Connect with us
Advertisement

POLITICA

Europarlamentarii AUR au votat împotriva Ursulei von der Leyen!

Publicat


aur von der Leyen

Delegația AUR în Parlamentul European a votat astăzi împotriva desemnării Ursulei von der Leyen pentru încă un mandat de președinte al Comisiei Europene.

În schimb, europarlamentarii PSD – PNL – USR – UDMR au susținut-o entuziaști și au ridicat mâna aprobator pentru continuarea tuturor politicilor de distrugere a economiei naționale pe care Ursula von der Leyen le-a promovat în mandatul său.

De ce a fost vot împotrivă

De ce AUR a votat împotriva Ursulei von der Leyen?

Pentru că aceasta a dovedit în mandatul său de cinci ani că disprețuiește drepturile individuale ale cetățenilor europeni, ale românilor, libertățile acestora și a constrâns populația Uniunii Europene să se injecteze cu seruri netestate.

Sunt câteva elemente cheie prin care poate fi rezumat mandatul său și pe care le vom regăsi și în cel viitor, iar ele se învârt în jurul următoarelor cuvinte cheie: sărăcie, foame, moarte, tiranie, globalism și depravare morală.

Apocalipsa după Ursula

În discursul de astăzi, Ursula von der Leyen a anunțat, practic, apocalipsa pe care o va aduce în al doilea mandat la conducerea Comisiei.

Ea vrea să schimbe Tratatele de funcționare ale Uniunii Europene, astfel încât să transforme UE într-un suprastat federal, polițienesc și condus autoritar, inclusiv cu mijloace totalitare precum cenzura.

Mai mult, prin poziționarea sa, aceasta amenință să ducă la un alt nivel Pactul Verde European/Green Deal, un program de distrugere a economiei UE și care afectează România în cel mai înalt grav deja.

Achiziții de vaccin

Înainte ca Ursula von der Leyen să vină să ceară, cu tupeu, un nou mandat în fruntea șefiei Comisiei Europene, aceasta ar fi trebuit să răspundă cu privire la acuzațiile ce țin de deciziile pe care le-a luat în timpul pandemiei, despre achizițiile uriașe de vaccinuri făcute.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că Ursula von der Leyen a încălcat legislația europeană privind transparența în procesul de achiziție de vaccinuri Covid-19.

Nu trădăm încrederea pe care ne-au acordat-o românii. Europarlamentarii AUR au votat împotriva realegerii Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene, așa cum au votat și împotriva alegerii Robertei Metsola ca președinte al Parlamentului European.

Vocea românilor

AUR va duce în Parlamentul European aceeași politică pe care a dus-o și în Parlamentul de la București, unde am fost singurul partid care a scos la iveală tot jaful din pandemie, jaful din perioada în care eram ținuți în casă.

La fel se va întâmpla acum și în Parlamentul European, acolo unde vom face opoziție puternică față de toate politicile globaliste promovate de cei care o susțin pe Ursula von der Leyen și care ne-au distrus economia națională obligându-ne să închidem termocentralele, să închidem minele.

Vom fi vocea românilor din Parlamentul European! Ursula von der Leyen trebuie să ne dea socoteală!

 



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO. Incendiu în gara Cluj-Napoca. Un vagon dezafectat a luat foc

Publicat

De

Incendiu gara Cluj-Napoca

Pompierii clujeni intervin în zona gării la un incendiu care a izbucnit la un vagon dezafectat.

Incendiu în gara Cluj-Napoca. Un vagon dezafectat a luat foc

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin cu două autospeciale, pentru a stinge un incendiul

Potrivit ISU Cluj, acesta a izbucnit la un vagon dezafectat în apropierea gării iar, din primele date, flăcările s-au extins parțial și la o magazie.

La această oră nu sunt anunțate persoane care să solicite îngrijiri medicale.

UPDATE

Pompierii au finalizat intervenția și din fericire nu au existat persoane rănite.

Incendiul a pornit de la un vagon dezafectat, care completa o garnitură cu alte două vagoane.

Potrivit pompierilor, flăcările s-au extins și la fațada unei clădiri, dar intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie stins în limitele găsite.

Foc făcut de persoane fără adăpost

Astfel, clădirea a fost protejată, precum și celelalte două vagoane.

Cercetările preliminare au arătat faptul că incendiul a pornit cel mai probabil de la focul făcut de persoane fără adăpost.

Foto: Cluj24, ISU Cluj

Citește mai departe

EVENIMENT

Compartiment de Somnologie la Spitalul TBC Cluj. Se deschide și un Laboratorul de Recuperare Medicală Respiratorie

Publicat

De

Spitalul TBC din Cluj va avea trei noi compartimente pentru tratamentul pacienților în condiții cât mai bune.

Acestea vor deservi pacienți cu patologie respiratorie cronică, fibroză pulmonară idiopatică, TBC sechelar, sindrom și sechele post COVID-19, dar și sindrom de apnee în somn obstructiv asociat obezității.

Compartiment de Somnologie la Spitalul TBC Cluj. Se deschide și un Laboratorul de Recuperare Medicală Respiratorie

Noi servicii medicale vor fi oferite clujenilor la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello” din Cluj-Napoca.

Structura organizatorică, organigrama, statul de funcţii şi regulamentul de organizare şi funcţionare al spitalului a fost aprobat de Consiliul Județean, care are unitatea sanitară în subordine.

Astfel, în cadrul Secției Clinice Pneumologie I, se va înființa un Compartiment de Recuperare Medicală Respiratorie, precum și a unui Compartiment de Pneumologie – Somnologie, aparținând Secției Clinice Pneumologie III.

De asemenea, se va înființa un Compartiment de Cronici (Pneumologie) în cadrul Secției Pneumologie – TBC Săvădisla .

28 de paturi vor fi în cele trei compartimente

”Rațiunea care a stat la baza acestei decizii a fost aceea de a răspunde cât mai eficient la solicitările și necesitățile celor care se confruntă cu probleme de sănătate, în condiâii de maximă siguranță și calitate a serviciilor.

Scopul nostru este să creăm condițiile optime pentru examinarea și tratarea pacienților, astfel încât să poată fi asigurat un act medical de înaltă calitate”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Cele trei compartimente vor avea 28 de paturi.

În cadrul Laboratorului de Recuperare Medicală Respiratorie vor fi acordate servicii medicale de specialitate atât pentru pacienții internați, cât și pentru cei în regim ambulator, în intervale orare distincte.

Citește mai departe

CULTURA

VIDEO FOTO. A doua zi la Jazz in the Park 2024: Cymande, Manu Katché și Jazzanova, concerte inedite în Parcul Etnografic

Publicat

De

Sâmbătă, 31 august 2024, a doua zi a festivalului Jazz in the Park 2024 a adus în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca mii de iubitori ai genului muzical, într-o atmosferă relaxată, cu concerte memorabile.

Publicul Jazz in the Park s-a putut bucura sâmbătă de o combinație unică de jazz, influențe funk și soul, pe cele patru scene ale festivalului.

Cymande au adus mesajul păcii și unității pe scena principală

Cymande, trupa legendară din Marea Britanie, a fost capul de afiș al serii. Artiștii cu origini în Caraibe au urcat pe scena principală a festivalului (Hill Stage) și au adus cu ei un amestec vibrant de funk, soul și jazz, oferind un spectacol de neuitat.

Cymande, fondată în 1971, a fost un pionier al muzicii din Marea Britanie și a fost prima trupă britanică care a cântat la celebrul Apollo Theater din New York.

La Jazz in the Park, cei cinci membri originari rămași în trupă au demonstrat că spiritul și muzica lor sunt la fel de vii ca întotdeauna.

Manu Katché, un maestru incontestabil al tobelor

Un alt moment special al serii a fost concertul lui Manu Katché, unul dintre cei mai apreciați toboșari din lume.

Francezul, cunoscut pentru colaborările sale cu artiști de renume precum Peter Gabriel și Sting, a adus pe scena Hill Stage o fuziune captivantă de jazz, rock și world music.

La 65 de ani, Katché și-a demonstrat încă o dată măiestria și versatilitatea, fanii clujeni fiind încântați de prezența și energia lui.

Tot sâmbătă au urcat pe scenă și Jazzanova (live), Isfar Sarabski Quartet, KRiSPER și DJ Hefe.

Jazz in the Park continuă și duminică, cu ultima zi a festivalului, promițând noi momente muzicale inedite.

Citește mai departe

EVENIMENT

Care este cea mai mare PENSIE din România după recalculare. E triplă față de cea din Cluj

Publicat

De

Cea mai mare pensie

Cea mai mare pensie din România, după recalculare, a ajuns la 100.000 de lei pe lună, a spus ministrul Muncii.

Iar asta nu e tot. Cel care primește această pensie din luna septembrie, a cotizat 18 ani la sistemul de pensii.

Care este cea mai mare PENSIE din România după recalculare. E triplă față de cea din Cluj

Pensia de aproape 20.000 de euro e aproape triplă față de cea mai mare pensie care va fi în plată la Cluj, respectiv 36.000 de lei.

Banii sunt încasați de un fost angajat în sistemul bancar, care a avut contribuții foarte mari la sistemul de pensii, a explicat ministrul Muncii, Simona Bucura – Oprescu, potrivit Alba24.ro.

“Cea mai mare pensie este din sistemul public, este pe contributivitate. Este o pensie a unui asigurat care a lucrat în domeniul financiar-bancar, care are un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contribuţii foarte mari.

Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari. În urma unei contribuţii substanţiale, are cea mai mare pensie din România, care e undeva în jurul a 100.000 ron”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax