Connect with us

ACTUALITATE

Emma Răducanu revine la Cluj. O altă campioană de Grand Slam, pe tabloul principal Transylvania Open WTA250. Lista jucătoarelor

Publicat


transylvania open

Peste 30 de jucătoare din top 100 WTA vin la Cluj-Napoca la Transylvania Open. Printre ele, îndrăgita Emma Răducanu, Barbora Krejcikova, dar și româncele Irina Begu, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian.

Înscrierile pentru Transylvania Open WTA250, care au avut loc între 8 și 16 octombrie 2022. s-au încheiat oficial luni, 12 septembrie, iar în competiție au intrat nume mari ale tenisului mondial. Peste 30 de jucătoare din top 100 WTA și două campioane de Grand Slam vor fi pe tabloul principal la Cluj-Napoca, Barbora Krejcikova și Emma Răducanu, anunță organizatorii.

Emma Răducanu joacă din nou la Cluj

Barbora Krejcikova este una dintre prezențele spectaculoase la Transylvania Open. Campioană la Roland-Garros în 2021 și fostă numărul 2 în lume, Barbora ocupă acum locul 26 în clasamentul de simplu.

Ea este proaspătă campioană de dublu la US Open, alături de Katerina Siniakova. Cele două și-au completat astfel mult doritul Career Golden Slam, adică au câștigat toate cele patru turnee de Grand Slam, plus medalia olimpică de aur la Tokyo. Ele au câștigat, de asemenea, și WTA Finals 2021 la dublu.

Emma Răducanu este, din nou, prezentă pe tabloul turneului de tenis din Cluj care va avea loc în 8-16 octombrie, în BT Arena. Campioana US Open 2021 s-a simțit excelent la prima ei participare la Cluj, când a reușit să ajungă în sferturile de finală. După un sezon plin cu experiențe valoroase, Emma e gata de un nou început.

„M-am simțit foarte bine anul trecut în Cluj. Oamenii au fost minunați și m-au făcut să mă simt extrem de bine. Așa că sunt încântată și fericită să mă întorc anul acesta. De fiecare dată când am ocazia, ador să mă întorc în România. Tatăl meu este de acolo și am foarte multe amintiri plăcute. Aștept cu nerăbdare să mă întorc. Ne vedem în curând!”, este mesajul transmis de Emma.

Româncele de pe tabloul Transylvania Open

De pe tabloul Transylvania Open WTA250 nu lipsesc jucătoare românce din top 100 WTA. Irina Begu, locul 41 mondial, Ana Bogdan, locul 65 mondial și Jaqueline Cristian, locul 87 mondial, sunt primele care au confirmat prezența la turneul de tenis din Cluj.

Irina Begu are unul din cele mai bune sezoane din ultimii ani, apropiindu-se de revenirea între primele 30 de jucătoare ale lumii. Irina a câștigat al cincilea titlu al carierei anul acesta, și primul după cinci ani, după o minunată victorie la Palermo. A mai jucat, de asemenea, o semifinală la St. Petersburg și a ajuns până în optimi de finală la Roland-Garros și în turul al treilea la Wimbledon.

Ana Bogdan a bifat o premieră în sezonul 2022, jucând prima ei finală de turneu WTA, la Varșovia. Imediat după aceea, a câștigat titlul WTA 125k de la Iași. Tot anul acesta a mai câștigat un turneu ITF la Andrezieux-Boutheon.

Jaqueline Cristian revine la Cluj-Napoca după ce a jucat sferturi de finală la prima ediție a Transylvania Open, învinsă atunci de Simona Halep. În săptămânile care au urmat, Jaqueline a jucat și prima finală a carierei la Linz, a obținut prima victorie pe tabloul principal al unui Grand Slam, iar apoi a gestionat o pauză lungă de șase luni, din cauza unei accidentări. Unul dintre obiectivele ei declarate este să câștige primul titlu al carierei.

„Sper că sunteți pregătiți să ne revedem la cea de-a doua ediție a singurului turneu WTA250 din România. Eu mă antrenez, Thomas, antrenorul meu vă poate confirma. Mi-am pregătit și capa și abia aștept să joc în fața publicului de acasă care este clar cel mai bun public. Anul trecut chiar mi-a lipsit foarte mult energia fanilor din tribune. De abia aștept să ne vedem în 8-16 octombrie, la BT Arena, în Cluj”, a transmis Jaqueline.

Un turneu puternic în 2022

Transylvania Open WTA250 revine la Cluj după o primă ediție de succes organizată în 2021, când turneul de tenis din Cluj-Napoca și-a câștigat locul în calendarul oficial al Women’s Tennis Association.

„Ne așteaptă un turneu de tenis foarte puternic, cu jucătoare foarte bine plasate care ne-au depășit așteptările. Suntem extrem de încântați de prezența a două campioane de Grand Slam, cu multiple titluri, Barbora Krejcikova și Emma Răducanu, care la doar 19 ani este deja un fenomen al tenisului mondial. Bineînțeles, abia așteptăm să le vedem pe teren pe românce, fie că joacă pe tabloul principal sau în calificări.

Așa cum știți, Transylvania Open este singurul turneu WTA250 din România și suntem mândri că are loc la Cluj-Napoca. El oferă șansa jucătoarelor românce de a se bucura de această experiență, iar publicului șansa de a vedea jucătoare de top live. Pentru mine și echipa mea cea mai mare bucurie este faptul că anul acesta vom avea alături de noi, în tribune, fani ai tenisului care vor face ca experiența acestui turneu să fie una de neuitat”, Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open.

Jucătoarele înscrise la turneu

Transylvania Open va avea loc în 8-16 octombrie, pe hard, în sala polivalenta BT Arena din Cluj-Napoca pe cele două terenuri care vor fi amenajate: Terenul Central și Terenul 2.

Turneul va începe cu două zile de calificări, în cadrul cărora jucătoarele se vor întrece pentru unul din cele șase locuri libere din optimi. Primele 21 de jucătoare potrivit clasamentului mondial vor intra direct pe tabloul principal Transylvania Open.

Pentru turneul din Cluj au fost rezervate patru wild cards și un Special Exempt (SE). Emma Răducanu și Jaqueline Cristian vor intra direct pe tabloul principal datorită wild cardurilor acordate de turneul de la Cluj-Napoca.

Tabloul principal Transylvania Open 2022:

  • KREJČÍKOVÁ, BARBORA (CZE) – 26 WTA
  • BEGU, IRINA-CAMELIA (ROU) – 41 WTA
  • POTAPOVA, ANASTASIA – 45 WTA
  • KALININA, ANHELINA (UKR) – 47 WTA
  • BONDAR, ANNA (HUN) – 52 WTA
  • KOSTYUK, MARTA (UKR) – 54 WTA
  • PAOLINI, JASMINE (ITA) – 55 WTA
  • BRONZETTI, LUCIA (ITA) – 57 WTA
  • SIEGEMUND, LAURA (GER) – 57 WTA (SR)
  • SORRIBES TORMO, SARA (ESP) –  58 WTA
  • WANG, XIYU (CHN) – 60 WTA
  • PARRIZAS DIAZ, NURIA (ESP) – 63 WTA
  • LI, ANN (USA) – 64 WTA
  • BOGDAN, ANA (ROU) – 65 WTA
  • MARTINCOVA, TEREZA (CZE) – 66 WTA
  • LINETTE, MAGDA (POL) – 67 WTA
  • PARRY, DIANE (FRA) – 71 WTA
  • JUVAN, KAJA (SLO) – 72 WTA
  • NIEMEIER, JULE (GER) – 73 WTA
  • SHERIF, MAYAR (EGY) – 74 WTA
  • KRUNIC, ALEKSANDRA (SRB) – 75 WTA
  • RADUCANU, EMMA (GBR) – 83 WTA (WILD CARD)
  • CRISTIAN, JAQUELINE (ROU) – 87 WTA (WILD CARD)

Acces gratuit pentru copiii de sub 6 ani

Biletele pentru Transylvania Open WTA250 au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate de pe site-ul entertix.ro. Copiii cu vârsta de sub 6 ani au acces gratuit la turneu, cu condiția să fie ținuți în brațe de adulții care îi însoțesc.

În cadrul turneului Transylvania Open WTA250 din octombrie 2022 vor concura 32 de jucătoare la simplu și 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 251.750 de dolari.

Prima ediție Transylvania Open a însemnat un turneu de tenis cu meciuri surprinzătoare, ce a adunat la Cluj campioane de top 100 mondial și două câștigătoare de Grand Slam: Simona Halep
și Emma Răducanu.

Miza fost una uriașă: la turneul de tenis din Cluj s-a decis ultimul loc de la Turneul Campioanelor, câștigat de cea care a obținut trofeul Transylvania Open: Anett Kontaveit, locul 3 WTA în acest moment.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EDUCATIE

Ramus Lăpușan, deputat PSD de Cluj, a cerut în Parlament integrarea educației financiare pentru tineri în curricula școlară

Publicat

Remus Lăpușan, deputat PSD Cluj

Deputatul PSD de Cluj, Remus Lăpușan, a depus, miercuri, în Parlamentul României o declarație politică pe tema educației financiare pentru tineri.

Acesta a atras atenția că educația este singura armă împotriva manipulării prin dezinformare și este de datoria statului să se preocupe ca tinerii să nu fie vulnerabili în această privință.

Ramus Lăpușan vrea educație financiară în curricula școlară

˝Dezinformarea și lipsa de cunoștințe economico-financiare amenință să ne destabilizeze și e considerată factor de risc fundamental de marginalizare, de sărăcie și de dezechilibru major în societate. De aceea, multe țări au gândit și aplicat metode menite să crească nivelul de alfabetizare financiară în rândul tinerilor˝, a susținut Remus Lăpușan.

Astfel, deputatul propune ca, în baza bunei practici internaționale în domeniul alfabetizării financiare, sistemul educațional din România să integreze educația financiară pentru tineri în curricula școlară.

Ce propune deputatul clujean Remus Lăpușan

De asemenea, ar fi necesare și alte acțiuni publice, spune Remus Lăpușan, astfel:

  • parteneriate între școli și instituțiile financiar-bancare
  • facilități fiscale pentru companiile care fac educație financiară în școli
  • campanii de conștientizare pe rețelele sociale, într-un limbaj accesibil și atractiv pentru tineri
  • campanii de mentorat pentru tineri.

˝Tinerilor le place să experimenteze, au spirit întreprinzător și tocmai aceste elemente trebuie să fie rețeta succesului eforturilor noastre de a ne îndruma cât mai bine tinerele generații care vor construi România și Europa de mâine˝, a concluzionat Remus Lăpușan.

Prin initiative de acest gen, PSD demonstrează că susține adoptarea unor măsuri concrete de reducere a vulnerabilității tinerilor, recunoscând rolul esențial pe care aceștia îl au în construcția unei societăți echilibrate, prospere și reziliente, a mai transmis deputatul clujean.

Citește mai departe
Publicitate

EDUCATIE

UMFIH a derulat anul trecut 101 proiecte cu o valoare de 56,8 milioane de euro. Rectorul Anca Buzoianu: A fost un an bun

Publicat

De

Anca Buzoianu, rectorul UMFIH

Anca Buzoianu, rectorul Univertității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, a prezentat Raportul anual privind starea universității, care a fost validat de Senat în unanimitate.

“2024 a fost un an marcat de inițiative îndrăznețe, investiții strategice și rezultate remarcabile”, a spus rectorul în fața Senatului UMFIH.

UMFIH a derulat anul trecut 101 proiecte cu o valoare de 56,8 milioane de euro

Rectorul Anca Buzoianu a arătat că în anul 2024, UMFIH a continuat să își consolideze poziția ca instituție de referință în învățământul medical, valorificând oportunitățile care au permis evoluția și deschiderea a noi direcții de dezvoltare.

“Am pornit cu o nouă facultate, Facultatea de Asistență Medicală și Științe ale Sănătății, s-a înființat Institutul de Cercetare Biomedicală MedFuture, iar absolvenții noștri au fost, din nou, primii pe țară la examenul de rezidențiat.

Cercetarea a mers înainte, în anul 2024 Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Iuliu Hațeganu’ Cluj-Napoca având în derulare 101 proiecte cu o valoare totală de aproximativ 56,8 milioane de euro, cu 22,8 milioane de euro mai mult față de anul 2023. De asemenea, s-au acordat 74 de granturi interne pentru cercetare pentru cadre didactice, cercetători științifici și studenți, în valoare totală de 500.000 euro.

S-au publicat 1184 articole în reviste indexate Clarivate Analytics, cu un factor de impact total de 6658, aproape dublu față de anul precedent. A fost realizat primul transplant hepatic din Transilvania, iar activitatea medicală a membrilor comunității a avut succese remarcabile”, a arătat Anca Buzoianu.

Corp nou la Centrul de Simulare pentru rezidenți

Rectorul Anca Buzoianu, a precizat că, în anul 2024, universitatea a continuat acțiunile de responsabilitate socială față de studenți și față de comunitatea clujeană.

“Studenții au avut în continuare meniul ‘Student’ cu 7 lei. Am investit 2,7 milioane de euro în noul corp al Centrului de Simulare destinat pregătirii rezidenților. A fost un an foarte bun”, a mai precizat Anca Buzoianu care a atătat faptul că anul 2024 a avut o semnificație aparte pentru comunitatea academică, marcând 105 ani de învățământ medical românesc la Cluj-Napoca.

“Aniversarea ne oferă ocazia să reflectăm asupra moștenirii lăsate de marii patrioți care au înființat prima Facultate de Medicină în limba română din Transilvania. A fost un proiect măreț, un fundament solid pentru instituția noastră de astăzi. Realizând acest raport, am analizat parcursul universității noastre în 2024, un an marcat de inițiative îndrăznețe, investiții strategice și rezultate remarcabile.

Succesul universității noastre este rezultatul unui efort colectiv, motiv pentru care doresc să-mi exprim aprecierea față de membrii Consiliului de Administrație și ai Senatului, cadrele didactice, cercetătorii, personalul administrativ și studenții noștri. Fiecare a avut un rol esențial în atingerea obiectivelor și în consolidarea universității ca un pol de excelență în învățământul medical și farmaceutic”, a mai spus Anca Buzoianu la prezentarea Raportului.

Foto: UMF Cluj

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Pas înainte pentru skatepark acoperit la Cluj, în baza sportivă Gheorgheni. Proiectul, pe masa Agenției de Mediu

Publicat

Primăria Cluj-Napoca va realiza un skatepark acoperit în baza sportivă Gheorgheni. Proiectul se află în proces de avizare la APM.

Municipiul Cluj-Napoca anunță publicul interesat că Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Cluj a luat decizia etapei de încadrare în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul privind construirea unui Skate Park acoperit în baza sportivă Gheorgheni. Proiectul, aflat în faza de elaborare a studiului de fezabilitate și a documentației tehnice, urmează să fie amplasat pe strada Alexandru Vaida Voevod, în Cluj-Napoca.

Decizia și motivele care au stat la baza acesteia pot fi consultate la sediul APM Cluj sau online. Publicul interesat are la dispoziție 10 zile de la data publicării anunțului pentru a transmite comentarii și observații.

Proiect propus încă de anul trecut

Amintim că Emil Boc, primarul Clujului a anunțat, încă din mai 2024, că se va construi un skatepark de interior la Cluj-Napoca, pentru tineri și încurajarea practicării sportului. Acesta va fi amplasat în Gheorgheni.

Printre locațiile luate în calcul inițial s-au mai numărat baza sportivă „La terenuri” și Parcul Detunata, iar decizia a fost luată în urma unei consultări publice.

Acest skatepark de interior ar urma să fie utilizat în special în timpul iernii sau în perioada anotimpului ploios pentru a completa infrastructura sportivă și de recreere a orașului, integrându-se cu alte posibilități de a face mișcare.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Străzile paralele cu Calea Baciului, folosite de șoferi drept rute ocolitoare. Locuitorii cer restricționarea accesului

Publicat

trafic 5

Locuitorii din zona Calea Baciului trag un semnal de alarmă: mai multe străzi lăturalnice au devenit rută ocolitoare pentru șoferii care vor să evite traficul de pe artera principală. Clujenii cer intervenția autorităților pentru a restricționa accesul.

Locuitorii de pe străzile Secarei, Grâului și Orzului, din zona Calea Baciului, sunt revoltați din cauza traficului intens care „le-a invadat” străzile în ultimele luni. Potrivit unei sesizări de pe platforma MyCluj, aceste străzi au devenit o rută alternativă pentru șoferii care vor să evite aglomerația de pe Calea Baciului.

Aceștia solicită Primăriei limitarea accesului și semnalizarea corespunzătoare a intrărilor pe aceste străzi, astfel încât să fie rezervate exclusiv riveranilor.

„De vreo 2 luni zona Strazilor Secarei, Graului si Orzului, zona de case, foarte retrasă, a devenit intens traficata spre oroarea locatarilor din aceste zone linistite. Traficul care ajunge imediat bara la bara s-a dezvoltat ca alternativa la Calea Baciului: cei care vin dinspre Baciu urca pe Valea Seacă, Secarei, Grâului și Orzului ca să evite aglomeratia de pe cele doua benzi. Drumurile acestea sunt doar niste ulite practic, nu pot suporta traficul nou. Vă rugăm insistent toți locatarii afectati ai cartierului să limitati și semnalizati corespunzator intrarea pe aceste strazi dinspre Strada Valea Seaca pe Strada Secarei ca acces strict pentru RIVERANI. Adaug si o poza cu traseul pt claritate. Va rugam sa interveniti pana nu e prea tarziu si ajungem la congestii”, semnalează un locuitor.

Sesizarea figurează ca fiind „în lucru” pe platforma MyCluj.

FOTO: Arhivă

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate