Connect with us

ADMINISTRAȚIE

Firma Nova Power & Gas SRL va plăti 500.000 de euro pentru a da numele Sălii Polivalente din Turda în următorii cinci ani

Publicat


Deschidere Turda Arena

Primăria Turda va semna un acord cu firma Nova Power & Gas SRL prin care aceasta are dreptul de a numi Sala Polivalentă din municipiu pentru o perioadă de 5 ani, contra sumei de 100.000 de euro pe an.

Un proiect de hotărâre votat vineri de consilierii locali din Turda prevede oferirea dreptului de a numi Sala Polivalentă din municipiu firmei Nova Power & Gas SRL,  pe o perioadă de cinci ani, în schimbul sumei de 100.000 de euro anual.

Sala Polivalentă NOVA PG

Prin urmare, aceasta va purta numele de „Sala Polivalentă NOVA PG”, până în anul 2029, în schimbul sumei de 500.000 euro.

În referatul de aprobare, administrația locală arată că „în întreaga lume, există o practică de publicitate pentru o societate sau o marcă prin achiziționarea dreptului de a numi o arenă sau un eveniment”. Astfel, Primăria și-ar fi exprimat intenția de a atribui numele Sălii Polivalente încă din luna martie, printr-un anunț postat pe site-ul instituției, oferta Nova Power & Gas SRL fiind singura înregistrată.

Beneficii „la pachet”

Pe lângă denumirea Sălii Polivalente, firma se va bucura de asemenea de o serie de beneficii, pe perioada celor cinci ani. Partenerul va primi, la pachet, şi publicitate în interiorul sălii, respectiv în exterior.

De asemenea, firma va avea dreptul să organizeze, pe toată durata acordului, trei evenimente pe an, fără niciun cost, cu dreptul de a beneficia de utilizarea gratuită a tuturor dotărilor sălii, spre exemplificare dar fără a se limita la cost chirie, cost dotări, etc., putând avea o durată maximă cumulată de desfăşurare de 30 zile.

Pentru orice eveniment suplimentar, în cursul unui an calendaristic, Nova Power & Gas SRL va avea dreptul la o reducere de 33% din costurile de utilizare a Sălii Polivalente.

100.000 de euro pe an pentru denumirea sălii

Pentru evenimentele organizate de către Nova Power & Gas SRL aceasta va pune la dispoziția UAT Municipiul Turda, judeţul Cluj, 50 de locuri în incinta Sălii Polivalente (30 de locuri în loja privată – VIP, dedicată, 20 de locuri în sală), precum şi de un număr de 30 (treizeci) locuri de parcare.

Pentru evenimentele organizate de către UAT Municipiul Turda, județul Cluj, pe toată durata acordului, Nova Power & Gas SRL va avea dreptul să dispună de 50 de locuri în incinta Sălii Polivalente (30 de locuri în loja privată – VIP, dedicată, 20 de locuri în sală), precum şi de un număr de 10 (zece) locuri de parcare.

Totodată, pe toate biletele ce se vor emite pentru evenimentele organizate în cadrul Sălii Polivalente, vor fi afişate sigla şi denumirea Nova Power & Gas SRL.

Drepturile legale privind numele Sălii Polivalente se acordă în schimbul achitării sumei de 100.000 euro/an, pe o perioadă de cinci ani. Prețul total al contractului este de 500.000 euro pe cei cinci ani.

Investiție inaugurată cu fast

Sala Polivalentă, în valoare de 23 de milioane de euro, a fost inaugurată cu fast în luna aprilie, prin trei zile de concerte și spectacole, printre invitați numărându-se Andra, Mario Fresh, Vescan și Erika Isac.

Lucrările la Sala Polivalentă, care este amplasată pe strada Stadiounului nr. 14 din Turda, au început în septembrie 2020.

Turda Arena are o capacitate de 3.320 de locuri și va găzdui nu doar competiții sportive, ci și concerte și alte evenimente. Sala Polivalentă are și o parcare cu peste 350 de locuri.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Poliția anunță rutele alternative pentru Valea Oltului. Ce soluții au șoferii clujeni care vor să ajungă în sudul României

Publicat

politia 5 bun

Poliția Română anunță că în perioada 8 iulie – 9 august a.c., pe DN 7 Pitești-Sibiu, pe tronsonul kilometric 242+600 metri – 250, în zona localității Boița, județul Sibiu, traficul rutier se va desfășura pe rute ocolitoare, după cum urmează:

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată > 7,5 tone, aflate în tranzit:

Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:
București → A3 → Ploiești → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7;

Pentru relația Pitești – Brașov și retur:
Pitești → DN73 – A3 → Râșnov → Brașov;

Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:
București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1.

Totodată pentru această relație sunt propuse și următoarele variante alternative:

– București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1;

– București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Drobeta Turnu Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1.

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată < 7,5 tone pot utiliza ca variante de ocolire drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis circulației pe DN7.

Urmăriți indicatoarele rutiere

Participanții la trafic sunt rugați să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă și să utilizeze și variantele de traseu propuse pe următoarele relații:

Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN73A → Brașov și retur;
Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Brașov și retur.

În perioada restricției de circulație, au fost stabilite intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 –17:00, în care executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localitățile din proximitatea acestuia.

Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.

Circulație prioritară

De asemenea, tot sub supravegherea constructorului, pe perioada instituirii închiderii circulaţiei pe sectorul de drum menţionat anterior, va fi permis accesul autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară, precizate la art.32 alin 2 lit. a) şi b) din OUG 195/2002, precum și autovehiculelor speciale de transport pacienți.

Concomitent, au fost demarate acțiuni pentru permiterea accesului pe DN10 Buzău – Brașov, a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 de tone.

Măsura de închidere a circulației rutiere a fost instituită, zilnic, în intervalul orar 06:00 – 20:00, pentru derularea lucrărilor de defrișare versant, ce se impun a fi executate premergător construcției autostrăzii Sibiu – Pitești.

Informații suplimentare precum și actualizări ale variantelor de ocolire propuse se regăsesc accesând următorul link:

https://harti.andnet.ro/vizualizare_harta.php?token=VkZaU1NrMW4

Citește mai departe

CULTURA

FOTO. Vicepreședintele CJ Cluj, Vakar Istvan, este cavaler de Malta

Publicat

vakar

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, a fost primit în rândurile Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, duminică, într-o biserică din Satu Mare.

Alături de Vakar, a mai fost primit acest titlu și Hegedus Gergo, care lucrează la Serviciul de Ajutor Maltez din Satu Mare.

”Munca și devotamentul lor sunt un exemplu de urmat pentru noi toți! Sfânta Liturghie festivă a fost găzduită de Excelența Sa Eugen Schönberger, episcopul romano-catolic de Satu Mare, căruia îi mulțumim din inimă pentru slujire!”, arată Serviciul de Ajutor Maltez în România.

”Sunt foarte onorat de faptul că am fost primit în Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta”, a spus Vakar Istvan.

Citește mai departe

Clujeni de 5 stele

Profesorul clujean Vasile Pușcaș împlinește 72 de ani. A negociat intrarea României în Uniunea Europeană

Publicat

Profesorul clujean Vasile Pușcaș

Vasile Pușcaș, profesor, diplomat, om politic român și membru corespondent al Academiei Române înplinește astăzi, 8 iulie, vârsta de 72 de ani.

De numele său se leagă aderarea României la Uniunea Europeană.

Profesorul clujean Vasile Pușcaș, cel care a negociat intrarea României în Uniunea Europeană, împlinește 72 de ani

În perioada decembrie 2000 – decembrie 2004 Vasile Pușcaș, membru al PSD, a fost Ministru Delegat în guvernul Adrian Năstase, Negociator Șef al României cu Uniunea Europeană.

Sub coordonarea sa, Delegația Națională de Negociere pentru Aderarea României la Uniunea Europeană a încheiat toate capitolele de negociere până în 17 decembrie 2004, la Consiliul European de la Bruxelles.

Pe baza rezultatelor negocierilor de aderare conduse de echipa lui Vasile Pușcaș, președintele Traian Băsescu și primul ministru Călin Popescu Tăriceanu au semnat, în 25 aprilie 2005, tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană.

România a devenit membră a UE la 1 ianuarie 2007.

A negociat și Clauza Națiunii celei mai Favorizate

Vasile Pușcaș a fost și ministru, șeful Departamentului pentru Afaceri Europene, în Guvernul României în perioada decembrie 2008 – octombrie 2009.

Numele lui Vasile Pușcaș este legat și de reacordarea Clauzei Națiunii celei mai Favorizate României. El este diplomatul român care a negociat, la Washington DC (1992-1994), reacordarea acestui privilegiu comercial pentru România, într-o perioadă în care această țară era considerată instabilă din punct de vedere democratic.

A fost student și apoi profesor la UBB Cluj

Vasile Pușcaș s-a născut la 8 iulie 1952 în localitatea Surduc, județul Sălaj. A urmat Liceul nr. 2 din Dej între anii 1967-1971.

Licențiat al Facultății de istorie și filosofie a Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca în anul 1976, el a devenit doctor în istorie al Universității „Babeș-Bolyai“ în anul 1991, cu un studiu coordonat de acad. Ștefan Pascu – „Cercetarea și activitatea științifică la Universitatea din Cluj: 1919-1940“.

În sistemul universitar clujean activează din anul 1979, parcurgând toate etapele carierei didactice: asistent universitar (1979-1990), lector (1990-1993), conferențiar (1993-1995), profesor (din 1995) și conducător de doctorat în relații internaționale și studii europene, în cadrul Universității „Babeș-Bolyai“ din anul 2000.

Poziții academice

În paralel, Vasile Pușcaș a deținut mai multe poziții academice executive. Astfel, el a fost director al Centrului de Studii ale Democrației și Postcomunismului (1990-1991), secretar științific și prodecan al Facultății de istorie și filosofie (1990-1991), decan al Facultății de științe politice și administrație publică (1995) și director al Centrului de Jurnalism și Training al Comunicării din Cluj-Napoca (1999-2000).

De asemenea, a fost director al programului de masterat în managementul afacerilor internaționale (1999-2000), director al Institutului de Studii Internaționale din cadrul Facultății de istorie și filosofie (1999-2011) și director al Institutului de Cercetări Europene (2013-2017) din universitate. Între 2013-2017 a fost director al Școlii doctorale „Paradigma europeană“ – Universitatea „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca. În perioada 2016–2022 a fost vicepreședintele comisiei CNATDCU.

A fost cercetător științific gradul I (2002-2009) la Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române și director al instituției, în perioada 2002-2007. Începând cu anul 2009 este cercetător științific gradul I la Institutul de Istorie „George Barițiu“ al Academiei Române.

Pofesor universitar încadrat în „Jean Monnet Chair”

A fost bursier IREX (1984 și 1987) și bursier Fullbright la Universitatea din Urbana-Champaign, Illinois, SUA (1990).

Între anii 2000-2012 a fost profesor asociat și conducător de doctorat în relații internaționale la IUIES Gorizia–Universitatea din Trieste.

Din anul 2011 face parte din categoria profesorilor universitari europeni încadrați în „Jean Monnet Chair“.

Activitatea publică a lui Vasile Pușcaș

Vasile Pușcaș a desfășurat o activitate publică remarcabilă, deținând funcții importante în statul român.

El a fost director al Centrului Cultural Român din New York (1991-1992); Chargé d’affaires/ambassador interimar, Washington, DC (1993-1994); ministru consilier, DCM, Ambasada României, Washington, DC (1992-1994).

De asemenea, a fost ministru delegat, negociator-șef cu Uniunea Europeană (2000-2004); deputat în Parlamentul României (2000-2008); ministru, Departamentul pentru Afaceri Europene, Guvernul României (decembrie 2008-octombrie 2009); membru al Comisiei prezidențiale pentru elaborarea unui Proiect de Țară (2016-2019).

Sursa info și foto: Academia Română

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi universitari clujeni comentează alegerile din Franța. Critici la adresa președintelui Macron

Publicat

Doi profesori de la Univesitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, Valentin Naumescu și Adrian Papahagi, au comentat alegerile de duminică din Franța. 

Macron, pompierul care a dat foc la casă

”Macron, POMPIERUL care a dat foc la casă și apoi a stins incendiul, după ce a ars jumătate din casă!
Situația politică internă este mai proastă decât cea de dinainte de 9 iunie. Parlamentul pe care l-a dizolvat crea incomparabil mai puține probleme de guvernare a Franței decât actualul.
RN a crescut în 2 ani de la 89 mandate la (probabil) 143 de mandate. Enorm! Dacă ne uităm la VOTURILE FRANCEZILOR, RN are 37,1% (de departe cel mai votat partid), NFP 26%, Ensemble 24,7%!!!
Ensemble, blocul centrist al lui Macron, fusese primul în alegerile din 2022 (fără să aibă, ce-i drept, o majoritate absolută, dar foarte aproape), acum este al doilea, ca număr de mandate.
Singura șansă pentru o guvernare echilibrată ar fi dezintegrarea NFP și o coaliție centristă în jurul Ensemble, fără LFI și Partidul Comunist, dar cu LR (republicanii de centru-dreapta)”, a arătat Naumescu.

Alianța lui Macron, mai puțini deputați

De cealaltă parte, Adrian Papahagi, consideră că sistemul pervers de vot din Franța a făcut ieri ca alianța situată pe primul loc, cu 36,18% din voturi să obțină mai puțini deputați decât cele situate pe locurile 2 și 3 (cu 25,18% și 21,24%).

”Da, auziți bine, alianța lui Macron, cu 21% din voturi are cu vrei 10 deputați mai mult decât paartidul lui Bardella-Le Pen, cu 36%.
Astfel, “făcând baraj împotriva extremei drepte” (RN), francezii au adus extrema stângă (NFP) pe primul loc în parlament.
Între cele două tururi de scrutin RN a crescut de fapt vreo 3% și NFP a scăzut cu vreo 3%.
RN e, cum spuneam, un partid național-socialist. Face totuși eforturi să devină mai centrist și are un lider tânăr, Jordan Bardella. Nu a îndemnat niciodată la violență și nu a comis violențe.
LFI, principala forță a alianței de extrema stângă, adusă prin acest “baraj” pe locul întâi, e condusă de un demagog troțkist bătrân, Jean-Luc Mélenchon. Extrema stângă încurajează toate formele de fărădelege: imigrația ilegală, vandalismul juvenil, atacuri împotriva proprietății, squatări de imobile. În campanie, au initimidat adesea candidații rivali, le-au vandalizat sediile etc.

Scenarii peste scenarii

Macron nu îi poate acorda guvernarea lui Mélenchon, care ieri seară declama tirade glorioase. Ce poate face e să încerce să rupă alianța NFP, în care oricum sunt tensiuni, și să creeze o majoritate cu partea oarecum mai rezonabilă a acesteia, vechii socialiști (din rândul cărora provine și el) și ecologiștii.

Mai are însă nevoie și de cei 60+ deputați ai LR, dreapta gaullistă. Totuși, Macron, dezavuat de 60% din electorat, care a votat la extremele stânga și dreapta, nu poate numi un premier din fosta “majoritate prezidențială” (locul 3 ca număr de voturi și 2 ca număr de deputați).
Vor accepta gaulliștii din LR să se erodeze și mai mult susținându-l pe tot mai destestatul Macron și, mai grav chiar, un guvern foarte de stânga?
Vor accepta unele din partidele NFP să sprijine un guvern macronist, când campania lor a fost constant și isteric anti-macronistă (pentru ei Macron e “ultra-liberal”).

Guvern contestat

Vor accepta Mélenchon, comuniștii și militanții lor violenți să fie ținuți departe de guvernare?

Orice soluție se va impune, Franța va avea un guvern contestat și va traversa mari turbulențe.

Nu m-ar mira ca peste un an să se ajungă la o nouă dizolvare a Assemblée Nationale. În opoziție și pe fondul nemulțumirilor crescânde, RN ar putea crește și mai mult. Dacă se va trece la un sistem de vot chiar proporțional într-un singur tur, cum mulți o cer, situația va fi și mai complicată”, a spus Papahagi.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax