ECONOMIE
E.ON țintește 1 milion de CLIENȚI pe segmentul soluțiilor și serviciilor energetice, până la finele anului

E.ON Energie România a continuat să-și dezvolte, anul trecut, afacerile pe segmentul soluțiilor și serviciilor energetice, adițional serviciilor de furnizare de gaze naturale și energie electrică, numărul clienților depășind 860.000, de la intrarea companiei pe acest segment, în 2016.
· 100.000 de clienți au optat pentru soluții de încălzire, răcire, producere de energie verde și mobilitate electrică;
· 760.000 de clienți au ales pachete de servicii tehnice;
E.ON țintește 1 milion de CLIENȚI pe segmentul soluțiilor și serviciilor energetice, până la finele anului
Din acest total, 100.000 de clienți au ales soluții energetice pentru încălzirea și răcirea locuințelor cu centrale termice sau pompe de căldură, sisteme fotovoltaice pentru producția de energie verde, stații de încărcare pentru mașini electrice.
Dintre aceștia, circa 60% au ales soluția de încălzire cu centrale cu condensare (E.ON Life), care au o eficiență de 108% și pot aduce o economie la consum de până la 30%, în anumite condiții de utilizare. De exemplu, anul trecut, compania a montat, în medie, circa 23 de centrale termice pe zi.
„Am depășit definitiv momentul când E.ON Energie România era doar un furnizor de gaze naturale și energie electrică. Anul acesta ne așteptăm să depășim 1 milion de clienți care au optat pentru soluțiile și serviciile noastre energetice, aducând plusvaloare afacerilor noastre. Doresc să-i asigur că vom continua să le oferim cele mai bune soluții energetice și de furnizare”, a declarat Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.
Totodată, soluțiile de răcire cu aparate de aer condiționat cu tehnologie Inverter (E.ON Cool), cu consum mai mic de energie electrică de până la 33% comparativ cu cele clasice, sunt populare printre clienții companiei, circa 30.000 dintre aceștia optând, în ultimii patru ani, pentru această soluție. De exemplu, anul trecut, cererea pentru soluțiile de răcire a companiei a crescut cu peste 50% față de 2023, fiind montate zilnic 25 de aparate, în medie.
„Peste 120 de puncte de încărcare pentru mașini electrice, publice și private”
Compania a înregistrat recorduri și în ceea ce privește instalările de sisteme PV (E.ON Solar Home), peste 4.700 de clienți preferând soluțiile și serviciile de instalare ale E.ON pentru a-și produce singuri energia necesară. Anul trecut, specialiștii companiei au instalat 3.600 de sisteme, câte zece pe zi și de nouă ori mai multe față de 2023, acoperind cu succes toți clienții cu dosar validat AFM (Administrația Fondului pentru Mediu) care au selectat E.ON în sesiunea 2023.
Și pe partea de e-mobility au fost consemnate progrese semnificative, compania instalând anul trecut peste 120 de puncte de încărcare pentru mașini electrice, publice și private, depășind astfel 560 de unități instalate până acum în România. Dacă înainte de 2020 erau instalate, în medie, între 20 și 30 de puncte de încărcare pentru mașini electrice anual, ulterior ritmul a crescut la peste 100, deci de aproximativ 4-5 ori mai mult.
O performanță remarcabilă s-a înregistrat, de asemenea, pe partea de servicii tehnice (E.ON ServExpres), numai anul trecut compania câștigând 160.000 de clienți noi. În prezent, 760.000 de clienți beneficiază de pachete de servicii care includ verificările tehnice periodice obligatorii, mentenanță și intervenții de urgență pentru centralele termice și instalațiile de gaz și electricitate, pentru echipamentele de aer condiționat și pentru sistemele fotovoltaice, toate acestea fiind prestate de către specialiștii E.ON.
Despre E.ON Energie România
E.ON Energie România este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice, având un portofoliu variat format din circa 3,5 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 20 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 2,5 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3,8 miliarde de euro.
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Bruxelles Expres
VIDEO. Daniel Buda, eurodeputat PNL: Fondurile de agricultură trebuie asigurate în mod adecvat de către CE

Vicepreședintele Comisiei de Agricultură din cadrul Parlamentului European, eurodeputatul Daniel Buda, susține că fondurile de agricultură trebuie asigurate în mod adecvat de către Comisia Europeană, indiferent de provocările actuale, legate de începerea unui program european de înarmare, ReArm.
Daniel Buda a solicitat, în plenul Parlamentului European, o finanțare adecvată pentru Politica Agricolă Comună și sprijin pentru producția de îngrășăminte chimice în UE. Europarlamentarul a avertizat asupra riscurilor unei posibile unificări a fondurilor destinate agriculturii cu cele de coeziune.
„Domnule comisar, sunteți foarte ancorat în realitate și mulțumim pentru viziunea pe care ne-ați propus-o, dar suntem conștienți de faptul că dumneavoastră aveți o limitare legat de buget. Nu puteți face ceea ce v-ați propus dacă nu aveți bugetul adecvat pentru acest lucru. Rugămintea mea către dumneavoastră este să transmiteți un mesaj foarte ferm în interiorul Comisiei Europene legat de ceea ce înseamnă finanțarea adecvată a politicii agricole comune pe de o parte și ferească-vă Dumnezeu pe toți din comisie să veniți cu unificarea fondurilor din agricultură cu cele de coeziune, să fie un singur fond pus la dispoziția statelor membre, pentru că ar însemna o bombă nucleară care nu știu unde va duce dacă va exploda”, a declarat Daniel Buda (PNL/PPE).
Problema importurilor de îngrășăminte chimice
În cadrul aceleiași intervenții, europarlamentarul român a atras atenția asupra problemelor legate de importurile de îngrășăminte chimice și a solicitat sprijin pentru producția internă în Uniunea Europeană.
„Mai departe, m-aș referi la ceea înseamnă importul de îngrășăminte chimice. Dimineață am avut discuții și sunt preocupări majore din partea fermierilor cu privire la această chestiune. Aveți în vedere sprijinirea producției interne în interiorul Uniunii Europene, acolo unde există posibilitatea, cu este în România de exemplu, la fabricile de îngrășăminte chimice? Pentru că avem fabrici astăzi în interiorul Uniunii Europene, dar ele, din păcate nu sunt competitive din cauza prețului foarte mare la gaz”, a mai arătat Daniel Buda.
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Parcare nesimțită în centrul Clujului! BMW parcat de-a curmezișul pe banda de autobuze și biciclete

Un șofer de BMW a blocat complet banda dedicată de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca. A parcat mașina de-a curmezișul, cu avariile pornite, și a plecat să își rezolve treburile.
Un șofer de BMW cu numere de București și-a abandonat mașina de-a curmezișul pe banda dedicată de pe Bulevardul 21 Decembrie, creând haos în plină oră de vârf. Potrivit martorilor de la fața locului, șoferul a coborât nestingherit din mașină și a plecat să își rezolve treburile în zonă, lăsând avariile pornite.
Într-o filmare surprinsă la fața locului, se poate observa cum bicicliștii și autobuzele sunt nevoiți să îl ocolească.
IPJ Cluj a declarat că nu a primit sesizări în acest caz, menționând că astfel de reclamații ar fi trebuit adresate Poliției Locale.
EVENIMENT
Două persoane, arestate preventiv pentru trafic de persoane la Cluj-Napoca. Două victime, forțate să lucreze la un aprozar

Polițiștii BCCO Cluj-Napoca, împreună cu procurorii DIICOT, au destructurat o rețea de trafic de persoane care exploata victime vulnerabile prin muncă forțată. Două persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, fiind suspectate că au obligat victimele să muncească în condiții abuzive.
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Cluj-Napoca, cu sprijinul polițiștilor Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a două persoane – un bărbat și o femeie, membri ai aceleași familii – de 48 și 51 de ani, cercetate pentru trafic de persoane.
Persoane neajutorate, forțate să lucreze la un aprozar
Cei doi au obligat o persoană neajutorată, inclusiv prin acte de violență fizică și psihică, să lucreze la un aprozar din Cluj-Napoca.
„Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a reieșit că, în anul 2022, persoanele cercetate, profitând de starea de vulnerabilitate a unei persoane vătămate (situație materială precară și lipsa unor aparținători), ar fi recrutat-o și adăpostit-o după care, în perioada 2022 – 2024, ar fi exploatat-o prin muncă, în scopul obținerii de beneficii materiale.
Cele două persoane ar fi obligat victima având 61 de ani (decedată la acest moment), inclusiv prin acte repetate de violență fizică și psihică, la prestarea unor munci, în mod forțat, în special la un magazin (aprozar), situat în municipiul Cluj-Napoca”, a transmis IPJ Cluj.
De asemenea, în baza aceleași rezoluții infracționale și în aceeași modalitate, acestea ar fi recrutat în anul 2023 și adăpostit în locuința lor o altă persoană vătămată, pe care ar fi supus-o executării unor munci în mod forțat până în luna martie 2025.
Cei doi au fost arestați preventiv
În urma perchezițiilor efectuate au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.
Ieri, 19 martie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea celor două persoane, pentru 24 de ore.
Astăzi, 20 martie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.
Precizăm că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
EVENIMENT
”Ediție de seară”, pe Clujlive TV, în parteneriat cu Cluj24. Invitați Radu Moisin, Viorel Băltărețu, dar și Dan Tarcea

Postul Clujlive TV prezintă, joi, de la ora 18, emisiunea ”Ediția de seară”, realizată în parteneriat cu Cluj24, și care va avea 2 părți.
Jurnaliștii Florin Danciu și Vasile Măgrădean îi vor avea ca invitați, în prima parte, pe deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin, și pe fostul deputat USR Viorel Băltărețu, care vor discuta despre alegerile prezidențiale.
În partea a doua, de la ora 19, va fi prezent viceprimarul Dan Tarcea, care va răspunde acuzațiile imobiliarului Dorin Bob despre proiectul de metrou, ale constructorului Cristian Erbași despre centura metropolitană, făcute în cadrul Construction & Infrastructure Summit, eveniment Intelglobalis Consulting prin platform X Party & Networking (XPN).
Emisiunea poate fi urmărită pe Clujlive TV (RCS-RDS – canal 236; Orange – canal 806; Nextgen – canal 215)