Connect with us

CULTURA

Experiență unică în Cluj: MASTERCLASS cu Tudor Giurgiu și proiecția filmului „Metronom”

Publicat


tudor giurgiu

MushuROI, cel mai mare hub creativ din Transilvania, găzduiește pe 23 Noiembrie un Masterclass susținut de regizorul Tudor Giurgiu, fondatorul Transylvania International Film Festival (TIFF). Evenimentul susținut de Vodafone și TIFF își propune să le ofere o experiență unică specialiștilor, dar și tinerilor aflați la început de drum în industria cinematografică.

vdf masterclass sm logo update

· Masterclass-ul din 23 noiembrie cu tema „Producția de film și evenimente culturale versus marketing și distribuție în era digitală” este adresat în mod special persoanelor cu experiență în domeniu

· Cu sprijinul Vodafone și TIFF, MushuROI va facilita proiecția filmului românesc “Metronom”, premiat la Cannes și sesiune de Q&A cu actori din distribuție

· Evenimentul este o reconfirmare a misiunii Vodafone România de sprijinire a creatorilor de conținut

Masterclass-ul cu tema „Producția de film și evenimente culturale versus marketing și distribuție în era digitală” este adresat în mod special persoanelor cu experiență în domeniu (film, festivaluri, comunicare, evenimente) sau celor care sunt interesați de o experiență sau carieră în aceste domenii.

„Clujul este foarte aproape de sufletul meu și are o semnificație aparte pentru mine”

Pentru participare, cei interesați sunt rugați să trimită un email de intenție însoțit de un CV la adresa info@tiff.ro. Participarea va fi limitată la aproximativ 30 persoane/masterclass și va fi operată o selecție în prealabil.

„Clujul este foarte aproape de sufletul meu și are o semnificație aparte pentru mine, mai cu seamă că destinul TIFF (Festivalul Internațional de Film Transilvania) se leagă de orașul de la poalele Feleacului. De aceea, este întotdeauna o reală plăcere pentru mine să revăd sau să cunosc oameni minunați din comunitatea clujeană. De această dată, sunt bucuros să fiu prezent la MushuROI, hub-ul creativ din Cluj-Napoca, pentru a susține un masterclass despre industria filmului, evenimente culturale și adaptarea lor la era digitală pe care o traversăm. Sunt încrezător că în următorii ani, poate și grație acestui masterclass, vom auzi de nume noi în industrie, care vin de la Cluj. ”- declară regizorul Tudor Giurgiu, fondatorul TIFF.

„Vodafone România este parte a comunității creative MushuROI și suntem mândri să oferim acesteia o experiență legată de un alt parteneriat puternic, cu TIFF, și cu inițiatorul acestuia, regizorul Tudor Giurgiu. Acest eveniment este parte a promisiunii Vodafone de a se implica și susține proiecte creative care schimbă fața României. ”- a declarat Alexandra Olaru, Director Legal & External Affairs Vodafone România

Pe lângă acest masterclass, cu sprijinul Vodafone și TIFF, MushuROI va facilita proiecția filmului românesc Metronom, semnat de regizorul Alexandru Belc și distins la Cannes cu premiul pentru regie în cadrul secțiunii Un Certain Regard. Prin intermediul acestei proiecții, MushuROI își propune să aducă laolată cât mai multi tineri clujeni pasionați de regie și film, dar și studenți înscriși la facultățile de profil.

„Ne onorează și ne bucură șansa de a găzdui acest creative gathering cu focus pe cinematografie și să vedem în același timp cum mushuroiul își intră ușor în rolul de „sens giratoriu” în care se întâlnesc și se intersectează creativi, idei, proiecte și entități din zona industriilor creative. Asfel, sunt convins că Masterclass-ul propus de Tudor Giurgiu, fondatorul TIFF, abordând un subiect fierbinte atât pentru industria filmului, cât și pentru cei care activează în comunicare sau management de evenimente, va reuni cu siguranță o audiență interesată și interesantă în același timp.

Transferul de know how, conectarea și comunicarea dintre content makeri, proiecte sau entități sunt elemente esențiale pentru succesul oricărui proiect sau cariere din domeniul creativ și suntem încântați să regăsim din nou alături de comunitatea creativă din Cluj, pe Vodafone România, ca un partener și susținător omniprezent .” a spus Sani Stranski, Inițiator MushuROI Hub

Proiecția va fi urmată de o sesiune de Q&A, în timpul căreia participanții vor avea oportunitatea de a adresa întrebări lui Mihnea Moldoveanu și Șerban Lazarovici, doi dintre actorii care fac parte din distribuția Metronom.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

CULTURA

Lansare de carte la Cluj, ”Civilizația Romană în Dacia” a academicianului Mihai Bărbulescu

Publicat

Bărbulescu

Academia Română, Filiala Cluj-Napoca, Institutul de Arheologie şi Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, Fundația Transilvania Leaders şi Editura Şcoala Ardeleană organizează, joi, sub semnul celebrării Unirii Principatelor Române, la Conferința ”Daci, Romani, Români” susținută de către acad. Mihai Bărbulescu, urmată de lansarea celui mai recent volum al acestuia, ”Civilizația Romană în Dacia (Editura Şcoala Ardeleană, 2024).

Evenimentul va avea loc de la ora 12 în Sala de Conferințe a Academiei Române, Filiala Cluj-Napoca (str. Republicii, nr. 9).

Amfitrionul întâlnirii va fi acad. Doru Pamfil, preşedintele Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române.

Invitați de marcă

Volumul este prezentat de prof. univ. dr. Marius Bojiță, preşedintele Fundației Transilvania Leaders, prof. univ. dr. Vasile Puşcaş, membru corespondent al Academiei Române, dr. Coriolan Horațiu Oprean, directorul Institutului de Arheologie şi Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, dr. Sorin Cociş, cercetător în cadrul Institutului de Arheologie şi Istoria Artei din Cluj-Napoca și Vasile G. Dâncu, directorul Editurii Şcoala Ardeleană.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT în Dej. Mașină RĂSTURNATĂ. Femeie de 35 de ani dusă la SPITAL

Publicat

accident

Un accident rutier a avut loc, luni, pe str. Baia Mare din Dej. O mașină s-a răsturnat. O femeie de 35 de ani a fost transportată la spital.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit în această după-amiază la un accident rutier petrecut pe strada Baia Mare din Dej. Forțele noastre au găsit la fața locului un autoturism răsturnat, însă din fericire nu au existat victime încarcerate.

accident

FOTO. ACCIDENT în Dej. Mașină RĂSTURNATĂ. Femeie de 35 de ani dusă la SPITAL

O femeie de aproximativ 35 de ani a fost preluată de echipajul SMURD și transportată ulterior la spital. La misiune a mai luat parte o autospecială cu modul de descarcerare”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Campania electorală a început mai devreme la Florești? Mesaje scrise pe ușile bisericii ortodoxe din Cetatea Fetei

Publicat

inscriptii

Mai este mult până la demararea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale însă, se pare că la Florești există persoane care au furat startul. Pe ușile Bisericii Ortodoxe din Cetatea Fetei au apărut de ceva vreme mesaje cu caracter mai mult sau mai puțin „electoral”. Reprezentanții bisericii au șters cîteva dar acestea tot apar. Biserica face un apel la cei care profanează lăcașul sfânt să înceteze, în caz contrar văzându-se nevoită să apeleze la Poliție.

„Dragii mei, sunt foarte șocat până unde se poate ajunge!!!
De ceva vreme cineva tot scrie pe ușile bisericii mesaje de genul acestora. Mă întreb dacă persoana respectivă e în deplinătatea facultăților mintale. Ne dezicem de așa ceva și nu avem nicio legătură cu asemenea manifestări. Le ștergem mereu cu gândul de a nu implica organele de poliție și a atrage asupra acestei persoane rău voitoare pedepsele cuvenite.

inscriptii

Campania electorală a început mai devreme la Florești? Mesaje scrise pe ușile bisericii ortodoxe din Cetatea Fetei

Aceasta se numește profanare!!! O rog din toată inima să înceteze de a mai scrie așa ceva pe ușile bisericii, altfel pe lângă rugăciunile cuvenite pentru așa ceva, pe care o să le facem fără nicio reținere, o să rog și Poliția să intervină și persoana responsabilă va suporta toate consecințele de rigoare. Pace și înțelepciune”, scrie pe pagina de Facebook a Parohiei Ortodoxe Cetatea Fetei – Florești.

Citește mai departe

ECONOMIE

Transylvania Green Energy Forum, cel mai mare eveniment dedicat energiei verzi din Transilvania, revine la Cluj-Napoca

Publicat

Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca găzduiește o nouă ediție a Transylvania Green Energy Forum (TGEF) în perioada 27-28 mai 2025.

Lideri din industrie, experți la nivel național și internațional, dar și factori de decizie se reunesc pentru a identifica soluții în fața provocărilor din domeniul energiei sustenabile.

Tranziția către un viitor mai verde, discuții cheie la Cluj

O nouă ediție a Transylvania Green Energy Forum aduce în prim-plan teme de interes pentru mediul de afaceri și nu numai. Evenimentul explorează subiecte esențiale legate de sustenabilitate și tranziția către orașe mai verzi și către un mediu mai sigur.

Subiectele principale de discuție implică noi perspective în domeniul securității energetice și pentru protecția infrastructurii prin digitalizare și cyber-securitate. Factorii de decizie sunt invitați în fața publicului pentru a identifica soluții și pentru a deschide calea către politici mai clare și mai utile.

În plus, companiile sunt încurajate să își revizuiască strategiile pe termen scurt, mediu și lung, luând în considerare riscurile de sustenabilitate. Integrarea acestora în planurile de afaceri contribuie la adaptarea la schimbările climatice și la dezvoltarea responsabilă.

Responsabilizarea întregii societăți

Organizatorii TGEF și-au propus încă de la prima ediție ca acest eveniment să responsabilizeze membrii societății. Forumul este o reală oportunitate pentru identificarea de soluții pentru a face tranziția către energia verde și sustenabilă, dar și pentru a dezvolta o țară rezilientă energetic.

„Participarea la acest eveniment oferă o viziune mai clară asupra unui viitor mai verde și mai sustenabil. Vom anunța, în următoarea perioadă, speakerii și partenerii acestui eveniment, însă la fel ca în fiecare an, cei mai importanți lideri din industrie vor fi prezenți la Cluj-Napoca anul acesta, în perioada 27-28 mai”, declară Cristina Szasz, organizatorul evenimentului.

Înscrieri și detalii aici.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate