Connect with us

ACTUALITATE

Emil Boc dorește să redeschidă patinoarul de pe Lacul Chios

Publicat


Primarul Emil Boc a declarat, joi, că își dorește ca pe Lacul Chios din Parcul Central să funcționeze un patinoar, după cum și în trecut era utilizat de clujeni în acest sens.

Ideii s-ar opune Comisia de Monumente, care ar fi decis că amenajarea unui patinoar în acea zonă istorică ar dăuna peisajului.

Totuși, Emil Boc crede că prin soluțiile moderne de arhitectură ar putea fi găsite variante și a anunțat că va da proiectul în lucru către funcționarii Primăriei.

Clujenii i-au cerut edilului să amenajeze patinoare publice în oraș, pentru că astăzi doar cel de la Cora e disponibil.

Un asemenea patinoar va putea fi dat în funcțiune pe platoul Sălii Sporturilor, după modernizare.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Autoturism cuprins în totalitate de flăcări pe Calea Turzii

Publicat

De

pompieri 6

La fața locului a intervenit o autospecială de la Detașamentul 1 de pompieri din Cluj-Napoca.

Sosiți la intervenție, pompierii au constatat faptul că autoturismul era cuprins în totalitate de flăcări.

Astfel, s-a lucrat imediat pentru stingerea incendiului.

Nu au existat persoane rănite sau care să solicite sprijin medical.

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc a luat masa, marți, alături de refugiații ucrainieni, la Cantina Prieteniei

Publicat

De

fb img 1657029013606

Primarul Emil Boc a luat masa, marți, alături de refugiații ucrainieni, la Cantina Prieteniei din Cluj-Napoca. 

„Maratonul sprijinului pentru Ucraina continuă la Cluj. Acest sprijin va continua atât timp cât este nevoie până când acest război va fi câștigat, iar cetățenii se vor întoarce în siguranța acasă

Astăzi am luat prânzul cu cetățeni ucraineni la Cantina Prieteniei – Idal’nya druziv, situată pe B-dul 21 Decembrie 1989 unde am discutat cu ei despre problemele actuale cu care se confruntă cetățenii ucraineni în Cluj-Napoca, în special cele legate de locuri de muncă și educație și, de asemenea, i-am asigurat de sprijinul atât cât este nevoie pentru ca Ucraina și lumea democratică să câștige acest război, iar ei să se poată întoarce în siguranță acasă.

Așa cum am spus de fiecare dată, sprijinul pentru Ucraina nu este un sprint, este un maraton.

La capătul acestui maraton Ucraina va fi învingătoare, iar Rusia nu va mai fi în stare să pună în pericol integritatea teritorială a altor țări. Democrația va fi mai puternică, iar „demonii trecutului” vor fi îngropați pentru totdeauna.

100 de refugiați din Ucraina se bucură zilnic aici de preparate calde oferite gratuit. Totodată, prin Asociația O masă caldă a fost asigurat și necesarul de hrană și pachete cu alimente esențiale pentru cetățenii ucraineni aflați în tranzit prin Cluj-Napoca.

Cantina Prieteniei este parte integrantă din inițiativa comună a ecosistemului local din care fac parte mai multe asociații și instituții din județul Cluj, reunite sub umbrela „Ajutăm Ucraina”. Programul de servire a mesei este de luni până vineri, de la ora 14:00 la 16:00, cu posibilitate de prelungire în funcție de cerere.

Primăria Cluj-Napoca oferă sprijin constant refugiaților ucraineni pentru a se integra pe piața muncii și pentru a le oferi copiilor un proces educațional de calitate. Din Cluj-Napoca au plecat câteva transporturi umanitare în valoare de 175.000 de EURO (60.000 de EURO provin de la orașul înfrățit Dijon, Franța) formate din alimente, produse de igienă, materiale suport și hrană pentru animale către comunitățile afectate din Ucraina.

De asemenea, am luat decizia de a ne înfrăți cu Cernăuți și ne vom înfrăți și cu alte comunități pentru a putea sprijini reconstrucția acestora.

Le mulțumesc tuturor celor implicați pentru mobilizarea de până acum și îi rog să rămână în continuare la fel de entuziaști în a sprijini poporul ucrainean!”, a declarat primarul Emil Boc.

Cantina Prieteniei se află pe B-dul 21 Decembrie 1989 nr.128-130, în curtea interioară din spatele sediului de birouri al Companiei de Transport Public. Punct de reper: stația de transport în comun Someșul.

fb img 1657029013606

Citește mai departe

EVENIMENT

Oase de om și haine, descoperite în Cluj. Polițiștii au deschis dosar pentru ucidere

Publicat

De

La data de 6 iunie, în jurul orei 22.30, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către un bărbat de 44 de ani, despre faptul că pe o pășune din extravilanul municipiului Cluj-Napoca, în zona „Dealul Borhanciului”, a găsit mai multe fragmente osoase umane, precum și articole vestimentare.

În baza sesizării, s-a format o echipă operativă de polițiști pentru efectuarea cercetării la fața locului, ocazie cu care au fost identificate mai multe fragmente osoase și articole de îmbrăcăminte, care ulterior au fost ridicate de către medicul legist din cadrul Institutului de Medicină Legală Cluj-Napoca, în vederea efectuării procedurilor de examinare.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Din primele informații rezultă că oasele ar fi împrăștiate pe o distanță de 50 de metri.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Consilier județean PNL Cluj: Vorbele lui Drulă – glumele lui Bulă

Publicat

De

bashar 3

Consilierul județean Bashar Molhem (PNL Cluj) sare în apărarea primarului Emil Boc, acuzat de președintele interimar al USRPLUS, Cătălin Drulă, că a mințit și că e incompetent în materie de infrastructură mare.

”Ce nerușinat! În timp ce la Cluj aproape la fiecare colț, aproape în fiecare zonă, sunt șantiere de modernizare la care se lucrează zi și noapte, în timp ce lucrările metroului ne bat la ușă, un zero-deputat parașutat la Timișoara (el fiind din București) și-a găsit să-i dea lecții de administrație tocmai lui Emil Boc – cel mai performant primar din România.

Citește și Drulă, despre Boc: Minte cu nerușinare și e incompetent. Îi e frică de mine și de USR. Emile, vremea ta apune

Cântă la altă masă

Cătălin, îți faci campanie în USR, sau ce cauți mai exact? Râd de tine chiar și colegii tăi de la Cluj – care până și ei recunosc performanțele PNL și văd cum se schimbă orașul zi de zi.

Ușor să critici din tribună, după ce ați fugit de la guvernare și ați lăsat țara în aer, incompetenților.

Lasă-l pe Emil Boc, lasă-ne pe cei din PNL, suntem ocupați cu proiectele de dezvoltare ale Clujului.
Deci da, te rugăm să ‘cânți la altă masă’ – cum s-ar mai spune prin urbe”, a spus Molhem.

Bashar Molhem a fost cel mai tânăr consilier local din Consiliul Local Cluj-Napoca din echipa lui Boc, iar acum este cel mai tânăr consilier județean din țară.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate
Publicitate