Connect with us

EVENIMENT

EXCLUSIV/ După 20 de ani – un interviu cu Mihnea Blidariu (Luna Amară)

Publicat


YouTube video

La 20 de ani de la debutul său pe scena muzicii rock, trupa clujeană Luna Amară continuă să facă ce știe ea mai bine, adică un rock de calitate, fără compromisuri și mai ales cu mesaj. L-am abordat pe unul dintre membrii fondatori, Mihnea Blidariu, în ideea de a afla statusul actual al formației și, bineînțeles, pentru un CV al acesteia.

Anul ăsta se împlinesc două decenii de Luna Amară. La mulți ani și la mai mare! În primul rând, de ce Luna Amară? Are vreo legătură cu cartea lui Pascal Bruckner? Cine a sugerat numele?

Da, numele trupei este, de fapt, titlul filmului regizat de Polanski, ecranizare a romanului „Luni de fiere” al lui Pascal Bruckner. Dar asta e singura legătură, noi ne-am gândit mai degrabă la traiul în această societate, nu la relații de cuplu… Numele a fost ales de Nick și de mine.

În ce componență ați debutat și care e componența actuală a trupei?

Sub numele de Luna Amară am debutat în aproape aceeași componența, cu diferența că la chitară era Petru Gavrilă. Înainte am activat sub numele de Tanagra Noise și în acea componență la bas a fost Gyuri Farcaș iar Petru era la tobe.

În ce curent muzical vă încadrați, mai exact, pe ce val al rock-ului?

Rock alternativ cu multiple influențe.

Care sunt trupele tale preferate? Din cine vă inspirați?

E o paletă largă de trupe și nu toate sunt de rock. De la Tool și Porcupine Tree la Alice In Chains și Soundgarden, de la Opeth sau Deftones la Radiohead, Sigur Ros sau Massive Attack, de la Nine Inch Nails la Nothing But Thieves și tot așa… Suntem destul de eclectici când vine vorba de influențe.

Sunteți printre puținele trupe rock care folosește trompeta. De regulă, acesta e un instrument asociat altor genuri muzicale. Poate doar rock-ul simfonic să mai aibă tangență cu el, dintre genurile apropiate vouă. Cum se împacă ea cu sonoritățile mai dure?

Se împacă foarte bine, trompeta e oricum un instrument cu o sonoritate ceva mai aspră dar în același timp și cu o căldură aparte, distantă. A fost un pariu câștigat, cred eu, să folosim trompeta.

În cei 20 de activitate v-ați format deja un public al vostru. Crezi că faptul că aveți mesaje politice a fost un atu în atragerea lui?

Nu am privit vreodată exprimarea opiniilor ca pe un atu ori, dimpotrivă, ca pe un minus. Avem mesaje politice pentru că ne dorim o lume mai bună, dacă și cei din fața scenei doresc același lucru atunci e minunat.

Din cauza acestui gen de mesaje, ați avut probleme cu cenzura, nu?

Da, am fost dați jos de pe scene la Cluj și Bacău, iar la Iași și București s-a renunțat în ultimul moment la prezența noastră în cadrul anumitor evenimente. Toate astea s-au petrecut în 2003 și 2004. Cel mai trist e că inițiativa de a ne cenzura a aparținut organizatorilor, fără ca aceștia să fi fost presați de vreun partid. Dintre acești organizatori, unul, Novăcescu, face și acum evenimente la Cluj, mai ales „dezbateri” cu iz homofob, ultraconservator și fundamentalist ortodox.

Muzica voastră a suferit modificări de-a lungul celor 20 de ani?

Desigur, se numește „maturizare stilistică”. 🙂

În anii ăștia ați concertat alături de mari trupe și artiști din lumea rock-ului. Enumeră câteva și eventual, spune-mi cine te-a impresionat cel mai mult?

Probabil cea mai plăcută amintire și cea mai semnificativă întâlnire a fost la Sonisphere 2010, când am cântat pe aceeași scenă cu Stone Sour, Anathema, Alice In Chains și Rammstein. Concertul AiC a fost, pentru mine, o lecție profundă de modestie, profesionalism și interpretare din și cu suflet. La fel, întâlnirile cu Deftones, Faith No More și Clawfinger au fost, pentru mine, impresionante și semnificative, ca muzician și om.

Știu că pare un pic ciudat să te-ntreb asta, dar totuși, care este piesa ta de suflet Luna Amară și de ce?

„Om”. Pentru că am compus-o pentru fiica mea doar ca să realizez, câteva concerte mai târziu, că e un mesaj pe care-l pot adresa oricărui om întâlnit.

Aveți piese interpretate atât în română cât și în engleză. Aveți vreun album exclusiv în engleză? A prins la fel de bine pe piața autohtonă?

„Don’t Let Your Dreams Fall Asleep” este albumul nostru care are doar 2 piese in română, restul sunt în engleză. A prins bine, cred, însă e unul din albumele semi-acustice, a avut parte de un public un pic diferit, de aceea mi-e dificil să spun dacă engleza a ajutat sau nu. Oricum, nu este pentru mine și Nick de o importanță capitală dacă versurile sunt în română sau în engleză; compunem și/și, nu avem vreun procent agreat dintr-o limbă sau alta…

Ai fost foarte activ în campanii sociale, cum a fost cea pentru Roșia Montană. Mai ești implicat în așa ceva?

Acum, nu. Acum sunt doar cinic și furios. Mi-am pierdut răbdarea și privesc cu mai mult interes ideea de molotov…

 Știu că voi ați participat de multe ori și pro bono la anumite concerte. Te întreb, se poate trăi din muzică în România?

Din muzică sinceră, fără compromisuri – NU. Din prostituție muzicală, liniștit.

Cum a afectat și afectează în continuare pandemia activitatea voastră? Ați avut concerte anulate sau reprogramate?

Da, am avut concerte anulate, în mai multe orașe. Pandemia ne-a împiedicat să sărbătorim cu un turneu extins cei 20 de ani de activitate și cu greu am putut să facem câteva show-uri în acest sens. Situația este extrem de incertă și avem îndoieli serioase că „scena” își va reveni până în vara viitoare…

Ultimul album, Nord, a apărut acum doi ani. Aveți în lucru un nou album?

Deocamdată nu, dar am vorbit între noi să profităm de această pauză concertistică forțată și să ne apucăm de compus… vedem ce iese.

Cum vedeți voi actuala piață muzicală din România?

Ca să citez dintr-o piesă de-a noastră: „Back to my room and back inside my nest/ It’s obvious I don’t belong”…

Cum vă sărbătoriți aniversarea?

Pe 23 octombrie vom susține un concert aniversar la Cotton Club, de la ora 18.00. Numărul locurilor este limitat la 100, din cauza minunatului virus. Sperăm să vă placă ce v-am pregătit…

Marius Aciu



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Începe Vamos a la Playa. Ce poți face în fiecare zi la festivalul de pe plaja Grigorescu?

Publicat

Festivalul Vamos a la Playa aduce, între 26 iulie și 4 august 2024, concerte, activități și concursuri pe plaja Grigorescu din Cluj-Napoca.

A șasea ediție a festivalului Vamos a la Playa începe astăzi și, timp de 10 zile, va aduce atmosfera vacanțelor mediteraneene în inima orașului, oferind clujenilor activități diverse și momente de relaxare pe malul Someșului Mic, pe plaja din Grigorescu.

Programul Vamos a la Playa

Vamos a la Playa, ediția a VI-a, începe astăzi pe plaja Grigorescu, cu o serie de activități și cu muzică live. De-a lungul zilei, vizitatorii vor putea asculta Radio Vacanța, se pot relaxa la Boho Lounge&Bar sau se pot delecta cu preparate alese de la Food Point.

De asemenea, pe toată durata zilei de vineri, clujenii vor avea la dispoziție șezlonguri, umbrele și umbrare pentru destindere pe malul Someșului, se pot îmbăia în piscine și pot juca table sau remy. Tot aici vor găsi Caravana Net Zero, de unde pot învăța despre sustenabilitate și energie alternativă.

Începând cu ora 17, se deschide și promenada artiștilor și artizanilor și DJ Magda va încânta participanții cu muzică retro.

De la ora 20 va avea loc și primul concert live din cadrul festivalului, susținut de cei de la Score Band.

Weekend plin de activități, pe plaja Grigorescu

Distracția continuă în weekend. Sâmbătă, la ora 17 are loc deschiderea campionatului de table, iar de la 18 va urca pe scenă trupa Dean Klooge. De la 20, pe malul Someșului vor cânta cei de la Luna Amară.

Duminică, tot de la ora 17, va avea loc finala campionatului de table, iar atmosfera va fi întreținută de Bogdan Roșca.

De la 20, va avea loc concertul celor de la Om la lună.

Zece zile de distracție pe malul Someșului

Festivalul nu se încheie în weekend, ci promite activități interesante și diverse pe parcursul întregii săptămâni. Sunt programate întâlniri, ateliere și dezbateri, iar weekend-ul viitor aduce noi trupe și spectacole pe scena din Grigorescu. Programul integral poate fi vizualizat aici.

Citește mai departe

CULTURA

Festivalul Serbările Transilvane la Cluj-Napoca. Cine sunt artiștii și ansamblurile care urcă pe scenă

Publicat

serbarile transilvane

Ediția 2024 a Festivalului Internațional „Serbările Transilvane” se va desfășura în perioada 26-28 iulie, pe platoul Salii Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, eveniment la care vor participa 20 de ansambluri folclorice din sase țări: Cehia, Slovacia, Grecia, Macedonia, Moldova și România.

Ansamblurile clujene participante în festival sunt: ansamblul de copii „Mugur de Dor”, ansamblurile de dansuri maghiare „Zurbolo” și „Bogancs”, ansamblurile „Dor Transilvan” și „Rapsodia Someșană” ale Companiei Transpost Public din Cluj Napoca, ansamblul „Rapsodia Clujeana”, ansamblul Fiii Camarasului din Camarasu, ansamblul „Jucu Somesan” din Jucu, ansamblul studențesc „Românașul” si ansamblul „Șoimii Carpaților” din Floresti.

Invitați speciali

Invitat special al acestei ediții este ansamblul folcloric Arcanul al U.S.V. Suceava. Tot ca invitati speciali vor concerta în festival Radu Ciordas, Călin Brăteanu și Cornelia și Lupu Rednic alaturi de orchestra Cununa Transilvană a CJCPCT Cluj și interpreții Mariana Morcan, Iulia Bucur Roman, Andreea Ciupe și Adrian Socaciu.

Festivalul, finanțat de Primăria Cluj-Napoca,  este realizat in parteneriat cu Asociația Produs de Cluj și Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj.

”Serbările Transilvane”, aflate la a XXII-a ediție. debutează vineri, 26 iulie, ora 17.

Citește mai departe

EVENIMENT

Dan Petrescu, după remiza albă cu Neman Grodno: Mergem în Ungaria la Gyor să ne calificăm. Trebuie să fim pregătiți pentru orice

Publicat

Petrescu

Antrenorul CFR Cluj, Dan  Petrescu, consideră că echipa Neman Grodno (Belarus), care a remizat, joi, 0-0, în Gruia, în al doilea tur preliminar din Conference League, este una puternică, periculoasă și organizată, dar speră ca în retur clujenii să se califice mai departe. 

Dan Petrescu a declarat joi seara la finalul partidei Neman Grodno din Belarus că CFR Cluj trebuie să fie mai bună data viitoare.

”Știam adversarul, l-am studiat, am văzut și meciul de anul trecut din cupele europene cu campioana Sloveniei, unde au jucat la fel de bine. Știam că vor fi periculoși la faze fixe, la contraatacuri, și nu vor risca nimic.

Au făcut ce trebuie, foarte puternici, în spațiul ex-sovietic așa suunt echipele, organizate, au știu ce vot. Mai ales în prima repriză ne-au închis foarte bine. Dacă nu am băgat mingea în poartă înseamnă că trebuie să fim mai buni data viitoare”, a spus Petrescu.

Șanse 50-50

Acesta consideră că șansele în meciul retur, care se va disputa peste o săptămână la Gyor, în Ungaria, sunt 50-50.

”Eu sunt conștient ce adversar avem. Ei se vor odihni, noi avem un meci important cu Craiova și apoi trebuie să mergem în Ungaria să ne calificăm.

Trebuie să fim pregătiți pentru orice, pentru prelungiri, pentru penalty-uri, pentru orice. Totul este posibil, pentru că meciurile dintre echipele din Belarus și România au fost toate echilibrate”, a precizat antrenorul CFR Cluj.

Acesta a reclamat și o fază fază controversată care aa dezavantajat echipa sa în repriza a doua și care nu a putut fi clarificată deoarece la meci nu a fost sistemul VAR: ”A fost ghinion maxim, pentru că 1-0 era un scor foarte bun dacă marcam din penalty”.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Cel mai mare Adrenaline Tower din lume și primul din România se deschide în august la Cluj!

Publicat

Primul Adrenaline Tower din România, cu o înălțime impresionantă de 24 de metri, va fi inaugurat în 2 august, dată la care începe prima ediție a Wonder Family Fest, cel mai mare festival pentru familii din România.

Turnul a fost construit în interiorul Wonderland, un resort aflat într-un cadru natural feeric, amenajat pe o suprafață de 357.000 metri pătrați, lângă Cluj-Napoca. Adrenaline Tower este un ansamblu hexagonal care conține 120 de jocuri de aventură pe 5 niveluri de traseu.

Adventure Land și Adrenaline Tower, inaugurate la Wonder Family Fest

„Am adus în România cel mai mare Adrenaline Tower din lume! Avem 24 de jocuri pe fiecare din cele cinci niveluri ale turnului. Ne vom aventura pe el prima dată la Wonder Family Fest, în 2-4 august, iar după festival va rămâne deschis pentru toți amatorii de aventură, alături de alte activități conexe pregătite în jurul acestui «rege» al zonei de adrenalină. Astfel de ansambluri, dar mai mici și mai «scunde» – cel mai înalt e de 4 niveluri – sunt câteva în lume și se găsesc în Japonia, China, Elveția, Danemarca. Sunt niște construcții extrem de impresionante. Ne-am dorit foarte mult să avem așa ceva și la noi în țară iar de acum, Wonderland devine punctul zero al circuitelor de acest tip în România”, a arătat Darius Mârza, CEO Wonderland Resort.

Cinci circuite disponibile

În turn pot să intre simultan cel mult 250 de persoane. Cele 5 circuite disponibile au fost stabilite în funcție de dificultate, dar și de distanța de la sol:

  • CIRUITUL MOV – aflat la 70 cm deasupra solului / grad de dificultate scăzut / limita de vârstă: 3-5 ani / jocuri ușoare / limita de înălțime: min. 70 cm – max. 100 cm;
  • CIRCUITUL GALBEN – aflat la 3 m deasupra solului / grad de dificultate ușor-mediu / jocuri ușoare / limită înălțime: min. 100 cm;
  • CIRCUITUL VERDE – aflat la 9 m deasupra solului / grad de dificultate mediu / jocuri de dificultate medie (condiție fizică minimă) / limita de înălțime: min. 140 cm;
  • CIRCUITUL ALBASTRU – aflat la 15 m deasupra solului / grad de dificultate mediu spre greu / parcurgerea traseului verde este obligatorie înainte / jocuri dificultate medie / limita de înălțime: min. 140 cm;
  • CIRCUITUL ROȘU – aflat la 21 m deasupra solului / grad de dificultate mare, recomandat adulților și copiilor cu înălțimea de peste 150 cm și persoanelor cu o condiție fizică bună / jocuri solicitante din punct de vedere fizic și psihologic / parcurgerea traseelor verde și albastru este obligatorie.

Prețurile sunt de 80 de lei pentru copii și 100 de lei pentru adulți, pentru 3 ore de distracție la înălțime.

Adventure (Wonder)Land, cel mai nou parc de distracții din România

Adrenaline Tower este punctul central al unei întregi zone de aventură construite la Wonderland Resort, care va fi inaugurată cu ocazia Wonder Family Fest: ADVENTURE LAND. Aceasta va rămâne funcțională și după eveniment și conține:

  • Tiroliană – un traseu de 600 de metri care începe de la liziera pădurii și îi duce pe aventurieri până la Adrenaline Tower;
  • Boburi gravitaționale (luge) – o pistă de bob de 250 de metri lungime, care include obstacole, cotituri și tuneluri; atracție gândită pentru amatorii de viteză;
  • Tubing – distracție pe colace săltărețe;
  • Telescaun de 2 persoane – 300 de metri lungime;
  • Tir cu arcul;
  • Paintball;
  • Tobogane gonflabile pentru toate vârstele – tobogane de diferite forme și dimensiuni disponibile atât pentru pentru copii, cât și pentru părinți și bunici;
  • Echitație indoor sau outdoor – plimbări pe cal în interior sau în natură;

Unele dintre atracții sunt cu acces pe baza brățării de festival, altele sunt cu taxă; prețurile se încadrează între 25 și 45 de lei/tură/persoană.

MAGIC IN THE AIR – Adrenalină la mare înălțime

Distracția și aventura continuă la Wonder Family Fest și mai sus de cei 25 de metri pe care îi are Adrenaline Tower. Pe perioada festivalului vor fi organizate o serie întreagă de activități și spectacole în aer, iar multe dintre acestea sunt disponibile la Wonderland și în cursul anului:

Salt în tandem cu parașuta, alături de SkyDive Transilvania – o experiență dedicată tinerilor care au împlinit vârsta de 14 ani (cu acordul scris al părinților) și adulților care vin la festival. Doritorii vor putea să sară, alături de un instructor, de la 3.000 de metri altitudine. Participanții vor fi duși cu elicopterul din festival în Dezmir, de unde se vor urca în avion și aduși înapoi în zona Wonderland unde va avea loc saltul, cu preluare în locație. Experiența, gândită special pentru festival, este Premium și include poze din toate unghiurile și o filmare cu toate momentele saltului, astfel încât să poți retrăi această experiență ori de câte ori dorești. Preț pachet: 2.500 lei/persoană, duratã 60 min.

REZERVĂRILE se fac pe site-ul Wonderland

Zbor cu elicopterul – Wonder Family Fest, dar și zonele superbe din jurul resortului Wonderland vor putea fi admirate de la înălțime de cei care optează pentru o plimbare cu elicopterul. Variantele sunt de: plimbare medie, de 30 de minute, pentru 3 persoane, sau plimbare scurtă, de 15 minute, pentru 3 persoane. Prețul este pentru un zbor, a cărui capacitate maximă este de 3 persoane și trebuie plătit integral, indiferent dacă în elicopter urcă o persoană sau trei.

REZERVĂRILE pentru zboruri se fac pe site-ul Wonderland:

  • zbor 15 minute
  • zbor 30 minute
  • Zbor cu balon cu aer cald – o experiență unică de zbor, potrivită pentru toată familia. Balonul cu aer cald se înalță între 60 – 300 metri, iar într-un balon pot zbura patru pasageri și pilotul. Se poate opta și pentru o ridicare de la sol cu balonul (zbor ancorat). Detalii pe site-ul Wonderland. Foarte IMPORTANT: zborurile cu balonul sunt condiționate de condiții meteo speciale, de aceea ridicarea balonului va fi decisă în dimineața fiecărei zile. Drept urmare, rezervările nu se pot face decat la fața locului, zilnic, în festival, la Info Points.
  • Show-uri aviatice – Acrobații pe cer coordonate de SkyDive Transilvania. Vor fi organizate cinci show-uri aviatice: 2 august, orele 17:30 – 18:30, 3 și 4 august, orele 11:30 – 12:30 și 17:30 – 18:30.

WONDER FAMILY FEST – cel mai mare festival pentru familii din România

Prima ediție a Wonder Family Fest va avea loc între 2 și 4 august 2024, la Wonderland Resort din comuna Feleacu, județul Cluj. În cele trei zile ale evenimentului vor avea loc sute de activități pentru întreaga familie, dar și concerte live pe cele patru scene amenajate. Activitățile se vor desfășura pe o suprafață de 357.000 m2,  în mijlocul naturii, dar și în interiorul clădirilor parte a Wonderland Resort, și sunt concepute astfel încât să implice întreaga familie.

Wonderland Resort este un complex de lux situat în comuna Feleacu, județul Cluj, care oferă un cadru natural feeric și activități pentru toate vârstele. Resortul dispune de facilități premium, inclusiv hoteluri de 5 stele, SPA, bază de echitație, terenuri de tenis și paintball și este dedicat transformării fiecărui eveniment într-o experiență memorabilă.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax