Connect with us

EVENIMENT

E.ON: Schimbarea centralei termice cu una nouă cu tehnologie de condensare poate aduce o ECONOMIE de până la 930 de lei pe an

Publicat


eon

În România, sursa principală de încălzire a locuințelor este centrala pe gaz (47%) urmată de soba pe lemne (26%) și centralele pe lemne și peleți (13%), potrivit studiilor* companiei E.ON Energie România. Dintre gospodăriile conectate la rețeaua de gaz 8 din 10 au o centrală individuală pe gaz iar dintre centralele pe gaz aflate în funcțiune circa 25% sunt mai vechi de 10 ani iar 58% nu au tehnologie de condensare.

– Centrala pe gaz este principala sursă de încălzire pentru 47% din locuințe; 
– 25% dintre centralele termice pe gaz sunt mai vechi de 10 ani;
– 56.000 de clienți au ales soluția de încălzire cu gaz de la E.ON;

E.ON: Schimbarea centralei termice cu una nouă cu tehnologie de condensare poate aduce o ECONOMIE de până la 930 de lei pe an

Conform calculelor companiei, consumul unei centrale vechi pe gaz pentru încălzire și apă caldă este, în medie, de circa 12.000 kWh pe an, iar factura anuală este de 3.720 de lei. O centrală modernă cu condensare are o eficiență de 108%, care poate aduce o economie la consum de până la 30%**, adică 3.600 kWh, respectiv de 930 de lei pe an.

“Este o idee bună să schimbăm centrala veche cu una nouă pentru că tehnologiile au evoluat iar performanța și eficiența centralelor moderne îndeplinesc așteptările proprietarilor care vor ca unitățile lor nu doar să încălzească locuințele, ci și să contribuie la economisirea de energie și la o amprentă de carbon mai mică”, a declarat Claudia Griech, director general E.ON Energie România.

„Centralele cu condensare sunt mai prietenoase cu mediul”

Datorită tehnologiei de condensare centrala utilizează mai bine căldura pe care o generează. Spre deosebire de centralele fără condensare, cele actuale funcționează prin captarea gazelor fierbinți în interiorul unității și căldura este reciclată prin schimbătoarele de căldură, astfel încât să poată fi folosită din nou pentru încălzire sau apă caldă. Centralele fără condensare nu au schimbător de căldură, ceea ce înseamnă că gazele fierbinți și căldura generată la pornire sunt risipite.

Pe lângă faptul că ajută la economisirea de bani la facturile de gaz, centralele cu condensare sunt, de asemenea, mai prietenoase cu mediul. Mai exact, ele ard mai puțin combustibil, deoarece reciclează căldura pe care o generează, iar acest lucru ajută la reducerea emisiilor de carbon provenite din casă, iar astfel au un impact mai mic asupra mediului.

E.ON este cel mai cunoscut furnizor de energie care oferă soluții energetice eficiente* până în prezent peste 56.000 de clienți alegând soluția de încălzire a companiei, E.ON Life, cu centrale cu condensare. Compania asigură servicii all-inclusive: de la transport, instalare și punere în funcțiune la verificări și revizii periodice obligatorii și intervenții pentru urgențe 24/7 și posibilitatea de a plăti în rate cu avans zero.

Dacă vreți să aflați mai multe despre centralele termice puteți viziona podcastul E.ON Talks Despre-centrala-termica.

*Conform studiilor efectuate de E.ON in trimestrul 2 2024, pe un eşantion lunar reprezentativ naţional de 1.000 de persoane fizice, cu vârsta peste 18 ani, prin metodologia CATI (Computer Assisted Telephonic Interviews). Marja de eroare maximă calculată este de ± 3.1% la un nivel de incredere de 95%.

** în anumite condiții de utilizare.

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,5 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 19 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit  circa 2,3 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3,4 miliarde de euro.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Percheziții ale DNA Cluj într-un caz de dare de mită. Vizați sunt angajați ai AJOFM Bistrița-Năsăud

Publicat

De

Percheziții DNA Cluj

Ofițerii DGA împreună cu procurorii DNA Cluj au descins marți la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud.

Procurorii anticorupție anchetează un caz de dare de mită.

Percheziții ale DNA Cluj într-un caz de dare de mită. Vizați sunt angajați ai AJOFM Bistrița-Năsăud

„Se află în desfăşurare o percheziţie la sediul instituţiei şi, pe măsură ce ancheta va permite lucrul acesta, vă vom oferi şi informaţii suplimentare”, a declarat directorul adjunct al AJOFM, Angela Koss, potrivit Agerpres.

În urma perchezițiilor, procurorii au ridicat mai multe documente de la sediul AJOFM Bistrița-Năsăud.

Foto: AJOFM Bistrița-Năsăud

Citește mai departe

EVENIMENT

Jandarmeria Cluj face RECRUTĂRI. Care sunt condițiile

Publicat

jandarmi

În perioada 23 septembrie – 6 octombrie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj desfășoară o nouă campanie de recrutare pentru tinerii care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română, sesiunea de admitere septembrie-decembrie 2024.

„Cererea-tip de înscriere se transmite până la data de 6 octombrie 2024, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail admitere@jandarmeriaardeleana.ro, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Jandarmeria Cluj face RECRUTĂRI. Care sunt condițiile

Dosarele se depun de către candidați în volum complet, până la data de 24 octombrie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

Candidații care au susținut concursul de admitere la Academia de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” și au fost declarați respinși dar au obținut un rezultat mai mare sau egal cu media minimă de admitere, trebuie să depună o cerere de repartizare până la data de 06 octombrie la adresa de email admitere@jandarmeriaardeleana.ro.

Pentru mai multe informații accesați linkul sau sunați la telefon 0264/595513, de luni până vineri între orele 08.00-16.00, Serviciul Resurse Umane”, a comunicat Jandarmeria Cluj.

Citește mai departe

EDUCATIE

FOTO. Conf. dr. Gabriel Ghiaur a primit din partea UMF Cluj-Napoca titlul onorific ”Distinguished Visiting Professor”

Publicat

umf

UMF Cluj-Napoca a acordat, luni 23 septembrie, în cadrul unei ceremonii festive, titlul onorific ”Distinguished Visiting Professor” domnului conf. dr. Gabriel Ghiaur.

„Medic, om de știință și membru al Centrului de Cancer Johns Hopkins Kimmel, precum și cadru didactic la Johns Hopkins University, Baltimore, SUA. conf. dr. Gabriel Ghiaur este implicat în cercetarea și tratamentul afecțiunilor hematologice, cum ar fi leucemiile și alte tipuri de cancere ale sângelui. De asemenea, este recunoscut pentru expertiza sa în domeniul microambientului medular și al rezistenței la tratamentele cancerului de sânge.

umf

FOTO. Conf. dr. Gabriel Ghiaur a primit din partea UMF Cluj-Napoca titlul onorific ”Distinguished Visiting Professor”

Universitatea noastră desfășoară, împreună cu domnul conferențiar Gabriel Ghiaur, un proiect de cercetare de lungă durată, axat pe dezvoltarea de noi opțiuni terapeutice bazate pe imunoterapie pentru afecțiuni hematologice oncologice. Această colaborare vizează explorarea și implementarea de tratamente inovatoare în domeniul oncologiei, cu scopul de a oferi soluții eficiente și personalizate pacienților afectați de boli hematologice.

umf

umf

umf

umf

Suntem onorați să îl primim în comunitatea noastră academică pe domnul conferențiar Gabriel Ghiaur”, scrie pe pagina de Facebook a UMF.

Citește mai departe

EVENIMENT

Emanuel Petran (candidat independent la Camera Deputaților): SCHIMBAREA trebuie să înceapă de la independenți

Publicat

petran

Alegerile parlamentare se apropie cu pași repezi. Partidele și-au gândit din timp strategia pe care o abordează pentru a obține cât mai multe voturi. Ce fac însă candidații independenți? Cum vor acționa în această campanie electorală? Va fi o luptă inegală, între un David și un Goliath, având în vedere mecanismele care stau în spatele partidelor și locul în care sunt concentrate „sforile” ce urmează a fi trase?

Actorul și regizorul Emanuel Petran este unul dintre cei care a decis să se ia la trântă cu sistemul, fapt pentru care vrea să candideze independent la Camera Deputaților. A început să adune semnăturile necesare pentru a putea face asta.

Emanuel Petran (candidat independent la Camera Deputaților): SCHIMBAREA trebuie să înceapă de la independenți

„Vreau să le arăt oamenilor o altă față, una normală în a pune problema în campania electorală. Voi vorbi despre adevăratele probleme ale românilor, nu despre cele create artificial de un sistem care-și vede doar propriul interes meschin.

Toată clasa politică de până acum nu a făcut altceva decât să perpetueze un joc murdar, cu girul Uniunii Europene, care nu urmărește decât subjugarea economică a României și chiar dezintegrarea ei. Suntem o țară cu peste 200 de miliarde de euro datorie, practic trăim pe datorie. În direcția în care merg lucrurile, se prevede o criză economică în care ne vom adânci pe zi ce trece.

Peste 10 milioane de români au plecat din țară. 65% din cei rămași sunt scârbiți de actuala clasă politică și de altfel, de tot ce înseamnă politica la noi. Restul de 35% acceptă mita și, pentru un kg de făină și un litru de ulei, pun ștampila acolo unde li se arată. Nu din rândul acestora vreau eu să-mi atrag susținători, ci dintre cei neimplicați.

„Ceva trebuie să se schimbe”

Au fost de ajuns 35 de ani de „dezmăț” pe scena politică. Au dus țara de râpă prin rotație, toate partidele. Odată ajunși la putere, cei aleși au uitat de cei care i-au ales. N-au făcut altceva decât să promoveze interesele partidului și, în cele din urmă, interesele lui.

Dacă mai vrem ca țara asta să-și ocupe locul pe care-l merită în Europa și în lume, ceva trebuie să se schimbe. Iar schimbarea trebuie să înceapă de la independenți, de la cei care nu sunt aserviți unor interese de partid, neinfectați de microbul puterii”, ne-a declarat Emanuel Petran.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax