ACTUALITATE
EXCLUSIV/Ars cu acid sulfuric pe tot corpul, Ovidiu Baboș s-a „încăpățânat” să trăiască. Ajuns nevăzător, a început o nouă viață
În timp ce unii oameni renunță la tot, chiar la viață uneori, clujeanul Ovidiu Baboș este exemplul concret al omului care, deși lovit crunt de destin, nu s-a lăsat învins.
Ajuns nevăzător, a început, la 27 de ani, o altă viață. O viață pe care nu și-o imaginase nici în ruptul capului cu câteva ore înainte de accident.
Ovidiu Baboș, în martie 2008, la aproape 3 ani de la accidentul de la Izvoru Crișului. Foto: Clujeanul
A trecut prin numeroase intervenții chirurgicale la ochi, abdomen, pe spate, mâini și picioare. Apoi a luat-o de la zero: a învățat din nou să meargă, să citească și să scrie, să facă lucruri pe care un om fără probleme nici nu le-ar băga în seamă.
Cluj24.ro vă prezintă o lecție de viață emoționantă și tulburătoare, în același timp, al cărei „actor” este unul din semenii noștri.
Cumplitul accident
Dimineața zilei de 24 mai 2005, aproape de ora 6.00. Ovidiu Baboș (27 de ani) se afla cu prietenul său, Ștefan Lung, într-o dubă Peugeot, la câțiva kilometri de Izvoru Crișului, venind dinspre Ungaria.
Veneau de pe un drum lung și obositor: se întorceau din Germania, de unde aduceau marfă pentru firma la care lucra Ștefan, și se-ndreptau spre casă, la Cluj.
Ovidiu condusese de când au plecat din Germania, dar înainte de intrarea în țară, pe la Borș, Ștefan i-a luat locul. Băuse cafele și Red Bull mai tot drumul și se simțea într-o formă foarte bună.
Cei doi făcuseră o mică pauză la Negreni, unde au mâncat și au băut câte o cafea. După care, cu Ștefan la volan, au plecat spre Cluj.
La nici doi kilometri de hanul de la Izvoru Crișului, mașina în care se aflau cei doi a fost scăpată de sub control, a intrat pe contrasens și s-a izbit violent de o autoutilitară care transporta 3.600 de litri de acid sulfuric de la Turda pentru o firmă din Ungaria.
Șoferii au murit pe loc
Bilanțul a fost tragic: șoferii celor două mașini au murit pe loc. Catapultat din duba Peugeot, Ovidiu a fost găsit într-o baltă de acid sulfuric. Tânărul a agonizat multă vreme și, inconștient fiind, s-a tăvălit în conținutul chimic.
Polițistul constatator, pompierii, dar și martorii care-au apărut imediat după cumplitul accident rutier nu și-au dat seama inițial care era natura transportului, ci doar după ce au remarcat că hainele și adidașii lui Ovidiu au început să se topească.
A stat în comă patru săptămâni
Ovidiu Baboș a fost transportat și internat la Chirurgie I din cadrul Spitalului Județean Cluj, salonul de Arși. Șansele sale de supraviețuire erau extrem de mici. Practic, când a ajuns pe patul de spital, corpul său era numai rană vie.
„Diagnosticul medicilor a fost foarte grav: politraumatisme, arsuri chimice pe față, cap, picioare și pe spate, plagă contuză de 20 de centimetri la cap, rană la gamba dreaptă, șoc congestional”, rememorează după 16 ani, pentru cluj24.ro, Ovidiu Baboș.
Viața lui Ovidiu a atârnat mult timp de un fir de ață. A stat în comă medicamentoasă indusă patru săptămâni.
Când s-a trezit, era tot înfășurat în pansamente, iar ochii erau acoperiți de feșe, la fel ca Ralph Fiennes în filmul „Pacientul englez”.
Fără mari șanse de supraviețuire
Cele patru luni de spitalizare și perioada post-spitalizare au însemnat pentru Ovidiu și familia sa multă suferință. Părinții și fratele său, Lucian, au făcut cu rândul „de serviciu” la Chirurgie I, salonul de Arși.
L-au vegheat, i-au dat să mănânce și i-au cumpărat pansamente ultrasterile, medicamente etc.
Mulți dintre medicii clujeni, chiar dintre cei mai optimiști, nu i-au dat mari șanse de supraviețuire.
Nu însă și prof. Constantin Ciuce, care, împreună cu prof. Dragoș Pieptu, de la Iași, unul dintre cei mai buni specialiști în chirurgie reparatorie, au realizat supraomenescul: i-au făcut transplant la picioare, mâini, față, cap și spate. L-au „reparat” pe dinafară.
În total, Ovidiu a avut nevoie de zece operații de transplant. De exemplu, medicii i-au luat bucăți de piele de pe picioare, spate sau abdomen și i le-au transplantat pe față și pe scalp.
Lupta pentru lumină
Supraviețuitorul accidentului rutier de lângă Izvoru Crișului a fost externat după patru luni de spitalizare și zece operații de transplant de piele, dar a rămas cu un mare handicap: acidul sulfuric îi afectase în totalitate vederea. Însă tânărul nu s-a lăsat bătut.
Voia să-și recapete văzul, iar pentru asta s-a interesat în stânga și-n dreapta cine l-ar putea ajuta. În căutarea „luminii”, a aflat, în octombrie 2007, că în Salzburg, Austria, există o clinică oftalmologică specializată în chirurgie reparatorie cu un personal medical de înaltă clasă.
I s-a spus că are nevoie de un transplant de cornee la ochiul drept. După intervenție, a început să întrezărească puțin câte puțin.
„Vedeam puțin cu ochiul drept. Practic, vedeam forma celui cu care vorbeam și distingeam culorile”, își amintește Ovidiu Baboș.
Intervenții la clinicile din Cluj, Salzburg, Londra și Moscova
Dar situația a început să înrăutățească din pricina unei infecții care îi provoca dureri insuportabile de cap și de ochi. Iar cauza era legată de faptul că ochii îi fuseseră arși de acidul sulfuric.
Medicii erau foarte rezervați, iar unii dintre ei, resemnați.
În următorii ani, Ovidiu a fost de opt ori la clinica din Salzburg, o dată la o clinică din Londra și o dată la o clinică din Moscova. Și asta pentru a încerca să vadă, măcar puțin, cu ochiul drept, că stângul era pierdut.
Costuri uriașe
Intervențiile chirurgicale la care a fost supus Ovidiu la Cluj, Salzburg, Londra sau Moscova, plus tratamentele pe care trebuia să le ia au fost extrem de costisitoare.
De exemplu, o zi de spitalizare la clinica din Salzburg costa 600 de euro, costuri care n-au inclus prețul valvei și al protezei. La acestea, s-au adăugat costurile de deplasare pentru el și însoțitor.
Pentru a putea face față acestor cheltuieli, părinții lui Ovidiu au vândut o garsonieră cu 28.000 de euro, iar o parte din banii obținuți au fost cheltuiți în primele luni după vânzare.
Mișcați de situația în care se afla, dar și de lupta sa teribilă pentru a vedea cât de cât și pentru viață, la urma urmei, oameni cu suflet l-au ajutat financiar pe Ovidiu, printre ei aflându-se și conducătorii firmei la care acesta a lucrat până la accident.
Sumele strânse n-au fost mari, dar s-au dovedit și un stimulent emoțional pentru a continua lupta.
10 ani de procese
Însă nu totul a fost un drum lin și optimist. Trecând, nu simplu, nu ușor, peste situația în care se afla, Ovidiu a trebuit să îndure un alt calvar: lupta în instanță cu societatea din Turda care transporta acidul sulfuric și care nu se considera responsabilă de suferința și felul în care a ajuns Ovidiu în urma accidentului rutier.
A fost nevoie de 10 ani de procese, de mulți nervi și bani cheltuiți, de avocați care ori l-au trădat, vândut ori nu și-au dat interesul pentru clientul lor. Într-un final, în 2017, Ovidiu a avut câștig de cauză.
„În ultima parte a procesului, am fost apărat de o avocată foarte bună, Mihaela Fodor. Ea a descâlcit ițele acestui proces întortocehat și greoi. Cu ea am câștigat”, povestește supraviețuitorul accidentului din mai 2005.
Nu mai voia să iasă din casă
În paralel cu „munca” sa de Sisif, Ovidiu nu s-a lăsat învins în plan personal. Probabil că cicatricile de pe față, de pe cap, mâini și picioare i-au îndepărtat pe unii dintre prietenii săi. Asta l-a mâhnit foarte tare.
Știa că „pe din afară” era altfel decât până la accident, dar sufletul îi rămăsese același, cald și prietenos. Pentru o perioadă, a intrat în depresie. Nici din casă nu mai voia să iasă.
„Ziceai că sunt un zombie! Nu mai aveam chef de nimic, nici măcar să ies la o plimbare, iar când o făceam, rar, ce-i drept, trebuia să-i iau însoțitori pe mama, pe tata, ori pe fratele meu, Lucian”.
A învățat să scrie și să citească la „Pontes”
Însă a găsit prieteni la Asociația de nevăzători „Pontes”, din Cluj. Acolo a învățat să meargă fără însoțitor, doar cu ajutorul bastonului.
Tot la „Pontes”, avându-i drept „dascăli” pe Florin Rădulescu și pe Emanuel Boboiu, membri ai asociației, a învățat să scrie la calculator și să citească folosind programul Jaws, prin care o „voce” îi transmite conținutul fișierului deschis.
În 2007, a început cursuri de masaj printr-o asociație din Cluj, în fapt doar niște elemente de bază, pentru că tips-urile meseriei le-a învățat de la două din prietenele sale de la „Pontes”.
Deși nevăzător, Ovidiu n-a dat deoparte educația și, după accidentul din mai 2005, și-a reluat studiile, doi ani mai târziu, la Facultatea de Business din cadrul UBB.
A absolvit cursurile în 2010, fiind licențiat în Managementul Afacerilor. A-nceput, mai apoi, un master la Facultatea de Științe Politice și Administrative, dar a renunțat la el în primul an. Își deschisese, cu un an înainte, un cabinet de masaj și nu putea face față pe ambele „fronturi”.
Un zâmbet
Viața a început, parcă, să-i zâmbească lui Ovidiu. La sfârșitul lui octombrie 2014, a cunoscut-o pe Lăcrămioara. Era seara de Halloween, iar Ovidiu – deși spune că nu era un fan al petrecerilor, iar al Halloween-ului nici atât, a fost să vadă cum e și să simtă prezența oamenilor.
Acolo a întâlnit-o pe „Lăcri”, cum o alintă el. Au vorbit, au dansat puțin și … Sărbătoarea de Anul Nou au petrecut-o la Cavnic, Maramureș. „A fost cel mai frumost Revelion din viața mea!”, rememorează Ovidiu.
Octombrie 2014. Ovidiu și Lăcrămioara, la prima lor întâlnire. Foto: Arhiva personală
Bianca, odorul lor neprețuit
După 8-9 luni, au făcut nunta, iar în octombrie 2015 s-a născut Bianca, odorul lor neprețuit.
Ovidiu, soția sa, Lăcrămioara, și fiica lor, Bianca. Foto: Arhiva personală
La cabinetul de masaj deschis în 2009, Ovidiu a angajat două persoane.
„Au fost vremuri destul de bune, aș putea spune. Aveam clienți din rândul angajaților de la multinaționale și era foarte OK. Aveam, la un moment dat, patru angajați, dintre care două erau prietenele mele de la Pontes, cele care m-au învățat meseria asta”, povestește, pentru cluj24.ro, Ovidiu Baboș.
Lovit din nou
Dar viața i-a amintit, pentru a câta oară?, că are suișuri și coborâșuri. Ceea ce n-a reușit competiția ori concurența de pe piața Clujului, au făcut-o … politicienii! În 2018, guvernanții de atunci (Viorica Dăncilă de la PSD era premierul în funcție – n.r.) au tăiat unele drepturi pe care societățile cu statut de „unitate protejată”, așa cum era a lui Ovidiu și Lăcrămioara, le aveau.
Activitatea firmei, la jumătate din cauza legislației
„Eu sunt nevăzător. Cu ochiul drept văd doar cât să mă descurc, cu cel stâng nu văd deloc. Deci sunt o persoană cu handicap. Pe de altă parte, firma noastră a angajat persoane cu dizabilități, sunt nevăzătoare ca și mine, de aceea am putut beneficia de statutul de <unitate protejată>. Însă după intervenția Guvernului, în 2018, când au schimbat legislația, ne-a mers din ce în ce mai rău. Am pierdut clienți, apoi a mai fost și perioada asta cu pandemia. Acum, din cei patru angajați, am rămas doar cu doi”, explică Ovidiu.
O luptă continuă
Chiar dacă viața n-a fost o bonă pentru cel care a supraviețuit ca prin miracol accidentului de la Izvoru Crișului, ba l-a încercat de multe, de foarte multe ori, dându-i croșee sau upercuturi în plex, Ovidiu s-a ridicat și luptă în continuare: pentru sănătate, pentru familie, pentru viitor.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
EVENIMENT
VIDEO. Haos la Negreni. Coadă kilometrică a mașinilor spre Cluj. Așteaptă să iasă cele din parcarea târgului
Târgul anual de la Negreni s-a terminat dar brambureala abia a început. Mașinile care pleacă de la târg au prioritate. Poliția a blocat traficul dinspre Oradea spre Cluj pentru ca acestea să poată pleca. Sensul de mers spre Oradea este liber.
Mai mulți clujeni au fost prinși în ambuteiaj într-un microbuz venind de la aeroportul din Budapesta. Aceștia trebuiau să ajungă la Cluj-Napoca la 15,30. Oamenii stau în coloană de mai bine de 4 ore, lucru care le-a stârnit nemulțumirea.
VIDEO. Haos la Negreni. Coadă kilometrică a mașinilor spre Cluj. Așteaptă să iasă cele din parcarea târgului
ADMINISTRAȚIE
VIDEO. „După 20 de ani” cu Emil Boc. Edilul a CĂSĂTORIT o domnișoară pe care a întâlnit-o în PRIMUL său mandat de primar
Surpriză pentru Emil Boc, sâmbătă, când a oficiat căsătoria unei domnișoare pe care a întâlnit-o pe stradă acum 20 de ani, în primul său mandat.
„După 20 de ani! – Moment inedit și emoționant la oficierea căsătoriilor de sâmbătă.
Am avut plăcerea să oficiez căsătoria unei domnișoare pe care am întâlnit-o pe stradă, împreună cu mama ei, acum 20 de ani, în prima zi a mandatului meu primar, în iunie 2004!
VIDEO. „După 20 de ani” cu Emil Boc. Edilul a CĂSĂTORIT o domnișoară pe care a întâlnit-o în PRIMUL său mandat de primar
Domnișoara tocmai aflase în acea zi ca a promovat examenul de intrare în clasa a V-a la Racoviță. Îmi amintesc ca m-a impresionat spontaneitatea ei și mesajul transmis: “să îi facem pe oameni să nu mai arunce gunoaie pe stradă.“!
După 20 de ani ne-am revăzut cu bucurie și lacrimi în ochi!
Casă de piatră, familie minunată”, a scris primarul pe Facebook.
EVENIMENT
Dosar penal pentru vătămare corporală deschis de Poliția Cluj în cazul celor 2 fete arse în urma unui experiment științific
Polițiștii clujeni au deschis un dosar penal pentru vătămare din culpă și fac cercetări în cazul celor două fete, de 7, respectiv 11 ani, care s-au ales, sâmbătă, cu arsuri după ce au participat la un experiment științific la Iulius Parc.
Potrivit unor surse judiciare, cercetarea va viza împrejurările în care a avut loc incidentul, soldat cu internarea în spital a celor două minore, ce fel de substanțe inflamabile s-au folosit, dacă experimentul a fost realizat sub supravegherea unui adult.
Din primele informații, se pare că, în cadrul experimentului științific realizat în aer liber, s-a aprins întâi părul fetelor, care s-au ales apoi cu arsuri pe față, piept și mâini.
CULTURA
FOTO. Întâmplări paranormale, OZN-uri și fantome la Cluj și în Transilvania, în noua carte a lui Sorin Grecu
Fenomenele paranormale există, OZN-urile există, fantomele există. La Cluj și în Transilvania, zeci de cazuri fiind documentate de poetul, scriitorul și jurnalistul clujean Sorin Grecu, unele fiind trăite pe propria sa piele. ”Extratereștrii sunt aici de mii de ani, nu au plecat nicio clipă, eu i-am întâlnit”, a spus autorul.
Volumul său ”Paranormal Cluj/Transilvania”, recent ieșit de sub tipar, va fi lansat la Baia Mare, Cluj-Napoca, dar și în străinătate, iar cititorii dornici să se scufunde în acest univers misterios pot cumpăra cartea direct de la autor, contactându-l pe pagina sa de Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100091082081973
În noua sa carte-eveniment, Sorin Grecu mărturisește că a fost atras de paranormal încă din 1968 când, fiind un copil de 6 ani, a văzut, asemenea miilor de clujeni, un OZN care a staționat pe cerul orașului.
Iar de atunci, viața sa a fost marcată de acest fenomen al OZN-urilor, dar și de întâmplări paranormale, pe care le-a notat și pe care le împărtășește cititorilor.
Fantomele de la Centrul ”Gavroche”
Redăm mai jos câteva fragmente din carte, care cuprind experiențele personale ale autorului.
”În 2008-2009 fusesem chemat chiar de personalul și conducerea Centrului „Gavroche”, de pe strada Eremia Grigorescu din Cluj-Napoca, destinat copiilor instituționalizați, asta pentru că toată lumea era terorizată de fenomenele inexplicabile ce se petreceau acolo și angajații refuzau să mai vină la serviciu în turele de noapte!
Era vorba despre manifestări incredibile: noaptea se deschideau din senin luminile și ferestrele, la fel și robinetele, existând mereu riscul inundării băilor sau bucătăriei. De asemenea, se auzeau pași grei pe scări, care se opreau în fața dormitorului copiilor!
Să nu mai zic de spaima acestora, care își schimbaseră programul: ziua dormeau și noaptea tremurau de frică la vederea fenomenelor ce se perindau acolo. Așa că l‑am solicitat să ne însoțească la fața locului, pe prof. univ. dr. Adrian Pătruț, președintele Societății Române de Parapsihologie, lucru pe care Domnia‑Sa l‑a acceptat cu interes”, scrie Sorin Grecu.
Întâlnirea cu Annunaki
O întâlnire de pomină, care l-a marcat pe viață, a avut loc în 24 iunie 2013, după ora 22.00, dată în care sărbătorile de Rusalii și Sânziene erau reunite în aceeași zi.
”Mă aflam pe strada Dorobanților din Cluj‑Napoca, în drum spre locuința mea din cartierul Gheorgheni, venind de la un eveniment cultural.
Se știe, din tradiția populară, că în Noaptea de Sânziene se deschid baierele cerului și pământului și unii oameni, cei cu o sensibilitate mai dezvoltată, pot vedea lucruri nebănuite din alte lumi, inclusiv Sânzienele.
Or eu, tocmai Sânziene n‑am văzut! Brusc, pe trotuarul din dreptul bisericii, în sensul meu de mers, am văzut sprijinită de stâlp o ființă ciudată, cu un cap enorm, cioc de vultur și un penaj sub formă de claie de fân. Stătea ghemuită. Fața ei aducea izbitor cu o mască grotescă, maramureșeană.
Mi‑am zis, chiar, amuzat: <<Ce naiba, doar n‑or fi început sărbătorile de iarnă, tocmai acum, în plină vară>>! Și, fapt interesant, imaginea ei s‑a pierdut de două ori – până mi s‑a fixat definitiv în retină − de parcă aș fi intrat în frecvența ei. Iar acel moment, al stabilizării semnalului, a determinat cumva entitatea să mă observe și să se ridice în două picioare și să pornească spre mine: înaltă de vreo trei metri, înaripată, cioc de vultur și picioare reptiliene, de dinozaur.
N‑a făcut nimic altceva decât să‑mi rânjească – de parcă mi‑ar fi spus: <<Ne mai întâlnim noi!>> − și să zboare, exact pe deasupra capului meu…
Am simțit teribilul curent, iscat de aripile lui uriașe, și mi‑a rămas întipărită în memorie culoarea penelor, de dimensiuni la fel deneobișnuite, având culoarea maro! L‑am sunat degrabă pe Marius Moga, vindecătorul și parapsihologul din Alba‑Iulia, omul care „vede” îngerii –tatăl renumitului cantautor − și i‑am spus că, probabil, fiind Noaptea de Sânziene, mi‑am întâlnit îngerul − ce‑i drept, cam încrâncenat și luptător, precum subsemnatul.
La care, Moga, dupce i l‑am descris, râde și‑mi spune verde în față: <<Ce înger, vorbești prostii! L‑ai întâlnit pe Anunnaki, cel mai teribil reptilian din constelația Orion, creatorul pământenilor în perioada asiro‑babiloniană! Ai avut un noroc teribil că nu te‑a omorât, fiindcă de obicei nimeni nu scapă din întâlnirea cu el. Probabil că are ceva treabă cu tine – deci să scrii despre întâlnirea voastră și să înștiințezi lumea de existența lui!>>.
OZN-uri pe cerul din Ciochiș
Sorin Grecu relatează în carte și întâlnirile pe care le-a avut cu OZN-urile din satul Chiochiș, din județul Bistrița-Năsăud, localitatea natală a soției sale, scriitoarea Mirela Duma.
”Din momentul când am pășit acolo, simțurile mi-au luat-o razna, ca și cum aș fi pășit pe un tărâm special. După obicei, fac – așa, la derută, câteva fotografii cu telefonul mobil – pentru că digitalul depășește prin acuratețe ochiul uman – după care mă pun pe studiu. Șocul este mare: din vreo zece fotografii, trei conțin obiecte zburătoare… Au forme de disc, iar altele de țigări de foi.
Mă interesez pe la săteni… și bănuiala mi se confirmă: mulți dintre ei au avut întâlniri (pe câmp sau pe dealuri) cu OZN‑uri, unele chiar de dimensiuni uriașe. Vorbesc doar cu jumătate de gură, de teama de a nu fi ridiculizați de ceilalți săteni. Și autoritățile știu despre aceste lucruri, însă îmi comunică sec: știu de obiectele zburătoare, dare ele sunt drone care supraveghează o plantație de aluni din comună.
E limpede. Ca peste tot, subiectul e tabu… Arunc, de asemenea, o privire pe istoricul așezării și… ca‑n cazul Tărtăria sau Uioara de Sus (jud. Alba), acolo sunt vestigii arheologice, vechi de peste 5.000 de ani, provenind din neolitic – și cu nenumărate apariții, după cum m‑au informat localnicii.
Cu fiecare deplasare în satul soției, colecția de OZN‑uri mi se îmbogățește, la această oră având în arhivă câteva zeci! Repet, toate surprinse în timp ce zboară cu viteză, imposibil de surprins cu ochiul liber”, se mai arată în volumul ”Paranormal Cluj/ Transilvania”.