EVENIMENT
FOTO. Joi, 1 iunie, începe cea de-a patra ediție SPORTS FESTIVAL la Cluj-Napoca. Vezi PROGRAMUL

În perioada 1-4 iunie 2023 se desfășoară la Cluj-Napoca cea de-a patra ediție Sports Festival. Din program fac parte, printre altele, o inițiere în peste 25 de sporturi, provocare pe traseul Survivor România, super campioni față în față cu fanii, la Sports Talks, un masterclass dedicat profesioniștilor, crosul Supereroilor, competiții, parada cluburilor sportive, demonstrativul de fotbal al anului, All Stars Romania vs. Galatasaray Legends, concerte și multă distracție! Timp de patru zile, toți cei pasionați de mișcare vor putea descoperi un întreg univers al sportului, cu acces liber la toate activitățile de inițiere, la demonstrațiile sportive și în zona de fun & chill.
Inițiere
Copiii și adulții vor putea să își descopere abilitățile sportive și pasiunea pentru sporturi din cele mai diverse, precum: aikido, badminton, baseball, baschet, caiac, cross training, dans, escaladă, fitness, fotbal, gimnastică, golf, handbal, judo, kyokushin, mountain bike, orientare sportivă, rugby, roundnet, schi fond, scrimă, șah, tenis de câmp, teqball, tenis de masă și volei.
Ei vor învăța regulile jocului de la antrenori și sportivi cu experiență. Cei care doresc, vor putea face un circuit maraton prin toate sporturile deschise spre inițiere. Iar pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, ei vor primi un pașaport sportiv pe care pot aduna ștampile, medalii de trecere cu brio de fiecare sport pe care îl învață parcurgând circuitul de inițiere Sports Festival și care le poate aduce, la final, mai multe premii.
Zona de inițiere va fi testată și de invitații speciali Sports Festival. Răzvan Simion și Dani Oțil se vor întrece în rapiditate și abilitatea de a încerca sporturi noi, contra-timp.
Accesul la activitățile de inițiere este gratuit. Fiecare dintre ele va avea parte de infrastructura specifică pentru practicarea adecvată și în siguranță a sporturilor. Activitățile se vor desfășura în zone delimitate și semnalizate din Parcul Central și Platoul Cluj Arena, după următorul program: joi-vineri: 10,00-19,00, sâmbătă 10,00-18.30, duminică, 10,00-19,00.
Provocare: Traseu Survivor România
Anul acesta, Sports Festival va găzdui o nouă zonă care promite să facă senzație. Cei cu spirit de aventură vor putea testa un circuit Survivor România! Pe acest traseu, fanii celebrei emisiuni se vor putea întrece și să-și testeze forța, rezistența și îndemânarea. Accesul este liber, cu înscriere la fața locului. Secțiunea Survivor România din cadrul Sports Festival este powerd by PRO TV și realizată cu sprijinul Federației Române de Sporturi cu Obstacole.
Sports Talks & Masterclass cu Ana Maria Brânză
Timp de 4 zile, cei care vin la Sport Festival vor avea acces la super speakeri în secțiunea Sports Talks, unde vor putea să îi întâlnească și să îi asculte pe: Corina Caragea, Adrian Ilie, Daniel David, Mihai Covaliu, Gică Popescu, Elisabeta Lipă, Camelia Potec, Paul Chetreanu, Patrick Ciorcilă, Andrei Vochin, Cristian Dulca, Tudor Giurgiu, Ioan Ovidiu Sabău, Viswanathan Anand, Ivan Sokolov, Dani Oțil, Alexandru Cândea, Miruna Moroșanu, Andrei Angelescu, Simona Amânar, Larisa Iordache și Simone Tempestini.
Tema de anul acesta: „Eșecul este parte importantă din drumul spre succes”. Acestora li se adaugă un eveniment dedicat profesioniștilor din domeniul sportului: în 3 iunie, la Radisson Blu, campioana la scrimă Ana Maria Brânză va susține un masterclass.
Crosul supereroilor
Crosul Supereroilor revine la Sports Festival cu o nouă cauză umanitară: renovarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie “Dominic Stanca” din Cluj-Napoca. Clujenii pasionați de sport au șansa să devină eroi pentru o zi prin participarea la competiția de alergare organizată duminică, 4 iunie. Competiția, al cărei start se va da pe Cluj Arena, include trei probe: PRO 10K feminin / masculin (+ premiu pentru record de timp), OPEN 10K feminin / masculin și OPEN 5K feminin / masculin.
Fundația Motivation și asociația Caiac SMile vor participa la Crosul Supereroilor cu cea mai mare echipă de alergători în scaune cu rotile înscrisă din partea celor două organizații la o competiție de alergare din România.
Jumătate din taxa de înscriere va merge către această nouă misiune locală a programului Spitale Publice din Bani Privați. Prima etapă, care va începe în 29 mai, va dura 3 luni și va consta în renovarea Maternității, cu un cost estimativ de 235.000 euro. A doua etapă care constă în modernizarea unității de Neonatologie are un cost estimativ de 265.000 Euro, iar pentru această fază a proiectului comunitatea din Cluj este încurajată să doneze. Cauza este susținută de Codin Maticiuc, prin Fundația Metropolis, în parteneriat cu Untold Universe și Sports Festival.
Competiții sportive
Pe lângă secțiunea dedicată inițierii în sport, vor fi organizate mai multe competiții dedicate sportivilor amatori profesioniști: alergare, beach volley, fotbal, rugby și șah. Competiția de alergare Crosul Supereroilor va avea loc duminică dimineață (4 iunie), cu start de pe Cluj Arena. Competiția națională de amatori Beach Volley Super Open (3 – 4 iunie) va fi deschisă pentru 24 de echipe la categoria amatori masculin și 16 echipe la categoria amatori feminin și se va desfășura pe cele două terenuri de volei pe nisip care vor fi amenajate în Parcul Babeș. Competiția de fotbal va strânge la Cluj-Napoca cluburi sportive din toată țara, pe șapte categorii de vârstă, Under 14. Tot la Sports Festival se va juca ultima etapă din Campionatul Regional de Rugby U14, cu desemnarea Campioanei Regionale la finalul turneului și competiția națională de șah pentru copii. Participarea la competiții se va face pe bază de înscrieri, însă pasionații de sport pot să asiste gratuit.
All Stars Romania vs. Galatasaray Legends
Marele eveniment sportiv al Sports Festival 2023 aduce în fața fanilor din România generații legendare în duel. Galatasaray Legends vin la Cluj pentru o înfruntare cu cei mai buni jucători de fotbal ai Naționalei României (1995 – 2023). Meciul demonstrativ se va juca vineri, 2 iunie, pe Cluj Arena, de la ora 20,30, în ce-a de-a doua zi a celui mai mare festival dedicat sportului din România. Marele fost fotbalist brazilian Mário Jardel, alături de Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, marii fotbaliști care au scris istorie pentru ambele echipe, se numără printre vedetele acestui meci.
Echipa All Stars Romania: Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Adrian Ilie, Adrian Mutu, Florin Răducioiu, Dorinel Munteanu, Ciprian Marica, Ionel Ganea, Marius Niculae, Ioan Ovidiu Sabău, Ionuț Lupescu, Răzvan Raț, Gheorghe Mihali, Iulian Filipescu, Bănel Nicoliță, Constantin Gâlcă, Răzvan Prodan – fiul regretatului Didi Prodan, Cristian Dulca, Bogdan Stelea, Florin Prunea.
Echipa Galatasaray Legends: Mario Jardel, Bülent Korkmaz, Hakan Unsal, Ümit Davala, Ergun Penbe, Fatih Akyel, Kerem İnan, Suat Kaya, Hamit Altintop, Capone (Carlos Alberto de Oliveira), Ayhan Akman, Ümit Karan, Hasan Kabze, Cihan Haspolatlı, Faruk Atalay.
Biletele pot fi achiziționate de pe entertix.ro. Meciul demonstrativ de fotbal dintre România și Galatasaray Legends nu va fi doar o oportunitate de a vedea jucători celebri în acțiune, ci și o modalitate de a ajuta victimele cutremurului devastator din Turcia. Încasările primite de clubul Galatasaray pentru a participa la evenimentul organizat în cadrul Sports Festival vor fi donate către organizațiile care se ocupă de eforturile de ajutorare a victimelor acestei calamități.
Ziua Copilului
Ziua Copilului va fi sărbătorită de trei ori, ca-n povești, la Sports Festival 2023. În 1-3 iunie sunt pregătite o sumedenie de activități speciale pentru cei mici. Teatrul de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca va aduce în lumea sportului personaje de basm cu teatru stradal (Cluj Arena, 12:00-18:00). Sâmbătă, 3 iunie, de la ora 17,00, la scena Sports Festival amplasată pe platoul dintre BT arena și Cluj Arena, va avea loc piesa de teatru Colțișor dragonul. Este o poveste despre responsabilitate și grijă față de mediul înconjurător, prin care spectatorii vor fi transpuși într-o lume magică și amuzantă. Tot sâmbătă, de la ora 18,00, bine cunoscuta și mult îndrăgita Gașca Zurli va veni să îi distreze pe cei mici, dar și pe cei mari, și să îi pună în mișcare pe ritmul lui A ram sam sam. Tanti Prezentatoarea, Fetița Zurli, Supereroul Mulțumesc, Bucătărașul Lulu, Vrăjimăturica și Truli vă dau întâlnire pe platoul dintre Cluj Arena și BT Arena unde se anunță o petrecere pe cinste, de la care nu vor lipsi dansurile și cântecelele specifice copilăriei. Tot pentru cei mici, în cele trei zile, la scenă, vor fi organizate antrenamente cu majorete, iar zona de inițiere îi va aștepta la mișcare.
Concerte. Mișcare și distracție la scenă deschisă
La Sports Festival mișcarea se îmbină cu distracția! Pe platoul dintre BT arena și Cluj Arena, în inima festivalului, va fi amenajată o scenă multifuncțională. În fața scenei, pe timpul zilei, oamenii vor fi invitați la mișcare alături de traineri și sportivi pasionați care vor ține clase de zumba, street dance, yoga, fitness, mobilitate și multe altele. Seara, publicul va fi chemat la dans alături de artiștii invitați. Joi, 1 iunie, de la ora 21,00, pe scenă vor urca cei de la DJ Project, iar în 3 iunie se pregătește un moment super special pentru copii.
Vineri, de la ora 17,30, va avea loc o partidă de șah cu totul inedită: Blindfolded Human Chess Game. Doi mari maeștrii ai șahului: Ivan Sokolov și Viswanathan Anand, invitați speciali aduși la Cluj de Fundația Superbet și de Federația Română de Șah, vor demonstra că jocul minții se poate juca și dacă ești legat la ochi. Mutările lor vor fi făcute pe o tablă uriașă de șah de 14×14 metri, cu oameni costumați în piese de șah.
Sâmbătă, de la ora 20,30, va avea loc Retro Fantesia Party, powered by UNTOLD Festival. Fanii sportului sunt încurajați să vina îmbrăcați tematic, cu echipamentul sportului lor preferat. Cele mai retro sport ținute vor fi recompensate cu premii surpriză. Tot în data de 3 iunie, de la ora 19,00, diversitatea sportului va fi celebrată prin deja tradiționala Paradă a Cluburilor Sportive. Membrii cluburilor vor defila, cu steaguri, din Parcul Central până pe platoul Cluj Arena. Show-ul va continua la scena Sports Festival cu campioni din lumea sportului, numere de acrobație și contorsionism, street dance și zumba acrobatic, prezentate de celebrii Răzvan și Dani. Pe scenă va urca și Bianca Purice. În vârstă de doar 13 ani, ea este ambasadorul României la Acrodance și este dorită, pentru performanțele ei, de Cirque du Soleil. Acrobatic Show, trupa de 6 fete de la teatrul de stat din Chișinău, vor prezenta show-ul cu care au ajuns în finala Românii au Talent 2023.
Duminică, 4 iunie, de la ora 19,30, David Todoran & The Six Martini Orchestra vor face warm up pentru un show senzațional cu acrobații marca Sports Festival. Pe scenă va urca Ana Maria Mărgean, finalistă a emisiunii America’s Got Talent – All World Superstars, cu păpușa cățelului Waldo cu care a cucerit America. După ea, vor urma acrobații, demonstrații de contorsionism, zumba și street dance, dar și un flash mob la care vor fi invitați să participe toți cei din fața scenei. La final, David Todoran & The Six Martini Orchestra vor reveni pe scenă și vor închide ultima seară a Sports Festival 2023.
Din cadrul festivalului nu vor lipsi zonele de relaxare de food & chill. Zona de festival începe din Parcul Central și se continuă cu Părculețul de Copii de lângă stadion, Radisson Park, Aleea Stadionului, Cluj Arena, Platou Cluj Arena și Parcul Iuliu Hațieganu.
Sports Festival este cel mai mare eveniment multi sport din România. Evenimentul ajunge în 2023 la cea de-a patra ediție.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
FOTO. Intrare GRATUITĂ pentru pensionari în Grădina Botanică din Cluj-Napoca. ”Ziua Porților Deschise”


Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit, sâmbătă, la un accident rutier petrecut pe raza localității Poieni.
În accident a fost implicat un singur autoturism, care era răsturnat atunci când au ajuns echipajele operative la fața locului. Din fericire, nu au existat victime încarcerate, iar doi bărbați au primit îngrijiri medicale.
”În cele din urmă, unul dintre aceștia, în vârstă de aproximativ 60 de ani, a fost transportat la spital. La misiune au luat parte, din partea ISU Cluj, o autospecială cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD”, au transmis pompierii.
Șoferul, testat pentru alcool
UPDATE. Din primele cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, de 53 de ani, din județul Sibiu, care circula cu autoturismul înspre Cluj-Napoca, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, acroșând parapetul din sensul opus, ulterior răsturnându-se în fața unui imobil, unde a accidentat un bărbat de 62 de ani.
În urma impactului, bărbatul de 62 de ani a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la spital
Testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ.
Polițiștii efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor și în vederea luării măsurilor legale.
EVENIMENT
Bărbatul lovit de tren era polițist local la Cluj-Napoca. Se pare că ar fi intrat în depresie

Bărbatul de 40 de ani, care a murit vineri seară după ce a fost lovit de tren în Gara Cluj-Napoca, era polițist local în cadrul Primăriei Cluj-Napoca și își desfășura activitatea la serviciul de Ordine Publică al Secției 3 Gheorgheni. Conform informațiilor Cluj24, ar fi vorba despre o sinucidere.
Surse judiciare au declarat pentru Cluj24 că bărbatul s-ar fi aruncat sub tren, având antecedente de depresie.
Ioan Samuel Cioază avea 40 de ani și lucra de 10 ani ca polițist local la Primăria Cluj-Napoca.
Citește și Bărbat lovit mortal de tren. ISU Cluj n-a mai putut să-l ajute
Acesta avea un băiat.
EVENIMENT
Cum se fac BANII: Primiți cu INFLUENCERITUL? Mircea Bravo, peste 10 milioane de lei profit NET

Influencer, blogger, vlogger, creator de conținut… Sunt meserii care nu apar în nomenclator. Dacă acum câteva zeci de ani copiii voiau să se facă medici, contabili, ingineri, avocați, acum toți vor să devină influenceri, vloggeri ori creatori de conținut. Până și aglomerația de la facultățile de comunicare și publicitate de după 2000 s-a mai diluat. Tinerii și-au dat seama că diploma te ajută să-ți găsești cel mult un loc bun ca vânzător la un fast food, în timp ce, fără prea multă carte, oricine poate deveni creator de conținut.
Creator de conținut e și lelea Lucreție care-și expune pe social media găina de vânzare, dar și pițipoanca botoxată care umple Facebookul de poze cu ea sau cu pisica ei. Termenul e vag și bine acoperitor. Fiecare dintre noi e un creator de conținut.
Că nu chiar toți ajungem și influenceri ori bloggeri sau vloggeri, asta e altceva. Ca să devii influencer sau formator de opinie, trebuie să ai o coadă lunguță de urmăritori pe segmentele social media, Facebook, Youtube, Instagram ori TikTok. Nu contează că ești analfabet funcțional, ai postat o ciudățenie la care marea majoritate a puștimii rezonează, ți-ai primit like-urile care te propulsează pe „lista cu bani”.
Dacă ceva mai devreme, persoanele publice se transformau în influenceri, acum e invers. Iluștrii necunoscuți care se ocupă cu „influenceritul” devin persoane publice. Persoanele care și-au câștigat notorietatea prin postări inteligente sunt puține și alese.
Atunci când celebra expresie „Show me the money” aparținând lui Cuba Gooding jr. din filmul Jerry Maguire, devine crezul în viață pentru foarte mulți tineri, tentativele de a accede în acel Hall of Fame al postacilor devin din ce în ce mai multe.
„Easy money”, cum ar spune celebra trupă „UK”. Cine influențează pe cine? Sau, mai corect, cine manipulează pe cine? Companiile manipulează creatorii de conținut care, la rândul lor, influențează publicul țintă.
Fee-ul, câștigul, manipulatorului intermediar, adică al influencerului, depinde de numărul celor care s-au lăsat manipulați. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine.
În fond și la urma urmei, este un business. Cu cât îți torni mai multă apă cu gheață în cap sau mănânci mai multe râme, filmându-te, cu atât crește șansa ta de a-ți adăuga mai multe zerouri (și la propriu și la figurat) la numărul followerșilor. Ca și la venituri, de altfel.
Clujul se laudă cu aproximativ 1.500 de influenceri care au cel puțin 500 de urmăritori. Peste 600 de branduri utilizează influencerii locali pentru a se promova. Cel mai folosit canal este Instagram.
Se vede cu ochiul liber că piața entertainment-ului a crescut exponențial în ultima vreme, inclusiv la Cluj-Napoca.
Are Clujul influenceri? Are. Dar vloggeri are? Are. Youtuberi, tiktokeri, feisbuciști, instagramabili, are? D-apoi cum… Pornind de la primul influencer al urbei, primarul Emil Boc și terminând cu puștanul din Mănăștur care se filmează chinuind o mâță. Se poate trăi din activitățile astea? Se poate, și încă bine.
Cine e Mircea Bravo?
O să deschidem lista cu cineva care a pornit „de jos” în domeniu, care a muncit mult pentru a ajunge unde este acum și care, spre deosebire de mulți neaveniți în segment, are și talent și capacitatea intelectuală de a și-l valorifica. Îl cheamă Mircea Popa și este o „vinitură” din Beclean. Lumea îl știe ca Mircea Bravo, nume de scenă care a însemnat 50% din succesul lui.
Mircea are 34 de ani. A terminat Dreptul, fapt care l-a ajutat să „judece” bine ce are de gând să facă de atunci încoace. Acum 10 ani a început cu glumițe și prank-uri (farse – na.), ulterior dezvoltându-le în scheciuri umoristice care implicau și actori profesioniști. L-a ajutat și tanti Lenuța din Chinteni, Bunica, devenită între timp una dintre cele mai bine cotate influencerițe din Cluj.
Pe an ce trecea, creștea și notorietatea brandului Mircea Bravo, ca urmare și fee-ul pe care-l încasa pentru modul său original de a face publicitate. De la 1.000-2.000 de euro pentru un filmuleț a ajuns la 10.000, apoi la 20.000 de euro. Când a ajuns la 1,17 milioane de urmăritori pe Youtube, 3,4 milioane pe Facebook și 572.000 pe Instagram, a decis că e momentul să treacă la alt nivel.
Așa că s-a apucat de producție de film, alături de regizorul Cristian Ilișuan, cel care i-a fost alături de la început.
Cât de profitabilă e afacerea asta pentru Mircea Bravo?
Mircea Popa este acționar, alături de Cristian Ilișuan, în mai multe firme.
BRAVO FILMS SRL, înființată în 2021, are ca obiect principal de activitate Activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune. În 2022 a avut o cifră de afaceri de 2.605.169 lei, din care 2.130.070 lei profit.
BRAVO PRODUCTIONS SRL a fost înființată în 2015, având același obiect de activitate. În 2022 a avut o cifră de afaceri de 3.676.868 lei, din care 2.540.626 lei profit.
BRAVO CREATIVE SRL, a fost înființată în 2023 și nu are încă raportată cifra de afaceri.
Locurile 2 și 3 ca cifră de afaceri în Cluj-Napoca în 2022 pe codul CAEN declarat este ocupat de BRAVO PRODUCTIONS și BRAVO FILMS.
Per total, profitul cumulat pe 2022 al firmelor în care este acționar Mircea Bravo se ridică la suma de 4.670.696 lei, adică undeva la 938.000 de euro.
De la intrarea în activitate a firmelor și până la finele anului 2022, profitul net a depășit 10 milioane de lei, mai exact 10.412.275.
Ca urmare a succesului cu filmul „Mirciulică”, BRAVO FILMS mai are o premieră în această toamnă. Este vorba de filmul ”Nuntă pe bani”.
Iată cum activitatea de vlogger și influencer poate susține și alte pasiuni, mai mult sau mai puțin costisitoare, care, la rândul lor, ca într-un perpetuum mobile, alimentează din punct de vedere financiar o activitate profitabilă în continuă creștere.
Sursa date: Termene.ro