Connect with us
Advertisement
Advertisement

EVENIMENT

DSP Cluj confirmă MIZERIA din vestiarul de la Clinica Medicală 2. Cere măsuri urgente până la 31 decembrie

Publicat


medicala

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj s-a autosesizat ca urmare a informaţiilor din mass media cu privire la condiţiile igienico-sanitare neconforme la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, Clădirea Medicală II, la vestiarul personal medical.

Astfel, la solicitarea conducerii, Serviciul Control în Sănătate Publică a efectuat un control în data de 5 octombrie.

”Pentru spatiul respective, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca a solicitat o notificare de asistenta de specialitate pentru lucrari de igienizare si modernizare pentru care s-a eliberat de către DSP Cluj documentul de reglementare sanitara solicitat în 3 august.

Citește și VIDEO. Deputatul Ungureanu: Vestiar cu igrasie și mucegai la Medicală 2. Aici se schimbă 200 de asistente, femei și bărbați

La data de 5 octombrie, Serviciul de Control de Sanatate Publica a efectuat un control al conditiilor igienico-sanitare și au fost constatate următoarele: vestiarul cu o suprafaţă de aprox. 40 metri pătraţi, are 107 compartimente pentru 182 utilizatori (personal mediu sanitar şi auxiliar), respectiv: Secţia Clinica ORL cu 36 lucrători, Bloc operator Chirurgie II cu 26 lucrători, Secţia Clinică Chirurgie II cu 26 lucrători, Secţia Clinică Chirurgie vasculară cu 25 lucrători, Terapie Intensivă cu 69 lucrători.

Spaţiul aferent vestiarului este subdimensionat, fără scaune sau bănci, pereţi parţial degradati, cu urme de infiltraţii şi tencuiala pe alocuri căzută, lipsă ventilaţie naturală (nu se poate deschide fereastra pentru ca în faţa ei este amplasată staţia de oxigen aparţinând Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal).

Vestiarul nu are dotări care să permită fiecărui lucrător să îşi încuie îmbrăcămintea personală separat în timpul programului de lucru, aşa cum prevede HG nr. 109112006, anexa nr.2 cerinţe minime de sănătae şi securitate pentru locurile de muncă aflate deja în folosinţă.

Vestiarul este dotat cu o chiuvetă, având apă curentă caldă şi rece, grupurile sanitare şi duşurile aflându-se pe secţiile medicale”, arată DSP Cluj într-un răspuns trimis deputatului USR Emanuel Ungureanu, care a sesizat situația.

Măsuri de conformare până la 31 decembrie

Reprezentanții DSP Cluj arată că la data controlului au fost demarate lucrări de igienizare a încăperii, iar Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca a precizat că înlocuirea mobilierului va fi cuprinsă în planul de achiziţii în funcţie de sursele de finanţare disponibile acestui scop.

”Serviciul Control în Sănătate Publică a prescris măsura realizării Programului propriu de conformare cu igienizarea şi reabilitarea vestiarului pentru personal, inclusiv asigurarea unui sistem de ventilaţie naturală sau mecanică generală până la 31 decembrie 2023, răspunde manager”, mai arată DSP Cluj.

În răspuns să precizează că autorizaţia de funcţionare a corpului de clădire Medicală II a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj a fost emisa de catre DSP Cluj la data de 18 mai 2023 cu Program de conformare, care cuprinde lucrarile privind igienizarea si modernizarea sectiei si anexelor, inclusiv a vestiarului.

De asemenea, DSP Cluj a emis notificarea de asistenţă de specialitate de sănătate publică a conformităţii în data de 3 august pentru lucrări de igienizare şi modernizare la Secţia Clinică Chirurgie Generală II care include şi renovarea vestiarului de personal care este situat la demisolul cladirii cu termen de finalizare 31 decembrie 2023.

”Clădirea Medicală II nu are aviz de funcţionare de la IGSU Cluj-Napoca și nu figurează în situaţia privind rezultatele controalelor de prevenire efectuate de către personalul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă ( IGSU), la unităţile sanitare cu paturi, la nivel naţional”, susține conducerea DSP Cluj.



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger




Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Dosarul de diplome false de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, torpilat de judecătorii clujeni

Publicat

În toamna lui 2019, procurorii clujeni au cerut, fără succes, arestarea preventivă a cinci cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca, printre care se afla și fostul rector Marius Bojiță, sub acuzații de abuz în serviciu și instigare la fals. Vineri au fost analizate probele din dosar, iar judecătorii nu au fost încântați de modul în care au lucrat procurorii. 

Practic au fost emise 30 de diplome de participare la cursuri de formare profesională pentru farmaciști, fără ca aceștia să fi fost examinați.

Alături de Marius Bojiță mai sunt inculpate în dosar Miere Doina, Hegheș Simona Codruța, Banc Roxana și Filip Lorena.

Potrivit procurorilor, „în perioada 16.11.2016-29.11.2016, UMF Cluj-Napoca a fost organizat la disciplina Analiza medicamentului cursul de perfecţionare postuniversitară cu titlul ,,Calitatea medicamentului – Metode moderne aplicate în studii de stabilitate” cod 439 curs la care figurează ca şi participante un număr de 30 de persoane.

Concluzionând asupra faptelor numiţilor Bojița Marius şi Hegheduș Simona Codruța rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise, fie prin evaluarea neriguroasă a acestora materializată prin discuţii libere sau chiar schimb de opinii.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate”, se arată în referatul de arestare preventivă.

Totodată, niciunul dintre participanţi nu a achitat taxa de înscriere anterior datei începerii cursurilor.

”Dintre cele 9 persoane care au fost înscrise la curs, doar 2 dintre acestea au achitat taxa de înscriere înainte de prima zi a cursului, respectiv F.A.O. şi T.L.R. însă ambele persoana au achitat taxa de înscriere de 100 de lei în data de 22.11.2016, adică la o zi după prima dată de evaluare.

Concluzionând asupra faptelor numitelor D.M., F.L. şi B.R. rezultă că activitatea didactică a acestora se caracterizează de îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuţiilor de serviciu ale acestora, fie prin nesusţinerea activităţii didactice, fie prin susţinerea acesteia într-un mod parţial, fie prin neevaluarea persoanelor înscrise.

Acest mod de exercitare a atribuţiilor de serviciu de cadru didactic în cadrul UMF Cluj-Napoca a condus la vătămarea intereselor legitime ale universităţii prin neoferirea serviciilor de educaţie pentru care aceasta a fost înfiinţată şi a societăţii prin oferirea creditelor EFC necesare obţinerii avizului anual de liberă practică a farmaciştilor, fiind astfel lăsate să activeze în domeniul farmaceutic persoane care nu şi-au dovedit cunoştinţele de specialitate.

De asemenea, modalitatea de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către numitele D.M., F.L. şi B.R. a condus la obţinerea pentru persoanele participante la curs a unui folos necuvenit constând în 20 de credite EFC. Dovada acestor credite s-a efectuat prin emiterea de către UMF Cluj-Napoca a 9 diplome de participare care atestă o împrejurare mincinoasă, respectiv că persoanele în cauză au obţinut 20 de credite EFC ca urmare a parcurgerii unui curs de formare profesională prin care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi în vederea asigurării unui act farmaceutic de calitate”, arată procurorii.

Dosar retrimis procurorului

Judecătorii au decis, vineri, să admită în parte contestaţiile formulate de inculpați împotriva încheierii penale nr. 237/09.04.2021 a Judecătoriei Cluj-Napoca  în ceea ce priveşte greşita respingere a excepţiilor vizând nulitatea actelor efectuate anterior sesizării din oficiu şi nulitatea declaraţiei martorei M. I. şi dispoziţia de începere a judecăţii.

S-a constatat nulitatea absolută a tuturor actelor efectuate şi obţinute anterior sesizării din oficiu din data de 12.12.2017 de către IPJ Cluj Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Au fost respinse mai multe note explicative și înscrisuri depuse la dosar.

Decizia de vineri a fost transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul urmând a comunica judecătorilor de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Actorul Florin Piersic a fost operat la Spitalul Foișor. Starea sa este stabilă

Publicat

Florin Piersic oiperat la Institutul Inimii

Actorul Florin Piersic a fost operat joi la Spitalul de Ortopedie „Foişor” din Capitală. Medicii anunță că starea sa este stabilă

Actorul Florin Piersic a fost operat joi la Spitalul de Ortopedie „Foişor”, fiindu-i extrasă proteza de genunchi şi implantându-i-se una temporară, iar în prezent se află în ATI într-o stare stabilă, a informat unitatea sanitară, scrie Agerpres.

„În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infecţionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent, pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă”, a transmis Spitalul „Foişor”.

Florin Piersic, transferat joi dimineață în „stare gravă”

Actorul Florin Piersic a fost transferat joi la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular Bucureşti, la momentul internării pacientul prezentându-se cu o „stare generală gravă”, arătau reprezentanţii unităţii medicale într-un comunicat remis presei.

„La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă”, se arăta într-un comunicat al unităţii medicale.

Transferat la București

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat zilele trecute de la Cluj-Napoca la Bucureşti. El a fost iniţial internat la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, unde, la sfârşitul săptămânii trecute, a suferit o intervenţie de extragere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl avea.

Potrivit medicilor de la Cluj-Napoca, Florin Piersic a avut o infecţie la genunchi, care s-a extins la inimă, iar medicii i-au extras stimulatorul cardiac şi sondele pe care le avea.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Casă în flăcări la Leghia. Un bărbat a suferit un atac de panică

Publicat

De

Pompierii din Huedin au intervenit joi seara la stingerea unui incendiu ce a cuprins o casă din Leghia. Un bărbat a suferit un atac de panică.

O casă din localitatea Leghia a luat foc joi seară. Flăcările s-au manifestat pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați. Incendiul a fost localizat, iar pompierii lucrează la lichidarea sa.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin intervin în aceste momente la un incendiu de casă în localitatea Leghia. Mai exact, flăcările se manifestă la acoperișul casei și la o cameră, pe o suprafață de aproximativ 70 mp. Incendiul este localizat, forțele noastre lucrând pentru lichidare.

Un bărbat este evaluat de către paramedicii SMURD, întrucât a suferit un atac de panică. La fața locului acționează echipajul de la Garda de Intervenție Aghireșu, alături de o autospecială sosită de la Huedin”, a transmis ISU Cluj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Află propunerile în materie de FASHION și lasă-te inspirat de VACANȚĂ cu noul catalog Sweet Escape al Iulius Mall Cluj

Publicat

iulius mall

Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu entuziasm, brandurile din Iulius Mall au pregătit sugestii interesante pentru completarea garderobei de sezon! Sezonul acesta se poartă relaxarea și stilul quiet luxury, iar catalogul fashion de la Iulius Mall îți oferă inspirația de care ai nevoie pentru vacanțe reușite.

Catalogul spring/summer de anul acesta pune accentul pe estetică și funcționalitate, oferindu-ți inspirația necesară conturării unor ținute care să fie expresia personalității tale. Brandurile din Iulius Mall te întâmpină cu opțiuni vestimentare comode și cu vibe-ul relaxat al serilor lungi de vară, petrecute în destinații de vacanță. Te poti bucura din plin de vremea de afară, alegând estetica minimalistă, cu accente retro, dar și cu elemente cool integrate în ținute de sezon, alegând propunerile vestimentare pe care le poți vizualiza accesând catalogul Sweet Escape.

Află propunerile în materie de FASHION și lasă-te inspirat de VACANȚĂ cu noul catalog Sweet Escape al Iulius Mall Cluj

Conturarea stilului personal poate fi o misiune dificilă, însă designerii vin cu piese vestimentare esențiale, versatile, dar și cu accesorii glam, ușor de integrat în ținutele tale. Rochiile, bluzele sau topurile diafane, în tonuri neutre, vor fi mereu în trend, iar Guess, H&M, Marc O’Polo și Massimo Dutti sunt alegerile potrivite. Siluetele elegante, croiurile versatile, detaliile simple sau elaborate, sunt doar câteva dintre elementele care îți captează privirea atunci când vii la Nissa, Zara, Parfois sau Swarovski.

Mai poţi opta pentru un outfit complet de la Stradivarius, Mathilde sau Marc O’Polo. Nu uita să conferi lookului tău un aer twist care îți va aminti de zilele petrecute în vacanță sau de inspirația serilor de primăvară în compania prietenilor, alegând articole de la brandurile Il Passo, BSB, Liu Jo, Motivi, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Opticris sau Levi’s!

Îmbrățișează stilul modei quiet luxury și inspiră-te din propunerile catalogului online pregătit de Iulius Mall!

Citește mai departe

CLUJ24 TV

LIVE VIDEO. Primarul Emil Boc, la podcastul Contraste de pe Cluj24

Publicat

Primarul Emil Boc este, joi, invitatul jurnalistului Florin Danciu la podcastul Contraste de pe Cluj24.  Edilul va trece în revistă cei 20 de ani la Primăria Cluj-Napoca și va vorbi despre proiectele municipiului.

 Cluj24 vă prezintă LIVE principalele declarații ale primarului Emil Boc, la podcastul Contraste:

  • Cei care candidează să se gândească cum e meseria de primar, dar dacă o faci cu plăcere, nu o faci cu stres. În luna iunie, fac 16 ani și 4 luni în această funcție. În 2008 am fost ales, 6 luni am exercitat funcția, apoi am plecat prim-ministru.
  • Sillicon Valley nu este doar un loc, e o stare. La fel și tinerețea.

Mișcarea, cea mai la îndemână investiție

  • Patru kilometri am alergat la maraton, mă bucur că am scos un timp bun, sub 6 minute pe kilometru. Am fost în prima treime dintre participanți. Le recomand tuturor să investească în calitatea vieții din timp, să nu aștepte o vârstă de seniori să pregătească o viață de calitate. Cel mai simplu mod să scăpăm de medicamente este mișcarea, este cea mai la îndemână investiție. Alcoolul și fumatul trebuie reduse la minim și e nevoie de un mod de gândire pozitiv.

  • De când sunt și am participat la vreo emisiune, niciodată nu am discutat temele dinainte, să le impun jurnaliștilor. Trebuie să clarific acest lucru: jurnalistul, când mi-am asumat să mă duc într-o emisiune, mă întreabă ce dorește, iar eu răspund ce vreau. Sunt chestii punctual, pe care mergem și dăm un răspuns. Când se cere așa, răspund punctual. Niciodată nu am cerut întrebări, nu am impus teme. Îmi asum prezența în studio.
  • De 10 ani, m-am retras din politica națională, m-am abținut de la a comenta teme națională, am avut o supra-expunere națională și am făcut un pas înapoi.
  • De obicei, cei de la Recorder nu au făcut teme fără să aibă un temei. Dar nu vreau să mă pronunț până nu văd documentarul.

„Când am preluat acest oraș, eram pe locul 5 în țară”

  • Mă uit înapoi cu mândrie. De reproșat, sunt destui care să o facă. Eu am conștiința împăcată că am făcut tot ce am știut mai bine. Mă uit la partea plină a paharului.
  • Când am preluat acest oraș, eram pe locul 5 în țară, acum suntem pe locul 2 și din multe puncte de vedere chiar pe locul 1. Astăzi poți să spui cu mândrie că ești clujean, nu o spui cu rușine. Aceasta este pentru mine cea mai realizare după acești ani în administrația locală. Eu doar dau o direcție, calitatea umană face diferența. Traficul și prețurile vin la pachet cu traiul, dulcele vine cu amarul. Este prețul succesului pe care îl plătim.
  • Odată ce Clujul a devenit un oraș magnet, o spune Banca Mondială, asta a adus după sine și o creștere a numărului de mașini. Avem aproape 300.000 de mașini la Cluj-Napoca. Atunci, eu nu am stat cu mâna în sân, cum puteam să o fac. Mulți primari spun că centurile nu sunt treaba lor. Uitați-vă la Timișoara, primarul a spus că nu e treaba lui, să întrebe la Guvern.

„În 2017, când am început centura, eram și noi în opoziție”

  • Când am început centura, în 2017, eram și noi în opoziție, era Guvernul lui Dragnea. Am sunat, am vorbit inclusiv cu domnul Dragnea, cu ministerul Transporturilor de atunci. Am cerut atunci să facem un protocol prin care să ne putem asuma noi proiectul. Am adus funcționari de la Uniunea Europeană, am adus banii și astăzi suntem pe punctul să începem lucrările la tronsonul 1.
  • În prima parte a mandatului meu, erau TIR-urile în Zorilor, în Mănăștur, Gheorgheni, crăpa asfaltul, că nu aveau pe unde să meargă. Am făcut Vâlcele-Apahida și Autostrada Transilvania. Când am ajuns prim-ministru, am profitat de ocazie și am făcut autostrada, altfel nici acum nu ar fi fost gata lotul de la Câmpia Turzii la Gilău.
  • Cum era Clujul dacă nu era Centura Vâlcele-Apahida? Atunci toți m-au criticat. Așa este relieful Clujului, oriunde construiești pe deal, se duce la vale.
  • În fața clujenilor, pot să fiu cu inima curată, că nu am abandonat Clujul când am fost la București. Și m-au răsplătit, în 2012, nu le pot mulțumi destul. Am învins colosul USL atunci.
  • Astăzi avem 3.000 de comune, din care 1.000 nu au bani să își plătească lumina, funcționarea.

Soarta centurii, decisă la CNSC

  • Centura Clujului este una dintre cele mai complexe proiecte din țară, firmele s-au ferit, prima dată nu a venit nimeni. Apoi a venit o ofertă, a parcurs procedurile. Când am ajuns la oferta financiară, ai o limită, poți veni până în valoarea estimată până la maxim 15% peste. Firma a venit cu 30% mai mult. Firma a spus că a greșit la calculele matematice. Noi am acceptat explicația, am trimis la ANAP care a trebuit să valideze rezultatul licitației. Nu a fost acceptat, nu a acceptat ca eroare, a anulat licitația. Puteam să o lungesc, să nu anunț în campania electorală și ieșeam după 9 iunie. Dar nu mă joc nici cu opinia publică, nici cu banii europeni.
  • Legea ne dă posibilitatea să negociem, dacă oferta era formală corectă. Niciodată nu s-a întâmplat în țara asta așa ceva. Erau riscuri majore de acuzații de corupție. Nu m-a interesat să intru în politică pentru căpătuială. Exclus partea asta. Mai era un pericol din partea Uniunii Europene, să ne impună penalități pentru negocierea directă, să plătească cetățenii din buzunarul lor.
  • Firma a atacat la CNSC rezultatul licitației, CNSC-ul are toate documentele și va lua decizia. Este șansa ca în iunie să semnăm contractul sau să se reia licitația. Am făcut tot ce a ținut de mine și proiectul se va face, nu renunț la asta.

Șansa istorică a metroului a fost apariția PNRR-ului

  • La metrou, suntem în perioada de obținere a autorizației de construire. Șansa istorică a metroului a fost apariția PNRR-ului, altfel nu am fi ajuns la stadiul acesta. Are o cotă importantă pentru tot ce înseamnă infrastructură verde, nepoluantă. Și România avea nevoie de un proiect de acest fel, s-au aliniat astrele și pentru noi la Cluj, și pentru București.
  • La cartierul Tineretului, lucrurile sunt încă disputate în instanță. În 2011, ei au decis să reconvertească proiectul din imobiliar în parc fotovoltaic. Aici a început blocajul, nu au comunicat bine. Noi așteptăm să ne recuperăm terenul, am câștigat în primă instanță. Șansele sunt foarte mari să câștigăm.
  • În Lomb, noi am reconvertit în CREIC, acum urmează să se decidă dacă primește sau nu despăgubiri. Acolo ne-am atins scopul pentru care s-a reziliat contractul.
  • Pe de o parte, spui dă autorizații, pe de altă parte, ne plângem de trafic. Am fost învățat dacă nu pot spune ceva de bine, mai bine să tac din gură. Am ținut cont de ce a spus mama. Eu dorm liniștit, nu am nicio grijă. Și asta am fost învățat de mic. Nu mi-e frică că așa și pe dincolo. Am încercat întotdeauna să caut, cum spune domnul Ioan Aurel Pop, cu celebra formulă, aurea mediocritas. Asta nu înseamnă că mediocritatea e de aur, înseamnă „aurita cale de mijloc”. Nu cădeți în extreme, stați pe calea de mijloc, nu vă duce în excese. Din cauza extremelor apar dictaturile, democrația, cum spunea Churchill – „Democrația este cea mai proastă formă de guvernământ, cu excepția tuturor celorlalte”.
  • Am încercat la Cluj să susțin investitorii. Cum spunea și Florin Piersic – nu mă cert că nu am timp să mă împac. Cu domnul Pușcaș, eu nu am o dispută personală. E o dispută instituțională, eu apăr interesul public, el apără interesul privat. Eu sunt bucuros că am servit interesul public, oamenii din Zorilor au acum un parc. Eu nu am nimic cu Platinia, e un mall excepțional, și eu îmi fac cumpărăturile acolo.

„Scopul meu este să fac un oraș pentru oameni, nu pentru profit”

  • Scopul meu este să fac un oraș pentru oameni, nu pentru profit. Prioritate are interesul public, asta am aplicat și în Zorilor, și la Expo Transilvania. La fel și în Borhanci. Am făcut strada, dar acum până nu terminăm centura, nu putem sugruma circulația acolo și construi în neștire.
  • Acest oraș e atrăgător pentru că oamenii văd o anumită rigoare. Putem compara Floreștiul, nu e vina primarului acestuia, poate nici a celor anteriori, pentru că și legea a avut lacune. Legislația nu permitea să facem ceea ce facem acum. Și în Borhanci, și în Sopor, facem infrastructura, apoi dăm drumul la construcții.

Candidează Emil Boc la alegerile prezidențiale?

  • Am spus de multe ori și mai spun o dată: nu am niciun fel de gând și nu vreau altceva decât să fiu ceea ce sunt acum, primar al Clujului. Dacă clujenii îmi vor acorda în continuare încrederea, voi merge cu acest scop până la capăt. Cred că PNL nu poate să nu aibă candidat la președinție. Dacă astăzi avem o coaliție pentru stabilitate și pentru a aduce o majoritate democratică în parlamentul european, în septembrie vom merge cu candidat, avem candidat prezidențiabil, pe președintele partidului. Vom avea o competiție democratică. La Cluj nu avem nicio colaborare cu PSD, aici așa stau lucrurile de 20 de ani, ne-am separat apele. De atunci, majoritatea PNL-UDMR oferă stabilitate și prosperitate Clujului. Asta nu înseamnă că trebuie să ne jignim și să ne batem în piața publică. Am o colaborare foarte bună cu toată echipa miniștrilor PNL, dar și cu echipa PSD, că vorbim de ministrul Grindeanu, poate numai ministrul Bode a făcut mai multe pentru Cluj decât dânsul. Mereu a întins o mână de ajutor și nu a întârziat proiectele Clujului.
  • E prematur să tragem concluzii pentru următorii 4 ani. Cetățenii vor da acest verdict, ei ne vor spune dacă am făcut bine sau rău să mergem împreună în alegeri. Ne-am pus împreună pentru a da o majoritate pro-europeană în Parlamentul European, pentru pace pentru noi și pentru copiii noștri. Numai Uniunea Europeană ne poate asigura pacea și în viitor, avem război la graniță.
  • Cât a fost la Cluj, am avut informații zilnice despre Florin Piersic, cu respectarea confidențialității. Aici s-a făcut tot ce era posibil pentru a-l ține în viață, eliminând sursa primară de infecție. Familia a decis să fie transferat la București, sunt convins că și acolo vor avea cea mai mare grijă de dânsul.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate

Știri din Alba

Publicitate
Publicitate
Publicitate

Parteneri Alba24.ro , România24.ro, Ardeal24.ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Cluj24.ro powered by MEDIA CLUJ24 SRL Cluj Napoca & INDEPENDENT MEDIA Alba Iulia. Cluj24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax