Connect with us

EVENIMENT

FOTO. 8 evenimente de 8 MARTIE. Petreceri, TOMBOLE, meciuri, proiecții de FILM și multe altele la Cluj

Publicat


istockphoto 1368188251 170667a
Cu ocazia zilei de 8 martie, au loc mai multe evenimente locale unde poți invita femeia specială din viața ta, fie că e mama, bunica, iubita, soția sau colega. Cluj24 îți oferă mai multe sugestii inedite pentru cum ați putea să vă petreceți Ziua Femeii.

1. Proiecție caritabilă de film

Marți, de la ora 20, clujenii pot vedea proiecția caritabilă a unui film ucrainian, „Pământul este albastru ca o portocală”, regizat de Iryna Tsilyk. Evenimentul va avea loc la Cinema Victoria, în cadrul #CinematecaTIFF.
„Încasările vor fi donate de Cinema Victoria în fondul de caritate Come back alive, (cont Banca Națională a Ucrainei).
Filmul spune povestea unei tinere care este admisă la facultatea de film în contextul unui Donbas răscolit de război”, spun organizatorii.
Filmul a primit premiul pentru regie (World Cinema – Documentary) la Sundance Film Festival 2020.
Mai multe informații despre bilete se găsesc aici.

2. Club de Carte Cluj 8.3 – „Nu mă întrerupe” (Cătălina Stanislav)

Marți, la aceeași oră, are loc un eveniment online, pe Zoom, în cadrul căruia se va citi o carte de poezii numită „Nu mă întrerupe”.

„Discuțiile se desfășoară într-o manieră informală, ca între prieteni, fiecare cu ceaiul sau cafeaua alături”, spun organizatorii.

Nu este nevoie de rezervare, iar participarea este gratuită.

Cartea se poate achiziționa de la Bookstory cu 10% reducere.

„Trebuie doar să menționați că participați la Clubul de Carte Cluj și să solicitați reducerea în librărie”, completează aceștia.

Linkul către Zoom se găsește cu un click aici.

Clubul de Carte Cluj este o inițiativă a Asociației Informale a Vocilor pentru Incluziune (AIVI) care urmărește să aducă împreună oameni pasionați de lectură dispuși să-și împărtășească opiniile și experiențele de cititori cu ceilalți.

3. Petrecere cu tombolă

De 8 martie, pe strada Fabricii, numărul 3, începând cu ora 18, are loc o petrecere unde participantele pot câștiga premii.

„Te așteaptă Happy Hour de 10.000 RON, tombolă cu premii totale de 5.000 RON unde premiile se dublează dacă câștigătorul este o femeie, și un parfum pentru doamne și domnisoare”, se arată în descrierea evenimentului de pe Facebook.

4. Petrecere Latino la FORM Space

Începând cu ora 23, la FORM Space Cluj-Napoca, se organizează o petrecere în ritmuri funk, latino, r&b, afrobeats și reggaeton, alături de DJ-ul Rich Homie, special pentru Ziua Femeii.

Intrarea este 30 de lei dacă biletele se cumpără online sau 50 de lei, dacă acestea se achiziționează de la intrare.

Locurile sunt limitate.

5. Petrecere caritabilă pentru Ucraina

Pe strada Samuel Brassai, numărul 12, între orele 20 și 4 dimineața, are loc o petrecere caritabilă pentru Ucraina, cu ocazia zilei de 8 martie.

„În aceste vremuri tulburi dorim să întindem o mână de ajutor. Împreună cu CERT Transilvania te invităm la acest eveniment unde vom sărbători sexul frumos și ne vom distra pe cele mai cool melodii ale tuturor timpurilor.
Din banii obținuți în urma biletelor vândute vom cumpăra alimente ce vor fi distribuite la graniță de organizația Cert Transilvania”, anunță organizatorii.
Donația minimă este de 30 de lei până în ora 21, iar ulterior, 50 de lei. Se poate dona și mai mult.
Consumația este obligatorie în cazul rezervării, de 50 de lei de persoană.
Donațiile pot fi făcute și în contul RO36BTRL01301205109280XX, titular Asociația CERT-Transilvania, SWIFT: BTRLRO22
Pentru bilete online, click aici.

6. Show pentru femei

Show-ul „That’s Amore”, se întoarce cu ediția numărul 5 la FORM Space, alături de David & The Six Martini, eveniment în deschiderea căruia va fi invitatul special Nicu Bendea.

„Seara va continua cu un concert de două ore dedicat doamnelor și domnișoarelor, timp în care se vor fredona cele mai cool evergreen-uri și cele mai cunoscute piese retro din anii ’90 ale muzicii românești”, spune personalul pe pagina de Facebook.

Biletele se pot achiziționa de aici.

Accesul este condiționat de reglementările în vigoare cu privire la certificatul verde. Show-ul este pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

7. Meci de baschet: Basketball Champions League – U-BT Cluj-Napoca vs. Unicaja Malaga

Dacă femeia e pasionată de baschet sau e plecată la o petrecere cu prietenele ei, meciul de astăzi e soluția pentru oricare dintre scenarii.

„Probabil cel mai așteptat meci din acest sezon: U-Banca Transilvania joacă cu spaniolii de la Unicaja Malaga, marți, 8 martie, ora 19:30.

Ai acces la meci dacă:
A) eşti vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
B) te afli în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
C) prezinţi rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.
Documente necesare la intrare în sală: adeverința care certifică rezultatul negativ (emisă de un centru medical acreditat) și un act de identitate. Testele achiziționate din farmacie nu sunt valabile.
Copiii care au vârsta sub 12 ani nu au nevoie de vaccin sau de test pentru a avea acces în sală.
Prietenii de la Olgamed vor organiza teste rapide gratuite marţi, 8 martie, în intervalul orar 17.00 – 19.30. Maşina de ambulanţă va fi amplasată lângă restaurantul 4Champions.
Prețul biletelor este:
-10 lei în online (Se pot achizitiona maxim 5 bilete pe o adresa de e-mail)
-12 lei la casa de bilete (casa de bilete de la BTarena va fi deschisă în ziua meciului, începând cu ora 12:00)
– 6 lei reducere la casa de bilete pentru elevi, studenți și pensionari (în baza documentelor justificative)
– gratuit pentru copiii de până la 3 ani”, anunță gazdele evenimentului.
Acesta va avea loc la Sala Polivalentă.

8. Spectacol folcloric: „Dragostea este numele tău, Femeie”

Ansamblul Folcloric Studențesc Mugurelul așteaptă clujenii la spectacolul „Dragostea este numele tău, Femeie”, cu invitați din toate sferele artistice (muzică, dans, poezie, arte plastice, design):
  • Ruslan Bârlea – actor la Teatrul Național din Cluj-Napoca
  • Camelia Moritz și invitații – artă vizuală
  • Daleea Fashion – design vestimentar
  • și multe surprize inedite
Evenimentul are loc începând cu orele 18.30, la sala Auditorium Maximum, pe strada Emmanuel Martonne, nr. 1.
„Cu această ocazie, Ansamblul Folcloric Studențesc Mugurelul, împreună cu Fundația Universității Babeș-Bolyai realizează o strângere de fonduri pentru susținerea cadrelor universitare, a studenților, a artiștilor și a scriitorilor afectați de situația precară din Ucraina”, spun gazdele.
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Semifinală de cupă: Oțelul Galați – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru un loc în FINALA Cupei României

Publicat

u cluj

„U” Cluj și Oțelul Galați se vor întâlni joi, 18 aprilie, de la ora 20:30 pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. „Șepcile roșii” trebuie să obțină victoria pentru a se califica în finala Cupei României pentru a doua oară la rând.

„Studenții” lui Ioan Ovidiu Sabău au trecut în sferturile Cupei României de FC Hermannstadt pe Cluj Arena. Cele două echipe au jucat 90 de minute de la egal la egal, ambele adoptând un joc defensiv, dar în minutele de prelungire ale timpului regulamentar, FC Universitatea Cluj a marcat golul de 1-0 prin atacantul Daniel Popa și astfel echipa clujeană a obținut calificarea în semifinalele Cupei României.

Semifinală de cupă: Oțelul Galați – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru un loc în FINALA Cupei României

Oțelul Galați a întâlnit în sferturile Cupei echipa Universitatea Craiova cu care s-a luptat de la egal la egal și a menținut scorul de 0-0 până în a doua repriză de prelungiri. Chiar dacă echipa lui Dorinel Munteanu a plecat cu șansa a doua în această partidă, Oțelul Galați a făcut o surpriză și a marcat prin Joao Lameira în minutul 114, astfel marcând golul victoriei.

În cazul în care FC Universitatea Cluj se va impune în partida de la Galați și se va califica în finala Cupei României, pentru șepcile roșii ar fi a doua finală la rând în Cupa României, asta după ce în urmă cu un sezon clujenii au fost învinși pe teren propriu de Sepsi Sf. Gheorghe la loviturile de departajare.

FC Universitatea Cluj vrea să obțină prima victorie din acest sezon în fața echipei Oțelul Galați

Prima întâlnire dintre U Cluj și Oțelul Galați din acest sezon a avut loc la 12 august 2023 pe Stadionul Oțelul din Galați și s-a încheiat cu un rezultat de egalitate. Primul reușită a fost a celor de la Oțelul care au deschis scorul în minutul 59 prin Pop, iar apoi, pe finalul partidei, „U” Cluj a beneficiat de un penalty care a fost finalizat de Dan Nistor, astfel partida s-a încheiat 1-1.

Partida din returul campionatului s-a desfășurat la 17 decembrie pe Stadionul Cluj Arena și de această dată, gălățenii s-au impus cu scorul de 1-0, singurul gol al partidei a fost marcat de Alexandru Pop.

Sabău: „Joi este un meci foarte important, ne va fi foarte greu”

Antrenorul „șepcilor roșii”, Ioan Ovidiu Sabău a declarat la o conferință premergătoare meciului din Cupa României că pe „studenți” îi va aștepta un meci foarte important, dar în același timp foarte greu.

„Joi este un meci foarte important, ne va fi foarte greu, Oțelul joacă meci de meci în acea manieră agresivă, chiar dacă în unele momente acasă nu s-au descurcat atât de bine, rămâne totuși o echipă care are agresivitate, are ritm și în momentul de față arată foarte bine și ca noi să putem câștiga trebuie să fim cel puțin la nivelul lor ca ritm, jucătorii mei au experiență, dar trebuie să înțelegem cum trebuie susținută această valoare și trebuie să muncim măcar la fel de mult ca adversarii noștri pentru a putea câștiga” a declarat de asemenea antrenorul „șepcilor roșii”.

Cosmin Olaru

Citește mai departe

EVENIMENT

Președintele Tribunalului Cluj, judecătorul Ioan Gaga, desemnat președintele Biroului Electoral Județean (BEJ)

Publicat

De

BEJ Gaga

Președintele Tribunalului Cluj, judecătorul Ioan Gaga, a fost desemnat prin tragere la sorți președintele Biroului Electoral Județean (BEJ) Cluj pentru alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie.

De asemenea, ca locțiilor a fost desemnată judecătorul Anca Rad, care este purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj.

Din BEJ, alături de Gaga și Rad, mai face parte și Loredana Rusu, reprezentant al Autorității Electorale Permanente (AEP).

BEJ Cluj funcționează în sala mică a Prefecturii Cluj de luni până vineri între orele 9-17.

De asemenea, s-au tras la sorți și președintele și locțiitorul Biroului Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca. Astfel, președinte este judecătorul Ioana Pășculeț, iar locțiilor judecătorul George Barbura-Turcu.

Potrivit unei note a BEJ Cluj, partidele trebuie să își desemneze membri în birourile electorale municipale, orășenești și comunale până joi, 18 aprilie.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Trei pacienți, gata de primele operații de transplant de FICAT la Cluj-Napoca. Moment istoric

Publicat

De

ficat

Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie ”Prof. Dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca este pregătit să efectueze primele transplanturi hepatice.

Trei pacienți cu afecțiuni hepatice grave se află deja în așteptarea unei grefe. Operațiile de transplant de ficat se vor face la Cluj-Napoca imediat ce institutul va primi „verde” de la Ministerul Sănătății.

FOTO. Trei pacienți, gata de primele operații de transplant de FICAT la Cluj-Napoca. Moment istoric

Clujul a intrat în Programul Național de Transplant Hepatic, iar primele operații ar putea avea loc în luna mai a acestui an.

Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie (IRGH) ”Prof. Dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca a primit recent acreditarea pentru a efectua acest tip de transplant și este așteptat în aceste zile și Ordinul Ministerului Sănătății.

„Este un vis devenit realitate pentru noi.

Este un pas important pentru pacienți, pentru comunitatea locală și regională, dar este un pas firesc”, a declarat, miercuri, dr. Mihai Mleșnițe, managerului IRGH, la lansarea Programului Național de Transplant Hepatic la Cluj.

Investiție din resursele proprii ale Institutului

Pentru a face acest pas, institutul a realizat lucrări de reamenajare a unor spații și a achiziționat echipamentele necesare.

Operațiile de transplant de ficat se vor face în blocul operator care are 4 săli, iar lângă este secția pentru pacienții transplantați. Aici sunt două paturi de Terapie Intensivă și alte două în saloane pentru pacienții transplantați, imunosupresați.

Potrivit managerului institutului, investiția pentru partea de infrastructură a costat 1,5 milioane de lei, iar echipamentele au fost în valoare de 2 milioane de lei. Toată investiția a fost făcută din resursele proprii ale institutului.

Transplantul se va face cu grefă de la donator cadaveric

Coordonatorul programului este prof. dr. Nadim Al Hajjar, care este și prorector al UMF Cluj.

Institutul clujean a ajuns la acest moment, în urma colaborării de durată cu Institutul Clini Fundeni din București, care a fost primul centru din țară care a realizat transplant hepatic.

La Cluj-Napoca se va face, deocamdată, doar transplant de ficat de la donator cadaveric, nu și de la donator viu.

„Așteptăm acum Ordinul de ministru, ceea ce înseamnă că vom avea acces la baza de date a Agenției Naționale de Transplant. Sper ca în cursul lunii mai să realizăm primul transplant hepatic”, a declarat prof. dr. Nadim Al Hajjar.

Cei trei pacienți care primesc acum îngrijiri la Cluj și care ar putea primi o grefă hepatică sunt tineri. Cel mai în vârstă are sub 60 de ani, iar cel mai tânăr are 35 de ani. Au boli hepactice grave, iar singura lor șansă este transplantul.

O operația de transplant hepatic costă aproximativ 320.000 de lei

Potrivit profesorului Al Hajjar, un transplant hepatic presupune costuri de 320.000 de lei.

„Nu este o procedura simplă. Implică mai multe echipe, mai multe specialități, tratament post transplant, dar este un început la Cluj.

Am elaborat protocoalele aici în istutut și am colaborat aici în țară cu Institutul Fundeni. Dar am convins echipe tinere să plece și în străinătate să învețe pe cont propriu, pe banii lor. Toate aceste lucruri cer sacrificii, dar când vrei, poți”, a mai spun prof. dr. Nadim Al Hajjar.

Medicii de la institutut au avut, astfel, stagii de pregătire în Franța, Spania, Italia, Germania și Olanda.

Primele transplanturi de la Cluj-Napoca se vor face sub supravegherea colegilor lor de la Institutul Fundeni.

„Vedeți că o să vă ia toți ficați”

La lansarea Programul Național de Transplant Hepatic la Cluj au fost prezenți medici de la Institutul Clinic Fundeni, peședintele Agenției Naționale de Transplant, academician prof. dr. Irinel Popescu, „părintele transplantului hepatic din România”, dar și rectorul UMFIH Cluj, medici ai institutului și mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț.

„Este într-adevăr un moment istoric. Astăzi sunt trei pacienți pe lista de așteptare la Cluj, care își vor putea recăpăta sănătatea”, a spus prof. dr. Irinel Popescu.

Prof. dr. Vlad Brașoveanu de la Institutul Clinic Fundeni a spus că, la ora acuală, majoritatea donatorilor sunt din Ardeal.

„Mulți m-au avertizat: <<Vedeți că (cei de la Cluj, n.red.) o să vă ia toți ficații”, a spus acesta în glumă, precizând că în cele trei centre din țară, respectiv București, Iași și acum Cluj, s-ar putea realiza acum 100 de transplanturi hepatice pe an.

„Pas istoric” pentru Clujul medical

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMFIH) ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Buzoianu, a spus că este vorba de un pas istoric, având în vedere că după transplantul renal se va face și transplant hepatic.

„Nu am crezut, când prof. Nadim Al Hajjar ne-a spus despre faptul că a demarat demersurile pentru realizarea de transplant hepatic, că se va întâmpla așa de repede.

O să investim în continuare în cercetare și în tehnici chirurgicale noi”, a spus rectorul UMFIH Cluj.

Primarul Clujului, Emil Boc, nu a putut fi prezent, dar a transmis un mesaj video, prin care a felicitat colectivul Institutului.

„Este un moment de referință pentru ceea ce înseamnă activitatea de transplant în România. Cu fiecare transplant salvați vieți, salvați familii.

Felicitări și vă asigur de toată susținerea noastră”, a transmis Emil Boc.

Ficat

 

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Stâlpi strâmbi pe str. Iuliu Maniu Cluj-Napoca. Au fost loviți de mașinile intrate pe pietonală și vor fi înlocuiți

Publicat

stâlpi

Peste 10 stâlpi de iluminat montați pe strada Iuliu Maniu din Cluj-Napoca vor fi înlocuiți după ce au fost loviți de mașinile de utilități care au circulat în zonă și au fost strâmbați.

Un clujean a sesizat pe o rețea de socializare că stâlpii sunt strâmbi și a susținut că e o bătaie de joc față de banii europeni.

Reprezentanții firmei Astor Com, executantul lucrării de modernizare a străzilor Kogălniceanu, Universității și a celor adiacente, printre care și Iuliu Maniu, au declarat pentru Cluj24 că stâlpii au fost montați corect, dar că aceștia au fost strâmbați după ce au fost loviți de diverse mașini care au intrat pe strada respectivă.

Montați drept

stâlpi

”Noi ne respectăm blazonul, nu ne batem joc de meseria de constructor.

Stâlpii de iluminat au fost montați drept, așa cum trebuie. Am constatat și noi că unii sunt strâmbi acum, după ce a fost loviți de mașinile care au intrat pe șantierul străzii care ar fi trebuit să fie pietonală.

Am identificat 12 stâlpi care vor fi înlocuiți pe cheltuiala noastră”, au spus reprezentanții constructorului.

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au precizat la rândul lor că stâlpii respectivi nu au fost puși în mod eronat, ci au fost deteriorați de șoferi.

”Până la finalizarea recepției, acești stâlpi sunt responsabilitatea constructorului, urmând să fie înlocuiți pe cheltuiala acestuia”, au spus cei de la Primăria clujeană.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax