Connect with us

ACTUALITATE

Fostul președinte al CFR 1907 Cluj, Iuliu Mureşan, director executiv la Dinamo: Sper că vom ieşi mai repede din insolvenţă

Publicat


Noul director executiv al FC Dinamo, Iuliu Mureşan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că are încredere că alături de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu, cu care a lucrat în perioada de insolvenţă la CFR Cluj, va reuşi să repună societatea în circuitul economic mai devreme decât termenul legal de 3 ani.

„Deja am luat contact cu jucătorii care sunt nemulţumiţi de anumite întârzieri la plata salariilor şi au foarte multă dreptate.

Vom continua discuţiile şi sper să ajungem la o concluzie pozitivă, sunt sigur de asta, şi să repunem echipa pe drumul normal de a se pregăti, de a începe campionatul peste 12 zile.

Acum facem evaluări, încercăm într-un timp cât mai scurt să verificăm cât mai multe lucruri, contracte şi aşa mai departe, să vedem care este starea de fapt reală şi să luăm şi măsuri legat de prima partidă a campionatului. Eu am încredere că le vom rezolva, că vom scoate clubul din insolvenţă.

Speranţa mea este să îl scoatem mai repede decât perioada prevăzută de lege de trei ani. Dar asta depinde de mai mulţi factori. Va trebui să ne organizăm clubul din mers, să reevaluăm lotul de jucători, pentru că unii vor să plece. Oferte nu prea sunt la ora actuală, şi mai avem problema cu restricţiile la transferuri, care ne încurcă foarte mult.

Dar avem speranţa că astăzi sau mâine să vină o veste bună de la FIFA, să fie anulată acea restricţie la transferuri. Mă bucur că Dinamo este un club atractiv pentru jucători, sunt mulţi jucători care vor să vină la Dinamo nu numai din România ci şi de afară”, a declarat Mureşan.

Acceptat de suporteri

El a afirmat că a acceptat să lucreze la Dinamo datorită faptului că a fost acceptat de către suporterii înscrişi în programul socios DDB: „Întotdeauna Dinamo a fost un club mare, important, cu imagine foarte bună, un club care a atras foarte multă energie.

Cu toate că sunt probleme, acest proiect al DDB este unul fantastic, a unit 16.000 de persoane şi sunt sigur că numărul va creşte.

Din păcate, din cauza unor datorii acumulate şi unor greşeli care s-au făcut pentru că nu a fost linişte la acest club, s-a ajuns să apelăm la soluţia insolvenţei ca o salvare, deşi mie nu îmi place acest cuvânt, ca o protecţie, o umbrelă împotriva problemelor de ordin financiar şi economic.

Împreună cu Răzvan Zăvăleanu am lucrat la CFR Cluj la insolvenţă, şi CFR şi-a continuat performanţele, am acceptat să venim la Dinamo.

Acum evaluăm situaţia de la Dinamo, sunt destule probleme, mă aşteptam să fie multe, dar nici aşa de multe, şi de asemenea dimensiune, dar eu cred că sunt de rezolvat.

DDB, proiect serios

Pe mine m-a impresionat ceea ce a făcut DDB, până acum nu am crezut că în România poate exista un astfel de proiect cum este cel al DDB, un proiect foarte serios, este foarte de ajutor

Sunt alături de echipă şi din punct de vedere financiar, ceea ce este un lucru unic. Nici nu veneam dacă nu aveam acest suport al DDB. Dacă ei nu m-ar fi vrut, nu aş fi venit să lucrez la Dinamo, pentru că ar fi fost foarte dificil, chiar dacă eu sunt rezistent şi tăbăcit.

Practic, DDB a fost factorul esenţial care m-a convins să vin aici. Eu mă bazez foarte mult pe rolul suporterilor. Jucătorii au şi ei nevoie de suportul DDB atât în timpul partidelor, cât şi suportul financiar. Ne bazăm pe acest suport. Relaţia dintre jucători şi DDB este una solidă, care va continua”.

Jucători de la CFR

Oficialul FC Dinamo a precizat că în cazul în care FIFA va ridica interdicţie de a efectua transferuri, va aduce jucători, inclusiv de la CFR Cluj.

„Zilnic mă sună jucători şi impresari, dar nu putem face nimic deocamdată fără acea soluţie de la FIFA. Dacă vom putea aduce jucători, situaţia va fi mai uşoară pentru Dinamo şi pentru mine ca să facem o echipă, dacă nu, va fi mai complicat.

Acum la Dinamo sunt jucători cu experienţă de care avem nevoie în proporţie de 80% şi jucători tineri, dar nu ştiu dacă vom putea face faţă în Liga I doar cu o echipă de tineri. Deci decizia în privinţa plecărilor o vom lua în funcţie de decizia care va veni de la FIFA.

Dacă vine în seara asta voi putea discuta şi cu jucătorii, dacă nu, trebuie să amân discuţia pentru că trebuie să rămânem cu o echipă competitivă pentru campionat.

CFR Cluj ar putea să ne ajute cu jucători, am avut ceva discuţii, dar nu pot să vă spun concret pentru că nu putem să luăm nici jucători liberi dacă avem acea interdicţie, putem folosi doar jucători din propria curte. Dacă se ridică restricţia aşa cum sperăm, aducem jucători şi de la CFR, şi de la Astra Giurgiu şi de la alte echipe.

Va trebui să discutăm cu fiecare jucător individual, să stabilim un buget al clubului şi în funcţie de asta să stabilim un buget de salarii şi să ne încadrăm în el. Nu vreau să facem excepţii”, a mai spus Mureşan.

Borcea și alți finanțatori

El şi-ar dori ca foştii acţionari ai clubului, Nicolae Badea şi Cristian Borcea, să se implice din nou financiar la formaţia bucureşteană: „Domnul Nicolae Badea este implicat la Dinamo ca suporter, ca membru al DDB, dar nu este implicat într-un alt mod.

Eu îl respect de foarte mulţi ani, am avut o relaţie foarte bună de când am intrat în fotbal, şi cu Cristi Borcea la fel. Domnul Badea nu este implicat acum la Dinamo în acest proiect. Eu aş bucuros să se implice, mi-ar plăcea să se implice şi domnul Borcea.

Sper să nu spun lucruri tâmpite acum. Este un mare dinamovist şi ar putea susţine financiar clubul. Poate greşesc acum, poate pe unii deranjează.

De asemenea vreau să aduc alături şi foşti jucători ai lui Dinamo, să vedem ce formulă să facem, un fel de comitet consultativ de 4-5 foşti jucători care să ne ajute să evalueze jucătorii actuali. Vreau să profit că pot să apelez la experienţa lor, mă gândesc la un Marius Niculae, la Ion Marin, Ion Moldovan, sunt mulţi la care aş putea să apelez.

Este nevoie de bani

Şi investitori vrem să aducem. Este printre preocupările importante, pentru că este nevoie de bani. DDB face un lucru fantastic, au dat mulţi bani, dar nu cred că sunt suficienţi. Dacă vom reuşi să aducem unul-doi investitori ar fi extraordinar.

Ne preocupăm împreună cu firma de unde este administratorul judiciar, ne bazăm pe faptul că sunt foarte mulţi dinamovişti oameni de afaceri de succes, voi încerca să-i identific, să vorbim cu ei, să încercăm să îi atragem în noul proiect de la Dinamo”.

Iuliu Mureşan a confirmat faptul că antrenorul ceh Dusan Uhrin va continua activitatea la Dinamo.

La 25 iunie 2021, FC Dinamo a solicitat intrarea în insolvenţă, Tribunalul Bucureşti hotărând deschiderea procedurii la 1 iulie.

Suporterii grupaţi în programul socios DDB (Doar Dinamo Bucureşti) deţin 20,06% din acţiunile clubului şi de la sfârşitul anului 2020 au achitat mare parte din datoriile FC Dinamo cu banii strânşi din cotizaţii, donaţii sau vânzarea de bilete virtuale.

Sursa AgerpresDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Mega concert de manele la Gilău. Vedete care au urcat pe scenă

Publicat

manele

Mare concert de manele, duminică, la târgul de la Gilău, unde au urcat pe scenă, printre alții, Florin Salam sau Tony de la Brașov.

Concertul ”S-au unit legendele” i-a adus alături și pe Monik de la trupa Angels, puștiul minune Jammar, Julia de la trupa Sexxy și Axinte de la Vacanța Mare.

Evenimentul a fost organizat de Partida Romilor ”Pro Europa”.

La eveniment au fost prezenți și deputatul romilor, Cătălin Manea, subprefectul Florentin Burz și primarul din Gilău, Gelu Țopan.

romi

romi

Pe scenă au urcat și dansatori romi în costume tradiționale.

salam

salam

salam

manele

manele

manele

manele

manele

manele

manele

manele

manele

manele

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. „U” Cluj – Hermannstadt, 3-1. Revanșa sibienilor trebuie să mai aștepte

Publicat

galerie u

Universitatea Cluj a întâlnit, duminică seara pe Cluj Arena, pe Hermannstadt, într-un meci din etapa a 2-a a Superligii de fotbal. Clujenii veneau după un egal e terenul campioanei în timp ce sibienii au remizat acasă cu CSU Craiova. După o primă repriză excelentă, „U” învinge cu 3-1, goluri marcate de Blănuță (min.7 și 37), Nistor (min.20 – pen.), respectiv Bejan (min.41).

Echipele de start:

U Cluj (4-2-3-1): Gertmonas – Boboc, Masoero, I. Cristea, Chipciu – Ov.Popescu, Bic – Rață, Nistor, Tchassem – Blănuță
Rezerve: Gorcea, Oancea, Ștefan, Mitrea, Simion, Codrea, Moraru, Silaghi, Șfaiț, Suciu, Thiam, Kis
Absenți: –
Antrenor Ioan Ovidiu Sabău

u

VIDEO FOTO. „U” Cluj – Hermannstadt, 3-1. Revanșa sibienilor trebuie să mai aștepte

Hermannstadt (4-4-2): Căbuz – Căpușă, V. Găman, Bejan (cpt.), Goncalves – Balaure, Murgia, Biceanu, I.Stoica – R.Deaconu, Neguț
Rezerve: I.Pop, V.Muțiu – P.Iancu, I.Gandila, Oroian, Jipa, Ciubotaru, Luca, Ivanov, Chițu, Markovic
Absent: Selimovic (accidentat)
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion Cluj Arena
Arbitru Horia Mladinovici. Asistenți Adrian Ghinguleac, Cosmin Vatamanu (toți din București)
Arbitru VAR Marcel Bîrsan (București). Asistent VAR George Roman (Timișoara)

u

u

Clujenii încep foarte bine meciul și în min.7 era deja 1-0, prin golul marcat cu capul de Blănuță, după un corner executat bine de Nistor.

Al doilea gol vine în min. 20, după un penalty acordat pentru un henț în careu și executat perfect de Nistor.

În min.37, Blănuță face dubla, împingând în poartă o minge respinsă de Căbuz la un șut al lui Bic. „U” – Hermannstadt, 3-0.

În min.41, Bejan reduce din handicap, înscriind cu capul pentru 3-1.

Practic, povestea acestei partide s-a spus în prima repriză, pentru că în cea de-a doua, clujenii au redus turația, neavând nicio ocazie clară iar lui Hermannstadt nu i-a ieșit mai nimic.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Mii de români din toată țara la Hungaroring, Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei. Cine a CÂȘTIGAT

Publicat

f1

Hungaroring, Marele Premiu de F1 este cel mai accesibil circuit românilor, în special celor din vestul țării. Mii de clujeni, bihoreni, arădeni ori timișoreni iau cu asalt circuitul în fiecare vară.

f1

Hungaroring este o pistă de curse de 4,381 km aflată la Mogyoród, în Pest. În 1986 a devenit locul primului Grand Prix de Formula 1 din spatele Cortinei de Fier. Bernie Ecclestone, patronul F1, dorea o cursă în URSS, dar un prieten ungur i-a recomandat Budapesta. Ei doreau ca un circuit stradal similar cu Circuitul de Monaco să fie construit în Népliget – cel mai mare parc din Budapesta – dar guvernul a decis să construiască un nou circuit chiar în afara orașului, lângă o autostradă importantă.

f1

VIDEO FOTO. Mii de români din toată țara la Hungaroring, Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei. Cine a CÂȘTIGAT

Lucrările de construcție au început la 1 octombrie 1985. A fost construit în opt luni, mai puțin timp decât orice alt circuit de Formula 1. Prima cursă a avut loc pe 24 martie 1986, în memoria lui János Drapál, primul maghiar care a câștigat cursele de Grand Prix de motociclete. Potrivit unui sondaj realizat de biroul național de turism al Ungariei, Mogyoród ocupă locul trei în rândul destinațiilor maghiare vizitate de turiști, după Cotul Dunării și Lacul Balaton, dar înaintea Budapestei. Circuitul are licență FIA grad 1.

f1

Anul acesta, Hungaroring s-a desfășurat în weekendul 19-21 iulie. Max Verstappen a fost considerat favorit din start, deși pilotul britanic Lando Norris (McLaren) a plecat din pole position. Verstappen a fost al treilea pe grila de start, în timp ce locul 2 a fost ocupat de Oscar Piastri.

f1

f1

fi

f1

Cursa a fost câștigată de Oscar Piastri (McLaren), pe locul 2 s-a situat Lando Norris, plecat din pole-position iar pe 3 Lewis Hamilton. Favoritul Verstappen a terminat pe 5.

Sursă: Wikipedia

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat de 52 de ani, UCIS într-un parc din Turda Nouă. A fost REȚINUT un suspect

Publicat

politie 4 bun

Cadavrul unui bărbat de 52 de ani a fost găsit, sâmbătă seara, în parcul din Turda Nouă. Acesta a fost victima unei crime. Polițiștii au un suspect pe care l-au reținut pentru 24 de ore.

”La data de 20 iulie a.c., în jurul orei 23.50, printr-un apelul la SNUAU 112 a fost sesizat faptul că într-un parc din cartierul Turda Nouă, din municipiul Turda a fost găsită o persoană decedată.

Bărbat de 52 de ani, UCIS într-un parc din Turda Nouă. A fost REȚINUT un suspect

S-a stabilit identitatea bărbatului decedat, în vârstă de 52 de ani. Acesta prezenta urme de agresiune fizică la nivelul capului. Cadavrul a fost transportat la IML Cluj, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

Sunt continuate cercetările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, cu sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigații Criminale.

Față de suspect a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore”, a comunicat IPJ Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax