Connect with us

ACTUALITATE

FOTO. Arta gotică a Iuliei, studentă la Cluj, care i-a adus comenzi pe tot globul: „În lumea mea fantastică e loc pentru toți”

Publicat


aaaimg 3362

Iulia Iepure este o tânără care a venit din Satu Mare la Cluj-Napoca pentru a studia jurnalismul. În prezent este în anul 2, iar când nu se ocupă de facultate, face autoportrete – și, uneori, accesorii gotice – pe care le vinde clienților din toată lumea, printre primii numărându-se membrul unei formații metal din Suedia, care se întâmplă să fie și preferata ei. Alteori cântă, desenează sau fotografiază clădirile care o inspiră. Dacă la prima vedere este o fată îmbrăcată în haine gotice, la a doua e un artist de autoportrete, iar după o privire și mai atentă, este un artist în mai multe domenii, căci în spatele autoportretelor se află o tânără care a lucrat cu vulnerabilitatea ei, găsindu-și refugiu în muzică și artele vizuale.

„Clujul a fost mereu unul din orașele mele preferate. Pot să spun că am ales această specializare datorită pasiunii pentru scris și pentru că mereu mi-a plăcut să explorez cât de mult, iar aici am această oportunitate.

Consider că jurnalismul mi-a deschis foarte multe uși în ceea ce privește pasiunea pentru artă. Am avut ocazia să vorbesc cu artiști mari din mediul online, atât fotografi, cât și muzicieni pe care îi admir, lucru care nu cred ar fi fost posibil în alte circumstanțe”, spune ea, pentru Cluj24.

Este de părere că în ziua de azi e mult mai ușor să interacționeze și să lege prietenii datorită rețelelor de socializare. Postările ei au fost redistribuite de multe conturi care sunt pe nișa gotică. A primit aprecieri din partea unei fotografe pe care o admiră de mulți ani, Nona Limmen, dar surprizele plăcute au continuat să apară.

img 6138

Iulia, goticul și dezordinea ordonată: „Înseamnă libertate de exprimare și evadare într-o lume sinistră”

A început să cocheteze cu stilul gotic înainte de liceu, dar pe parcurs a descoperit mai multe estetici care au rezonat cu ea.

„Din păcate nu am reușit să mă exprim atunci așa cum mi-aș fi dorit. Nu am fost dintotdeauna o persoană deschisă. Preferam să mă <<izolez>> de restul lumii, visam de multe ori cu ochii deschiși. Aveam impresia că în jurul meu nu mai are nimeni aceleași interese și idei. Dar am cunoscut câteva persoane pe care sunt mândră să îi numesc azi prietenii mei, care m-au făcut să prind curaj în ceea ce privește evidențierea felului meu de a fi.

În timp, am ieșit din zona de confort și am prins mai multă încredere în mine. Nu aveam un stil anume înainte. Acum, privind în urmă, îmi dau seama că nu eram atât de mulțumită de mine. Consider că stilul nu mi-a schimbat personalitatea, asta probabil și datorită faptului că m-am maturizat în proces”, descrie Iulia.

A descoperit seria de filme „Stăpânul Inelelor” când avea 7 ani și a rămas profund impresionată de ideile regizorului Peter Jackson. A fost o surpriză și ecranizarea cărții „Hobbitul”, venită cu altă poveste care se centra pe unele personaje din „Stăpânul Inelelor”. Ulterior a început să asculte mult metal.

„Majoritatea trupelor s-au inspirat din poveștile lui J.R.R. Tolkien, cum ar fi Amon Amarth, Black Sabbath, Burzum, Led Zeppelin, Gorgoroth, Megadeth (și mulți alții). De aici am început să explorez alte genuri și stiluri, până am descoperit goticul.

Din punct de vedere estetic, filmele și muzica au jucat un rol important, precum și stilurile interioare, cum ar fi maximalismul (o dezordine ordonată) și arhitectura exterioară. Era Victoriană a contribuit, de asemenea, în acest sens, fiind perioada în care au început să se spună tot mai multe povești cu fantome.

O mare influență au avut-o și stilurile de fotografie de atunci, care acum par ceva neobișnuit, de exemplu fotografiile post-mortem, dubla expunere care dă impresia de prezență a unei fantome, dar și obiceiurile lor bizare, precum comunicarea cu Ouija.

Întotdeauna am fost atrasă de mister și de horror, de lucrurile pe care majoritatea tind să le evite, fiindcă văd doar imaginea de ansamblu, nu și ce înseamnă ele de fapt. Este o lume frumoasă și, când crezi că ai descoperit tot, te mai surprinde câte ceva”, adaugă ea.

Crede cu tărie că goticul întrunește mai multe emoții și elemente care, de altfel, se întâlnesc în viața de zi cu zi, de la mister și romantism, la melancolie și fantastic. Pentru ea, goticul este „o nesfârșită descoperire și un amalgam de trăiri”.

„Înseamnă libertate de exprimare și evadare într-o lume sinistră. Pot spune că este mai degrabă o senzație decât un gen”, notează studenta.

image00001

Autoportrete și fotografii de arhitectură: „Vreau să plasez omul într-o lume paralelă și imaginară”

Pasiunea ei cea mai mare este muzica, iar fotografia – planul de rezervă. Într-o perioadă a postat cover-uri pe care le-au ascultat artiști din domeniul muzical.

„Este o plăcere să primești feedback-uri pozitive din partea lor. Te încurajează și te motivează să continui în această direcție”, spune ea.

Cu toate acestea, la început, îi era aproape imposibil să reușească să facă ceva pe plan muzical, așa că a găsit un refugiu în arta vizuală. A început să descopere fotografi și regizori care au făcut-o să-și dea seama că și ea are ceva de împărtășit cu lumea, astfel că, în 2020, a început să facă autoportrete.

„Cred că primul a fost inspirat din genul fotografic <<hidden mother>> din perioada Victoriană. Am mai învățat în timp. Am început să lucrez în Photoshop, unele imagini fiind editate astfel. Dar am constatat că, în general, este mult mai simplu să folosesc aplicațiile de pe telefon sau tabletă”, relatează tânăra.

Se ocupă de autoportrete fiindcă îi este mult mai ușor să fie ea însăși în fața camerei atunci când are un concept în minte. În felul acesta, știe cum vrea să îl ilustreze, ulterior, în programul de editat.

„Asta, și probabil lipsa echipamentului necesar pentru a realiza portretele altor persoane sau alt tip de fotografie. Improvizez de cele mai multe ori.

Fotografiez și arhitectură (în special arhitectura gotică și medievală). Îmi place să editez pozele, vreau să plasez omul într-o lume paralelă și imaginară care poate fi văzută astfel cu ochiul liber. Iubesc natura și fotografia în natură, dar pentru această categorie am deja un proiect viitor în minte de care abia aștept să mă ocup. Pot spune doar că tema proiectului se axează pe latura întunecată a folclorului românesc și pe legendele cu ielele pădurii, însă de această dată am pe cineva ca model”, dezvăluie Iulia.

60da371e 1f71 4688 96b4 0811f09b1cf0

e268cd83 0e03 496c b494 3e7de6ed8603

Un artist din trupa favorită, printre primii clienți

Anul trecut a depus un dosar digital de fotografii pe un site numit Inprnt, care a fost creat cu scopul de a-i ajuta pe artiști să vândă printuri, atât în țara lor, cât și la nivel internațional. Printre primii clienți se numără chiar un membru din trupa sa preferată din Suedia.

„Am fost la concertul Draconian din București, unde am avut ocazia să schimb două vorbe cu membrii formației. Chitaristul m-a recunoscut pe social media la câteva zile după și mi-a făcut o surpriză plăcută când mi-a dat de veste că a achiziționat două dintre printrurile mele”, menționează tânăra.

a595ab30 72a9 4a62 addf 4b0450342f8f

Toate sursele de inspirație ale Iuliei: „Poeziile lui Edgar Allan Poe le-am citit, poate, de prea multe ori”

În general, găsește inspirație în lucrurile din jurul ei, în muzică și filme, cărți și literatură sau informații găsite pe internet.

„Un impact mare asupra mea l-au avut universul lui J.R.R. Tolkien, filmele lui Tim Burton și Guillermo Del Torro, care sunt o continuă sursă de inspirație, filmele <<Familia Addams>>, Halloween-ul, poveștile de groază, miturile și legendele, Wicca, păgânismul, folclorul, în general, și genul fantasy. La fel pot spune și de poeziile lui Edgar Allan Poe pe care le-am citit, poate, de prea multe ori”, împărtășește studenta.

Petrece mult timp căutând și citind bloguri care sunt pe gustul ei, astfel luând naștere și titlurile lucrărilor. Uneori găsește citate care consideră că ar descrie mai bine conceptul la care se gândește, alteori are deja numele în minte și realizează fotografia pornind de la titlu.

b20c6bdc 5fdb 41d5 998b 84a4417b0840

Accesoriile gotice care i-au surprins prietenii: „În primele zile am avut comenzi din mai multe orașe”

A cochetat și cu handmade-ul. În prezent nu mai face accesorii, dar plănuiește să se reapuce în viitor.

„Am început să confecționez accesorii când eram la liceu, cred că eram clasa a 9-a. Întotdeauna mi se păreau scumpe cele pe care le voiam, așa că am început să le fac pentru mine”, precizează tânăra.

Cu timpul, a ajuns să primească mesaje pe Instagram în legătură cu ele și toți se mirau când le spunea că sunt făcute de ea. Așa a decis să își deschidă un cont separat de Instagram, Goth It Shop, pentru a le vinde și altor pasionați de gotic și metal, la prețuri accesibile.

„În primele zile am avut comenzi din mai multe orașe. Am vândut cercei, chokere, coliere, măști și semne de carte. De Crăciun am făcut și niște seturi de ornamente pentru brad în formă de arc gotic. Unul dintre prietenii mei a făcut modelul într-un program 3D, acestea fiind printate ulterior cu ajutorul unei imprimante speciale.

Ca materiale, căutam mereu charm-uri din oțel inoxidabil sau plastic. Erau momente când terminam un set de cercei în 5 minute, sau când terminam o mască în 2 ore. Probabil mă voi reapuca de această activitate într-un viitor mai îndepărtat, dar momentan mă focusez pe portrete și, probabil, pe muzică”, adaugă fata.

whatsapp image 2023 01 28 at 17.05.30

whatsapp image 2023 01 28 at 17.04.15

whatsapp image 2023 01 28 at 17.04.21

Muzica și desenul, alte 2 pasiuni de-ale Iuliei

A luat lecții de canto de la vârsta de 5 ani și a participat la mai multe spectacole din Satu Mare. A luat o pauză atunci când a intrat la liceu, considerând că nu va avea timp pentru toate.

„Îmi dau seama acum că dacă știam să mă organizez mai bine, puteam realiza mai multe. Am în plan să scot un album cu cover-uri pe care le voi înregistra cu un echipament special de studio. Necesită multă muncă și răbdare, deoarece eu mă ocup de tot procesul (atât înregistrarea, cât și editarea și prelucrarea materialelor audio). Nu pot spune o dată exactă, dar anul acesta sper să reușesc să duc la bun sfârșit majoritatea proiectelor pe care mi le-am propus”, indică ea.

Îi mai place să deseneze, are un portofoliu cu ilustrații în creion.

„Desenez mai mult atunci când vine vorba de portretele mele, la care mai adaug câte un detaliu. Majoritatea recuzitelor din fotografiile mele sunt handmade, spre exemplu coroana de crengi și masca de Nazgul (personaj din Stăpânul Inelelor)”, mai spune Iulia.

Goticul și black metal-ul, raportate la creștinism: „Oamenii ar trebui să renunțe la stereotipuri”

Ascultă black metal și gothic rock, metal, dark wave, dar cel mai mult rezonează cu goticul, în special când vine vorba de vestimentație.

„Dacă le luăm pe fiecare în parte, pe lângă ramura din care provin ambele subgenuri muzicale și temele macabre/sumbre pe care le au în comun, ele sunt diferite când vine vorba de muzică și modul în care reprezentanții acestora se afișează. Dar există și subgenul gothic black metal care îmbină elementele și temele de care spuneam înainte.

Cu toate acestea, prefer stilul gotic deoarece sunt foarte atrasă de perioada Victoriană, când se purtau corsetele, mânecile largi și dantela. Acesta este motivul pentru care în multe din fotografiile mele se regăsesc elemente victoriene, cum ar fi ramele foto (inspirate din perioada post-mortem), oglinzi și alte antichități”, punctează ea.

1155d5b2 a5b3 488b be49 ef7ce81fb301

Este conștientă de reticența oamenilor când vine vorba de gotic și metal, implicit de faptul că unii cred că preferințele de acest fel se află în antiteză cu creștinismul, preconcepție pentru care are o explicație.

„Cred că, dacă asculți un anumit gen muzical sau dacă îți place ceva distinct, nu înseamnă că este și greșit. La urma urmei, fiecare are libertatea de a alege. Din păcate, lumea preferă să arate cu degetul spre ceea ce este aparte. Oamenii ar trebui să renunțe la stereotipuri și prejudecăți”, opinează Iulia.

img 6163

Rolul artei în evoluția personală a Iuliei: „Am reușit să scap de frica de a expune ceea ce îmi place”

Din fericire pentru ea, nu a fost victima bullying-ului în acest sens. A fost mereu deschisă și a încercat să se înțeleagă cu toți. În plus, a avut întotdeauna persoane care au susținut-o.

Pe lângă apropiați, arta în sine a sprijinit-o în procesul dezvoltării personale.

„Este un mod de a-mi expune vizual gândurile și emoțiile într-un mod misterios și macabru. Iubesc unicitatea și încerc să arăt asta prin ceea ce fac. Mă bucur că am reușit să scap de frica de a expune ceea ce îmi place și că pot să împărtășesc arta mea cu cei din mediul online.

Vreau ca fiecare portret să spună o poveste care să poată fi interpretată de urmăritori după propria gândire. Bineînțeles că arta mea nu este pentru toți, însă în lumea mea <<fantastică>> este loc pentru toată lumea”, conchide Iulia.

Fii la curent cu activitatea ei, dându-i follow pe Instagram. Cu un click aici poți vedea lucrările disponibile în stoc. Acesta cuprinde atât o gamă variată de print-uri, cât și carduri decorative și huse de telefon.

img 3362



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

O mașină a luat FOC pe Bdul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. Nimeni nu a fost rănit

Publicat

pompieri incendiu bun bun

O mașină a luat foc, miercuri, pe Bdul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. Incendiul a pornit de la motor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui autoturism ce se deplasa pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Cluj-Napoca.

O mașină a luat FOC pe Bdul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. Nimeni nu a fost rănit

La fața locului acționează o autospecială pentru stingerea incendiilor. În momentul sosirii echipajului operativ focul se manifesta la compartimentul motor.

Incendiul este localizat, nu sunt înregistrate până acum persoane care să solicite consult medical”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Peste 250 de muncitori și 161 de utilaje pe șantierul drumului care leagă A3 de DN1 pe la Tureni. Stadiul lucrărilor

Publicat

De

Muncitori

Se lucrează în ritm alert la drumul expres care leagă Autostrada Transilvania de DN1 în zona localității Tureni, iar șantierul e plin de muncitori.

Potrivit reprezentanților DRDP Cluj, lucrările vor fi finalizate la termen.

Peste 250 de muncitori și 161 de utilaje pe șantierul drumului care leagă A3 de DN1 pe la Tureni. Stadiul lucrărilor

161 de utilaje și echipamente, dar și 253 de muncitori sunt mobilizați pe șantier.

La această oră sunt în desfășurare lucrări la toate categoriile specificate în contract, se prelevează probe și se efectuează teste de calitate pentru toate lucrarile executate.

 

„Mobilizarea este bună, motiv pentru care avem încredere că lucrările vor fi finalizate conform termenului prevăzut în contract. Antreprenorul se concentrează în mod deosebit asupra terasamentelor, consolidărilor și structurilor.

Vom continua să lucrăm în strânsă colaborare cu toate părțile implicate pentru a asigura finalizarea cu succes a acestui proiect atât de important pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din regiune”, a declarat reprezentantul legal al DRDP Cluj, ing. Mihai Iuga.

Investiția se ridică la peste 560 de milioane de lei

Antreprenor este Asocierea DIMEX 2000 COMPANY SRL (Lider) – AUTOTEHNOROM SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS SA – CON-A OPERATIONS SRL.

Drumul expres care va face legătura dintre A3 și DN1 pe la Tureni va avea o lungime de 5 kilometri.

Lungimea bretelelor la nodul cu A3 vor avea 5,025 de kilometri, iar cele de la nodul cu DN1, 2,748 kilometri.

Valoare contractului este de peste 562 de milioane de lei, fără TVA.

 

Data Ordinului de începere a lucrărilor a fost 21 august 2023, iar durata de execuție este de 18 luni.

La această oră, stadiul fizic al lucrărilor este de 25%.

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Reținut la Cluj pentru înșelăciune. Demonta GPS-ul de pe utilaje de construcții și le închiria. Prejudiciu de sute de mii de lei

Publicat

De

Bărbat reținut pentru înșelăciune

Un bărbat din Maramureș a fost reținut de polițiștii clujeni, sub acuzația de înșelăciune.

Acesta închiria utilaje de construcții, le demonta sistemele GPS și le „dădea mai departe”, încasând bani buni.

Reținut la Cluj pentru înșelăciune. Demonta GPS-ul de pe utilaje de construcții și le închiria. Prejudiciu de sute de mii de lei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigații Criminale au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 32 de ani, din județul Maramureș, după ce au documentat activitatea infracțională a acestuia.

Acesta este cercetat pentru înșelăciune.

Potrivit polițiștilor, în cursul lunii martie 2023, acesta ar fi încheiat contracte de închiriere a unor utilaje destinate construcțiilor.

Este vorba de buldoexcavator, miniexcavator, stivuitor telescopic și pompe de beton.

După aceea, în nume propriu sau în alte forme și prin mijloace frauduloase, prin semnarea unor contracte de închiriere, le-ar fi înstrăinat în perioada martie 2023 – martie 2024.

Înainte să le închirieze mai departe, bărbatul  a demontat sistemele de tip GPS de pe acestea.

Polițiștii au recuperat doar jumătate din prejudiciul produs

În cauză a fost produs un prejudiciu în valoare de peste 360.000 de lei, recuperat de polițiști în procent de aproximativ 50%.

Activitățile au fost derulate cu sprijinul efectivelor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș și suportul Direcției Operațiuni Speciale.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Actorul Dorel Vișan (Gr 33 1/2) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca

Publicat

De

Visan mason

Actorul clujean Dorel Vișan (Gr 33 ½) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca în cadrul unei ceremonii în prezența a peste 30 de membri ai ordinului, eveniment înregistrat video.

Marele Maestru și fondatorul Ordinului Masonic Umaniterra, dr. Adrian Toader Williams (Gr 33), care este mason din 1980 din perioada când locuia în Los Angeles, SUA, a declarat pentru Cluj24 că maestrul Dorel Vișan a primit titlul de onoare din partea Ordinului Umaniterra pentru meritele sale și pentru faptul că este un patriot desăvârșit.

Patriot desăvârșit

”Munca sa aduce plus valori pe toate căile și în apropierea Zilei Internaționale a Munci ne exprimăm prin aces gest alături de sloganul <<Glorie muncii ce aduce plus valori>>.

Ne cunoaștem de mulți ani cu Dorel Vișan și am văzut în activitatea sa spirituală că este un om extrem de pozitiv, un patriot desăvârșit, care ține la pământul neamului său și și-l lucrează singur, având grijă de albinele  sale. În loja noastră, albinele sunt simbolul Gradului 3, a Gradului de Maestru Mason care este maxim”, a explicat Adrian Toader Williams.

Dumnezeu este un principiu energetic

Dorel Vișan a declarat în cadrul ceremoniei, vorbind despre Dumnezeu și om, că Iisus nu a fost urmat de lume, pentru că dacă oamenii îl urmau, nu-l băteau în cuie pe cruce.

”Dumnezeu este un principiu energetic, substanța universală a gândirii. Deci noi suntem formați din <<substanța>> lui Dumnezeu. Numai că am uitat că suntem Dumnezei și ne comportăm ca și cum nu am fi. Și atunci nu demonstrăm nimic.

Dumnezeu este Adevărul Unic și singur.

Cine nu crede în nemurirea sufletului și în Dumnezeu nu există nici el. Deci dacă Dumnezeu nu există nu existăm nici noi”, a spus actorul.
Acesta a subliniat că masoneria este un sistem de cunoaștere și de educație și trebuie să urmeze regulile fundamentale.

Nu se poate uni PSD cu PNL

Visan mason

”Toate religiile, în ultimă instanță, au acelaș scop, viața morală pe diferite căi. Nu este bine să forțezi pe cineva să ia religia ta. Fiecare om trebuie să trăiască în religia lui, a părinților lui.

Nu se poate uni PSD-ul cu PNL-ul pentru că au două ideologii diferite.

Astăzi nu se dă dreptul omului la căință și nu i se dă dreptul la pedeapsă. Iertarea trece prin Golgota pedepsei. Dacă pedeapsa este mare și aspră omul se va îndrepta”, a menționat Dorel Vișan.

Acesta a precizat că a ajuns la Gradul masonic 33 ½ fiind în mijlocul problemelor, dar și-a dat seama că masoneria devenise o afacere și atunci i s-a propus să intre la Cavalerii de Malta.

”Conducerea masonică era consultată de Stat.

Masoneria trebuie să devină din nou școală pentru că școala noastră, în loc să scoată oameni educați, scoate analfabeți”, a mai spus Dorel Vișan.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax