Connect with us

EVENIMENT

VIDEO. FOTO. Femeia dispărută din Cluj, OMORÂTĂ de prietenul ei. Acesta este dat în urmărire. Cadavrul, găsit în Bihor

Publicat


Femeia dispărută sâmbătă din Cluj, Molnar Beata, și al cărei cadavru a fost descoperit în județul Bihor ar fi fost omorâtă de prietenul ei, Bone Ferenc, care a fost dat în urmărire națională și în consemn la frontieră, deși se crede că ar fi părăsit România.

Anchetatorii cred că, bărbatul, cunoscut cu antecedente de violență, și-ar fi omorât prietena într-un acces de furie și a înfășurat cadavrul în mai mulți saci menajeri și l-a aruncat într-o zonă cu multă vegetație din satul Cornițel, județul Bihor, la 200 de m de drumul național.

Citește și CADAVRU de femeie găsit în Bihor. Se bănuiește că ar fi femeia dispărută de la Cluj. Ce spune Poliția Cluj

Surse din anchetă au declarat pentru Cluj24 că cei doi au plecat sâmbătă, cu mașina lui Bone Ferenc, spre Răchițele, unde fata și-a și făcut o poză, iar de acolo au plecat într-o direcție necunoscută.

Anchetatorii au vizionat camerele de supraveghere a traficului de pe drumuri și au identificat Loganul și au constatat că la volan era doar bărbatul, ceea ce înseamnă că femeia a fost omorâtă sâmbătă.

Mașina a fost văzută, ulterior, pe camerele de supraveghere în județul Bihor, în apropierea zonei unde a fost găsit cadavrul.

Se pare că Bone Ferenc ar fi aruncat cadavrul într-un tufiș și a plecat, fiind căutat de polițiști inclusiv în județul Arad, de unde este originar. Anchetatorii cred că acesta ar fi părăsit România.

Crimă cu premeditare?

Bone Ferenc are un copil cu o concubină pe care a bătut-o de mai multe ori în anul 2018.

Beata Molnar a predat la Universitatea Sapientia, la plata cu oră. din anul 2021 și a primit chiar cursurile ținute de Ferenc, iar apropiații ei cred că bărbatul a premeditat crima.

”Din luna decembrie 2021 a început să se întâlnească cu Bea, ea era o fire sensibilă și tocmai se despărțise de fostul iubit pentru că nu suporte violența, nici măcar verbală. Ferenc s-a prefăcut că este o persoană liniștită.

Sâmbătă, când au plecat spre Răchițele, Bea a ținut legătura pe Facebook mess cu prietenele și a trimis chiar și o poză, iar în cursul serii acestea au primit un mesaj pe SMS că nu mai ajunge la întâlnirea de la localul Planetarium. De ce fi trimis SMS, câtă vreme vorbise până atunci pe mess cu prietenele? Se poate ca acest SMS să îl fi trimis Ferenc iar Bea să fie moartă la acea oră. El și-a lăsat telefonul mobil intenționat acasă ca să nu poată fi localizat”, cred apropiații femeii moarte.

Și-a bătut fosta iubită în centrul Clujului

bone 2

Bărbatul, care preda la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca, și-a bătut în 2020 o fostă iubită în centrul Clujului, timp de 8 minute, și a fost dat afară din universitate.

Mai multe femei cu care bărbatul a umblat au reclamat, ulterior, comportamentul violent al său. Beata a fost avertizată dar aceasta a spus că Bone Ferenc merită a două șansă și a încercat să îl tempereze, inclusiv prin consiliere psihologică pe care care o făceau împreună.

Citește și Cazul femeii DISPĂRUTE. Poliția clujeană în alertă. Prietenul, un bătăușDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

STUDIU. Cum se descurcă românii cu banii în 2022. Tot mai mulți transilvăneni și bănățeni apelează la împrumuturi

Publicat

coins g2969ce28a 640

Cel mai recent studiu național care reflectă atitudinile și practicile românilor în domeniul financiar, realizat de KRUK Romania, împreună cu IRES în luna noiembrie a acestui an, arată că 22% dintre români au plăți restante. Cele mai multe dintre acestea sunt plățile facturilor (15%), împrumuturilor (8%), precum și ale ratelor (7%).

„Am început această cercetare într-un climat economic special, ce reprezintă o provocare pentru românii care aveau împrumuturi, dar și pentru cei care aveau de plătit alimente, utilități și alte servicii. De aceea, am vrut să identificăm un barometru al datoriilor și să vedem câți români își asumă responsabilitatea, acesta fiind primul pas spre echilibrarea situației financiare pentru iarna viitoare și pentru anul următor”, spune Cosmina Marinescu, CEO KRUK România.

Mai mult de jumătate dintre debitori datorează cel mult echivalentul unui venit lunar, în timp ce 16% deja au mai mult de trei venituri lunare de plătit. Veniturile insuficiente sau lipsa acestora, precum și problemele de sănătate care apar sunt principalele motive pentru acumularea de datorii.

Câțiva plătesc că așa e frumos, dar toți prioritizează utilitățile

Doar 20% dintre respondenți spun că repercusiunile juridice sunt principalul motiv pentru care plătesc și un număr și mai mic a spus că plătește din obligație morală. Cu toate acestea, aproape toți cei chestionați în acest an prioritizează plata facturilor de utilități, pe care nu le amână niciodată, în detrimentul cheltuielilor de sănătate.

Conform studiului, însă, economisirea banilor nu pare să fie o prioritate printre români. 44%, mai mulți decât anul trecut, au spus că au datorii, iar 50% susțin că le e greu sau extrem de greu să le achite.

„Pentru a evita o spirală a datoriilor, este necesar să evaluăm cu exactitate veniturile noastre, să economisim inteligent, să prioritizăm și să ne limităm la cheltuielile esențiale, să învățăm cum să ne gestionăm taxele pentru a evita stresul provocat de acestea.

În ultimii 15 ani, peste o jumătate de milion de români și-a asumat răspunderea pentru datoriile lor și le-au plătit integral către KRUK. Chiar dacă înțelegem orice situație financiară și susținem plata pas cu pas, responsabilitatea este în continuare a clientului și este foarte important ca acesta să fie conștient de consecințe”, adaugă Liviu Costică, COO KRUK România.

Românii vor recompense pentru plățile efectuate la timp

Principalul motiv pentru care românii plătesc la timp datoriile este reducerea stresului. Doar 12% dintre cei chestionați au spus că le e frică de repercusiuni.

În schimb, 90% se consideră personal responsabili pentru datoriile acumulate, sperând, de asemenea, la recompense pentru efectuarea plăților la timp.

O treime dintre respondenți cu plăți restante susțin că trebuie să renunțe la cheltuielile de bază ale gospodăriei pentru a putea plăti datoriile, iar 14% spun că trebuie să lase cheltuielile de sănătate pe plan secund.

30% dintre români pot plăti strict necesitățile, în timp ce 40% afirmă că au suficienți bani pentru un trai decent.

Economii mai mari decât anul trecut, investiții mai puține

Suma medie economisită a crescut de la 960 lei la 1125 lei pe lună, comparativ cu anul trecut.

Doar 40% dintre cei care fac economii pot trăi din fonduri de urgență (bani puși deoparte pentru zile negre) pentru o perioadă maximă de trei luni, iar 30% spun că nu fac astfel de economii.

Același procent de respondenți care ar fi investit în afaceri anul trecut spune că anul acesta ar prefera să economisească bani. Doar 3% ar investi în piața de capital (stock market).

Majoritatea (37%) ar depune în continuare banii în bancă.

Plata împrumuturilor, o prioritate

Respondenții au manifestat un interes tot mai mare pentru plata împrumuturilor, iar băncile au continuat să fie cea mai sigură sursă de credit pentru români.

În ceea ce privește prioritizarea plății ratelor, 44% dintre intervievați afirmă că în acest moment nu mai au astfel de cheltuieli. Dintre cei care au împrumuturi, 93% le plătesc cu prioritate, cu 9% mai mult decât anul trecut.

Care dintre români apelează cel mai mult la împrumuturi

Comparativ cu anul trecut, numărul românilor care declară că au avut împrumuturi a crescut cu 12%, ceea ce înseamnă că mulți au apelat la această metodă de finanțare pentru prima dată în acest an.

Majoritatea celor care se folosesc de împrumuturi au vârste cuprinse între 46 și 55 de ani și sunt din Transilvania și Banat.

Serviciul Revolut crește constant în 2022 în fața conturilor de economii. 80% dintre intervievați spun că nu au astfel de conturi.

Despre studiu

Cercetarea a fost realizată de KRUK România, lider de piață în gestionarea datoriilor, împreună cu IRES în luna noiembrie a acestui an, pentru a marca „Ziua fără datorii” – o inițiativă internațională a Grupului KRUK, desfășurată pentru al doisprezecelea an consecutiv, pe 17 noiembrie.

Rezultatele studiului sunt reprezentative la nivel național, urban/rural, pentru cetățenii cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, având o marjă de eroare de ±4%.

Citește mai departe

EVENIMENT

Şofer de 83 de ani. Ping-pong cu oameni. Pietoni şi biciclist omorâţi sau răniţi. A fugit de la accident

Publicat

De

accident arges

Morţi şi răniţi, sâmbătă seara, în Argeş. Un şofer octogenar, care anterior lovise un biciclist şi părăsise locul accidentului, a mai lovit doi pietoni.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, primul eveniment rutier a avut loc în municipiul Curtea de Argeş.

‘Din verificările preliminare, efectuate de poliţiştii Biroului Rutier Curtea de Argeş, s-a stabilit că un bărbat de 83 de ani, din Corbeni, care conducea un autoturism pe raza municipiului Curtea de Argeş, la efectuarea virajului la stânga de pe strada 1 Decembrie 1918 către strada Eroilor, (…) în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, a acroşat cu autoturismul bicicleta unui bărbat de 32 de ani (…) care se pregătea să traverseze, accidentându-l uşor’, a transmis IPJ Argeş.

Sursa citată precizează că şoferul a părăsit locul producerii accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor, iar la scurt timp a accidentat doi pietoni în localitatea Albeştii de Argeş, pe DN 7C.

‘Din păcate, în urma celui de-al doilea accident a rezultat decesul unuia dintre cei doi pietoni, un bărbat de 71 de ani, din Albeştii de Argeş, iar al doilea pieton, de 82 de ani, din aceeaşi localitate, a fost preluat de un echipaj medical în stare de inconştienţă, decedând la spital’, se precizează în comunicat.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool.

Bărbatul este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Catastrofă. 11 persoane dispărute şi/sau moarte (bilanţ provizoriu). Case şi maşini în mare. Alunecare de teren în Italia

Publicat

De

alunecari teren italia

O femeie a murit şi circa 10 persoane erau date dispărute sâmbătă, în urma unei alunecări de teren provocate de ploi puternice pe insula italiană Ischia, transmit Reuters, dpa şi AFP.

Alunecarea de teren a înghiţit cel puţin o casă şi a împins mai multe maşini către mare în localitatea Casamicciola Terme din nordul insulei, care este cea mai afectată, conform media italiene şi serviciilor de salvare.

Prima victimă este o femeie al cărei corp a fost găsit de salvatori, a anunţat prefectul de Neapole, Claudio Palomba, într-o conferinţă de presă.

O parte din persoanele date dispărute iniţial au fost găsite în siguranţă, inclusiv o familie cu un nou născut. La mijlocul după amiezii, nu se ştia încă nimic despre circa zece persoane, a menţionat prefectul.

Decesul anunţat iniţial a opt persoane nu a fost confirmat.

Operaţiunile de căutare sunt complicate de ploaia persistentă şi vântul puternic.

Cel puţin 30 de familii sunt blocate în locuinţele inundate, fără apă potabilă sau electricitate, a relatat ANSA.

Şefa executivului italian, Giorgia Meloni, a afirmat că urmăreşte situaţia şi se gândeşte la cei afectaţi de această catastrofă, care vine la câteva săptămâni după moartea a 11 persoane în inundaţii provocate de ploile puternice, în zona central-estică a Italiei. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO/FOTO. Acţiune a mascaţilor clujeni. Infracţiuni în stil mafiot: camătă, şantaj, răzbunare, violare de domiciliu, furt

Publicat

De

turda politisti 1 horz

O acţiune ca-n filme a mascaţilor clujeni în Turda. Infracţiuni în stil mafiot: amătă, şantaj, răzbunare, violare de domiciliu, furt, înșelăciune.

 

„La data de 25 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Turda, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și al jandarmilor Detașamentului 4 de Jandarmi Turda, au pus în aplicare 3 percheziții domiciliare pentru documentarea activității infracționale a 2 persoane.

turda politisti 2

În dosarul penal sunt vizați un bărbat în vârstă de 47 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de camătă, furt, șantaj, înșelăciune, răzbunarea pentru ajutorul dat justiției și violare de domiciliu și o femeie în vârstă de 29 de ani, bănuită de comiterea infracțiunii de camătă, ambii din municipiul Turda.

Din activitățile investigativ-operative derulate de polițiști, reiese faptul că, de la începutul anului 2021 și până în cursul lunii iulie 2022, bărbatul ar fi oferit diverse sume de bani mai multor persoane, cu titlu de împrumut, uneori prin intermediul femeii de 29 de ani, pentru care, la restituire, ar fi perceput sume chiar și de 8 ori mai mari, împrumuturile fiind cuprinse între 100 de lei și 4.000 de lei.

turda politisti 1

Pentru a se asigura că sumele de bani vor fi remise de persoanele vătămate, bărbatul le-ar fi constrâns cu amenințări și agresiuni fizice. De altfel, în unele cazuri acesta le vindea diferite bunuri pe care le estima la valori mai mari decât cele reale, pentru a primi de la aceștia sume mai mari de bani.

În lunile ianuarie a.c. și februarie a.c., acesta s-a întâlnit cu un bărbat căruia i-ar fi împrumutat de mai multe ori sume de bani, ocazie cu care i-ar fi sustras, din mână, suma totală de 2.200 de lei.

În luna octombrie a.c., aflând că un martor a fost audiat de organele de poliție în privința activității sale infracționale, bărbatul s-ar fi deplasat la locuința de domiciliu a martorului, unde l-ar fi amenințat și agresat fizic.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, suma de 800 de lei, precum și 59 de bucăți de articole pirotehnice din categoria P1.

În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, iar la data de 25 noiembrie a.c. au fost prezentați magistraților Judecătoriei Turda, care au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile față de bărbat și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de femeie”, informează IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax