Connect with us
"

ADMINISTRAȚIE

Floreștiul este în beznă. Pana de curent care a lăsat mii de oameni fără curent electric va fi rezolvată la miezul nopții

Publicat


Mii de locuințe au rămas fără curent electric în Florești. Pana de curent a lăsat inclusiv drumul național fără lumină. Problema va fi rezolvată în jurul orei 00,00.

În această seară, în jurul orei 22:30, a fost semnalată de mai mulți floreșteni o pană de curent. Aceasta a lăsat casele fără lumină, iar drumul spre Cluj-Napoca în beznă, deoarece nu funcționează niciun stâlp de iluminat.

Primarul Floreștiului, Horia Șulea, a afirmat pe pagina personală de Facebook că totul s-a întâmplat din cauza unei avarii pe rețeaua de medie tensiune.

Edilul îi liniștește pe cei rămași fără sursă de electricitate că problema și le transmite că problema urmează să fie remediată până în miezul nopții.
Menționează că în unele zone furnizarea va avea loc mai repede, pe când în altele mai târziu. ,,Gradual până în miezul nopții totul va fi OK”, transmite primarul.

Redacția cluj24.ro a luat legătura cu cei de la Electrica, aceștia confirmând existența și motivul problemei și remedierea acesteia.
,,O avarie de medie tensiune de 20 de kilo-volti pe Abator. Ora de repunere a instalației sub tensiune este 00,00″.

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Cluj24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


ADMINISTRAȚIE

Investiție de 100 de milioane de euro în 100 de hectare pentru Clujul Verde

Publicat

Primăria Cluj-Napoca a prezentat planurile pentru Clujul Verde extinse pe o perioadă de 10 ani. Investiția va fi de 100 de milioane de euro, bani europeni, pentru 100 de hectare de parcuri noi.

„Green, digital, resilience. Acestea sunt cele trei cuvinte de care trebuie să ţinem cont dacă vrem bani de la UE sau calitatea vieţii ca în Europa. Astăzi discuţia este despre green, prioritate top în Parlamentul European. Sper că oraşul nostru a înţeles acest lucru, chiar dacă mă înjură lumea că luăm de la şoferi şi dăm la pietoni”, a declarat primarul Emil Boc, care a prezentat 6 direcţii abordate de municipalitate pe această temă.

Proiectele dezbătute

1. 100 de hectare de noi parcuri în oraş, 100 de milioane de euro investiţie

2. 100.000 de noi arbori plantaţi până în 2030

3. Coridoare verzi – Canalul Morii, Someş, Becaş şi Nadăş

4. Transport verde nepoluant – autobuze, troleibuze, metrou, tren metropolitan

5. Spaţii pietonale şi nu pentru maşini, piste de biciclete

6. Staţii mobile de măsurare a calităţii aerului şi modernizarea celor existente.

Noile parcuri și localizarea acestora

Parcul Între Lacuri

Parcul Tineretului

Baza Sportivă “La Terenuri”

Parcul Est

Bună Ziua

Parcul Zorilor

Parcul Feroviarilor

Parcul Armătura

Parcul I.L. Caragiale

Pădure – Parc Făget

Pădure – Parc Hoia

Proiectele ar urma să fie finalizate până în 2030, spune Ovidiu Cîmpean, director în Primăria Cluj-Napoca, prezentând și stadiul în care se află acestea.

Karla Fanea

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prefectul va fi audiat în Parlament în ancheta cu privire la românii ce au plecat în Germania în timpul stării de urgență

Publicat

Comisia Parlamentară care anchetează cazul în care 2000 de români s-au îmbrâncit unii în alții în parcarea aeroportului din Cluj, îi va audia pe Mircea Abrudean, prefectul de Cluj, și pe Moldovan Alexandru, prefectul de Suceava. Reprezentanții comisiei s-au întâlnit pentru prima oară în 6 iulie când au trimis scrisori instituțiilor responsabile de acel fiasco de la Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Radu Oprea a spus că instituțiile respective nu au confirmat venirea la audieri. Până acum doar prefecturile din Cluj și Suceava au răspuns, însă motivația nu a fost completă. Ca urmare cei doi reprezentanți vor fi convocați la București.

„Nici răspunsurile pe care ar fi trebuit să le primim nu au sosit. Doar două instituţii dintre cele 11 cărora le-am trimis solicitări au răspuns. Este un fel în care instituţiile din România, Guvernul României înţelege să trateze Parlamentul. Eu solicit Guvernul României, solicit conducătorilor instituţiilor să transmită de urgenţă, cu celeritate, să răspundă la toate întrebările pe care le-am pus în corespondenţa transmisă către domniile lor”, a declarat senatorul.

„Dorim ca această comisie de anchetă să le dea acea încredere că într-adevăr suntem alături de ei şi că demersurile noastre sunt pentru aflarea adevărului şi a felului în care a fost posibil ca 2.000 de români să fie pe Aeroportul din Cluj în aceeaşi zi, în ciuda ordonanţelor militare care ne interziceau să ieşim din casă fără a completa o declaraţie”, a detaliat Radu Oprea.

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: În cartierul Bună Ziua se va deschide prima creșă

Publicat

Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca s-a întrununit astăzi într-o ședință extraordinară pentru a vota dacă imobilul de strada Theodor Capidan nr. 17 din Bună Ziua se va da în administrarea Centrului Bugetar de Administrare Creșe Cluj-Napoca. Proiectul a fost adoptat în unanimitate, iar astfel, 60 de locuri pentru copii vor fi create în noua creșă din Bună Ziua. Creșa va fi deschisă din 15 octombrie.

„Având în vedere dezvoltarea accentuată din cartierul Bună Ziua și prin urmare a numărului de locuitori, precum și faptul că în această zonă nu au fost edificate construcții cu destinația de creșă”, imobilul de pe strada Theodor Capidan nr. 17 din Bună Ziua se va da în administrarea Centrului Bugetar de Administrare Creșe Cluj-Napoca, se arată în proiectul de hotărâre. Emil Boc a mai spus că această creșă va fi deschisă pe 15 octombrie. Lucrările de reabilitare vor începe cât mai curând.

Pe lângă asta, Emil Boc a ținut o prezentare referitoare la cazurile active din județul Cluj. În prezent sunt 78 de cazuri active în Cluj. Primarul a subliniat că distanțarea socială, igienizarea mâinilor și purtarea măștii sunt extraordinar de importante. Emil Boc a mai spus că este adeptul descentralizării și a faptului că în Cluj ar trebui ca măsurile de relaxare ar trebui să vină mai repede, dacă situația permite.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Asociația Societate Organizată Sustenabil (S.O.S) se opune proiectului imobiliar de 13 niveluri de pe strada Parâng din Cluj

Publicat

Deputatul Adrian Dohotaru a postat pe pagina sa de socializare un protest al Asociației Societate Organizată Sustenabil (S.O.S) care se opune proiectului imobiliar de 13 niveluri de pe strada Parâng din Cluj-Napoca.

„Ne opunem prin Asociația Societate Organizată Sustenabil (S.O.S) autorizării de către Primăria Cluj a proiectului imobiliar de 13 niveluri de pe strada Parâng, în vecinătatea zonei „La Terenuri”.

Nu știu niciun vecin din Mănăștur care să vrea blocul într-o zonă deja înghesuită. Ieri a fost dead-line să trimitem observațiile noastre către Comisia de Urbanism.

Tragem un semnal de alarmă și cu privire la raderea unei părți a grădinilor, dar care dispar în întregime în „PUZ construire locuințe mixte strada Parâng”.

Cerem ca grădinile informale de pe domeniul public să fie păstrate și formalizate ca grădini comunitare pentru a nu dispărea asemenea celor învecinate. Crearea de grădini comunitare poate fi facilitată printr-o Hotărâre de Consiliu Local, un draft fiind propus deja de Asociația SOS.

Constat că în ciuda faptului că s-au cerut modificări din partea Primăriei la proiectul imobiliar, acestea au fost minimale. Miza ar fi realizarea unei construcții de dimensiuni mult mai mici, de 4 etaje, astfel încât cartierul să fie cât mai puțin înghesuit.

Bine zice și Silviu Medeșan că se face urbanism de parcelă și nu e studiată îndeajuns de bine relația cu vecinătățile.

Radu Gaciu arată în cartolina de mai jos câte etaje ar trebui să fie tăiate din proiect, dar și că în planșele proiectului grădinile dispar de tot”, se arată în mesajul deputatului.

Citește mai departe