Connect with us

ACTUALITATE

Experimentul de la Națională, cu COPII în tribune la meciuri, a prins. CFR Cluj lansează campania „Hai cu clasa la meci!”

Publicat


cfr cluj sigla

După experimentul de la Națională în care tribunele au fost pline de copii, iată că ideea a prins și la nivelul echipelor de club. CFR Cluj lansează campania „Hai cu clasa la meci!” prin care invită elevii la partida de luni cu Farul. Accesul acestora cu clasa este gratuit în limita a 1.500 de locuri.

hai cu clasa

„Vacanța vine mai repede decât te aștepți! De ce să nu îți începi săptămâna liberă cu un derby în Gruia?

Dă-le de veste colegilor tăi, anunță-ți și profesorii, iar luni, la meciul cu Farul Constanța, hai, în mod organizat, cu clasa la meci! Am pus la dispoziție 1.500 de locuri pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal care, săptămâna viitoare, se vor bucura de prima lor vacanță din acest an școlar!

Pentru a vă înscrie, rugăm profesorii să completeze acest formular.

Dorim să vă informăm că la fiecare 10 elevi minori e nevoie de un adult însoțitor! (Ex: O clasă cu 20 de elevi minori trebuie să aibă alături 2 adulți însoțitori).

Solicitarea este acceptată în momentul în care primiți, prin intermediul email-ului, o confirmare explicită. Tot acolo veți primi și toate informațiile de care veți avea nevoie.

Dacă adresa dumneavoastră de email nu este validă și nu primiți o confirmare din partea noastră, nu veți putea participa gratuit la meciul cu Farul Constanța”, scrie pe  pagina de Facebook a clubului.

Reprezentanți ai clubului au declarat pentru Cluj24 că intenționează să repete acest gen de acțiuni ori de câte ori programul de disputare a partidelor le va permite: „Vă dați seama că am dori să permanentizăm această campanie, însă depindem de zilele de programare a meciurilor. Acum, fiind vacanță, e mai ușor pentru copii, dar dacă meciurile vor fi programate tot duminică și luni, va fi mai dificil pentru ei. Oricum, ori de câte ori se va putea, vom face asta, pentru că ne dorim să ținem copiii aproape de club”.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânără de 24 de ani, reținută de polițiștii clujeni pentru înșelăciune. A închiriat de 3 ori un apartament care nu îi aparținea

Publicat

polițiștii

Polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de o tânără, de 24 de ani, bănuită de săvârșirea a trei infracțiuni de înșelăciune, prin închirierea frauduloasă a unui apartament.

”La datele de 30 septembrie și 1 octombrie a.c., mai multe persoane au sesizat faptul că au fost înșelate în urma unor tranzacții imobiliare fictive.

Conform cercetărilor, polițiștii au stabilit că, în data de 29 septembrie a.c., în trei situații diferite, tânăra ar fi oferit spre închiriere un apartament situat în cartierul Mărăști din Cluj-Napoca, fără a avea vreun drept legal asupra imobilului. Aceasta ar fi indus în eroare persoanele vătămate, determinându-le să achite sume de bani cu titlu de chirie și garanție, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 3.000 de euro.

În contextul activităților investigative, persoana bănuită a fost identificată ca fiind o tânără, de 24 de ani, din județul Brăila”, arată IPJ Cluj.

De la Brăila la Cluj

Aceasta a fost depistată în cursul zilei de 2 octombrie a.c. în municipiul Brăila, iar în baza mandatului de aducere a fost condusă la sediul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca.

Ulterior, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore. Ulterior, în cursul zilei de ieri, 3 octombrie a.c., pe numele tinerei a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul serviciilor de investigații criminale Cluj, Brăila, Buzău și Brașov, a polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Brăila și al Serviciului Criminalistic Cluj.

 

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

LIVE VIDEO. Boc anunță ofertele depuse pentru lotul 2 al centurii metropolitane. Care sunt firmele

Publicat

centura metropolitana milioane

Primarul Emil Boc a anunțat că au fost depuse oferte la noua licitație pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane a Clujului, după ce prima a fost anulată în luna aprilie. Valoarea estimată a contractului este de 4,1 miliarde de lei.

Amintim că licitația a fost relansată în iulie 2024, după ce în luna aprilie a fost anulată prima licitație, în cadrul căreia a fost depusă o singură ofertă, declarată inadmisibilă. Oferta era depusă de Asocierea CON-A Operations, Dimex 2000, Concelex, Hydrostroy și Automagistral Pivden.

LIVE VIDEO. Boc anunță ofertele depuse pentru lotul 2 al centurii metropolitane. Care sunt firmele

„Avem un ofertant pentru centura metropolitană a Clujului. La sfârșitul perioadei legale (n.r. – ieri) avem depusă o ofertă care este formată dintr-o asociere de firme. E vorba de asocierea Dimex 2000 Lider, Hydrostoy din Bulgaria și Integral din Muntenegru plus încă 19 subcontractanți. Valoarea contractului este de un miliard de euro, fiind una dintre cele mai mari lucrări de infrastructură din România, și ca valoare dar mai ales ca și complexitate.

Urmează perioada de evaluare. Termenul legal este de 90 de zile. Având în vedere că avem și Crăciun, și Anul Nou, și sărbători legale, am cerut comisiei de licitație ca maximum până la sfârșitul lunii ianuarie să finalizeze procedura de adjudecare a licitației. Supervizarea lucrărilor la centură valorează 9 milioane de euro”, a spus Emil Boc.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod GALBEN de ploi în Cluj, de vineri până sâmbătă

Publicat

ploi

O avertizare Cod galben de ploi intră în vigoare vineri la ora 23.00 și este valabilă până sâmbătă la ora 15.00. Aceasta vizează județele Cluj, Alba, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Mehedinți și Caraș-Severin. În aceste zone vor fi ploi însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

ANM a emis și o informare, conform căreia din dimineața zilei de vineri și până în dimineața zilei de sâmbătă, temporar va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei și nord-vestul Munteniei.

Cod GALBEN de ploi în Cluj, de vineri până sâmbătă

harta

Sâmbătă vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică și luni, mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

Vor fi averse, însoțite pe spații mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și pe arii restrânse peste 40…50 l/mp.
În regiunile sudice și estice vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 40…50 km/h.

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce uită clujenii în mijloacele de transport în comun? Bani, laptopuri, ghiozdane și…copii

Publicat

De

transport

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca sunt locuri în care călătorii grăbiți sau neatenți își uită diverse bunuri, recuperate ulterior după ce au tras o spaimă bună.

Șeful Serviciului Exploatare al CTP Cluj-Napoca, Alin Oaidă, a declarat pentru Cluj24 că orice bun găsit într-un mijloc de transport în comun trebuie predat proprietarului sau Poliției în termen de 10 zile.

”Bunurile găsite în mijloacele de transport în comun la capăt de linie, ori de către șofer ori de către personalul de curățenie, sunt anunțate automat la dispeceratul central al companiei care funcționează 24 de ore din 24 și sunt predate aici pe bază de proces verbal.

Majoritatea bunurilor găsite sunt revendicate repede de către cei care le pierd sau le uită în mijloacele de transport în comun și reușim să le predăm proprietarilor.

Printre aceste bunuri se numără și unele cu valoare mare, cum ar fi laptopuri sau sume de ordinul miilor de euro, ghiozdane și rucsacuri, echipamente sportive ale unor copii, dar și bunuri de genul umbrelă, haine sau plase cu diverse cumpărături.

Orice bun găsit într-un mijloc de transport în comun trebuie predat proprietarului sau Poliției în termen de 10 zile, în caz contrar se consideră că bunul respectiv a fost însușit în mod necuvenit, iar fapta intră sub incidența Codului Penal”, a spus Oaidă.

Copii uitați de părinți

Acesta a precizat că la nivelul CTP există o bună colaborare cu Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Cluj, astfel că, în acest an, în șase cazuri, bunurile însușite de călătorii care le-au găsit au fost recuperate și predate celor păgubiți.

”Vizionând camerele video instalate în aproape toate mijoacele de transport în comun, am constatat că bunurile sunt puse de proprietari pe scaune lângă ei, iar când coboară în stație le uită pur și simplu”, a precizat Alin Oaidă.

Un aspect inedit remarcat este faptul că au fost cazuri în care unii părinți și-au uitat chiar copiii în mijloacele de transport în comun ale CTP Cluj-Napoca.

”Am avut în acest an la IRA un caz cu un copil de 4 ani uitat de părinți în autobuz. Până a ajuns Poliția au ajuns și părinții. Aceștia au coborât și pur și simplu și-au uitat copilul. De asemenea, am avut și cazuri de călători care au uitat chiar ei să coboare din mijloacele de transport și să rămână închiși în timp ce își continuă somnul”, a explicat șeful Serviciului Exploatare al CTP Cluj-Napoca.

Acesta le recomandă călătorilor să fie mai atenți, mai vigilenți și să aibă grijă unde își pun bunurile de valoare pe care le au asupra lor, iar în cazul în care, totuși, uită ceva, să sune la dispeceratul companiei, la numărul de telefon 0264-430917.

”Dacă nu au fost găsite, să sesizeze Poliția Cluj”, a conchis Alin Oaidă.

La nivelul CTP Cluj-Napoca se înregistrează sub 10 cazuri de bunuri uitate pe lună în mijloacele de transport în comun.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax