începe să descopere un festival ce se întinde pe 40 de hectare”, a declarat Renate Roca-Rozenberg.

Cum poți ajunge la festival?

Trenul și autobuzul sunt mijloacele de transport recomandate de organizatori pentru a ajunge în Bonțida pe perioada festivalului. Eficiente și sustenabile, acestea oferă varianta cea mai practică în special pentru cei care se vor deplasa zilnic înspre/dinspre festival, din stațiile amenajate în Cluj-Napoca, la Iulius Mall și Expo Transilvania.

„Recomandăm tuturor să folosească autobuzele și trenurile, sunt, pe lângă niște mijloace de transport eco, și cele mai practice, plus că lași grija mașinii acasă. Dacă totuși vin cu mașina, să urmărească rutele pe care le indicăm atât în aplicație, cât și online, și să încerce să folosească la maxim capacitatea mașinii, pentru că orice mașină plină în festival are parcare gratuită. Altfel, punem la dispoziție peste 3.000 de locuri de parcare.

Avem peste 300 de autobuze, am suplimentat flota față de anul trecut, e firesc, deoarece ne așteptăm și la mai mulți participanți. Anul trecut, timpul maxim de așteptare la autobuz a fost undeva la 16 minute și suntem siguri că nici anul acesta nu se va depăși”, a conchis PR Manager-ul Electric Castle.

Programul zilei de miercuri, 17 iulie, la Electric Castle

HANGAR STAGE by Banca Transilvania

 • FAT DOG – 22:15 – 23:15
 • REEL PARTY BY BT WITH DJ YODA – 23:30 – 01:00
 • DWLS B2B MEMPHYS – 01:05 – 02:35

BOOHA STAGE by glo

 • LOWELT – 16:00 – 18:00
 • BODA – 18:00 – 20:00
 • VLADEMIR – 20:00 – 22:00
 • VOLT – 22:00 – 00:00
 • BRINA KNAUSS – 00:00 – 02:00
 • GULLY – 02:00 – 04:00

HIDEOUT STAGE by #unlockwonder

 • E.D.NA – 18:00 – 21:00
 • PITI – 21:00 – 23:30
 • ATJAZZ – 23:30 – 01:30
 • CORVIN & BUNIKU – 01:30 – 03:30

THE BEACH STAGE

 • .C.C – 17:00 – 19:00
 • D’JHU – 19:00 – 21:00
 • CALIBRO 45 – 21:00 – 23:00
 • ANDY SMITH – 23:00 – 01:00
 • WAX ON FRIDAYS – 01:00 – 03:00

DANCE GARDEN

 • MIN8 – 22:00 – 00:00
 • VINCENTIULIAN – 00:00 – 02:00
 • HERODOT – 02:00 – 05:30
 • SEPP B2B NU ZĂU – 05:30 – 10:00

DRIP STAGE by Burn Energy

 • SWAGBOYWOZZY – 16:00 – 18:00
 • CIUPE – 18:00 – 21:00
 • ON THE BLOCK DJ SET: DESVALIDO – 21:00 – 23:30
 • N3POT – 23:30 – 01:30

RADIO STAGE by OMV

 • MATE – 18:00 – 21:00
 • NYSS – 21:00 – 23:00
 • IOANA B2B CRISTINA – 23:00 – 01:00
 • BIG PIZZA – 01:00 – 03:00

ROOTS STAGE

 • JAH GUIDANCE HiFi – 16:00 – 18:00
 • ERWIN – 18:00 – 20:00
 • DIGITAL SELEKTA – 20:00 – 22:00
 • RIDDIM BANDITS CREW, KAZE – 22:00 – 01:00
 • HIGH KULTURE – 01:00 – 03:00

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Cum a ajutat un polițist din Turda un motociclist ceh al cărui prieten a avut un accident.

Publicat

ceh

Un cetățean ceh a transmis un mail de mulțumire despre profesionalismul și empatia unui polițist rutier din Turda, agent șef principal Mircea Bența.

”La începutul lunii iulie, domnul Svec, alături de un prieten de-al său, de asemenea cetățean ceh, tranzitau zona municipiului Turda cu motocicletele, însă la ieșirea din oraș s-a produs un accident rutier, iar prietenul acestuia a fost preluat de urgență de echipajele medicale și transportat la spital.

I-a găsit cazare

Necunoscând orașul, limba română sau chiar procedurile legale într-o astfel de situație, domnul Svec a fost ajutat de colegul nostru.

După cum am aflat acum, Mircea l-a sprijinit cu identificarea unei unități de cazare, iar în zilele care au urmat evenimentului rutier, cu obținerea informațiilor legate de starea medicală a prietenului lui, transferat ulterior la un alt spital din județ și cu toate informațiile de context care i-au fost necesare”, arată IPJ Cluj.

Conducerea IPJ Cluj i-a mulțumit, de asemenea, polițistului turdean pentru modul în care a gestionat situația, pentru dedicare, efort și atitudine.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax