Connect with us

CULTURA

EXCLUSIV. FOTO. Alex, AMERICANUL venit în Cluj să predea GRATIS engleză: Clasele sunt destinate oricui, indiferent de vârstă

Publicat


135908910 1305423553157637 972011195408928726 n

Alex Olsen este un tânăr de 20 de ani, venit din Carolina de Nord în România, ca voluntar full-time al Bisericii lui Iisus Hristos al Sfinților din Zilele din Urmă (The Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints) pentru a preda, gratuit, limba engleză oricui este dornic să învețe. În prezent, se află în Cluj-Napoca, unde ține săptămânal astfel de cursuri.

„Inițiativa orelor gratuite de limbă engleză face parte din serviciul nostru ca voluntari în România. În calitatea de misionari ai bisericii, dedicăm timp pentru a servi lumea de pretutindeni, după ce absolvim liceul. Fetele servesc timp de 18 luni, iar băieții 24”, precizează acesta.

Alex a început să predea limba engleză atunci când a devenit misionar, în luna octombrie a anului 2020.

„Ne dedicăm timp pentru a-i ajuta pe ceilalți, inclusiv atunci când vine vorba de credință. Engleza e doar o metodă prin care îi putem servi, dar încercăm, totodată, să fim exemple pentru cei din jur și pentru cei din comunitatea noastră”, afirmă tânărul american.

Alex a explicat ce presupune, mai exact, datoria de misionar și cum se desfășoară proiectele de voluntariat în România.

132198649 1294564004243592 3644999610741026426 n

„Mergem și slujim oriunde suntem chemați. Scopul nostru ca voluntari e să-i ajutăm pe alții să se apropie de Hristos, și facem asta în multe moduri. Vorbim cu oameni pe stradă, pe internet, predăm engleză, slujim și pentru cei din comunitățile noastre și avem numeroase activități în acest sens. În Cluj, sunt 2 fete și 2 băieți, unul dintre ei fiind eu”, povestește Alex.

Voluntarul nu crede că românii au nevoie, în mod deosebit, de limba engleză, așa cum nu au nevoie nici de cursuri de gătit, sport, muzică sau alte asemenea. Mai degrabă, e de părere că e o abilitate pe care mulți vor să și-o îmbunătățească, iar el e dispus să faciliteze tot procesul.

În schimb, susține că o persoană care cunoaște această limbă, se va descurca mai ușor în călătorii și o va ajuta să păstreze legătura cu oameni din orice colț al lumii.

Ore săptămânale de engleză pentru oamenii de orice vârstă

Cursurile de engleză se țin de la ora 18:00 în fiecare zi de marți, miercuri și joi, pe strada Aron Densușianu, nr. 9. Marțea e în format fizic, miercurea orele sunt online, iar joia e dedicată copiilor.

„E o varietate de oameni în ceea ce privește vârsta. Avem adulți, copii, familii, oameni mai în vârstă, dar și tineri. La clasele online, sunt înscrise 18 persoane, iar fizic, vin aproximativ 60, dar depinde și de programul lor în săptămâna respectivă. Ieri, de exemplu, au venit 20 de persoane la cursurile față în față”, punctează Alex.

El adaugă faptul că dedicarea și dorința de a învăța a celor care se prezintă la ore este vizibilă.

„Unii pot avea un talent din naștere pentru ceva, dar dacă nu muncesc suficient pentru a se perfecționa, sunt întrecuți de alții care lucrează mai mult, chiar dacă nu au talent înnăscut, iar asta am remarcat în rândul participanților”, explică el.

Obstacolele unui misionar: „Oamenii nu vor să fie ajutați”

Pe lângă engleză, Alex predă Evanghelia lui Iisus Hristos, ce are la bază 5 principii: „credința, pocăința, botezul, primirea Duhului Sfânt și îndurarea până la sfârșit”.

El spune că fericirea pe care o simte după activitățile desfășurate e ca o răsplată, deși mai întâmpină dificultăți.

„Cred că cel mai complicat lucru când predau este atunci când oamenii nu vor să fie ajutați. Sunt mulți care au întrebări despre Iisus Hristos sau despre Biblie, dar nu ascultă când explic și lasă comentarii pe internet în care ne reproșează că vrem să îi convertim. E greu când oamenii îmi cer sfaturi, fără să țină cont de ele, deși eu vreau să ajut.

Desigur că ne-ar plăcea ca alții să adere la religia noastră, la fel ca orice alt cult religios, dar respectăm alegerea oamenilor, considerând că fiecare are dreptul la propria orientare în ceea ce privește religia. Ce facem noi este să promovăm lucrurile în care credem, iar oamenii preiau informația după bunul plac”, susține băiatul.

O religie fără preoți: „Dumnezeu îi califică pe cei aleși”

269820653 1061355961329809 5367660323513228683 n

În religia lui, nu există preoți sau oameni care să fie plătiți pentru serviciile religioase. Fiecare slujitor al lui Dumnezeu desfășoară activități în regim de voluntariat.

„Ceea ce mă face pe mine calificat să vorbesc cu oamenii despre Dumnezeu este dorința de a-i ajuta să se apropie de Hristos. Există și un verset într-una din scripturile noastre care spune că Dumnezeu îi califică pe cei aleși”, punctează misionarul.

„Credem că e important să fim buni, să urmăm exemplul lui Hristos și să ne implicăm în activitățile comunitare, pentru a-i ajuta pe alții. Familia este un aspect foarte important în cadrul Bisericii noastre, și credem că este divină”, completează acesta, referitor la perspectiva religiei sale asupra vieții.

Experiența lui Alex ca misionar: „Nu am fost mereu religios”

Americanul a povestit, în exclusivitate pentru Cluj24, cum a ajuns voluntar al Bisericii de care aparține.

„Mă consider o persoană religioasă, dar nu am fost mereu așa. În timpul liceului, eram ca orice alt băiat. Nu îmi păsa de Dumnezeu, de scripturi sau de biserică, dar după absolvire, am început să mă gândesc ce aș putea face mai departe. Puteam să continui studiile, să mă înrolez în armată sau să plec în misiune.

Mama a fost cea care a menționat această ultimă variantă de câteva ori. E româncă, a fost de religie ortodoxă, apoi s-a convertit când a ajuns în America.

Mi-a spus cum i s-a schimbat viața de atunci și am început să citesc Biblia și Cartea Mormonilor, un alt testament de-al lui Iisus Hristos. Le-am studiat, m-am rugat și am simțit o îmbunătățire, ceea ce m-a determinat să împărtășesc experiența cu alți oameni”, relatează Alex despre munca sa de voluntariat.

Convingerile proprii și planurile de viitor: „Mă văd căsătorit și cu copii”

În ceea ce privește stilul său de viață, îl descrie ca fiind unul simplu, bazat pe egalitate între oameni, bunătate și întrajutorare.

„Cred că toți suntem creația lui Dumnezeu și că ne aflăm pe Pământ pentru a învăța, a crește și a ne îmbunătăți prin experiența umană, astfel încât să ne bucurăm de cea de apoi. Filosofia mea se rezumă la a fi o persoană bună, atât ca prieten sau tată în viitor, cât și ca exemplu pentru comunitate și pentru cei din jur. Evident că nu sunt perfect, dar aspir să fiu cea mai bună versiune a mea”, explică misionarul.

Acesta accentuează faptul că, în concepția sa, toți oamenii sunt egali, indiferent de statutul social sau marital, etnie, rasă, religie sau alte asemenea.

Privește optimist către viitor, dar nu are planuri fixe pe care să le urmeze. Prioritizează sănătatea familiei și succesul profesional.

„În viitor, mă văd căsătorit, având familia și copiii mei. Ca studii și carieră, nu știu exact ce voi face, mă pasionează medicina și psihologia, dar las viața să mă ducă acolo unde îmi e locul. Îmi place să călătoresc și să învăț despre diferite culturi și țări, să interacționez cu oamenii, să petrec timp în natură. Ridic greutăți, fac sport și încerc să duc un stil de viață sănătos”, menționează Olsen.

American în România: „Am învățat limba română destul de ușor”

Voluntarul e de părere că legăturile cu România l-au ajutat să învețe mai rapid limba, în comparație cu cei care nu au avut tangențe cu țara europeană.

El s-a născut în America, unde a copilărit până la vârsta de 9 ani, apoi s-a mutat, timp de 3 ani și jumătate, la bunicii săi, în Sibiu, după care a revenit în țara natală, petrecând majoritatea vieții în mai multe state americane, precum Carolina de Nord, Carolina de Sud, Montana, Utah și Iowa.

202816744 1416648142035177 5607080138646400383 n

„Am învățat limba română mai ușor decât ceilalți copii pentru că am trăit 3 ani în Sibiu, la bunici. Ceilalți voluntari nu au legături cu România și învață de la zero, în cadrul unui program de training unde se familiarizează cu lucrurile de bază. Cei mai mulți devin vorbitori avansați pentru că se dedică mult timp studiului și vorbesc cu lumea de aici.

Voi sta în România încă 9 luni, pentru că timpul de ședere al misionarilor băieți este de 2 ani, iar eu mă aflu deja în țară de peste 1 an. Nu sunt plătit pentru asta. Nu primim nici burse pentru studii sau alte asemenea, este strict voluntariat. De fapt, noi plătim pentru a veni aici și a face lucrurile pe care le facem”, explică Alex.

Misionarul, despre mutatul constant: „Nu avem timp să ne obișnuim cu ceva anume”

Pentru că e o fire adaptabilă, plecarea din America nu a reprezentat un obstacol pentru Olsen, deși, din când în când, resimte efectele mai puțin plăcute ale misiunii sale.

„Uneori, schimbarea constantă poate deveni obositoare, pentru că noi, voluntarii, vorbim întotdeauna cu oamenii și plecăm dintr-un loc în altul, astfel că nu avem timp să ne obișnuim cu ceva anume. Pe de altă parte, acest lucru îți îmbunătățește abilitățile și te ajută să devii mai descurcăreț în viață”, evidențiază Alex.

Un alt aspect mai puțin plăcut ar fi faptul că lumea nu este atât de primitoare precum și-ar dori acesta.

„De multe ori, sacrific timp pentru a-i ajuta pe alții, vrând să-i fac fericiți, să îi învăț engleză sau să îi apropii de Dumnezeu, dar, din păcate, mulți sunt neprimitori și adresează cuvinte urâte. Am fost și amenințat, sau au fost cazuri în care unii credeau că sunt nebun”, adaugă tânărul.

Cu toate acestea, Alex Olsen, tânărul misionar din America, este împăcat cu activitățile pe care le desfășoară și speră să aibă un impact pozitiv asupra oamenilor pe care îi întâlnește de-a lungul călătoriei sale.

Amalia Oprescu

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO. Sabin Sărmaș: Candidez independent la Primăria Cluj-Napoca din partea ”Partidului Clujenilor Invizibili”

Publicat

De

Sabin Sărmaș

Deputatul PNL, Sabin Sărmaș, a anunțat că va candida independent la Primăria Cluj-Napoca din partea ”Partidului Clujenilor Invizibili” și va reprezenta clujenii invizibili care stau cu orele în trafic sau care aleargă după 3 job-uri, cei care duc orașul în spate.

”Candidez la Primăria Cluj-Napoca din partea Partidului Clujenilor Invizibili, care este o stare de fapt și de spirit de câțiva ani. Este un partid al oamenilor nevăzuți și neauziți, care din 2016 erau zeci de mii și care duc Clujul în spate, cu rele sau mai puțin rele.

Sabin Sărmaș: Candidez independent la Primăria Cluj-Napoca din partea ”Partidului Clujenilor Invizibili”

Voi sunteți cei care nu vă permiteți din salariul pe care îl aveți să ieșiți la restaurant în cel mai scump oraș din țară, care alergați după 3 job-uri să vă permiteți un concediuu în Bulgaria, care vă plătiți cu greu iarna facturile, care stați ore în cozi neterminale de mașini, sunteți mamele care navighează cu cărucioarele pe trotuare ieșind pe carosabil.

(…) Și cu toate astea nu plecați, pentru că nu aveți unde pleca, pentru că ați fost aici înainte de bunăstarea lui Boc, care ne-a sărăcit pe toți. Nu aveți de ce să plecați, ei ar trebui să plece, nu voi”, a spus, vineri, Sabin Sărmaș.

”Candidez pentru toți oamenii invizibili”

Acesta a precizat că vrea să candideze pentru un oraș în care jumătate dintre locuitori nu își mai permite să trăiască, iar cealaltă este ignorată complet, chiar dacă ei sunt motorul economic Clujului.

”Candidez pentru toți oamenii invizibili ai Clujului, extrem de tăcuți, care acum au o voce care le va servi interesele în Primăria Cluj-Napoca”, a precizat candidatul la primărie.

Nu pleacă din PNL

Acesta a arătat că este membru în PNL din 2009 și nu va pleca din partid, menționând că a primit mesaje de susținere din partea unor liberali clujeni, arătând că este un curent printre clujeni că este nevoie de altceva după 20 de ani.

”Câtă vreme PNL nu mă exclude, înseamnă că mă susține”, a subliniat Sărmaș.

Acesta a avertizat că orașul se scufundă, fiind unul în care nu se va putea trăi în anii următori.

Candidatul a mai arătat că așteaptă de la Emil Boc o declarație fără echivoc privind candidatura sa la Primăria Cluj-Napoca, nu să lase de înțeles că ar viza o funcție europeană.

”Miza este să fac orașul așa cum îl vor clujenii”, a mai spus Sabin Sărmaș.

Acesta a precizat că mulțumește partidelor care au anunțat că sprijină candidatura sa, dar a ținut să declare că va candida independent la Primăria Cluj-Napoca.

Sabin Sărmaș consideră că, pentru a avea succes un contracandidat cu șanse împotriva lui Emil Boc, ar trebui să fie susținut de toate partidele din opoziție, pentru a nu se risipi voturile.

Sabin Sărmaș

Citește mai departe

Aberații de România

5070 de euro/ mp. Evaluatorul Adrian Crivii: Clujul e nebun

Publicat

De

În ultima vreme au apărut mai multe anunţuri de vânzări imobiliare, în care preţul unui apartament a depăşit pragul de 5000 de euro/mp.

5070 de euro mp

Cluj24 a przentat zilele trecut un astfel de apartament de 59 mp, care era scos la vânzare cu aproape 1,5 milioane de lei.

Aici apartamentul respectiv:

FOTO. Preţul pe mp de apartament în Cluj a ajuns la 5070 de euro. Apartament de 57 mp cu 1,5 milioane de lei

Clujul e nebun

Adrian Crivii, CEO Darian DRS şi preşedintele preşedintele Asociaţiei Mondiale a Organizaţiilor de Evaluatori (WAVO), a declarat, pentru Cluj24, că este posibil să fie şi astfel de preţuri, în funcţie de locul din Cluj şi de finisaje.

„Pot să fie nişte proprietăţi mai speciale, să fie amenajate, făcute cum trebuie. Se poate să existe şi aşa ceva. Dar Clujul e nebun. Acum preţurile sunt la 2500-2800 de euro/mp, la blocurile astea normale.

Dar la un apartament sunt foarte importante două lucruri: locaţia şi nivelul finisajelor. Variaţia e foarte mare de la normal la excepţional”, a spus Adrian Crivii, adăugând că, pe de altă parte, „În principiu, poate să ceară fiecare cât vrea”.

Valoarea locuinţei depinde mult de loc şi de finisaje

Cu referire strict la cazul apartamentului de mai spus, cu preţul de 5070 de euro/mp, Adrian Crivii spune că este, totuşi, cu finisaje exclusiviste.

„Am citit articolul, e un finisaj exclusivist foart scump, opere de artă. Inclusiv designerul a luat o căruţă de bani. Locaţie + FINISAJE şi sunt excepţii. Nu se vând curent, e ceva de excepţie. Nu o să îl vândă probabil la preţul ăsta dar fraierul nu moare niciodată. Eu cred că omul l-a făcut pentru el şi acum vrea sa îl vândă si mai mult testeaza piaţa!”, a spus Adrian Crivii.

În privinţa pieţei imobiliare clujene în general, Adrian Crivii oamenii ar urma să cumpere mai puţin, fiindcă acum e mai greu să facă economii.

„Dacă rămân mai puţini bani la oameni şi din cauza scumpirilor inerente şi a inflaţiei rămân mai puţini bani la oameni, oamenii au mai puţini bani să economisească şi să-şi cumpere apartamente. Apartamentele astea de 5000 de euro/mp nu au treabă cu creditul. S-ar putea să fie nişte apartamente de pretenţioşi şi să fie unii care au făcut bani”, a completat Adrian Crivii.

*Adrian Crivii este doctor în economie, CEO la grupul de firme DARIAN, companie clujeană independentă cu birouri în toată ţara, care este pe piaţă de 30 de ani şi care a lucrat cam cu toate firmele mari din România.

De asemenea, el a fost preşedintele ANEVAR şi, printre altele, este preşedinte al Asociaţiei Mondiale a Organizaţiilor de Evaluatori.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Accident pe strada Traian Vuia din Cluj-Napoca. Un motociclist rănit, dus la spital

Publicat

accident pe strada Traian Vuia

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit vineri dimineață la un accident rutier petrecut pe strada Traian Vuia, în care au fost implicate o autoutilitară și o motocicletă.

Odată ajunse la fața locului, pompierii l-au găsit pe motociclist sub dubă, acesta nefiind încarcerat.

Accident pe strada Traian Vuia din Cluj-Napoca. Un motociclist rănit, dus la spital

”Totuși, pentru a nu agrava posibilele leziuni, pompierii l-au extras în siguranță. Acesta a fost transportat în cele din urmă la spital.

La misiune au luat parte două autospeciale, un echipaj SAJ și o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă”, precizează ISU Cluj.

accident pe strada Traian Vuia

UPDATE

Accidentul s-a produs în jurul orei 06.20.

Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că un tânăr de 21 de ani, care conducea o autoutilitară din direcția străzii Vlad Țepeș, la pătrunderea pe strada Traian Vuia nu ar fi acordat prioritate de trecere unei motociclete, condusă de un bărbat de 29 de ani.

Motociclistul a fost rănit în accident și transportat la spital.

Testările cu aparatul etilotest au rezultat negative.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul de vătămare corporală din culpă.

Citește mai departe

EVENIMENT

CTP Cluj-Napoca a suplimentat numărul de mijloace de transport pe mai multe linii

Publicat

De

Autobuze Cluj

Numărul de mijloace de transport în comun a fost suplimentat înceăând de vineri, 1 martie, anunță CTP Cluj-Napoca.

Reprezentanții Companiei de Transport Public au precizat că vor suplimenta numărul de mijloace de transport pe câteva linii și în weekenduri.

CTP Cluj-Napoca a suplimentat numărul de mijloace de transport pe mai multe linii

Astfel, începând cu 1 martie a crescut numărul mijloacelor de transport în zilele lucrătoare pe liniile 30, 24B, 46B, 35, 21, 50, 1, 6, 25 și 102.

Liniile 30, 24B, 6 și 25 vor fi suplimentate și în zilele de weekend.

Noile programe de circulație vor putea fi consultate pe site-ul companiei www.ctpcj.ro și în aplicația gratuită de mobil “Tranzy”.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax