Connect with us
Advertisement

EVENIMENT

FOTO. Accident pe o stradă din Dej. 6 RĂNIȚI, o mașină a intrat într-un stâlp

Publicat


dej 3

Un accident a avut loc duminică în jurul orei 4,30 pe strada Dobrogeanu Gherea din Dej, transmite ISU Cluj.

Din primele informații, o mașină a intrat într-un stâlp.

Impactul s-a soldat cu  6 răniți, dintre care 4 adolescenti si 2 adulți, care au primit ajutor medical.

Victime necooperante

UPDATE. Pompierii din cadrul Detașamentului Dej și Punctul de Lucru Gherla au intervenit în cursul nopții trecute la un accident rutier grav, petrecut pe strada Dobrogeanu Gherea din municipiul Dej.
”Apelul de urgență a fost înregistrat în jurul orei 04:30, iar la fața locului au fost dislocate o autospecială cu modul de descarcerare, două echipaje SMURD și două echipaje SAJ.
Salvatorii au găsit un autoturism avariat, ieșit în afara părții carosabile, iar înăuntrul acestuia se aflau doi tineri încarcerați și alți trei care necesitau extragerea cu echipamentele speciale.
Cele cinci victime erau în stare de conștiență, prezentau multiple traumatisme și erau necooperanți”, au spus pompierii.

dej 4

Pompierii au folosit echipamentele de descarcerare pentru a asigura accesul și a extrage șoferul și pasagerul din față dreapta, precum și pe cele trei victime care se aflau pe bancheta din spate. Aceștia au fost preluați de către echipajele SMURD și SAJ și au fost transportați la Spitalul Municipal Dej.

Un alt băiat, de aproximativ 14 ani, a fost preluat de un echipaj SAJ, din altă locație, și a fost transportat la spital.

Ulterior, o autospecială de transport personal și victime multiple, din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca, a transferat doi băieți și o fată, de aproximativ 14 ani, la unitatea de primiri urgențe din municipiul Cluj-Napoca.

dej 2

dej 1



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

POLITICA

Gianina Șerban, deputat AUR: PSD îi minte cu nonșalanță pe seniori! Pensiile românilor rămân înghețate, iar inflația crește

Publicat

Gianina

”Marea recalculare a venit cu pensiile tăiate pentru peste 700 de mii de români. PSD susține că aceste tăieri sunt doar pe hârtie. Realitatea o să îi lovească, însă, pe seniorii țării, în luna ianuarie, atunci când alegerile se vor încheia. Românii care s-au trezit cu pensiile tăiate la recalculare vor avea, de fapt, pensiile înghețate pentru următorii ani. Asta ascunde Marcel Ciolacu și ceilalți propagandiști din tabăra PSD, care voiau să pună alegerile în luna septembrie, tocmai pentru ca adevărul să nu iasă la iveală”, susține deputatul AUR, Gianina Șerban.

Ce se va întâmpla în ianuarie? Majorarea pensiilor cu rata inflației se va face pe suma recalculată. Dacă după majorare nu se ajunge la pensia de acum, atunci ea rămâne înghețată. Calculul este simplu: dacă un român are acum pensia de 1.281 de lei, iar după recalculare a primit decizia cu 440 de lei, pensia nu îi scade, astfel că seniorul rămâne cu 1.281 de lei.

Pensiile rămân înghețate

Însă, lucrurile se schimbă în luna ianuarie, atunci când majorarea de 10,4% se va face pe cei 440 de lei. După indexarea de la începutul anului viitor, pensia ajunge astfel la 485 de lei, dar pensionarul primește în continuare 1.281 de lei. Ce înseamnă asta? CĂ PENSIILE RĂMÂN ÎNGHEȚATE. Adică pensionarii nu își vor mai primi drepturile.

În timp ce pensiile rămân înghețate, inflația nu stă pe loc, astfel că puterea de cumpărare a pensionarilor scade. Veniturile rămân aceleași, în timp ce seniorii vor fi loviți de scumpiri și noi taxe. Acesta este adevărul pe care PSD încearcă să îl ascundă, mai spune Gianina Șerban.

Pensionari nemulțumiți

Zilele acestea au trecut pragul sediilor AUR din toată țara sute de pensionari mâhniți, nemulțumiți, după ce au primit deciziile de recalculare și s-au trezit cu pensiile tăiate. Vorbim de oameni amărâți, cu pensii și așa mizere, români care au muncit zeci de ani în condiții grele. Vorbim și de pensionarii nevăzători, cei cu dizabilități, care sunt umiliți de actuala guvernare. Așa cum ne-am obișnuit, PSD își bate joc de pensionari, de românii cu venituri mici, în vreme ce specialii sunt favorizați.

AUR va continua să acorde asistență juridică pensionarilor, deși suntem atacați pentru că vrem să facem bine.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Petrescu (înaintea meciului cu Pafos): Sper să fim într-o formă fantastică. Va fi PRESIUNE mare pe arbitri

Publicat

dan

CFR Cluj o va întâlni, joi seara în deplasare, pe Pafos din Cipru, în returul meciului din Conference League. În Gruia au câștigat clujenii cu 1-0. Dan Petrescu, antrenorul clujenilor, a prefațat partida.

„Știu ce ne-așteaptă mâine aici. Va fi un meci foarte greu, trebuie s-avem un spirit fantastic, trebui să avem și puțin noroc, și cu arbitrajul și cu vremea, să nu fie umezela și căldura de-acum. Individual sunt foarte buni, jucătorii mei au văzut asta, ei n-au putut să arate foarte multe la Cluj deși au avut patru ocazii mari. Ei acasă sunt cu totul altă echipă. Sper să fim într-o formă fantastică și portarul nostru să fie într-o formă maximă.

Dan Petrescu (înaintea meciului cu Pafos): Sper să fim într-o formă fantastică. Va fi PRESIUNE mare pe arbitri

În cele șapte meciuri pe care le-au avut în sezonul ăsta, Pafos a avut posesia și totuși au pierdut patru dintre ele, deci, undeva, ceva nu fac bine. Presiunea pe arbitri va fi foarte mare aici, s-ar putea să fie și cartonașii roșii deși noi ne dorim un meci 11 contra 11.

Deac nu va juca, e o pierdere mare pentru noi dar avem jucători valoroși, doi dintre ei, Nkololo și Kamara, eu zic că oricare dintre ei îl pot suplini cu succes. Atât Bîrligea cât și Louis Munteanu pot juca 4-3-3, atât în centru cât și în lateral stânga.

În ceea ce privește problemele medicale, îi avem pe Graovac, Postolachi și Ilie care nici nu au făcut deplasarea”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă dinaintea meciului de joi cu Pafos.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Doi cerbi superbi, filmați în timp ce „luau masa” într-o pădure din Munții Apuseni

Publicat

De

Cerbi în Munții Apuseni

Doi cerbi au fost filmați de o cameră de monitorizare amplasată în Munții Apuseni.

Asta în timp ce mâncau, în liniștea unei păduri „spartă” doar de ciripitul păsărilor.

Doi cerbi superbi, filmați în timp ce „luau masa” într-o pădure din Munții Apuseni

Natura este mereu frumoasă și surprinzătoare. Cei doi cerbi, care se hrănesc în liniște sunt absolut superbi, cu coarnele formate perfect.

Cerbul, arată specialiștii de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr.

În același timp, femelele se grupează în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.

Cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar.

Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.

Munții Apuseni, casă primitoare pentru animelele sălbatice

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște, necesare unui habitat sănătos.

Parcul Natural Apuseni este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, și are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba.

Din această suprafață, 50.793 de hectare sunt păduri.

Credit video: Mircea Susman, Parcul Natural Apuseni

 

Citește mai departe

EVENIMENT

ÎNCHIDEREA temporară a circulației pe DN1, în zona localității Tureni, continuă și în zilele de 29 și 30 august 2024

Publicat

tureni 4

Măsurile de închidere temporară a circulației pe DN1, în zona localității Tureni, continuă și în zilele de 29.08.2024 și 30.08.2024.

„Joi, 29.08.2024 și vineri, 30.08.2024, se va închide circulația pe perioade scurte de timp pe DN1, km 457+550 – 457+900, în vederea realizării lucrărilor de relocare/protejare rețele electrice de înaltă tensiune la stâlpii 101 și 102 amplasați la km 457+800, în cadrul obiectivului de investiții Drum Expres pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 (zona Turda) și Drum Național DN1 (zona Tureni).

ÎNCHIDEREA temporară a circulației pe DN1, în zona localității Tureni, continuă și în zilele de 29 și 30 august 2024

Începând cu ora 9:00, circulația va fi oprită în două reprize de câte 15-20 de minute, la interval de 1-2 ore, pentru realizarea unor reglaje la conductele nou montate”, informează IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax