Connect with us

ECONOMIE

EXCLUSIV/ VIDEO&FOTO/ Cum arată apartamentul de 500.000 de euro din cel mai înalt bloc de locuit din România

Publicat


Cel mai înalt bloc de locuințe din România, construit pe Calea Florești nr.139, la ieșirea din Cluj-Napoca spre Florești, va fi finalizat în luna martie a anului viitor, conform reprezentanților dezvoltatorului imobiliar, Ardeal Construct.

West City Tower (WCT) are 25 de etaje (plus casa tehnică de la etajul 26), cinci niveluri de parcare la demisol și subsol cu intrare și ieșire de pe Calea Florești și strada Bucium, spațiu de joacă pentru copii, 182 apartamente cu 1, 2, 3 camere si patru penthouse-uri cu 5 camere.

Pe acoperișul turnului se găsește o terasă generoasă, cu o panoramă minunată. Din cele 182 de apartamente, doar 145 au fost scoase la vânzare. Valoarea întregului proiect este de aproximativ 12 milioane de euro.

Foto: westcitytower.ro

Apartamente de la 43 mp până la 220 mp

Apartamentele de vânzare au suprafețe utile începând de la 43 de metri pătrați (mp) – cele cu o cameră – și până la 200 – 220 de metri pătrați – apartamentele de lux.

Cele mai scumpe, respectiv cele patru penhouse-uri, sunt scoase la vânzare cu prețuri cuprinse între 487.000 și 505.000 de euro (fără TVA, care este de 19%) în stadiu de semifinisat și sunt construite pe două niveluri, la etajele 24 și 25.

Suprafețele celor patru apartamente de lux diferă, dar nu substanțial, de aceea și diferența de preț. Fiecare penthouse este structurat astfel: la etajul 24, suprafața de 100 de metri pătrați cuprinde un living mare, bucătărie, baie, terasă generoasă de 30-35 mp; la etajul 25, suprafața de 100 de metri pătrați cuprinde trei dormitoare, două băi și, la fel, o terasă foarte mare.

Primele cinci etaje ale turnului de pe Calea Florești au fost gândite pentru a fi exploatate în regim hotelier.

De la etajul 6 până la etajul 23, sunt apartamente de una, două și trei camere. Pe acoperiș, turnul are o terasă cu o panoramă excepțională, la care constructorul și dezvoltatorul mai reflectă cu privire la utilitatea ei.

”Casele din nori”

O echipă de la cluj24.ro a vizitat, la începutul acestei săptămâni, câteva apartamente din cel mai înalt bloc din România. O parte din apartamentele din turn sunt finalizate la interior (în stadiu de semifinisat), iar potrivit reprezentantului dezvoltatorului Ardeal Construct, imobilul integral va fi recepționat în luna martie a anului viitor.

„Blocul este un punct forte al Clujului, al Transilvaniei și, până la urmă, al României, dat fiind că este cel mai înalt imobil de locuit din țară. Credem că e o mândrie pentru Cluj!

Noi am numit cele patru penthouse-uri <casele din nori>, deoarece fiecare are suprafața cât ar avea o casă. Până acum, am vândut un penthouse, iar altul este deja rezervat”, a explicat reprezentantul dezvoltatorului. Din cele 145 de apartamente scoase la vânzare, până acum au fost vândute aproape jumătate.

Clienți din toată România

Acesta a explicat, pentru cluj24.ro, care este segmentul targetat pentru apartamentele din acest bloc, cireașa de pe tort fiind, evident, cele patru penthouse-uri.

„Cui vindem? Fiind un bloc cosmopolit, așa cum sunt zgârâie-norii din toată lumea, segmentul la care ne referim este format din oameni de afaceri, manageri de firmă, expați, companii multinaționale, oameni cu bani care vor să investească în imobil.

Clienții noștri sunt din toată țara, nu numai din Cluj sau din Transilvania. Sunt din Moldova, din Muntenia și din Banat, oameni interesați să cumpere.

Pe de altă parte, avem un client, un cuplu de tineri din Cluj, care dorește să investească într-un penthouse și să-l închirieze în regim hotelier. Vin festivalurile, UNTOLD-ul și celelalte, iar ei consideră că o asemnea investiție are un potențial foarte mare. Așa ceva nu există în Cluj”, a mai spus directorul de vânzări al societății Ardeal Construct.

Cum se explică întârzierile

Reprezentanții dezvoltatorului clujean au explicat și de ce lucrările la cel mai înalt turn de locuințe din România merg atât de anevoios și de ce termenele de finalizare au fost amânate de câteva ori. Proiectul a fost gândit în urmă cu aproape 13 ani, iar construcția efectivă a turnului a început în 2016.

„Este un proiect inedit, unic în România, și a avut nevoie de foarte multe avize și aprobări.

Blocul respectă toate standardele de construcție, inclusiv cele privind securitatea la incendiu. Într-un eventual caz, evacuarea se face cu ajutorul celor trei lifturi, două de interior și cel panoramic: unul are o capacitate de șase persoane, celălalt, care permite și o targă, de 10 persoane. Plus cel panoramic.

Pe de altă parte, normele la cutremure ne cer ca imobilul să reziste la un seism de 3,5 grade pe scara Richter. Ei, bine, acest imobil rezistă la un cutremur de 7 grade pe scara Richter, aproape de cel din 4 martie 1977.

Gata în martie 2022

Ceea ce, spun specialiștii, e puțin probabil să se producă în această zonă. În plus, lucrările la exterior se fac manual și asta înseamnă mult timp.

De aceea se lucrează greu, de aceea s-au devansat termenele de recepție. Estimăm, totuși, că în martie anul viitor, lucrările la acest imobil vor fi finalizate”, a mai explicat angajatul dezvoltatorului clujean, adăugând că apartamentele vor fi predate semifinisate, iar clientul își va putea aranja casa așa cum dorește.

Calitatea betonului din turn, ca la barajul Tarnița

„Multă lume crede că prețurile apartamentelor din acest bloc sunt mari, dar oamenii nu iau în considerare că la construcția acestui imobil s-au folosit materiale premium.

De exemplu, calitatea betonului în stâlpi și plăci este la fel cu cea folosită în barajele de la Tarnița sau de la Vidraru. La instalația electrică, s-au folosit doar materiale de cea mai bună calitate.

De exemplu, un metru de cablu electric folosit aici este de patru ori mai scump decât un metru de cablu folosit în alte construcții. Ușile de la intrare sunt ignifuge (antifoc – n.r.), iar o bucată costă 500 de euro, nu 200-300 de lei cât sunt la blocurile obișnuite.

S-au investit foarte mulți bani în instalațiile de ventilație, care au voleți ce, în cazul unui incendiu, se deschid automat și scot fumul. În alte blocuri, nu găsești așa ceva. Categoric, prețul diferă, dar toate lucrurile ăstea se reflectă în preț”, a explicat, pentru cluj24.ro, unul din inginerii respnsabili cu acest proiect.

Punct forte pentru Cluj

Intră pe acest link și vezi cu ce dotări se vând apartamentele din blocul turn de pe Calea Florești.

„Este un punct forte pentru Cluj și credem că putem fi mândri de asta!

Avem nenumărate cereri din țară de poze, de filmulețe cu apusuri, mai ales că de aici se văd foarte bine Munții Apuseni. Este, până la urmă, o atracție! Pentru Cluj, pentru Ardeal și, de ce nu, pentru România!”, a mai spus reprezentantul de vânzări al firmei Ardeal Construct.

Date tehnice și de când datează proiectul turnului cu 26 de etaje din Cluj

Cel mai înalt bloc de locuințe din România – West City Tower (WCT) – dispune de două lifturi de interior ce coboară până în parking, la cele două subsoluri și trei demisoluri.

La exterior, clădirea va avea, la data recepționării, un lift panoramic. Turnul are o înălțime de aproximativ 100 de metri pe Calea Florești și de 90 de metri în partea opusă, la cota zero și este pe locul 8 în topul celor mai înalte clădiri din țară.

Care este viteza liftului

Potrivit constructorului, lifturile urcă de la parter cu o viteză de 2,4 metri/secundă (care se poate regla din interior), ceea ce înseamnă că în 40-50 de secunde ai ajuns la ultimul nivel.

Proiectul West City Tower, așa cum este denumit blocul turn în actele oficiale, datează din 2008, atunci când a fost înaintat comisiei de urbanism a municipalității, fiind gestionat de firma Ardeal Construct și anterior de Imperial Development, controlate de omul de afaceri clujean Radu Vlas.

Cine este Radu Vlas, omul care a investit în turnul de 26 de etaje

Clujeanul Radu Vlas (51 de ani), cel care controlează societatea Ardeal Construct SRL, dezvoltatorul care ridică blocul de 25 de etaje pe Calea Florești, este implicat și în alte domenii de business, având afaceri în domeniul energiei electrice.

El este patronul complexului „Leul” din Piața Mihai Viteazu, tot prin intermediul societății Ardeal Construct.

În 2010, revista Forbes îl credita pe Radu Vlas cu o avere estimată la 8-9 milioane de euro. În prezent, este considerat unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Cluj.

Radu Vlas. Foto: Forbes

Revolta vecinilor de pe Calea Florești. Și ce spune arhitectul Țigănaș

Blocul turn de 25 de etaje a provocat nemulțumiri și revolte în rândul vecinilor de pe Calea Florești, care au reclamat, încă din 2012, că s-ar fi distrus o stradă pentru ca dezvoltatorul imobiliar să-și ducă proiectul la finalizare și că turnul le va obtura imaginea.

Ce părere are arhitectul Țigănaș

Nemulțumirile s-au ținut lanț ani la rând, dar n-au avut nicio soluționare. În urmă cu o săptămână, a vorbit și arhitectul Șerban Țigănaș despre blocul turn cu 26 de etaje.

„Calea Florești nu a fost pregătită pentru blocul acela. Cartierul Mănăștur este din finalul anilor 70, care a avut o noimă, deși a fost foarte puțin apreciat când a fost realizat, nu din cauza calității construirii, ci a locuitorilor

Accesul la turn se va face cu mari dificultate, pentru că ar fi avut nevoie de mai mult spațiu pentru sutele de mașini care vor fi folosite de cei care vor cumpăra locuințe acolo.

Este greu de crezut că cineva va cheltui peste o avere ca apoi să circule cu autobuzul”, a spus arhitectul Șerban Țigănaș, decanul Facultății de Arhitectură, la o emisiune radio la Napocalive!.

Prețurile apartamentelor din blocul-turn

Apartamentele cu o cameră din blocul turn au suprafețe mari, care încep de la 50,09 mp până la 53,07 mp și se predau beneficiarilor semifinisate. Prețul începe de la 78.100 euro + TVA (în funcție de suprafața fiecărui apartament).

Locuințele decomandate cu 2 camere dispun de suprafețe utile cuprinse între 58,11 mp și 87,99 mp, cu prețuri începând de la 90.100 euro + TVA.

Apartamentele cu 3 camere au suprafațe utile cuprinse între 105 mp și până la 107,03 mp. Prețurile încep de la 193.100 de euro + TVA.

Cele patru penthouse au suprafețe utile între 212,82 mp și 229,7 mp. Prețurile sunt cuprinse între 487.000 euro + TVA și 505.000 de euro + TVA.

Ce proprietăți se pot cumpăra în Europa cu până la 500.000 de euro

cluj24.ro s-a interesat ce proprietăți s-ar putea cumpăra în Europa cu aproximativ o jumătate de milion de euro.

În căutările sale (care n-au fost deloc exhaustive, care să epuizeze subiectul), cluj24.ro a încercat să găsească proprietăți cu suprafețe cel puțin egale cu al unui penthouse din turnul clujean (adică aproximativ 200 de metri pătrați).

Ba s-a „încăpățânat” să caute proprietăți la malul unor mări îndrăgite sau în orașe cunoscute. La o simplă căutare, am găsit o casă individuală lângă Kavala (în nord-estul Greciei), la câteva zeci de metri de plaja Mării Egee. Imobilul are 250 de metri pătrați, este compus din trei etaje, are trei dormitoare plus living, o bucătărie și două băi.

Prețul cerut: 450.000 de euro. Poți viziona proprietatea, AICI.

Proprietatea din Kavala (Grecia) are vedere la mare. Pe ea, proprietarul cere 450.000 de euro. Foto: spitinet.gr

Salonic sau Italia

În Salonic, din multitudinea de oferte, pe primele pagini de căutări am găsit un apartament de 194 de metri pătrați, scos la vânzare pentru suma de 245.000 de euro. Proprietatea are 3 camere, trei dormitoare, două băi, bucătărie, terasă generoasă. Poate fi vizionată AICI.

O altă propunere găsită de cluj24.ro vine din Italia. Este vorba de o casă din piatră, renovată de meșterii locali, care are culoarea mierii.

Ea se află la mică distanță de Gualdo, unul dintre fermecătoarele sate medievale de pe deal, răspândite în peisajul rulant din regiunea Marche. Marche se află pe malul Mării Adriatice, între regiunile Abruzzo și Emilia-Romagna.

Casa are o panoramă superbă asupra lanțului muntos Monti Sibillini și este compusă din 5 dormitoare duble, 2 camere de recepție, 2 băi, bucătărie din granit și fag.

Proprietatea are încălzire centrală pe gaz, o suprafață de 335 mp (fără garaj) pe 3 etaje, garaj dublu, grădină amenajată (aprox. 2.300 metri pătrați) și 2 terase mari, însorite și retrase. Prețul cerut: 255.000 de euro. Proprietatea poate fi vizionată dacă accesezi acest link.

Proprietatea a fost renovată recent de către meșterii locali. Prețul cerut: 255.000 de euro. Foto: housing.justlanded.com

Tudor ȘtirbuDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRAȚIE

VIDEO. Drum fisurat pe strada Nicolae Moldoveanu. Boc: Toate lucrările vor fi suportate de beneficiar

Publicat

De

Primarul Emil Boc a declarat că, în cazul drumului fisurat de pe strada Nicolae Moldoveanu, va fi realizată o expertiză care va stabili lucrările necesare. Costurile vor fi suportate de constructorul care realizează lucrări la un teren din zonă, spune edilul.

Marți seară, pompierii clujeni au intervenit la o alunecare de teren care a avut loc pe un șantier de pe strada Nicolae Moldoveanu din Valea Chintăului. Nu au fost înregistrate pagube și momentan nu există posibilitatea ca locuințele să fie afectate.

Circulația auto este interzisă

La fața locului s-a aflat și primarul Emil Boc, care a prezentat situația într-o filmare pe rețelele de socializare.


Edilul a afirmat că este vorba despre o surpare a terenului, din cauza unor lucrări la un teren din apropiere. Pe partea carosabilă au apărut mai multe fisuri, motiv pentru care primarul a dispus restricționarea traficului auto până la rezolvarea situației.

„Sunt aici, pe strada Nicolae Moldoveanu din cartierul privat Tera de pe Valea Chintăului, unde are loc o surpare a terenului, de la o construcție care se realizează aici, o săpătură în teren. Există niște fisuri la nivelul străzii și am intervenit de urgență pentru a elimina traficul rutier. Se permite doar traficul pietonal. Deocamdată, structura pare a fi stabilă. Mâine urmează să stabilim, în Comitetul Local pentru Situații de Urgență, toate măsurile necesare pentru repararea tramei stradale și punerea în siguranță construcțiilor existente. Am dispus Poliției Locale să monteze semnele prin care să interzică accesul rutier pe această stradă, până când situația se va normaliza”, a arătat edilul.

Strada Nicolae Moldoveanu este publică, asigurând accesul în cartierul privat Tera de pe Valea Chintăului, a explicat primarul Emil Boc.

Lucrări pe cheltuiala beneficiarului

Miercuri dimineață, Comitetului Local pentru Situații de Urgență a fost convocat într-o ședință, în care a stabilit următoarele:

  1. Restricționarea în continuare a zonei
  2. Realizarea de către beneficiar a unei expertize tehnice, până la ora 14, care să stabilească, pe de o parte, cauzele producerii acestor alunecări de teren, măsurile de urgență care se impun, măsuri pe termen mediu și lung, pentru a împiedica distrugerea străzii și a proprietăților private
  3. Efectuarea lucrărilor care se impun pe cheltuiala beneficiarului

Primarul Emil Boc a mai declarat că o echipă va face verificări și la rețeaua de utilități, pentru a stabili dacă acestea au fost afectate. De asemenea, vor fi luate măsuri imediate pentru protejarea carosabilului împotriva ploii.

Nu se instituie stare de alertă, deocamdată

La acest moment, nu se impune declararea stării de alertă, a mai precizat edilul.

„În funcție de rezultatul acestei expertize, se vor face imediat lucrările necesare. Am dispus, de asemenea, să se verifice rețeaua de utilități, pentru a putea preveni eventual derapaje care ar putea avea loc și măsuri imediate, având în vedere că se anunță un cod galben de ploi, pentru ca apa să nu se infiltreze în sol și să nu se producă alunecări de teren.

Le transmit tuturor celor care locuiesc în zonă că monitorizăm îndeaproape și suntem gata, dacă beneficiarul lucrării nu o face, să intervenim noi pe cheltuiala lui pentru a pune situația în continuare sub control”, a mai arătat edilul.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Familie de rațe, „mutată”, pe jos, din centrul Clujului pe lac. Polițiștii locali le-au ghidat și vegheat tot drumul

Publicat

De

Familie de rațe, „mutată” la Cluj din centrul orașului pe lacul din Iulius Park

Gest frumos al polițiștilor locali din Cluj-Napoca. Alături de reprezentanții unei asociații de mediu, aceștia au „mutat”, pe jos, o familie de rațe din centrul orașului în Iulius Park, unde au ajuns pe lac.

Polițiștii locali le-au vegheat și le-au ghidat tot drumul și nu le-au scăpat din ochi mai ales atunci când au trebuit să treacă strada.

Familie de rațe, „mutată”, pe jos, din centrul Clujului pe lac. Polițiștii locali le-au ghidat și vegheat tot drumul

În această dimineață, polițiștii locali  au solicitat sprijinul celor de la Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului – OPMCB după ce au fost anunțați că o rață cu 8 pui a fost găsită „rătăcită” în curtea unei bănci cu acces de pe strada Traian Moșoiu.

„Mulți ar spune ca acest caz se rezolvă simplu, prin capturarea puilor și a părintelui, în orice ordine. Experiență și multe eșecuri ne-au arătat contrariul și, din start, am descurajat aceste idei. Femela va zbura și puii se vor împrăștia”, arată reprezentanții OPMCB, care au mai precizat că a fost vorba de exemplare de rață mare.

Astfel, soluția a fost „să mâne” rața și rățuștele ca pe un cârd de gâște. Asta s-a și întâmplat, cu ajutorul polițiștilor locali de la Secția 3 – Gheorgheni, cu mare grijă la fiecare poartă apărută în cale, la fiecare mașină sau canal.

O „plimbare” prin oraș de două ore

„Polițiștii au dirijat traficul și ne-au arătat atâta empatie și răbdare cum nu întâlnești la tot pasul.

După mai bine de 2 kilometri și două ore de plimbare, am ajuns la destinație”, au mai arătat reprezentanții organizației.

Misiune a fost, astfel, un succes și cu ajutorul trecătorilor care au fost foarte cooperanți.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice și grindină, la Cluj

Publicat

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi torențiale, vijelii și descărcări electrice pentru mai multe județe din țară, inclusiv Cluj. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate. Atenționarea este valabilă până deseară la ora 23 în mai multe județe din țară, conform hărții de mai jos.

În intervalul menționat, în Moldova, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade cu averse și cu caracter torențial, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și pe alocuri de peste 40…50 l/mp.

Plouă până joi seară, în toată țara

De asemenea, până joi seară, este valabilă o atenționare meteorologică. În intervalul menționat, va ploua în cea mai mare parte a țării.

Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp și pe alocuri de peste 40 l/mp.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Percheziții la Cluj, într-un caz de SPĂLARE de bani. Prejudiciu de cel puțin 800.000 de lei

Publicat

De

Percheziții la Cluj, într-un caz de spălare de bani

Patru percheziții au loc miercuri, 29 mai,la Cluj, într-un caz de spălare de bani. persoana cercetată este angajată a unei bănci.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, au pus în executare în această dimineață 4 mandate de percheziție domiciliară.

Acestea au loc într-un un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor, faptă săvârșită prin intermediul unor societăți comerciale cu obiect de activitate din domeniul industriei alimentare, producției de software și închirierea de autovehicule.

VIDEO. Percheziții la Cluj, într-un caz de SPĂLARE de bani. Prejudiciu de cel puțin 800.000 de lei

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2017 – 2022, o persoană, angajată a unei societăți comerciale bancare, ar fi creditat două societăți comerciale, administrate de persoane cunoscute acesteia, cu sume importante de bani provenite din săvârșirea de infracțiuni informatice.

Scopul a fost acela de a disimula originea ilicită și de a asigura capitalul necesar funcționării celor două societăți comerciale.

Suma de bani spălată, la acest moment procesual, se estimează la aproximativ 800.000 de lei, iar prejudiciul urmează a fi calculat, pe baza probelor și documentelor care vor fi descoperite și ridicate, în urma perchezițiilor domiciliare.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax