Connect with us
Advertisement

EVENIMENT

VIDEO. FOTO. Femeia dispărută din Cluj, OMORÂTĂ de prietenul ei. Acesta este dat în urmărire. Cadavrul, găsit în Bihor

Publicat


Femeia dispărută sâmbătă din Cluj, Molnar Beata, și al cărei cadavru a fost descoperit în județul Bihor ar fi fost omorâtă de prietenul ei, Bone Ferenc, care a fost dat în urmărire națională și în consemn la frontieră, deși se crede că ar fi părăsit România.

Anchetatorii cred că, bărbatul, cunoscut cu antecedente de violență, și-ar fi omorât prietena într-un acces de furie și a înfășurat cadavrul în mai mulți saci menajeri și l-a aruncat într-o zonă cu multă vegetație din satul Cornițel, județul Bihor, la 200 de m de drumul național.

Citește și CADAVRU de femeie găsit în Bihor. Se bănuiește că ar fi femeia dispărută de la Cluj. Ce spune Poliția Cluj

Surse din anchetă au declarat pentru Cluj24 că cei doi au plecat sâmbătă, cu mașina lui Bone Ferenc, spre Răchițele, unde fata și-a și făcut o poză, iar de acolo au plecat într-o direcție necunoscută.

Anchetatorii au vizionat camerele de supraveghere a traficului de pe drumuri și au identificat Loganul și au constatat că la volan era doar bărbatul, ceea ce înseamnă că femeia a fost omorâtă sâmbătă.

Mașina a fost văzută, ulterior, pe camerele de supraveghere în județul Bihor, în apropierea zonei unde a fost găsit cadavrul.

Se pare că Bone Ferenc ar fi aruncat cadavrul într-un tufiș și a plecat, fiind căutat de polițiști inclusiv în județul Arad, de unde este originar. Anchetatorii cred că acesta ar fi părăsit România.

Crimă cu premeditare?

Bone Ferenc are un copil cu o concubină pe care a bătut-o de mai multe ori în anul 2018.

Beata Molnar a predat la Universitatea Sapientia, la plata cu oră. din anul 2021 și a primit chiar cursurile ținute de Ferenc, iar apropiații ei cred că bărbatul a premeditat crima.

”Din luna decembrie 2021 a început să se întâlnească cu Bea, ea era o fire sensibilă și tocmai se despărțise de fostul iubit pentru că nu suporte violența, nici măcar verbală. Ferenc s-a prefăcut că este o persoană liniștită.

Sâmbătă, când au plecat spre Răchițele, Bea a ținut legătura pe Facebook mess cu prietenele și a trimis chiar și o poză, iar în cursul serii acestea au primit un mesaj pe SMS că nu mai ajunge la întâlnirea de la localul Planetarium. De ce fi trimis SMS, câtă vreme vorbise până atunci pe mess cu prietenele? Se poate ca acest SMS să îl fi trimis Ferenc iar Bea să fie moartă la acea oră. El și-a lăsat telefonul mobil intenționat acasă ca să nu poată fi localizat”, cred apropiații femeii moarte.

Și-a bătut fosta iubită în centrul Clujului

bone 2

Bărbatul, care preda la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca, și-a bătut în 2020 o fostă iubită în centrul Clujului, timp de 8 minute, și a fost dat afară din universitate.

Mai multe femei cu care bărbatul a umblat au reclamat, ulterior, comportamentul violent al său. Beata a fost avertizată dar aceasta a spus că Bone Ferenc merită a două șansă și a încercat să îl tempereze, inclusiv prin consiliere psihologică pe care care o făceau împreună.

Citește și Cazul femeii DISPĂRUTE. Poliția clujeană în alertă. Prietenul, un bătăuș



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Boluri de apă pentru animale la cișmelele publice. Emil Boc: Clujul respectă și iubește animalele de companie

Publicat

Primăria Cluj-Napoca a instalat boluri pentru animalele de companie la mai multe cișmele din oraș, astfel încât și patrupezii să poată fi adăpați pe perioada caniculei.

Boluri de apă pentru animalele de companie au fost instalate la mai multe cișmele publice, a anunțat primarul Emil Boc.

Cișmelele, adaptate pentru animalele de companie

Primăria Cluj-Napoca a adaptat cișmelele din zona centrală astfel încât să poată fi folosite și pentru animalele de companie.

Au fost instalate boluri din care câinii sau pisicile pot bea apă, pentru început în următoarele locuri:

  • Piața Lucian Blaga
  • Str. Emil Isac
  • Bulevardul Eroilor
  • Piața Avram Iancu
  • Str. Cuza Vodă
  • Piața Unirii

Pe lângă cișmelele de acest tip, există cișmele pentru patrupezi și oameni instalate în oraș cadrul unor proiecte, precum cele din Parcul Tineretului. Primăria continuă adaptarea cișmelelor și în alte zone din cartiere.

Clujul, oraș pet-friendly

Primăria Cluj-Napoca a investit în ultima vreme în facilități pentru animalele de companie, inclusiv în echipamente pentru antrenament sau în dispensere cu pungi.

„Clujul respectă și iubește animalele de companie”, a arătat primarul Emil Boc, într-o postare pe rețelele de socializare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Caniculă și FURTUNI în Cluj și în alte județe, până joi

Publicat

furtuna

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis noi atenționări de caniculă, dar și de furtuni, până joi, 22 august. Clujul este sub atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică și o avertizare Cod Portocaliu de caniculă. 

Cod Galben de miercuri, 21 august, ora 14.00 până joi, 22 august, ora 2.00 – instabilitate atmosferică

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Caniculă și FURTUNI în Cluj și în alte județe, până joi

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (viteze la rafală de 50-70 km/h), local vijelii, descărcări electrice și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor fi de 15-25 l/mp și izolat de peste 40-50 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în zonele montane din restul teritoriului. Începând cu a doua parte a nopții de miercuri spre joi (21/22 august) vântul se va intensifica temporar în regiunile estice și sud-vestice.

furtuni

Cod Portocaliu de miercuri, 21 august – caniculă, disconfort termic ridicat

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade.

Valul de căldură va persista pentru a noua zi consecutiv. În jumătatea de nord a Crișanei, Maramureș, nord-vestul și centrul Transilvaniei, nord-estul Moldovei și în sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Demolarea garajelor merge mai departe la Cluj-Napoca. Dan Tarcea: Vom continua până vom demola și ultimul garaj

Publicat

Până în prezent, municipalitatea clujeană a demolat peste 6.000 de garaje din oraș, conform viceprimarului Dan Tarcea. Procesul va continua până la ultimul garaj de pe spațiul public.

Peste 6.000 de garaje au fost demolate de pe spațiul public din Cluj-Napoca, a declarat viceprimarul Dan Tarcea. Procesul va continua, însă următoarea etapă va fi mai dificilă din cauza provocărilor legate de terenurile de sub garaje.

„Până în acest moment, am demolat peste 6.000 de garaje, pregătim următoarea procedură de demolare, pentru că tot ce a fost mai ușor de demolat am demolat. Ce a rămas de demolat vine cu provocări, pentru că terenurile de sub sau parte din terenurile de sub aceste garaje sunt fie revendicate, fie în litigiu, fie au o situație incertă. Atunci, trebuie să pregătim aceste lucruri astfel încât să poți pune ceva în schimb. Vom continua acest proces până când vom demola și ultimul garaj de pe domeniul public”, a declarat Dan Tarcea, la Ziua Live.

„Nu contează aici cine este proprietarul garajului”

Viceprimarul a abordat speculațiile potrivit cărora garajele care nu au fost încă demolate aparțin angajaților din instituții publice. El a respins aceste afirmații, explicând că menținerea lor se datorează exclusiv problemelor juridice legate de terenuri, și nu influențelor personale.

„Aș vrea să fac o mențiune, sunt zone unde am demolat garajele și au mai rămas 2-3, 5 garaje, oarecum izolate. Am auzit de foarte multe ori oameni spunând că sigur e al cuiva de la Primărie sau de prin altă instituție. Nu este adevărat, nu contează aici cine este proprietarul garajului. Este vorba de un litigiu pentru acel teren, fie a fost retrocedat în instanță”, a mai arătat viceprimarul.

Citește mai departe

EVENIMENT

3.000 de ore de terapie gratuită pentru copiii cu sindrom Down și autism, obiectivul Walking Month de anul acesta

Publicat

Organizatorii Walking Month își propun să mobilizeze pasionații de mișcare pentru a strânge fondurile ce vor asigura gratuit 3.000 de ore de terapie pentru copii neurodivergenți și familiile lor, prin programele asociația DogAssist.

„Pașii noștri sunt pasul lor înainte” – sub acest slogan, concursul caritabil Walking Month dă startul, începând de astăzi, înscrierilor pentru ediția din 2024.

Terapie pentru copiii cu nevoie speciale

La cea de-a 10-a ediție, Walking Month susține o nouă cauză dedicată copiilor  cu nevoi speciale. Fiecare înscriere în concurs devine automat o donație ce va acoperi din costurile sesiunilor de terapie necesare copiilor a căror evoluție depinde de intervenții specializate.

Dog Assist, asociația parteneră în proiect, are o listă de 60 de beneficiari care vor primi, de 2 ori pe săptămână, ședințe de kinetoterapie și psihoterapie asistată de animale, care îi vor ajuta să depășească limitările impuse de condiții precum sindrom Down și autism. În plus, sprijinul va fi direcționat și către familii, cu ședințe de suport și un program de educație pentru părinții cu copii neurodivergenți, coordonate de specialiști.

Campanie caritabilă de mers pe jos

Pentru a strânge banii necesari celor 3.000 de ore de terapie, e nevoie de o nouă mobilizare a comunității clujene. Oricine dorește să ajute se poate înscrie, între 19 august și 20 septembrie, în Walking Month, prin descărcarea aplicației din Google Play sau App Store. Bucuria de a dona și a ajuta este dublată de emoția concursului propriu-zis.

Timp de o lună, cei înscriși primesc provocarea de a face cât mai mulți pași pentru a putea câștiga unul dintre zecile de premii oferite de organizatori. 100% din taxele de participare în concursul Walking Month sunt direcționate direct către asociația Dog Assist. Cu cât mai mulți participanți, cu atât mai multe ore de terapie asigurate.

Concursul se va desfășura între 23 septembrie și 22 octombrie

Concursul propriu-zis se va derula în perioada 23 septembrie – 22 octombrie. La ultima ediție, cei aproape 3.000 de participanți din întreaga țară au reușit să strângă 150.000 de euro, bani donați pentru construirea primului parc inclusiv din Cluj-Napoca, și să parcurgă împreună aproape 1 miliard de pași. În cei 10 ani de existență, Walking Month a ajutat la renovarea dispensarelor de la sate, asigurarea de mese calde pentru vârstnici singuri, achiziționarea primei ambulanțe sociale din Transilvania și a primului taxi comunitar pentru persoane cu dizabilități neuromotorii.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax