EVENIMENT
E sezonul FECIOAREI. Ce NU știai despre al șaselea semn din zodiac
Este, oficial, sezonul Fecioarei, al șaselea semn din zodiac, reprezentat de Demeter, zeița agriculturii, o asociere ce dezvăluie înrădăcinarea semnului astrologic în lumea materială.
Caracteristici astrologice principale
Fecioara este o zodie de Pământ, guvernată de planeta Mercur, ceea ce înseamnă că la bază, nativii Fecioară caută stabilitate, practicabilitate (trăsături specifice elementului Pământ) și sunt buni comunicatori (Mercur, supranumit și mesagerul zeilor, e planeta comunicării, fiind asociat cu ideile, coordonarea, viața de zi cu zi și informația, totodată).
Celelalte 2 zodii de Pământ sunt Taurul și Capricornul, din acest motiv prezentând caracteristici similare cu Fecioara.
Fecioara este o zodie negativă, această denumire având un alt înțeles în astrologie. Încărcătura „negativă” se referă la tipul de energie asociată cu Fecioara, în acest caz fiind cea feminină/yin/receptivă/pasivă. Zodiile de Apă și de Pământ sunt întotdeauna zodii ce prezintă această încărcătură, spre deosebire de cele de Foc și de Aer, care sunt „pozitive”, adică se remarcă prin energia masculină/yang/expresivă/activă.
Feciara este o zodie mutabilă, deci se remarcă în mod special prin flexibilitate și deschiderea la nou, putând accepta mai ușor idei diferite decât zodiile fixe. Modalitatea mutabilă se întâlnește întotdeauna la zodiile de la sfârșitul unui anotimp: Gemenii sunt ultimii din primăvară, Fecioara e ultima din vară, Săgetătorul e ulima din toamnă, respectiv Peștii sunt ultimii din iarnă.
Astfel, Gemenii și Fecioara nu doar că sunt guvernați de aceeași planetă (Mercur), dar se aseamănă și prin prisma faptului că sunt mutabile.
Fiind a șasea din zodiac, Fecioarei îi aparține casa a șasea, casa sănătății, stării de bine, casa rutinei zilnice, precum și casa meseriilor. Alte lucruri asociate cu aceasta sunt: aptitudinile, dezvoltarea personală, mâncarea/dietele alimentare.
Corespondențe în natură
Se spune că Fecioarei îi corespund culorile bej și albastru și safirul, din rândul pietrelor. Ca metal, se asociază, evident, cu mercurul.
Fiecare zodie guvernează anumite părți ale corpului. Astfel, Fecioarei îi corespunde zona abdominală, fiind asociată, mai exact, cu intestinele și sistemul digestiv, astfel că sunt cunoscute drept „nutriționiștii zodiacului” – Fecioarele, ca tipologie umană, sunt preocupate de sănătate, de la igienă la alimentație, căutând să aibă un stil de viață cât mai sănătos.
Trăsături de caracter
Fecioarele sunt persoane analitice, logice, inteligente, critice dar rezervate (după cum le spune și numele de Fecioară, idee asociată cu timiditatea), conștiincioase, cărora le place să se simtă utile, practicabilitatea fiind o altă trăsătură care le descrie. De aceea, se poate spune că au o abordare sistematică a vieții.
Se crede că simbolul Fecioarei ilustrează organele sexuale, având o coadă orientată spre interior, spre deosebire de Scorpion, care e îndreptată spre exterior, cu o săgeată.
Acest lucru nu doar că o descrie, dar o și pune în contrast cu Scorpionul. În timp ce zodia din urmă e recunoscută pentru efervescența/vulnerabilitatea sa, Fecioara are o energie mai liniștită, dat fiind că este zodie de Pământ. De asemenea, are un aer inocent, după cum îi spune și numele.
În ciuda asemănărilor cu zodia Gemeni, enunțate anterior, există și o diferență între copiii lui Mercur: Gemenii se exprimă, exteriorizează emoțiile, împărtășesc idei, pe când despre Fecioare se poate spune că au o modalitate indirectă de a se exprima, comunicarea fiind una mai degrabă interioară – concluzii personale, filosofii, artă, șamd.
Una dintre trăsăturile definitorii ale Fecioarelor este perfecționismul, căruia îi cad pradă adesea. Din dorința de a face totul ca la carte, se pierd în detalii și ajung să se critice, fiind o linie subțire între criticile constructive și cele distructive. Munca în echipă e dificilă, întrucât așteptările sunt mari, iar atenția la detalii e semnificativă. Cât timp lucrează cu persoane cel puțin la fel de pasionate și devotate, totul merge strună. Altfel, pot deveni irascibile din cauză că spiritul de observație al celorlalți nu e pe la același nivel ca al lor.
În ciuda acestei trăsături, care uneori alunecă spre defect sau slăbiciune, Fecioarele sunt considerate persoane înțelepte, muncitoare, delicate și amabile.
Când vine vorba de prieteni sau lucruri în care crede, Fecioara e susținătorul numărul 1, la fel cum e recunoscută și pentru dorința de a ajuta, fie că e vorba de caritate sau simpla inițiativă de a-i ușura munca unei persoane. În consecință are un stil de viață activ, atât la nivel fizic (stil de viață dinamic, dar și sport, fiind preocupate de sănătate), cât și la nivel mental, simțindu-se bine când intervenția lor a rezolvat o problemă. Acestea sunt prioritățile Fecioarelor.
Se spune că cele mai potrivite meserii sunt cea de educator/învățător/profesor/ghid de orice fel, nativii fiind buni comunicatori și clari în exprimare. Dacă zodia opusă, Pești, este un ghid spiritual pentru ceilalți, Fecioara oferă sprijin în lumea materială, prin modalități concrete de rezolvare a problemelor, fiind foarte descurcăreți în acest sens.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger
ACTUALITATE
Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni
În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii.
Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.
Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.
Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.
Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.
Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.
”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.
Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.
Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.
De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.
Dosar retrimis procurorului
Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.
S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.
Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.
Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.
ANM a anunțat cum va fi vremea de sărbători și în primele două săptămâni ale anului 2025 în România. Temperaturile vor fi diferite de la o regiune la altă. De asemenea, vor fi precipitații în mai multe zone ale țării.
Săptămâna 16-23 decembrie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, dar și deficitar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.
Cum va fi VREMEA de sărbători? Nu foarte FRIG și pe alocuri ceva zăpadă
Săptămâna 23- 30 decembrie
Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în extremitatea de sud și de sud-est a teritoriului, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.
Săptămâna 30 decembrie – 6 ianuarie
Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal, în majoritatea regiunilor.
Săptămâna 6-13 ianuarie
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, au precizat meteorologii
EVENIMENT
VIDEO FOTO. ADRENALINĂ la superlativ! O nouă etapă din Campionatul Mondial de SuperEnduro, la Cluj-Napoca
Pe 18 ianuarie 2025, în Cluj-Napoca, Sala Polivalentă BTarena va deveni epicentrul adrenalinei și al performanței, găzduind pentru a doua oară etapa a doua din renumitul Campionat Mondial de SuperEnduro.
Evenimentul va aduce împreună riderii cu cea mai mare tărie mentală din lume, oferind spectatorilor un spectacol impecabil și de neuitat, o experiență memorabilă și plină de adrenalină pentru toți iubitorii de sport și evenimente.
VIDEO FOTO. ADRENALINĂ la superlativ! O nouă etapă din Campionatul Mondial de SuperEnduro, la Cluj-Napoca
Renumit pentru obstacolele brutale din lemn, Grand Prix-ul României este un adevărat test de ambiție ce va pune la încercare atât abilitățile tehnice, psihice cât și rezistența fizică a piloților de top. Spectatorii au ocazia să asiste la o competiție cu adevărat intensă, unde fiecare secundă contează.
Pe lângă cursa propriu-zisă, evenimentul include și sesiuni de autografe, zone speciale de expoziție cu echipamente cât și spectacole surpriză în partea de început. Fie că ești un fan înrăit al sporturilor motorizate sau doar cauți o experiență de neuitat, etapa de SuperEnduro din România este un eveniment pe care nu vrei să-l ratezi!
Vino să trăiești emoția unui Campionat Mondial, să-ți susții favoriții și să te bucuri de un show grandios! Asigură-ți biletele din timp și fii parte din experiența SuperEnduro!
Detalii eveniment:
Data: 18 ianuarie 2025
Ora: 18:00 (durata 3 ore)
Locație: BTarena, Cluj-Napoca
La munte a venit cu adevărat iarna. O veste excelentă pentru iubitorii sporturilor de sezon din Cluj.
Asta pentru că, în acest weekend, vor fi deschise și pârtiile de schi sau săniuță în zona montană a județului Cluj.
Se SCHIAZĂ la Cluj. VEZI ce pârtii sunt deschise în weekend
Așadar, weekendul vine cu vești bune. În muntele Băișorii, la Buscat Resort, pregătirile sunt în toi.
Este deschisă pârtia albastră și restaurantul și, cel mai probabil, va fi deschisă în acest weekend și părtia verde pentru schiori. De asemenea, sâmbătă, 14 decembrie, se deschide și pârtia de inițiere deci se pot face și cursuri de schi.
Se schiază și la Mărișel
Un weekend plin de zăpadă îi așteaptă pe amatorii de schi și la Mărișel. Aici, la Ski Bike Resort, programul teleschiului T1, pentru pârtia Albastră, este de la 10.00 la 17.00, sâmbătă, 14 decembrie, programul fiind același și duminică, 15 decembrie.
Mai mult, administratorii anunță că lucrează intens și pentru a putea deschide celelalte pârtii.
Foto: Facebook/ Buscat Resort, Mărișel Ski Bike Resort
EVENIMENT
VIDEO. Momentul producerii accidentului din Piața Unirii din Cluj-Napoca. Emil Boc: Neglijența poate ucide
Primarul Clujului, Emil Boc, a făcut publice imagini captate în momentul producerii accidentului din Piața Unirii de camerele de luat vederi ale Primăriei.
Un tânăr de 19 ani, care a intrat cu trotineta înte-o mașină, a fost grav rănit.
Momentul producerii accidentului din Piața Unirii din Cluj-Napoca. Emil Boc: Neglijența poate ucide
“Neglijența poate ucide!!”, a scris primarul pe pagina de Facebook despre accidentul grav care a avut loc vineri, 13 decembrie, în jurul orei 12.40 în Piața Unirii.
“Vă rugăm să conduceți preventiv și să respectați cu strictețe regulile de circulație din Codul Rutier!”, a mai transmis Emil Boc.
Tânărul de 19 ani, care circula cu trotineta pe banda destinată mijloacelor de transport în comun, a fost acroșat de un autoturism care ieșea dintr-o parcare, potrivit IPJ Cluj. Acesta a intrat în plin în capota mașinii și a fost aruncat prin aer pe stradă la câțiva metri.
Ee a fost transportat de urgență la spital pentru îngrijiri de specialitate.