Connect with us

CULTURA

EXCLUSIV. FOTO. Alex, AMERICANUL venit în Cluj să predea GRATIS engleză: Clasele sunt destinate oricui, indiferent de vârstă

Publicat


135908910 1305423553157637 972011195408928726 n

Alex Olsen este un tânăr de 20 de ani, venit din Carolina de Nord în România, ca voluntar full-time al Bisericii lui Iisus Hristos al Sfinților din Zilele din Urmă (The Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints) pentru a preda, gratuit, limba engleză oricui este dornic să învețe. În prezent, se află în Cluj-Napoca, unde ține săptămânal astfel de cursuri.

„Inițiativa orelor gratuite de limbă engleză face parte din serviciul nostru ca voluntari în România. În calitatea de misionari ai bisericii, dedicăm timp pentru a servi lumea de pretutindeni, după ce absolvim liceul. Fetele servesc timp de 18 luni, iar băieții 24”, precizează acesta.

Alex a început să predea limba engleză atunci când a devenit misionar, în luna octombrie a anului 2020.

„Ne dedicăm timp pentru a-i ajuta pe ceilalți, inclusiv atunci când vine vorba de credință. Engleza e doar o metodă prin care îi putem servi, dar încercăm, totodată, să fim exemple pentru cei din jur și pentru cei din comunitatea noastră”, afirmă tânărul american.

Alex a explicat ce presupune, mai exact, datoria de misionar și cum se desfășoară proiectele de voluntariat în România.

132198649 1294564004243592 3644999610741026426 n

„Mergem și slujim oriunde suntem chemați. Scopul nostru ca voluntari e să-i ajutăm pe alții să se apropie de Hristos, și facem asta în multe moduri. Vorbim cu oameni pe stradă, pe internet, predăm engleză, slujim și pentru cei din comunitățile noastre și avem numeroase activități în acest sens. În Cluj, sunt 2 fete și 2 băieți, unul dintre ei fiind eu”, povestește Alex.

Voluntarul nu crede că românii au nevoie, în mod deosebit, de limba engleză, așa cum nu au nevoie nici de cursuri de gătit, sport, muzică sau alte asemenea. Mai degrabă, e de părere că e o abilitate pe care mulți vor să și-o îmbunătățească, iar el e dispus să faciliteze tot procesul.

În schimb, susține că o persoană care cunoaște această limbă, se va descurca mai ușor în călătorii și o va ajuta să păstreze legătura cu oameni din orice colț al lumii.

Ore săptămânale de engleză pentru oamenii de orice vârstă

Cursurile de engleză se țin de la ora 18:00 în fiecare zi de marți, miercuri și joi, pe strada Aron Densușianu, nr. 9. Marțea e în format fizic, miercurea orele sunt online, iar joia e dedicată copiilor.

„E o varietate de oameni în ceea ce privește vârsta. Avem adulți, copii, familii, oameni mai în vârstă, dar și tineri. La clasele online, sunt înscrise 18 persoane, iar fizic, vin aproximativ 60, dar depinde și de programul lor în săptămâna respectivă. Ieri, de exemplu, au venit 20 de persoane la cursurile față în față”, punctează Alex.

El adaugă faptul că dedicarea și dorința de a învăța a celor care se prezintă la ore este vizibilă.

„Unii pot avea un talent din naștere pentru ceva, dar dacă nu muncesc suficient pentru a se perfecționa, sunt întrecuți de alții care lucrează mai mult, chiar dacă nu au talent înnăscut, iar asta am remarcat în rândul participanților”, explică el.

Obstacolele unui misionar: „Oamenii nu vor să fie ajutați”

Pe lângă engleză, Alex predă Evanghelia lui Iisus Hristos, ce are la bază 5 principii: „credința, pocăința, botezul, primirea Duhului Sfânt și îndurarea până la sfârșit”.

El spune că fericirea pe care o simte după activitățile desfășurate e ca o răsplată, deși mai întâmpină dificultăți.

„Cred că cel mai complicat lucru când predau este atunci când oamenii nu vor să fie ajutați. Sunt mulți care au întrebări despre Iisus Hristos sau despre Biblie, dar nu ascultă când explic și lasă comentarii pe internet în care ne reproșează că vrem să îi convertim. E greu când oamenii îmi cer sfaturi, fără să țină cont de ele, deși eu vreau să ajut.

Desigur că ne-ar plăcea ca alții să adere la religia noastră, la fel ca orice alt cult religios, dar respectăm alegerea oamenilor, considerând că fiecare are dreptul la propria orientare în ceea ce privește religia. Ce facem noi este să promovăm lucrurile în care credem, iar oamenii preiau informația după bunul plac”, susține băiatul.

O religie fără preoți: „Dumnezeu îi califică pe cei aleși”

269820653 1061355961329809 5367660323513228683 n

În religia lui, nu există preoți sau oameni care să fie plătiți pentru serviciile religioase. Fiecare slujitor al lui Dumnezeu desfășoară activități în regim de voluntariat.

„Ceea ce mă face pe mine calificat să vorbesc cu oamenii despre Dumnezeu este dorința de a-i ajuta să se apropie de Hristos. Există și un verset într-una din scripturile noastre care spune că Dumnezeu îi califică pe cei aleși”, punctează misionarul.

„Credem că e important să fim buni, să urmăm exemplul lui Hristos și să ne implicăm în activitățile comunitare, pentru a-i ajuta pe alții. Familia este un aspect foarte important în cadrul Bisericii noastre, și credem că este divină”, completează acesta, referitor la perspectiva religiei sale asupra vieții.

Experiența lui Alex ca misionar: „Nu am fost mereu religios”

Americanul a povestit, în exclusivitate pentru Cluj24, cum a ajuns voluntar al Bisericii de care aparține.

„Mă consider o persoană religioasă, dar nu am fost mereu așa. În timpul liceului, eram ca orice alt băiat. Nu îmi păsa de Dumnezeu, de scripturi sau de biserică, dar după absolvire, am început să mă gândesc ce aș putea face mai departe. Puteam să continui studiile, să mă înrolez în armată sau să plec în misiune.

Mama a fost cea care a menționat această ultimă variantă de câteva ori. E româncă, a fost de religie ortodoxă, apoi s-a convertit când a ajuns în America.

Mi-a spus cum i s-a schimbat viața de atunci și am început să citesc Biblia și Cartea Mormonilor, un alt testament de-al lui Iisus Hristos. Le-am studiat, m-am rugat și am simțit o îmbunătățire, ceea ce m-a determinat să împărtășesc experiența cu alți oameni”, relatează Alex despre munca sa de voluntariat.

Convingerile proprii și planurile de viitor: „Mă văd căsătorit și cu copii”

În ceea ce privește stilul său de viață, îl descrie ca fiind unul simplu, bazat pe egalitate între oameni, bunătate și întrajutorare.

„Cred că toți suntem creația lui Dumnezeu și că ne aflăm pe Pământ pentru a învăța, a crește și a ne îmbunătăți prin experiența umană, astfel încât să ne bucurăm de cea de apoi. Filosofia mea se rezumă la a fi o persoană bună, atât ca prieten sau tată în viitor, cât și ca exemplu pentru comunitate și pentru cei din jur. Evident că nu sunt perfect, dar aspir să fiu cea mai bună versiune a mea”, explică misionarul.

Acesta accentuează faptul că, în concepția sa, toți oamenii sunt egali, indiferent de statutul social sau marital, etnie, rasă, religie sau alte asemenea.

Privește optimist către viitor, dar nu are planuri fixe pe care să le urmeze. Prioritizează sănătatea familiei și succesul profesional.

„În viitor, mă văd căsătorit, având familia și copiii mei. Ca studii și carieră, nu știu exact ce voi face, mă pasionează medicina și psihologia, dar las viața să mă ducă acolo unde îmi e locul. Îmi place să călătoresc și să învăț despre diferite culturi și țări, să interacționez cu oamenii, să petrec timp în natură. Ridic greutăți, fac sport și încerc să duc un stil de viață sănătos”, menționează Olsen.

American în România: „Am învățat limba română destul de ușor”

Voluntarul e de părere că legăturile cu România l-au ajutat să învețe mai rapid limba, în comparație cu cei care nu au avut tangențe cu țara europeană.

El s-a născut în America, unde a copilărit până la vârsta de 9 ani, apoi s-a mutat, timp de 3 ani și jumătate, la bunicii săi, în Sibiu, după care a revenit în țara natală, petrecând majoritatea vieții în mai multe state americane, precum Carolina de Nord, Carolina de Sud, Montana, Utah și Iowa.

202816744 1416648142035177 5607080138646400383 n

„Am învățat limba română mai ușor decât ceilalți copii pentru că am trăit 3 ani în Sibiu, la bunici. Ceilalți voluntari nu au legături cu România și învață de la zero, în cadrul unui program de training unde se familiarizează cu lucrurile de bază. Cei mai mulți devin vorbitori avansați pentru că se dedică mult timp studiului și vorbesc cu lumea de aici.

Voi sta în România încă 9 luni, pentru că timpul de ședere al misionarilor băieți este de 2 ani, iar eu mă aflu deja în țară de peste 1 an. Nu sunt plătit pentru asta. Nu primim nici burse pentru studii sau alte asemenea, este strict voluntariat. De fapt, noi plătim pentru a veni aici și a face lucrurile pe care le facem”, explică Alex.

Misionarul, despre mutatul constant: „Nu avem timp să ne obișnuim cu ceva anume”

Pentru că e o fire adaptabilă, plecarea din America nu a reprezentat un obstacol pentru Olsen, deși, din când în când, resimte efectele mai puțin plăcute ale misiunii sale.

„Uneori, schimbarea constantă poate deveni obositoare, pentru că noi, voluntarii, vorbim întotdeauna cu oamenii și plecăm dintr-un loc în altul, astfel că nu avem timp să ne obișnuim cu ceva anume. Pe de altă parte, acest lucru îți îmbunătățește abilitățile și te ajută să devii mai descurcăreț în viață”, evidențiază Alex.

Un alt aspect mai puțin plăcut ar fi faptul că lumea nu este atât de primitoare precum și-ar dori acesta.

„De multe ori, sacrific timp pentru a-i ajuta pe alții, vrând să-i fac fericiți, să îi învăț engleză sau să îi apropii de Dumnezeu, dar, din păcate, mulți sunt neprimitori și adresează cuvinte urâte. Am fost și amenințat, sau au fost cazuri în care unii credeau că sunt nebun”, adaugă tânărul.

Cu toate acestea, Alex Olsen, tânărul misionar din America, este împăcat cu activitățile pe care le desfășoară și speră să aibă un impact pozitiv asupra oamenilor pe care îi întâlnește de-a lungul călătoriei sale.

Amalia Oprescu

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Începe Vamos a la Playa. Ce poți face în fiecare zi la festivalul de pe plaja Grigorescu?

Publicat

Festivalul Vamos a la Playa aduce, între 26 iulie și 4 august 2024, concerte, activități și concursuri pe plaja Grigorescu din Cluj-Napoca.

A șasea ediție a festivalului Vamos a la Playa începe astăzi și, timp de 10 zile, va aduce atmosfera vacanțelor mediteraneene în inima orașului, oferind clujenilor activități diverse și momente de relaxare pe malul Someșului Mic, pe plaja din Grigorescu.

Programul Vamos a la Playa

Vamos a la Playa, ediția a VI-a, începe astăzi pe plaja Grigorescu, cu o serie de activități și cu muzică live. De-a lungul zilei, vizitatorii vor putea asculta Radio Vacanța, se pot relaxa la Boho Lounge&Bar sau se pot delecta cu preparate alese de la Food Point.

De asemenea, pe toată durata zilei de vineri, clujenii vor avea la dispoziție șezlonguri, umbrele și umbrare pentru destindere pe malul Someșului, se pot îmbăia în piscine și pot juca table sau remy. Tot aici vor găsi Caravana Net Zero, de unde pot învăța despre sustenabilitate și energie alternativă.

Începând cu ora 17, se deschide și promenada artiștilor și artizanilor și DJ Magda va încânta participanții cu muzică retro.

De la ora 20 va avea loc și primul concert live din cadrul festivalului, susținut de cei de la Score Band.

Weekend plin de activități, pe plaja Grigorescu

Distracția continuă în weekend. Sâmbătă, la ora 17 are loc deschiderea campionatului de table, iar de la 18 va urca pe scenă trupa Dean Klooge. De la 20, pe malul Someșului vor cânta cei de la Luna Amară.

Duminică, tot de la ora 17, va avea loc finala campionatului de table, iar atmosfera va fi întreținută de Bogdan Roșca.

De la 20, va avea loc concertul celor de la Om la lună.

Zece zile de distracție pe malul Someșului

Festivalul nu se încheie în weekend, ci promite activități interesante și diverse pe parcursul întregii săptămâni. Sunt programate întâlniri, ateliere și dezbateri, iar weekend-ul viitor aduce noi trupe și spectacole pe scena din Grigorescu. Programul integral poate fi vizualizat aici.

Citește mai departe

CULTURA

Festivalul Serbările Transilvane la Cluj-Napoca. Cine sunt artiștii și ansamblurile care urcă pe scenă

Publicat

serbarile transilvane

Ediția 2024 a Festivalului Internațional „Serbările Transilvane” se va desfășura în perioada 26-28 iulie, pe platoul Salii Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, eveniment la care vor participa 20 de ansambluri folclorice din sase țări: Cehia, Slovacia, Grecia, Macedonia, Moldova și România.

Ansamblurile clujene participante în festival sunt: ansamblul de copii „Mugur de Dor”, ansamblurile de dansuri maghiare „Zurbolo” și „Bogancs”, ansamblurile „Dor Transilvan” și „Rapsodia Someșană” ale Companiei Transpost Public din Cluj Napoca, ansamblul „Rapsodia Clujeana”, ansamblul Fiii Camarasului din Camarasu, ansamblul „Jucu Somesan” din Jucu, ansamblul studențesc „Românașul” si ansamblul „Șoimii Carpaților” din Floresti.

Invitați speciali

Invitat special al acestei ediții este ansamblul folcloric Arcanul al U.S.V. Suceava. Tot ca invitati speciali vor concerta în festival Radu Ciordas, Călin Brăteanu și Cornelia și Lupu Rednic alaturi de orchestra Cununa Transilvană a CJCPCT Cluj și interpreții Mariana Morcan, Iulia Bucur Roman, Andreea Ciupe și Adrian Socaciu.

Festivalul, finanțat de Primăria Cluj-Napoca,  este realizat in parteneriat cu Asociația Produs de Cluj și Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj.

”Serbările Transilvane”, aflate la a XXII-a ediție. debutează vineri, 26 iulie, ora 17.

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Petrescu, după remiza albă cu Neman Grodno: Mergem în Ungaria la Gyor să ne calificăm. Trebuie să fim pregătiți pentru orice

Publicat

Petrescu

Antrenorul CFR Cluj, Dan  Petrescu, consideră că echipa Neman Grodno (Belarus), care a remizat, joi, 0-0, în Gruia, în al doilea tur preliminar din Conference League, este una puternică, periculoasă și organizată, dar speră ca în retur clujenii să se califice mai departe. 

Dan Petrescu a declarat joi seara la finalul partidei Neman Grodno din Belarus că CFR Cluj trebuie să fie mai bună data viitoare.

”Știam adversarul, l-am studiat, am văzut și meciul de anul trecut din cupele europene cu campioana Sloveniei, unde au jucat la fel de bine. Știam că vor fi periculoși la faze fixe, la contraatacuri, și nu vor risca nimic.

Au făcut ce trebuie, foarte puternici, în spațiul ex-sovietic așa suunt echipele, organizate, au știu ce vot. Mai ales în prima repriză ne-au închis foarte bine. Dacă nu am băgat mingea în poartă înseamnă că trebuie să fim mai buni data viitoare”, a spus Petrescu.

Șanse 50-50

Acesta consideră că șansele în meciul retur, care se va disputa peste o săptămână la Gyor, în Ungaria, sunt 50-50.

”Eu sunt conștient ce adversar avem. Ei se vor odihni, noi avem un meci important cu Craiova și apoi trebuie să mergem în Ungaria să ne calificăm.

Trebuie să fim pregătiți pentru orice, pentru prelungiri, pentru penalty-uri, pentru orice. Totul este posibil, pentru că meciurile dintre echipele din Belarus și România au fost toate echilibrate”, a precizat antrenorul CFR Cluj.

Acesta a reclamat și o fază fază controversată care aa dezavantajat echipa sa în repriza a doua și care nu a putut fi clarificată deoarece la meci nu a fost sistemul VAR: ”A fost ghinion maxim, pentru că 1-0 era un scor foarte bun dacă marcam din penalty”.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Cel mai mare Adrenaline Tower din lume și primul din România se deschide în august la Cluj!

Publicat

Primul Adrenaline Tower din România, cu o înălțime impresionantă de 24 de metri, va fi inaugurat în 2 august, dată la care începe prima ediție a Wonder Family Fest, cel mai mare festival pentru familii din România.

Turnul a fost construit în interiorul Wonderland, un resort aflat într-un cadru natural feeric, amenajat pe o suprafață de 357.000 metri pătrați, lângă Cluj-Napoca. Adrenaline Tower este un ansamblu hexagonal care conține 120 de jocuri de aventură pe 5 niveluri de traseu.

Adventure Land și Adrenaline Tower, inaugurate la Wonder Family Fest

„Am adus în România cel mai mare Adrenaline Tower din lume! Avem 24 de jocuri pe fiecare din cele cinci niveluri ale turnului. Ne vom aventura pe el prima dată la Wonder Family Fest, în 2-4 august, iar după festival va rămâne deschis pentru toți amatorii de aventură, alături de alte activități conexe pregătite în jurul acestui «rege» al zonei de adrenalină. Astfel de ansambluri, dar mai mici și mai «scunde» – cel mai înalt e de 4 niveluri – sunt câteva în lume și se găsesc în Japonia, China, Elveția, Danemarca. Sunt niște construcții extrem de impresionante. Ne-am dorit foarte mult să avem așa ceva și la noi în țară iar de acum, Wonderland devine punctul zero al circuitelor de acest tip în România”, a arătat Darius Mârza, CEO Wonderland Resort.

Cinci circuite disponibile

În turn pot să intre simultan cel mult 250 de persoane. Cele 5 circuite disponibile au fost stabilite în funcție de dificultate, dar și de distanța de la sol:

  • CIRUITUL MOV – aflat la 70 cm deasupra solului / grad de dificultate scăzut / limita de vârstă: 3-5 ani / jocuri ușoare / limita de înălțime: min. 70 cm – max. 100 cm;
  • CIRCUITUL GALBEN – aflat la 3 m deasupra solului / grad de dificultate ușor-mediu / jocuri ușoare / limită înălțime: min. 100 cm;
  • CIRCUITUL VERDE – aflat la 9 m deasupra solului / grad de dificultate mediu / jocuri de dificultate medie (condiție fizică minimă) / limita de înălțime: min. 140 cm;
  • CIRCUITUL ALBASTRU – aflat la 15 m deasupra solului / grad de dificultate mediu spre greu / parcurgerea traseului verde este obligatorie înainte / jocuri dificultate medie / limita de înălțime: min. 140 cm;
  • CIRCUITUL ROȘU – aflat la 21 m deasupra solului / grad de dificultate mare, recomandat adulților și copiilor cu înălțimea de peste 150 cm și persoanelor cu o condiție fizică bună / jocuri solicitante din punct de vedere fizic și psihologic / parcurgerea traseelor verde și albastru este obligatorie.

Prețurile sunt de 80 de lei pentru copii și 100 de lei pentru adulți, pentru 3 ore de distracție la înălțime.

Adventure (Wonder)Land, cel mai nou parc de distracții din România

Adrenaline Tower este punctul central al unei întregi zone de aventură construite la Wonderland Resort, care va fi inaugurată cu ocazia Wonder Family Fest: ADVENTURE LAND. Aceasta va rămâne funcțională și după eveniment și conține:

  • Tiroliană – un traseu de 600 de metri care începe de la liziera pădurii și îi duce pe aventurieri până la Adrenaline Tower;
  • Boburi gravitaționale (luge) – o pistă de bob de 250 de metri lungime, care include obstacole, cotituri și tuneluri; atracție gândită pentru amatorii de viteză;
  • Tubing – distracție pe colace săltărețe;
  • Telescaun de 2 persoane – 300 de metri lungime;
  • Tir cu arcul;
  • Paintball;
  • Tobogane gonflabile pentru toate vârstele – tobogane de diferite forme și dimensiuni disponibile atât pentru pentru copii, cât și pentru părinți și bunici;
  • Echitație indoor sau outdoor – plimbări pe cal în interior sau în natură;

Unele dintre atracții sunt cu acces pe baza brățării de festival, altele sunt cu taxă; prețurile se încadrează între 25 și 45 de lei/tură/persoană.

MAGIC IN THE AIR – Adrenalină la mare înălțime

Distracția și aventura continuă la Wonder Family Fest și mai sus de cei 25 de metri pe care îi are Adrenaline Tower. Pe perioada festivalului vor fi organizate o serie întreagă de activități și spectacole în aer, iar multe dintre acestea sunt disponibile la Wonderland și în cursul anului:

Salt în tandem cu parașuta, alături de SkyDive Transilvania – o experiență dedicată tinerilor care au împlinit vârsta de 14 ani (cu acordul scris al părinților) și adulților care vin la festival. Doritorii vor putea să sară, alături de un instructor, de la 3.000 de metri altitudine. Participanții vor fi duși cu elicopterul din festival în Dezmir, de unde se vor urca în avion și aduși înapoi în zona Wonderland unde va avea loc saltul, cu preluare în locație. Experiența, gândită special pentru festival, este Premium și include poze din toate unghiurile și o filmare cu toate momentele saltului, astfel încât să poți retrăi această experiență ori de câte ori dorești. Preț pachet: 2.500 lei/persoană, duratã 60 min.

REZERVĂRILE se fac pe site-ul Wonderland

Zbor cu elicopterul – Wonder Family Fest, dar și zonele superbe din jurul resortului Wonderland vor putea fi admirate de la înălțime de cei care optează pentru o plimbare cu elicopterul. Variantele sunt de: plimbare medie, de 30 de minute, pentru 3 persoane, sau plimbare scurtă, de 15 minute, pentru 3 persoane. Prețul este pentru un zbor, a cărui capacitate maximă este de 3 persoane și trebuie plătit integral, indiferent dacă în elicopter urcă o persoană sau trei.

REZERVĂRILE pentru zboruri se fac pe site-ul Wonderland:

  • zbor 15 minute
  • zbor 30 minute
  • Zbor cu balon cu aer cald – o experiență unică de zbor, potrivită pentru toată familia. Balonul cu aer cald se înalță între 60 – 300 metri, iar într-un balon pot zbura patru pasageri și pilotul. Se poate opta și pentru o ridicare de la sol cu balonul (zbor ancorat). Detalii pe site-ul Wonderland. Foarte IMPORTANT: zborurile cu balonul sunt condiționate de condiții meteo speciale, de aceea ridicarea balonului va fi decisă în dimineața fiecărei zile. Drept urmare, rezervările nu se pot face decat la fața locului, zilnic, în festival, la Info Points.
  • Show-uri aviatice – Acrobații pe cer coordonate de SkyDive Transilvania. Vor fi organizate cinci show-uri aviatice: 2 august, orele 17:30 – 18:30, 3 și 4 august, orele 11:30 – 12:30 și 17:30 – 18:30.

WONDER FAMILY FEST – cel mai mare festival pentru familii din România

Prima ediție a Wonder Family Fest va avea loc între 2 și 4 august 2024, la Wonderland Resort din comuna Feleacu, județul Cluj. În cele trei zile ale evenimentului vor avea loc sute de activități pentru întreaga familie, dar și concerte live pe cele patru scene amenajate. Activitățile se vor desfășura pe o suprafață de 357.000 m2,  în mijlocul naturii, dar și în interiorul clădirilor parte a Wonderland Resort, și sunt concepute astfel încât să implice întreaga familie.

Wonderland Resort este un complex de lux situat în comuna Feleacu, județul Cluj, care oferă un cadru natural feeric și activități pentru toate vârstele. Resortul dispune de facilități premium, inclusiv hoteluri de 5 stele, SPA, bază de echitație, terenuri de tenis și paintball și este dedicat transformării fiecărui eveniment într-o experiență memorabilă.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax