Connect with us

ACTUALITATE

FOTO. Hai la CAMPING în Apuseni. Cazare pet friendly IEFTINĂ și bună și ATRACȚII pe măsură. Plajă lângă Crișul Repede

Publicat


1

Iubitorii de natură au ocazia de a petrece o vacanță de neuitat la Campingul Apusenilor, în localitatea Șuncuiuș din județul Bihor, mai exact pe strada Crișana, numărul 10, la ieșirea spre Bălnaca. Turiștilor li se promite o cazare liniștită, în inima naturii, unde toate facilitățile sunt incluse în preț, iar atracțiile turistice sunt numeroase.

„Ce este special la Campingul Apusenilor este că se află pe malul Crișului Repede, unde am amplasat corturi glamping, adică între cort și cameră de hotel, nelipsind nici băile făcute cu designul furat din Toskana.

Sunt civilizate, curate, sunt dușuri cu apă caldă, există toate cele necesare. Campingul e pentru cei care vor să își petreacă viața în aer liber.

Avem un ponton deasupra Crișului pe care se poate face plajă, sau se poate sta la un pahar de vin în timp ce se ascultă Crișul.

De asemenea, la 1 kilometru distanță, e plajă Grădia, absolut minunată. E nisip, Crișul și pereți de stâncă senzaționali în spate”, spune Dan Pantiș, gazda campingului, pentru Cluj24.

19

pontonul campingului

plaja

plaja Grădia

Cazare, dotări și servicii

Complexul oferă turiștilor oportunitatea de a se bucura de natură în:

 • 2 corturi de glamping (un pat dublu + un pat simplu) – 200 de lei/noapte
 • 1 căruță (un pat dublu) – 180 de lei/noapte
 • 9 locuri de camping (pentru cortul personal) – 100 de lei/noapte

Facilitățile sunt incluse în preț și presupun:

 • 4 grupuri sanitare cu apă caldă
 • acces la curent electric
 • parcare
 • acces la ponton, pergolă și loc de grătar (cărbunii sunt contra cost)
 • acces la Crișul Repede
 • supraveghere video

Condițiile de rezervare pot fi consultate cu un click aici.

21

cort glamping

22

cort glamping interior

2

căruță

30

căruță interior

28

31

Rafting, distracție pe Crișul repede, în condiții de maximă siguranță

Dan Pantiș a enumerat câteva dintre cele mai interesante atracții turistice.

„Prima ar fi raftingul. Nu este periculos”, precizează el.

Raftingul presupune parcurgerea defileului Crișului Repede, o zonă deosebită care se remarcă prin pereții stâncoși, înalți de peste 100 de metri, punctul culminant al traseului fiind un deep dive în Cascada Vadu Crișului, cunoscută pentru forma asemnătoare cu cea a cascadei Bigăr.

Debitul râului este principalul factor decizional în alegerea traseului, iar ghizii îl vor alege pe cel optim, astfel încât turiștii să se distreze în condiții de maximă siguranță.

„Tura de rafting începe la baza noastră din localitatea Vadu Crișului, nu trebuie să aveți echipament profesional, noi vă oferim toate echipamentele necesare pentru a practica rafting.

Baza noastră se află la 1h de Oradea, 2h de Cluj-Napoca (ca să eviți aglomerările de trafic rutier, trenul te poate lăsa la 40 de metri de baza noastră). După echipare, noi oferim transportul de la bază în amonte.

La punctul de plecare, ghizii asigură instructajul necesar și fac ultimele verificări înainte să pornim tura pe apă. Nu contează experiența, nici chiar faptul că nu ai înotat până acum.

Confortul pe parcursul turei de rafting îți va fi oferit atât de echipamentele noastre, cât și ghizii noștri de rafting. Frumusețea defileului și structura râului îți va oferi momente de neuitat împreună cu prietenii și familia”, se arată pe site-ul campingulapusenilor.ro.

rafting

rafting

3 peșteri ușor de vizitat

Peșterile se află pe locul al doilea în clasamentul gazdei.

„Sunt 3 peșteri foarte aproape de camping: Unguru Mare, Unguru Mic și Vadu Crișului. Acestea pot fi vizitate de oricine cu o pereche de adidași, echipamentul special nefiind necesar.

Mai este și Peștera Vântului care e cea mai lungă din România, cu o lungime totală a galeriilor de 52 de kilometri, dar momentan este închisă din motive speologice”, notează Pantiș.

pestera

peșteră

Traseul Via Feratta

Următoarea atracție menționată de acesta este Via Feratta, un traseu montan prevăzut cu cabluri, trepte, poduri și scoabe metalice.

Echipamentul previne pericolul, astfel că parcurgerea traseului este sigură și distractivă.

Via Feratta nu este singura drumeție pe care turiștii o pot lua în considerare. Pe site există o listă cu mai multe trasee, ce poate fi consultată cu un click aici.

viafe

traseu Via Feratta

Pentru iubitorii de animale

În apropiere există o herghelie cu cai de rasă semi-grea, unde turiștii se pot bucura de o experiență unică.

„E o herghelie în satul vecin cu 2 oameni pasionați care au grijă de cai și îi închiriază pentru plimbări”, spune Pantiș.

De asemenea, iubitorii de necuvântătoare pot veni la camping însoțiți de animalul de companie, cazarea fiind pet-friendly.

„Fiecare trebuie să își stăpânească animalul de companie. Prin urmare, cei blânzi sunt bineveniți”, completează gazda.

ponei

Un loc de vis indiferent de unde vii

La Campingul Apusenilor au poposit și turiști străini care au oferit recenzii bune.

„Majoritatea turiștilor străini sunt din Ungaria. Au mai venit un german și câțiva olandezi, toți au plecat cu impresii plăcute”, notează el.

Așadar, dacă îți place natura și vrei un loc curat care să îți permită să te relaxezi, dar care să se afle în apropierea atracțiilor principale, Campingul Apusenilor e răspunsul. Vizitează site-ul pentru mai multe detalii, cu un click aici.

trasee

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. tibi

  iunie 25, 2022 la 1:20 pm

  Frumos si interesant. Felicitari

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

FOTO. Adele a venit din Canada să se distreze la UNTOLD: A fost SUPERB

Publicat

whatsapp image 2022 08 08 at 1.31.05 pm

La ediția de anul acesta a festivalului de muzică Untold, au participat peste 360.000 de persoane, dintre care foarte mulți străini.

„Acești tineri de toate vârstele, ai lumii, au venit din peste 100 de țări”, a spus primarul Emil Boc.

Adele este una dintre ei. A venit din Toronto în Cluj și s-a decis spontan să meargă la Untold.

farmec.ro - Livrăm frumusețe!

„Ca să fiu sinceră, nu voiam să merg pentru că am tot fost la petreceri, iar biletul e foarte scump. Dar invitasem aici un prieten din Baia Mare, care nu a văzut Clujul până acum, și m-am gândit că Untoldul ar fi o experiență foarte interesantă pentru noi, cu atât mai mult cu cât îmi place muzica electronică și line-up-ul de anul acesta. Așa m-am decis, până la urmă”, relatează tânăra, pentru Cluj24.

A fost prima dată când a participat la festivalul Untold și i-a plăcut întreaga experiență.

„A fost superb. M-a impresionat, în mod special, cât de mare a fost scena principală, dar și designul ei, mulțimea, totul”, adaugă ea.

whatsapp image 2022 08 08 at 1.31.04 pm (1)

Un festival mai mare decât cele la care a fost în Toronto

A venit în România pentru un schimb de experiență prin programul AIESEC. Este din Filipine, dar locuiește în Toronto.

„Mi se pare foarte interesant că într-o zi sau două au mers în jur de 87 de mii de persoane la festival, pe când în Toronto, știu doar festivaluri care au jumătate din numărul de participanți, deci este, fără doar și poate, cel mai mare festival la care am fost”, precizează Adele.

lensa.ro

Bilete de o zi: „A meritat”

Prietenul din Baia Mare cu care a mers este voluntar în România în cadrul altei organizații. Au avut bilet de o zi, decizia de a participa fiind spontană.

„Am mers doar în cea de-a treia. Ajunsesem destul de devreme la festival și eram cam obosită. Dar chiar și așa, am găsit locuri în care m-am relaxat, am mâncat. Momentele de pe scenă mi s-au părut foarte <<entertaining>>, iar eu am vrut să le văd pe toate până la 7 dimineața. Și a meritat, în ceea ce mă privește”, completează ea.

whatsapp image 2022 08 08 at 1.31.06 pm

Ediția Untold 2023, pe lista de dorințe a lui Adele

I-ar fi plăcut să aibă un grup de prieteni cu care să meargă, dar s-a putut distra și în ciuda acestui aspect. Partea ei preferată a fost când a luat parte la un interviu pentru un aftermovie.

„Cum am ajuns devreme, eram ușor de observat, iar cineva ne-a intervievat pentru aftermovie. A fost plăcut să împărtășesc cum mă simt la festival și în țară, în general”, spune Adele.

Plănuiește să vină și la ediția de anul viitor.

„Mă provoc să merg toate cele 4 zile. Cred că va fi cam mult pentru mine, dar cum se întâmplă o dată pe an, mă gândeam să am parte de întreaga experiență data viitoare”

whatsapp image 2022 08 08 at 1.31.04 pm

farmec.ro - Livrăm frumusețe!

Citește mai departe

EVENIMENT

Copilă de 15 ani din Florești, căutată de familie. Dacă aveți informații sunați la 112

Publicat

De

rus maria

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că Maria Rus, în vârstă de 15 ani, din comuna Florești, a plecat de la domiciliu la data de 8 august, în jurul orei 12.00 și nu s-a întors până în prezent.

Fata are o înălțime aproximativă de 1,68 metri, 60 de kolograme, ochi albaștri, păr șaten închis, constituție robustă și o aluniță pe obrazul drept.

rus maria2

Dacă aveți informații sau o vedeți anunțați Poliția

La momentul plecării aceasta purta tricou de culoare neagră, pantaloni de trening de culoarea neagră, adidași albi și un rucsac roșu.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre tânără sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

IMPORTANT. Restricții de trafic pe strada Eroilor din Florești. Circulația rutieră, OPRITĂ în totalitate

Publicat

De

flore 1

Primarul Bogdan Pivariu a anunțat restricții de trafic care vor fi impuse marți noaptea pe strada Eroilor din Florești între orele 23:00-05:00.

”Circulația rutieră va fi oprită în totalitate, după ultima cursa CTP pe ambele sensuri, pentru a permite finalizarea lucrărilor de acoperire a Văii Sînăslăului pe tronsonul cuprins între intersecția străzilor D. Mocanu și Ioan Rusu, până în sensul giratoriu (magazin Lidl)”, a spus Pivariu.

flore 2

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Atenţie, şoferi! Restricții de circulație pe străzile Iuliu Maniu și Bolyai Janos din Cluj. Se dă cu picamerul

Publicat

De

Primăria Cluj-Napoca anunţă restricţii de circulaţie pe două străzi din oraş, ca urmare a lucrărilor de modernizare care se vor efectua.

„Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță faptul că începând cu data de 10.08.2022 vor fi demarate lucrările de modernizare pe străzile Bolyai Janos și Iuliu Maniu, în cadrul proiectului „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universității și străzile adiacente”.

În acest sens, atât pe strada Iuliu Maniu, cât și pe strada Bolyai Janos circulația auto va fi restrictionata, fiind permis doar accesul riveranilor.

Circulația pietonilor se va realiza pe culoare pietonale delimitate și asigurate de către firma executantă.

Lucrările vor fi executate de către SC Astor Com SRL în colaborare cu RADP Cluj-Napoca”, anunţă municipalitatea clujeană.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate