Connect with us

ACTUALITATE

DUELURI de foc între „U” Cluj și CFR Cluj, atât în Superligă cât și în Cupa României. ISTORICUL întâlnirilor

Publicat


u cfr

Tragerea la sorți a grupelor Cupei României a pus, din nou, față în față, echipele fanion ale Clujului, CFR și Universitatea. Pe 23 octombrie, cele două echipe se vor întâlni și în campionat, pe Cluj Arena.

Considerate întotdeauna partide cu risc ridicat din cauza galeriilor, nici de această dată, fiind cazul ambelor întâlniri, nu vor fi meciuri ale păcii. Mai mult ca sigur că cele două galerii nu-și vor oferi flori și bomboane, cunoscută fiind rivalitatea dintre cele două echipe.

Din păcate, asemenea confruntări fotbalistice degenerează în acte violente, ceea ce probabil îi va face pe suporterii neafiliați vreuneia dintre galerii să evite deplasarea la stadion. În asemenea întâlniri, patimile exacerbate își pun, de regulă, amprenta asupra spectacolului.

Este suficient să ne amintim altercațiile din mai 2012, când fani ai Universității au venit să „felicite”campioana în manieră proprie în parcul I.L. Caragiale sau în Pța Unirii. Tot în 2012, la meciul decisiv de pe Cluj Arena, bătaia s-a mutat pe gazon, protagoniști fiind Pepe Bornescu și Cadu, meciul rejucându-se.

În septembrie 2017, fani ai Universității au făcut praf un eveniment sportiv organizat de CFR Cluj cu participarea unor echipe din Ungaria.

Tradiția unor asemenea confruntări există, dar doar după 2010. Nimeni, dintre vechii suporteri clujeni ai celor două echipe, nu-și amintește de așa ceva pe vremea când „U” era în A și CFR în C. Să fie de vină diferența de valoare? Asta rămâne de văzut. Era perioada în care cele două echipe schimbau jucători între ele, iar a purta însemnele uneia dintre favorite nu însemna neapărat o bordură în freză din partea fanilor celeilalte echipe.

Dar să aruncăm un ochi asupra istoricului întâlnirilor din primul eșalon fotbalistic și Cupă dintre „U” și CFR Cluj:

meciuri u cfr 1

meciuri u cfr 2

meciuri u cfr 3

meciuri u cfr 4

meciuri u cfr 5

Luând în discuție situația actuala a celor două echipe, Universitatea Cluj este în creștere de formă, o dată cu venirea lui Neagoe pe banca tehnică, în timp ce CFR Cluj încearcă să iasă din pasa neagră, cel puțin în ceea ce privește meciurile internaționale și să atace obiectivul principal, adică titlul.

Premisele unor meciuri de foc sunt asigurate, dacă nu din punctul de vedere al încrâncenării echipelor, sigur din cel al rivalității tribunelor. Primarul Emil Boc spunea că se-așteaptă la un model de fair-play. Din comentariile postate la declarația sa, dați-ne voie să avem rezerve.

Sursa: Romaniansoccer.ro



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ECONOMIE

Preț de Cluuuj. Apartament cu o cameră în suprafață de 30 mp, de vânzare cu 114.000 de euro. Atenție, cică prețul e negociabil

Publicat

apartament

O agenție imobiliară scoate la vânzare în Cluj-Napoca un apartament cu o cameră, cu o suprafață totală de 30 mp, situat la etajul 3, într-un imobil cu 7 etaje, având lift, edificat in anul 2014, pe str. Teodor Mihali, zona Iulius Mall.

Compartimentarea apartamentului este următoarea: hol, camera, baie, bucatarie, balcon.

Dispune de usa antiefractie, geamuri termopan, parchet, gresie, faianță. Se vinde mobilat si utilat cum se vede in fotografii. Incalzirea se realizeaza prin central de imobil si calorifere.

”Zona accesibila in imediata apropiere a punctelor de interes comun cum sunt mijloacele de transport in comun, magazine, Iulius Mall, FSEGA, centrele IT, Auchan, Lidl, Kaufland, Baza Sportiva Gheorgheni, parcul Iulius etc.

Este un apartament ideal pentru investitie in vederea inchirierii. Zona are o cerere mare pentru inchiriere.

Se accepta credite bancare.

Prețul de 114.000 de euro este negociabil”, se arată în anunț.

 

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

A fost semnat contractul pentru tronsonul Poarta Sălajului – Nușfalău de pe Autostrada Transilvania, cel mai SCUMP din România

Publicat

După mai bine de două decenii, Autostrada Transilvania (A3) face un pas decisiv spre finalizare. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat joi, la Zalău, contractul pentru construcția ultimului tronson.

Joi, 10 aprilie, a fost semnat contractul pentru ultimul tronson al Autostrăzii Transilvania, între Poarta Sălajului și Nușfalău, care va include și cel mai lung tunel rutier din țară – Tunelul Meseș.

Pas decisiv pentru finalizarea lucrărilor la Autostrada Transilvania

Investiția este cea mai mare de până acum în infrastructura rutieră românească și aduce cu un pas mai aproape finalizarea unuia dintre cele mai ambițioase proiecte de autostradă din România.

„Pas decisiv pentru finalizarea construcției Autostrăzii Transilvania (#A3), după mai mult de 20 de ani! CNAIR a semnat astăzi contractul pentru construcția ultimului tronson al acestei autostrăzi foarte importante pentru economia României.

Cu o valoare de 6,62 miliarde lei (fără TVA), acesta este cel mai scump contract de infrastructură rutieră semnat până acum în România și va fi derulat de o asociere de constructori turci. Pe tronsonul de autostradă, cuprins între Poarta Sălajului și Nușfalău, cu o lungime totală de 41 km va fi construit și Tunelului Meseș (2,89 km), cel mai lung tunel rutier construit până acum în România”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Cel mai mare contract din istoria infrastructurii rutiere din România

Tronsonul va avea o lungime de 41 de kilometri, iar lucrările vor fi realizate de o asociere de antreprenori turci, Makyol și Ozaltin, în baza unui contract în valoare de 6,62 miliarde de lei (fără TVA), cel mai mare din istoria infrastructurii rutiere din România.

Printre elementele spectaculoase ale proiectului se numără și Tunelul Meseș, cu o lungime de 2,89 kilometri, care va deveni cel mai lung tunel rutier construit vreodată în România.

„Tronsonul Poarta Sălajului – Nușfalău, în lungime de 41 km, va fi construit de o Asociere de antreprenori turci (Makyol – Ozaltin), în termen de 78 de luni (18 luni proiectare, 60 de luni execuție). În cadrul contractului este prevăzută și construirea celui mai lung tunel rutier din Romania (Tunelul Meseș) care va avea o lungime de 2,89 km.

Proiectul, cu cea mai mare valoare de până acum (6,62 miliarde de lei, fără TVA), finanțat prin Programul Transport 2021-2027, include construcția  a 65 de viaducte, poduri şi pasaje, cu o lungime totală de 13 km”, a declarat directorul general CNAIR, Cristian Pistol.

Proiectul, împărțit pe două secțiuni

Finanțarea este asigurată prin Programul Transport 2021–2027. Proiectul este împărțit în două secțiuni:

  • Poarta Sălajului – Zalău (15,14 km), care include Tunelul Meseș
  • Zalău – Nușfalău (25,86 km).

Construcția tronsonului de autostradă Poarta Sălajului-Nușfalău va asigura o legătură rutieră modernă între vestul, centrul și nordul României.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 3.400 de părinți au apelat serviciul gratuit de telemedicină ALOPEDI în 2025. Tișe: Profesionalism, dăruire, eficiență

Publicat

ALOPEDI – 0364 917 a fost apelat de peste 3.400 de ori în primul trimestru al anului 2025. Peste 70% dintre apeluri s-au finalizat cu recomandări pentru îngrijirea copilului la domiciliu, fără a fi necesară prezentarea la medic.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe, împreună cu reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii care gestionează serviciul de call-center ALOPEDI – 0364917, au realizat o analiză a activității derulate în trimestrul întâi al acestui an prin intermediul proiectului dedicat sfaturilor medicale pediatrice.

„Profesionalism, dăruire, eficiență și promptitudine sunt doar câteva dintre cuvintele ce definesc acest serviciu de telemedicină și specialiștii care deservesc ALOPEDI. Ne bucurăm că părinții au în continuare încredere în sfaturile și recomandările medicilor și le reamintim faptul că serviciul nostru de sfat pediatric telefonic este disponibil 24 de ore din 24, șapte zile din șapte”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Peste 70% din cazuri, finalizate cu recomandări de îngrijire la domiciliu

ALOPEDI – 0324917 a fost apelat în primul trimestru al anului 2025 de către 3.417 părinți. Majoritatea apelurilor, mai exact 71,76% dintre acestea, s-au finalizat cu recomandări ce au permis îngrijirea copiilor la domiciliu, iar părinților li s-au explicat care sunt semnele la apariția cărora este necesar consultul medical față în față.

De asemenea, pentru 253 de copii a fost recomandat consultul medical imediat, în primele două ore de la apel, iar în patru cazuri a fost necesară intervenția Serviciului de Ambulanță.

Febra și problemele respiratorii, cele mai frecvente probleme

Febra și problemele respiratorii au fost principalele motive pentru care părinții au apelat serviciul de call center pentru urgențe pediatrice ALOPEDI – 0324917, situație specifică sezonului rece.

Din totalul celor 3.417 apeluri primite în primele trei luni ale acestui an, 1.191 de solicitări au provenit de la părinți din alte județe decât județul Cluj, Bucureștiul fiind principalul apelant, iar 15 apeluri au fost preluate de la părinți români aflați în afara granițelor țării.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Primul autobuz electric articulat a intrat în CIRCULAȚIE la Cluj după ce s-a rezolvat problema cu AUTONOMIA

Publicat

ctp

Primul autobuz electric articulat a revenit pe străzile Clujului după ce s-a întors din service. El face parte dintr-un lot de 18 bucăți care au avut o problemă cu autonomia.

„Este vorba de primul dintr-un lot de 18 autobuze electrice articulate. Acestea au avut o problemă legat de autonomia de funcționare și prima tranșă de cinci a fost trimisă în service la București.

Primul autobuz electric articulat a intrat în CIRCULAȚIE la Cluj după ce s-a rezolvat problema cu AUTONOMIA

După ce se vor finaliza și celelalte patru, o nouă tranșă de cinci va fi expediată pentru rezolvarea problemei și tot așa, până la 18”, a declarat pentru Cluj24 Liviu Neag, directorul CTP Cluj.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate