EVENIMENT
FOTO. Google – partenerul principal al evenimentului DevTalks Cluj-Napoca 2023

Google se alătură în calitate de partener principal al celei mai ample conferințe dedicate dezvoltatorilor și profesioniștilor IT, DevTalks Cluj-Napoca.
Liderul global în tehnologie și motorul de căutare cel mai utilizat la nivel mondial, Google România este un centru de inovare, dezvoltând tehnologii de vârf și contribuind la creșterea competitivității industriilor locale.
Google este și va rămâne una dintre cele mai recunoscute și totodată influente companii din domeniul tehnologiei la nivel global, dar și în România – fiind prezenți în TOP 3 în Studiul Cei Mai Doriți Angajatori în România (studiu derulat în perioada Decembrie 2022 – Aprilie 2023).
În cadrul evenimentului DevTalks Cluj-Napoca, participanții vor putea interacționa cu partenerul principal pe scena dedicată subiectelor despre Inteligența Artificială. De asemenea, comunitatea din Cluj va putea interacționa cu reprezentanții și cu experții din partea Google și vor putea discuta despre dezvoltarea tehnologică a comunității.
Cel mai mare eveniment din România
DevTalks România este o conferința-cheie pentru dezvoltatorii software și profesioniștii IT din întreaga țară. Cu o tradiție de succes, evenimentul revine în Cluj-Napoca la Cluj Innovation Park între orele 10-17, și promite să fie cel mai mare eveniment dedicat tehnologiei și inovației din România.
Ediția cu numărul 6 a DevTalks Cluj-Napoca va reuni peste 2000 de participanți pasionați de tehnologie. Aici, profesioniștii IT, dezvoltatorii software și experții din domeniul hardware se vor reuni pentru a împărtăși cunoștințe, pentru a descoperi cele mai recente tendințe tehnologice și pentru a se conecta cu peste 30 de speakeri de prestigiu, atât din țară, cât și din străinătate.
“DevTalks România este un loc unde se conturează viitorul tehnologic al comunității noastre. Cu prezentări captivante, sesiuni de dezbatere și oportunități de networking, DevTalks România încurajează inovația, învățarea continuă și dezvoltarea comunității IT din România.
În acest an, DevTalks România marchează 10 ani de existență și ne-am bucurat de un real succes la ediția din iunie 2023. Așadar, revenim și în Cluj-Napoca unde oferim participanților posibilitatea de a se conecta direct cu alți profesioniști din industrie, participanți care vin și din alte comunități locale precum Sibiu, Oradea, Timișoara, Târgu Mureș și nu numai. Este un eveniment pe care niciun pasionat de tehnologie sau dezvoltator software nu ar trebui să-l rateze.
Pe 27 septembrie, toate privirile și discuțiile din lumea tehnologiei se vor îndrepta către DevTalks România, iar așteptările sunt ridicate. Cu siguranță, acest eveniment va aduce contribuții semnificative la formarea unei comunități IT mai puternice” – Andreea Balaci Buncianu, Delivery Area Manager Catalyst Solutions
AI și programare
Agenda ediției cu numărul 6 din Cluj-Napoca este concentrată pe Inteligența Artificială și evoluții în programare. Agenda DevTalks aduce în lumina reflectoarelor inovațiile în tehnologie și ce impact vor avea în comunități, prezentând cele mai discutate subiecte în trend.
Printre subiectele care vor fi abordate în cadrul celor peste 30 de sesiuni se numără: Inteligența Artificială, Roboți, viitorul sustenabil în orașul tău, cum va salva spațiul lumea, cybercrimes, trenduri în Java, Web, Cloud, DevOps, etc.
Pe scena principală a evenimentului, powered by Google, vor susține sesiuni de prezentare Cristina Krop – Founder @Space for a Better World, Syed Rehan – Global IOT Cybersecurity Specialist @AWS, Katie Gamanji – Senior Field Engineer @Apple, Amit Bendor – Head of AI @Artlist, Tejas Chopra – Software Engineer @Netflix, cât și experți din comunitățile locale.
Partenerii evenimentului
Ediția de anul acesta a DevTalks Cluj-Napoca este susținuta de Google – ca partener principal, alături de:
• Betfair Romania Development – Track Partner
• 8 x 8, LSEG, REVOLUT, Emergn, Orange Services – Gold Partners
• IDS Consulting – Tech Area Partner
• Siemens – Tech Supporter.
Despre Catalyst Solutions
Catalyst Solutions este o companie de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 17 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum:
• DevTalks, cea mai asteptată conferință IT, care reunește 3.500 de profesioniști pasionați de web, online, cloud computing, big data și alte tehnologii sau trenduri IT.
• DevCon, cea mai influentă conferință dedicată profesioniștilor IT. Pe 1 și 2 noiembrie vor avea loc 9 conferințe dedicate, care ating o varietate de tehnologii și arii de interes, precum: Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, și nu numai.
• www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicate exclusive candidaților cu studii superioare;
• Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc pe hipo.ro de două ori pe an și aduce împreună 200.000+ candidați și 80 angajatori la fiecare ediție;
• Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 200 de tineri români;
• Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

EVENIMENT
Cargobicicleta pe care lumea o împarte, inaugurată la Cluj-Napoca. Poate fi închiriată gratuit, cu programare

Mănășturul, cel mai mare cartier al Clujului, devine un model de mobilitate urbană sustenabilă printr-o inițiativă inovatoare: Cargobicicleta Comunitară Mănăștura.
„Mănăștura” – Cargobicicleta Comunitară Mănăștur este un proiect pornit din inițiativa unui grup de bicicliști din cartierul Mănăștur, Cluj-Napoca, în parteneriat cu Rastel.Io, creat pentru a oferi clujenilor o alternativă ecologică și eficientă la transportul auto, reducând aglomerația și poluarea din oraș.
De la idee la realitate
Observând numărul mare de mașini care transportă un singur pasager și impactul negativ al traficului asupra calității aerului, inițiatorii proiectului au căutat soluții sustenabile. Inspirați de modele de succes din orașe europene precum Bruxelles, Londra sau Dublin, au identificat cargobicicletele electrice ca fiind o alternativă viabilă și accesibilă. Cu sprijinul programului „În zona ta”, implementat de Fundația Comunitară Cluj și ING Bank România, proiectul a primit finanțare pentru achiziționarea unei cargobiciclete electrice profesionale.
Horia Toniuc, cofondatorul startup-ului clujean Rastel.io, a explicat, într-un interviu acordat Cluj24:
„Proiectul a apărut în contextul programului „În zona ta”, desfășurat de Fundația Comunitară Cluj și susținut de ING. A fost lansat un apel prin care mai multe inițiative de mediu, de mobilitate care privesc comunitățile din Cluj puteau fi finanțate. Proiectul nostru cu cargobicicleta comunitară este inițiat de un grup de rezidenți din Mănăștur, un grup de trei persoane, cărora li s-a alăturat ca partener și startup-ul clujean Rastel.io, unde sunt cofondator. Văzând în alte orașe din Europa că tipul acesta de mijloc de transport devine tot mai populară și este un mijloc de transport recomandat ca alternativă la mașină pentru a transporta diferite cumpărături, mărfuri, copii, ne-am gândit să încercăm chestia aceasta și la Cluj”.
Un sistem de bike-sharing comunitar
Inspirați de alte proiecte de succes care au susținut adopția acestui mijloc de transport, cum ar fi cAIRgo (Bruxelles), Cargo Bike Action Plan (Londra) sau Roadshow (Olanda), inițiatorii proiectului au căutat opțiuni de a încuraja această soluție și la Cluj. Conștienți că achiziția unei cargobiciclete poate fi costisitoare pentru o persoană obișnuită, echipa a conceput ideea unui sistem de bike-sharing comunitar, astfel încât întreaga comunitate să beneficieze de acest vehicul, fără un cost individual.
„Prețul pentru aceste biciclete nu este mic și de asta ne-am gândit că poate ar putea fi o idee să fie o idee bună o bicicletă care să poată fi folosită la comun de către comunitate. Am mai discutat cu cineva din Köln, unde au implementat acest lucru într-un cartier și de acolo a pornit ideea”, a mai arătat Horia Toniuc.
Investiție de 14.000 de euro
Cargobicicleta achiziționată prin acest proiect este un model electric modern, gândit special pentru a fi utilizat fără experiență anterioară. Printre caracteristicile sale se numără:
- Capacitate de transport de până la 180 kg (inclusiv biciclistul);
- Asistență electrică cu mai multe niveluri de intensitate, oferind o autonomie de aproximativ 200 km pe modul eco;
- Accesorii: precum podea ușoară pentru marfă, banchetă pliabilă pentru copii, panouri laterale și copertină pentru vreme ploioasă;
- Sisteme de siguranță: GPS integrat și două sisteme antifurt.
Valoarea totală a finanțării proiectului a fost de 14.000 de euro, din care aproximativ 7.000 de euro au fost investiți în achiziția bicicletei și a accesoriilor sale.
„Valoarea totală a finanțării a fost de 14.000 de euro. Din asta, mai bine de jumătate, în jur de 7.000 de euro, s-au dus pe achiziția cargobicicletei plus accesoriile ei: sistemul antifurt, copertine. O altă parte a mers pentru dezvoltarea aplicației și pentru serviciul de încărcare, care va fi disponibil în curând pe bază de panouri fotovoltaice. O altă parte a fost folosită pentru promovarea proiectului”, a mai explicat Horia Toniuc.
Cargobicicleta, la dispoziția clujenilor gratuit
Cargobicicleta poate fi folosită gratuit de oricine dorește să reducă amprenta de carbon a transportului personal. Bicicleta poate fi rezervată prin intermediul aplicația Rastel.io, disponibilă din browser, de pe orice dispozitiv mobil, care permite verificarea disponibilității și efectuarea rezervărilor. Bicicleta poate fi ridicată din garajul de biciclete din spatele blocului G4, de pe Calea Mănăștur nr. 101.
„Bicicleta se poate închiria gratuit din garajul din spatele blocului de pe Calea Mănăștur 101. Accesul în garaj și implicit accesul la bicicletă se face prin aplicația Rastel.io, o aplicație web disponibilă de pe orice telefon și din orice browser. Dacă bicicleta este disponibilă, pot să o închirieze imediat. Mai există un pas prin care utilizatorii își fac verificarea identității, cum e și în cazul aplicațiilor bancare, pentru un nivel de securitate mai ridicat, pe baza cărții de identitate și a unei fotografii. În aplicație trebuie să își facă un cont, pe bază de e-mail și parolă. Dacă bicicleta nu este disponibilă, se face programare pe o dată ulterioară, prin aplicație”, a mai explicat cofondatorul Rastel.Io.
Reguli de utilizare
Durata maximă de utilizare a cargobicicletei este de 4 ore, pentru a permite accesul unui număr cât mai mare de utilizatori. Rezervările se pot face cu o zi în avans, iar în lipsa unor rezervări prealabile, bicicleta poate fi utilizată imediat pe principiul „primul venit, primul servit”. Utilizatorii sunt responsabili pentru securizarea bicicletei pe durata utilizării.
„Nu sunt condiții speciale care trebuie acceptate sau respectate, este important ca utilizatorii să aibă grijă de bicicletă atunci când o folosesc, să nu meargă pe drumuri accidentate, să nu încerce să sară peste borduri, niște măsuri minime de utilizare. De asemenea, să aibă grijă de siguranța lor atunci când o folosesc, se conduce puțin mai diferit decât o bicicletă normală, deci le recomandăm utilizatorilor să își ia puțin timp pentru a se obișnui cu ea. Utilizatorii mai sunt rugați să nu depășească 4 ore de folosire a bicicletei, pentru a da șansa cât mai multor persoane să o folosească, dar nu este o limită strictă. Ideea este să o folosească atât timp cât au nevoie și când nu mai au nevoie să o returneze. De asemenea, recomandăm să securizeze bicicleta, dacă o parchează undeva prin oraș”, a mai arătat Toniuc.
Mănășturenii, entuziasmați de inițiativă
Deși proiectul este încă la început, mai bine de 10 persoane au testat deja bicicleta și feedback-ul a fost extrem de pozitiv. Mulți dintre aceștia și-au transportat copiii la școală, au dus cumpărături sau pur și simplu au explorat cartierul într-un mod eco-friendly.
„Au fost în jur de 10 utilizatori până acum, credem că este destul de bine, având în vedere că au fost și destul de multe zile ploioase. Feedback-ul a fost în general foarte bun, oamenii sunt mulțumiți. Am avut inclusiv persoane care și-au transportat copiii. Lumea este entuziasmată de subiect”.
Planuri de extindere și în alte cartiere din Cluj
Inițiatorii proiectului nu se opresc aici. Aceștia își doresc să transforme acest program-pilot într-un model replicabil la nivelul întregului oraș. Astfel, în viitor, se are în vedere extinderea proiectului prin achiziția mai multor cargobiciclete, adaptate pentru diverse nevoi, cât și prin replicarea inițiativei în alte cartiere ale orașului.
„Ne dorim ca acesta să fie un proiect-pilot, să dăm un exemplu cu el, care să fie replicat și în alte zone din oraș. Concret, nu există un orizont de timp pentru asta, nu e inclus nici în proiectul actual, dar ne-am dori să se găsească surse să replicăm proiectul și în alte locuri din oraș. Ne-ar plăcea să creștem și numărul bicicletelor, dar și alte modele de biciclete, sunt aspecte pe care le avem în vedere și am vrea să le implementăm”.
Cei interesați pot descoperi și testa cargobicicleta Mănăștura în cadrul unei întâlniri programate sâmbătă, 5 aprilie, de la ora 9, în Parcul Primăverii din cartierul Mănăștur.
ADMINISTRAȚIE
Primăria Cluj anunță RESTRICȚII rutiere cu ocazia maratonului de duminică, 6 aprilie 2025

Primăria Cluj anunță restricții rutiere cu ocazia maratonului ce se va desfășura duminică, 6 aprilie 2025.
„Duminică, 6 aprilie 2025, în intervalul orar 5.30 – 16.00, va avea loc ,,Maratonul Internațional Cluj-Napoca”, pe următorul traseu:
– Stadionul Cluj Arena (start) – str. Splaiul Independenței – str. Uzinei Electrice – Aleea Stadion – str. George Coșbuc – Calea Moților – str. Petru Maior – Piața Lucian Blaga – str. Napoca – str. Universității – str. Mihail Kogălniceanu – str. Baba Novac – str. I.C. Brătianu – str. Universității – Piața Unirii (latura de Sud) – Bulevardul Eroilor – str. Baba Novac – str. Iuliu Maniu – Piața Unirii (latura de Est și Sud) – str. Napoca – Piața Lucian Blaga – str. Petru Maior – str Memorandumului – Bulevardul 21 Decembrie 1989 (întoarcere la Instituția Prefectului – Județul Cluj) – str. Memorandumului – str. Emil Isac – str. Barițiu (întoarcere la intersecția cu str. Regele Ferdinand) – str. Cardinal Iuliu Hossu – str. George Coșbuc – aleea principală a Parcului Central Simion Bărnuțiu – str. George Coșbuc – str. Splaiul Independenței (întoarcere la Opera Maghiară) – Pod Napoca – Bulevardul 1 Decembrie 1918 (întoarcere la intersecție cu str. Miraslău) – str. Giuseppe Garibaldi – alee pietonală malul stâng a râului Someș – Pod Rozelor – alee pietonală malul drept a râului Someș – str. Pandurilor – str. Splaiul Independenței – Pod Garibaldi – str. Gavril Muzicescu – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Pod Napoca – str. Splaiul Independenței – Cluj Arena (Sosire).
Primăria Cluj anunță RESTRICȚII rutiere cu ocazia maratonului de duminică, 6 aprilie 2025
Cu această ocazie va fi închisă circulaţia rutieră, cu excepția CTP pe următoarele străzi:
– Bulevardul 21 Decembrie 1989
– latura de Nord a Pieței Unirii
– str. Memorandumului
– Calea Moților
Deschiderea circulaţiei rutiere este va avea loc astfel:
– pe tronsonul str. Napoca – Piaţa Unirii – Bulevardul Eroilor circulația se va deschide la ora 12.30; – pe tronsonul Calea Moților – str. Petru Maior – Piața Lucian Blaga deschiderea circulaţiei rutiere se va face începând cu ora 12.40;
– pe tronsonul Bulevardul 21 Decembrie 1989 – strada Memorandumului deschiderea circulației se va face începând cu ora 13.00”, anunță Primăria Cluj.
EVENIMENT
Emil Boc, după VIOLENȚELE în urma meciului dintre U și CFR Cluj: Nu există indicii cu conotație etnică

Emil Boc, primarul Clujului, a declarat joi că a cerut autorităților să investigheze de urgență manifestările de violență după derby-ul dintre echipele de fotbal U și CFR.
Boc spune că respinge cu convingere orice formă de violență.
Emil Boc, declaratie după violențele în urma meciului dintre U și CFR Cluj
“Am respins întodeauna și resping orice formă de violență, indiferent unde se manifestă și în orice domeniu, inclusiv în cel fotbalistic”, a declarat joi Emil Boc. Acesta a precizat că a cerut autorităților statului să se implice de urgență și profesionist în investigarea manifestării de violență care a apărut după meciul de fotbal, luni, la Cluj-Napoca.
Boc: “ Nu există indicii cu conotație etnică”
Emil Boc a precizat, de asemenea, că Clubul Universitatea Cluj a emis un comunicat de presă prin care respinge orice formă de violență și își exprima atașamentul față de valorile sportive bazate pe fair-play.
“Înțeleg îngrijorarea exprimată de unii reprezentanți ai comunității maghiare. Din analiza autorităților statului, până în acest moment, nu exista indicii cu conotație etnică, care să vizeze regretabilul act de violență. La Cluj, am promovat și promovăm politici și atitudini care să UNEASCĂ comunitatea noastră, nu să o dezbine, inclusiv pe motive etnice. Îi asigur pe toți ca orașul nu își întoarce fața spre trecut, ci își continuă parcursul european”, a mai spus Emil Boc.
Primarul a mai spus că în ultimii 3 ani s-au desfășurat la Cluj alte 8 partide intre U și CFR. Toate fără incidente de violență. “Aceasta este normalitatea pe care trebuie sa o promovăm în continuare. Violența trebuie respinsă și condamnată fără echivoc, iar Clujul trebuie să rămână un model de fair-play sportiv. Să ne bucurăm de reușitele noastre comune și să nu admitem nicio formă de violență care să umbrească succesul nostru comun. Împreună suntem Cluj!”, a transmis Emil Boc.
Mai multe acte de violență au avut loc la Cluj-Napoca după meciul dinte Universitatea și CFR. Aproape de miezul nopții, trei tineri maghiari, fani ai CFR au fost bătuți, iar unul a ajuns la spital. De asemenea, doi tineri au fost bătuți și în Parcul Central de pesoane încă necunoscute.

Cu ocazia Maratonului International Cluj-Napoca – editia a XIV –a, duminică 6 aprilie 2025 în intervalul orar 05:00 – 15:00, sunt impuse restricții de circulație în zona centrală.
„Deschiderea circulaţiei rutiere pe tronsonul: str. Napoca – Piaţa Unirii – Bulevardul Eroilor se va face începând cu ora 12.30, iar pe tronsonul: Calea Moților – str. Petru Maior – Piața Lucian Blaga se va deschide începând cu ora 12.40.
CTP Cluj: Trasee DEVIATE cu ocazia Maratonului Internațional Cluj-Napoca
Liniile de transport in comun afectate vor circula pe trasee deviate, dupa cum urmeaza:
· Linia 9 ( str. Bucium – P-ța Gării):
TUR: Strada Memorandumului, B-dul 21 Decembrie 1989, Piața Avram Iancu, strada Cuza Vodă, Piața Mihai Viteazul, strada Horea, Piața Gării. Se suspendă stația Central. Se alocă stația Victoria.
RETUR: Traseul rămâne neschimbat.
· Linia 19 ( P-ța Mihai Viteazul – str. E. Quinet):
TUR: Strada Memorandumului, B-dul 21 Decembrie 1989, Piața Avram Iancu, strada Cuza Vodă, Piața Mihai Viteazul. Se suspendă stația Central. Se alocă stația Victoria.
RETUR: Traseul rămâne neschimbat.
· Linia 28B ( P-ța Mihai Viteazul – VIVO ):
TUR: B-dul 1 Decembrie 1918 – str. Fântânele – str. Alexandru Vlahuță – P-ța 14 Iulie – str. Octavian Goga – str. General Dragalina – P-ța M.Viteazul. Se suspendă stația Parcul Central. Se alocă stația Dragalina Sud.
RETUR: Traseu rămâne neschimbat.
· L29S – ( Drumul Sfântul Ioan – Piața Mihai Viteazul):
TUR: Strada Memorandumului, B-dul 21 Decembrie 1989, Piața Avram Iancu, strada Cuza Vodă, Piața Mihai Viteazul. Se suspendă stația Central. Se alocă stația Victoria.
RETUR: Traseul rămâne neschimbat.
· Linia 30 (Grigorescu – str. Aurel Vlaicu):
TUR: B-dul 1 Decembrie 1918 – str. Fântânele – str. Alexandru Vlahuță – P-ța 14 Iulie – str. Octavian Goga – str. General Dragalina – P-ța M. Viteazul – str. Cuza Vodă – B-dul 21 Decembrie 1989 – str. Aurel Vlaicu. Se suspendă următoarele stații: Aleea Stadionului, Hotel Sport, Calea Moților, Memorandumului Sud, Victoria. Se alocă stația Dragalina Sud, stația Piața Mihai Viteazu Sud.
RETUR: Din B-dul 21 Decembrie 1989, pe strada Regele Ferdinand – str. General Dragalina – strada Octavian Goga – Piața 14 Iulie – strada Alexandru Vlahuță – strada Fântânele – strada Mirăslău – strada Paul Ioan. Se suspendă următoarele stații: Memorandumului Nord, Spitalul de Copii, stația Chios, stația Cluj Arena și stația Sigismund Toduță. Se alocă stațiile: Central, Dragalina Nord, stația Octavian Goga și stația 14 Iulie.
· Linia 42 ( P-ța Mihai Viteazul – Câmpului):
TUR: Strada Memorandumului, B-dul 21 Decembrie 1989, Piața Avram Iancu, strada Cuza Vodă, Piața Mihai Viteazul. Se suspendă stația Central. Se alocă stația Victoria.
RETUR: Traseu rămâne neschimbat.
· Linia 44 ( Grigorescu – Unirii):
TUR: B-dul 1 Decembrie 1918 – str. Fântânele – str. Alexandru Vlahuță – P-ța 14 Iulie – str. Octavian Goga – str. General Dragalina – P-ța M.Viteazul – str. Cuza Vodă – P-ța Avram Iancu – str. Dorobanților – A Vaida Voievod – Unirii. Se suspendă stația parc Central. Se alocă stația Dragalina Sud.
RETUR: Traseu rămâne neschimbat.
· Linia M 26 ( Cetatea Fetei – P-ța Mihai Viteazul):
Pe ambele sensuri: Com. Florești – Calea Florești – Pod Calvaria (capăt linie). În această perioadă, abonamentul de Florești și biletul validat pe linia M26 rămâne valabilă pe L9, L29S, L24, L24B pe tronsonul Calea Florești – Memorandumului.
· Linia 101 ( Bucium – P-ța Gării) – curse efectuate cu autobuze pe linia 101A:
TUR: Bucium – Primăverii – Calea Mănăștur – Calea Moților – Memorandumului, B-dul 21 Decembrie 1989, Piața Avram Iancu, strada Cuza Vodă, Piața Mihai Viteazul – str. Horea – P-ța Gării. Se suspendă stațiile: Plopilor Sud, Uzinei Electrice, Cluj Arena, Parcul Central și stația George Barițiu. Se alocă stațiile: Calea Mănăștur, Agronomia, Calea Moților, Memorandumului și stația Victoria.
RETUR: Din P-ța Gării – str. I.L. Caragiale – str. Horea – str. Regele Ferdinand – B-dul 21 Decembrie 1989 – str. Memorandumului – Calea Moților – Calea Mănăștur – str. Primăverii – Bucium. Se suspendă stațiile: Opera Maghiara Est, Splaiul Independenței, Sala Sporturilor și stația Plopilor Nord. Se alocă stațiile: Memorandumului Nord, Spitalul de Copii, Fabrica de Bere, Grădini Mănăștur.
· Linia 102 se suspendă
· Pe linia 100 vor circula tramvaie
· Linia Cora 1 ( P-ța Mihai Viteazul – HiperMarket Cora):
TUR: Centrul Comercial Cora – B-dul 1 Decembrie 1918 – strada Mirăslău – str. Fântânele – strada Alexandru Vlahuță – P-ța 14 Iulie –– strada Octavian Goga – strada General Dragalina – P-ța Mihai Viteazul. Se suspendă stația 14 Iulie, stația Cluj Arena, stația Chios, Calea Moților, stația Memorandumului Sud, stația Central. Se alocă stația 14 Iuie Sud, stația Napoca și stația Dragalina Sud.
RETUR: Piața Mihai Viteazul – strada General Dragalina – – str. Octavian Goga – str. Alexandru Vlahuță – str. Fântânele – str. Mirăslău – B-dul 1 Decembrie 1918 – Centrul Comercial Cora. Se aloca stația Dragalina Nord”, a comunicat CTP Cluj.