Connect with us

CULTURA

FOTO/ ”Juliet’s Love”, spectacol de dans contemporan la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca

Publicat


De un an și jumătate așteptăm să urcăm pe scenă, ne-a declarat producătorul spectacolului de dans contemporan ”Juliet’s Love”, Mario Grosu, spectacol care va avea loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

”Este povestea clasică de iubire, cea pe care o știe toată lumea, adaptată pentru dans, o producție specială sufletului nostru. Avem o locație nouă, o distribuție nouă, balerini care abia așteaptă să apară în fața publicului.”, a adăugat artistul, care recunoaște de fiecare dată că nici un efort nu este prea mare atunci când publicul apreciază spectacolele produse de compania de dans Mario Dance Atelier.

 

Jucată pe marile scene ale lumii, în Paris sau Moscova, povestea de dragoste scrisă de William Shakespeare, va putea fi văzută în 24 iunie, la Cluj-Napoca, pe scena Casei de Cultură a Studenților.

Un spectacol de dans contemporan și balet, regia fiind semnată de Cristian Nedea, iar coregrafia de Mario Grosu, realizat prin eforturile proprii ale companiei de dans din Cluj.

 Corpul trebuie să exprime toată povestea

”Publicul este judecătorul nostru. Noi îi invităm cu drag și așteptăm întotdeauna aplauzele de la sfârșit, ne bucurăm de ele de parcă ar fi primele din viața noastră. Aproape de fiecare dată simțim la sfârșitul spectacolului că oamenilor le pare rău ca se termină, mai vor să vadă, să audă, să simtă. Acest lucru ne dă curaj să mergem mai departe și ne confirmă că suntem pe drumul bun. Ne străduim să aducem pe scenă multă emoție, dans și muzică de calitate.”- Mario Grosu, coregraf și producător.

”Iubesc opera lui Shakespeare, iar „Romeo si Julieta” este o lucrare care aduce în prim plan iubirea, drama, rivalitatea. Este o poveste în care dansul este cheia principală, opera fiind complexă, trebuie ca totul să fie transpus și, până la urmă înțeles, prin dans.

Corpul trebuie să exprime tot ceea ce vocea nu poate. Am renunțat la costumele extravagante, la decorurile impunătoare pentru că ne interesează să atragem atenția publicului cu mișcările speciale de dans. Este, credem noi, un spectacol de excepție.”- Cristian Nedea, regizor.

Un bilet costă 30 de lei

Mario Grosu mai spune că, în cei 13 ani de existență, compania Mario Dance Atelier și-a câștigat un loc bine meritat în viața culturală clujeană, calitatea oamenilor de aici fiind garanția că lucrurile pot excela în orice domeniu, iar cel artistic nu face excepție.

”Nu există cale de mijloc în artă, e totul sau nimic. La fiecare spectacol, ne folosim de toată știința și priceperea noastră și am realizat multe până acum! Spectacole de excepție pe scena Teatrului Național, festivaluri de magie, de improvizație, productii de teatru, dans, concerte, seri eveniment sub marca ”Dancing în the kitchen”, spectacole de studio, în Cluj și în diferite orașe din țară.Îi așteptăm cu mare drag pe clujeni la spectacole noastre!”-Mario Grosu-producător și coregraf.

Sala Casei de Cultură a Studenților este pregătită să primească în ziua spectacolului 400 de spectatori, adică 50% din capacitatea totală.

Cristina Pintilie Șendrea

 

 

 

 

 


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ACTUALITATE

Scriitorul Ovidiu Pecican, noul director al revistei de cultură ”Steaua”

Publicat

De

Scriitorul Ovidiu Pecican, colaborator al Cluj24, este noul director al revistei de cultură „Steaua” din Cluj-Napoca.
Pecican mai conduce două reviste culturale private, „La Mongolu” și „Avalon”.
Acesta este profesor la Universitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca.
Steaua, denumită pe larg „Steaua literară, artistică și culturală”, este o revistă de literatură, cultură și spiritualitate românească din Cluj-Napoca.

Citește mai departe

Clujeni de 5 stele

NUMELE a trei instituţii MEDICALE clujene. Trei PERSONALITĂŢI. O pagină. 45 de ani de la moartea lui Octavian Fodor

Publicat

Să ne amintim de unde vin numele spitalelor clujene. La 45 de ani de la moartea lui Octavian Fodor, trei personalităţi medicale reunite pe o pagină şi care dau numele pentru trei unităţi: Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie “Octavian Fodor”, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” şi Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”.

În imagine este o lucrare a lui Octavian Fodor din anul 1946, când era asistent, cu dedicaţie pentru Leon Daniello, ambii activând atunci la Clinica Medicală I, condusă de Iuliu Haţieganu (arhiva Cluj24).

Octavian Fodor

(17 octombrie 1913, 8 iunie 1976) medic, membru titular al Academiei Române, profesor universitar emerit (1969) „în semn de prețuire a personalului didactic pentru activitatea meritorie în domeniul instruirii și educării elevilor și studenților și a contribuției aduse la dezvoltarea învățământului și culturii din patria noastră”, decorat cu Ordinul Meritul Sanitar clasa I „pentru merite deosebite în domeniul ocrotirii sănătății populației din țara noastră” (1970).

Leon Daniello

(2 octombrie 1898, 27 martie 1970), medic, membru corespondent al Academiei Române, descendent al unei vechi familii grănicerești, cu numele strămoșesc Dănilă. A lucrat la Spitalul „Wilhelmin” din Viena, la clinicile conduse de Ernst von Romberg și E. Sauerbruch din München, la Spitalul „Charité” și la Institutul „Pasteur” din Paris. S-a ocupat de organizarea, la Cluj, a profilaxiei antituberculoase la studenți, împreună cu dr. Iuliu Hațieganu, înființând, în 1926, primul dispensar studențesc din România și unul dintre primele din Europa. În 1928 a înființat primul dispensar TBC pentru populație, din Cluj.

Iuliu Hațieganu

(14 aprilie 1885, 4 septembrie 1959), medic internist recunoscut în mod special pentru cercetările făcute în domeniul tuberculozei. A format la Cluj o valoroasă școală de medicină internă. A pus bazele sportului clujean prin înființarea Clubului Sportiv Universitatea Cluj în toamna lui 1919.

(MaAv)

Citește mai departe

CULTURA

Începe Cluj Folk Fest. Cântă Emeric Imre, Fără Zahăr sau Cosmin Vaman&Spam 

Publicat

,,Acum sunt mai pustiu ca totdeauna/De când mă simt tot mai bogat de tine..”, recunoști aceste versuri? Weekend-ul acesta le poți asculta îndeaproape la Cluj Folk Fest. Ediția de anul acesta debutează de astăzi, 18 iunie până pe 20 iunie, pe scena sălii spectacole „Dumitru Fărcaș” a Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca.

Clujenii care vor veni în acest weekend la festival vor avea ocazia să îi asculte live, pe Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Emeric Imre, Magda Pușkaș, Dinu Olărașu, Daniel Iancu, Marius Bațu, Adrian Ivanițchi, Ducu Bertzi, Cristi Dumitrașcu, Florin Săsărman, Cosmin Vaman&SPAM, OCRU, Fără Zahăr și Țapinarii.

Accesul la eveniment începe de la ora 17.00, iar concertul începe la 18.30 cu respectarea tuturor normelor de protecție sanitară. Rugămintea organizatorilor este ca publicul să vină din timp la Casa de Cultură a Studenților pentru a se evita aglomerația.

Bilete și abonamentele, în număr limitat, pot fi achiziționate de pe site-ul de ticketing Ambilet.ro

Dana Coțovanu

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

TIFF2021/ Proiecții simultane în 20 de localități a filmului de deschidere, la 20 de ani de festival

Publicat

De

Organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță că deschiderea aniversară a celei de-a 20-a ediții va beneficia de proiecții simultane în 20 de localități din țară, în data de 23 iulie.

”Vineri, 23 iulie, de la ora 21, comedia spaniolă <<Dineu cu vecinii de sus>> va avea parte de o proiecție specială în Piața Unirii din Cluj-Napoca și se va vedea, în paralel, pe marile scene din Alba Iulia, Arad, Bistrița, Borșa, Brașov, Criț (județul Brașov), Florești (județul Cluj), Iași, Lugoj, Miercurea Ciuc, Morău (județul Cluj), Oradea, Salonta, Satu Mare, Sf. Gheorghe, Sibiu, Sighet, Târgu Mureș și Toplița”, a declarat președintele TIFF, Tudor Giurgiu.

”Dineu cu vecinii de sus” este o comedie prezentată în parteneriat u Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian.

TIFF va avea loc în perioada 23 iulie – 1 august.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate