Connect with us

EDUCATIE

DOCUMENT/ Hotârârea privind redeschiderea școlilor din județul Cluj. Vezi fiecare școală din județ

Publicat


Având în vedere adresa Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj privind situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități din județul Cluj, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la numărul de locuitori, adresa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, cuprinzând centralizatorul scenariilor de organizare și funcționare, la propunerea Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ, pentru fiecare unitate de învățământ preuniversitar/conexe de pe raza județului Cluj, pentru începutul semestrului II al anului școlar 2020-2021, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, CJSU Cluj a hotărât următoarele:

Se aprobă scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar/conexe de pe raza județului Cluj, pentru începutul semestrului II al anului școlar 2020-2021, conform Anexei nr.1 care face parte integrantă din hotărâre.

Scenariile de funcționare ale unităților de învățământ preuniversitar/conexe de pe raza județului Cluj, se vor actualiza pe parcursul anului școlar, în funcție de evoluția epidemiologică, prin raportare la art. 3 din Ordinul comun nr. 3235/93/2020 al Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, ori de câte ori este nevoie.

În cadrul unităților de învățământ unde sunt organizate centre de vaccinare, Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj, în cooperare cu autoritățile administrației publice locale și structurile Poliției Locale, va asigura mijloacele tehnice necesare (grilaje, benzi separatoare etc.) pentru separarea clară a traseelor de acces, respectiv de defluire a elevilor și personalului didactic față de persoanele programate pentru vaccinare în locațiile respective.

Scenarii aplicate pentru redeschiderea școlilor

  • scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori;
  • scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori;
  • scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori.

În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Rată incidență localități județul Cluj

Hotărârea nr. 5 din 6 februarie 2021


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EDUCATIE

FOTO. Un nou an UNIVERSITAR sub semnul PANDEMIEI. Au început CAZĂRILE în căminele din Cluj. Condiții și TAXE

Publicat

De

utcn cazare (1)

A început cazarea studenților în căminele universităților clujene. Fiecare instituție de învățământ în parte a lucrat la scenarii pentru acest an universitar care începe, din nou, în plin vârf al pandemiei de Covid-19.

Studenții universităților au început să vină la Cluj-Napoca și să își ia în primire locurile din cămine.

cazare1

Toate universitățile își doresc ca anul universitar să se desfășoare în format clasic, față în față, însă acest lucru devine tot mai complicat din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19.

La UBB Cluj anul universitar începe în trei scenarii

Universitatea Babeș-Bolyai are aproape 6.000 de locuri de cazare în căminele proprii. Acestea sunt în camere cu 2, 3 sau 5 paturi.

Deși încurajează scenariul clasic, fiecare facultate a UBB, în funcție de profil și de resurse, și-a stabilit scenariile aplicabile programelor proprii din cele trei stabilite de ministerul de specialitate (clasic – hibrid – online).

Studenții UBB, cazați doar dacă sunt vaccinați sau trecuți prin boală

La propunerea reprezentanților studenților, cazarea în cămine, pentru a se asigura cazarea unui număr cât mai mare de studenți, maxim unde se poate, se va face doar pentru studenții vaccinați și/sau pentru cei care se află în fereastra de protecție a trecerii prin boală, respectiv 15-180 de zile de la trecerea prin boală.

cazare2

Experiența cazării studenților pe parcursul verii a demonstrat că testarea periodică nu s-a dovedit funcțională și utilizată de către studenți, fiind nerealistă și birocratică.

Astfel, studenții care au drept la cazare, dar din condiții medicale nu pot fi vaccinați, vor fi cazați în condiții speciale.

De asemenea, studenții internaționali din țări non-UE, care nu au acces la vaccinare și nu se pot vaccina decât după obținerea rezidenței pe teritoriul României, pot fi cazați, la cerere, în funcție de disponibilități, în regim special, urmând ca aceștia să se vaccineze imediat după obținerea rezidenței.

Tarifele de cazare pot fi consultate AICI.

La UTCN, cazarea se face la capacitate maximă, dar vor fi și camere de izolare

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca dispune de un număr de 5.000 de locuri de cazare repartizate în cele 2 campusuri universitare Observator și Mărăști.

utcn cazare (4)

Potrivit purtătorului de cuvânt al UTCN, cazarea se face la capacitate maximă cu excepția camerelor de izolare. Acestea vor fi păstrate libere în fiecare cămin în cazul unor posibile
îmbolnăviri sau carantină.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca nu condiționează cazarea și nici participarea la cursuri de vaccinare, dar o recomandă studenților.

Cazarea se face cu cu respectarea tuturor normelor de protecție privind siguranța epidemiologică, potrivit purtătorului de cuvânt al UTCN, Mirela Boțan.

În cazul în care situația epidemiologică se va modifica, desfășurarea activităților va fi corelată cu legislația în vigoare.

Ce taxe de cazare percepe UTCN

Taxele de cazare încep de la 170 de lei pe lună, în camere cu 4 paturi. De asemenea, studenții familiști și cei care stau în camere de cu paturi plătesc 250 de lei. 500 de lei vor plăti cei care stau singuri în cameră.utcn cazare (3)

Taxele cresc pentru studenții de la alte universități de stat care se cazează în căminele UTCN. Este vorba de 350 de lei pentru cei care stau în camere cu 4 paturi și de 450 de lei pentru cei care stau în camere cu 2 paturi.

Studenții USAMV Cluj, cazați cu certificat verde

Universitatea de Știițe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca dispune de cinci cămine, cu aproximativ 1.200 de locuri de cazare. Cazarea se va desfășura în zilele de 2 si 3 octombrie.

Studenții care solicită cazare în cămine și vor primi un loc trebuie să prezinte una din următoarele dovezi: certificatul de vaccinare, o adeverință din care să rezulte că au trecut prin boală, rezultatul unui test rapid sau al unui test RT-PCR.

De asemenea, pentru studenții nevaccinați, testărilor vor fi periodice, potrivit prof. dr. Leon Muntean, Prorector cu Activități sociale și studenți în cadrul universității.

Cazările pentru anul universitar 2021-2022 se vor realiza conform normei sanitare impusă în acest an, adică ”loc pe loc”, spre deosebire de anul trecut, când au fost cazați doar câte doi studenți în cameră, indiferent de capacitatea acesteia, dar acest lucru se va putea schimba în funcție de cum va evolua pandemia de Covid-19.

De asemenea, a fost instituit un protocol de acțiune pentru cazul în care vor exista studenți infectați cu Covid-19.

Aceștia vor fi izolați în camere speciale, fiind rezervate câte două astfel de încăperi în fiecare cămin, conform protocoalelor sanitare aflate în vigoare.

Care suny taxele vedeți mai jos:

taxe usamv

UAD Cluj nu condiționează cazarea sau participarea la cursuri

Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca are două cămine, pe strada Albac, și pe strada Vaida-Voevod, cu un număr total de 123 locuri.

Potrivit reprezentanților universității, cazarea în cămine se va face la capacitate maximă, infrastructura permițând acest lucru prin prisma faptului că într-o cameră de cămin nu sunt cazați mai mult de doi studenți.

La fel ca în cazul activităților didactice față-în-față, cazarea în cămin nu va fi condiționată de
prezentarea certificatului de vaccinare sau a unui test negativ, cu respectarea, însă, a tuturor
măsurilor de prevenție impuse de normele sanitare în vigoare.

Taxele-regie se situează între 190 de lei și 490 de lei pe lună de persoană, în funcție de căminul în care se află camera și de tipul de subvenție acordat studentului care poate fi simplă, dublă sau nu se poate acorda deloc.

Accesul studenților la activitățile didactice față-în-față nu va fi condiționat de prezentarea
certificatului de vaccinare sau a unui test negativ.

„Formulăm, în schimb, recomandarea fermă în sensul vaccinării și ne afirmăm sprijinul în facilitarea înțelegerii necesității vaccinării”, a precizat pentru Cluj24.ro Gabriela Rostaș, purtător de cuvânt al UAD Cluj.

Studenții Academiei de Muzică cazați fără certificat de vaccinare

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” are în camin 124 de locuri. La dispoziția studenților vor fi puse în acest an 120 de locuri.

Taxa de cazare este de 310 lei pe lună, potrivit reprezentanților universității. Studenții se vor putea caza fără să prezinte certificat de vaccinare împotriva Covid-19 și fără testare.

Notă: Până la această oră, reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca nu ne-au transmis informațiile solicitate.

Citește mai departe

EDUCATIE

VIDEO. S-a încheiat ADMITEREA 2021 la USAMV Cluj-Napoca

Publicat

Sesiunea a doua de admitere din 2021, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, s-a încheiat, iar noii studenți sunt așteptați să treacă prin experiența unică a vieții universitare.

USAMV Cluj-Napoca oferă studenților săi condiții moderne pentru învățare în amfiteatre, laboratoare și institutele de cercetare din campus, situat la mică distanță de centrul orașului, dar și pentru practică în fermele/stațiunile proprii sau stațiile pilot. Alte facilități sunt cazările în cămine studențești proprii, dotate cu Internet, săli de bucătărie și spălătorie, acces gratuit la baza sportivă din campus (sală sport/fitness, teren tenis, teren fotbal), cabinete medicale cu servicii gratuite (generalist și stomatologic), cursuri pentru școala de șoferi, cantină-restaurant, precum și biblioteca situată în campus, cu săli spațioase și moderne de studiu.

Bursele și simpozioanele studențești cu premii, posibilitatea de a studia în străinătate prin Programul Erasmus +, precum și parteneriatele naționale și internaționale de renume stabilite de USAMV Cluj-Napoca întregesc eforturile comunității sale academice de a oferi tinerilor standarde înalte de studiu și posibilități diversificate de practică în meserii căutate care pot garanta absolvenților cariere de succes.

Anul universitar 2021-2022 va fi deschis prin ceremonia din 4 octombrie, pe platoul din fața Aulei ”Mihai Șerban”, cu începere de la ora 10.00.

Citește mai departe

EDUCATIE

Părinții clujeni, BULVERSAȚI. Li se transmite că la 1 octombrie se ÎNCHID școlile. Prefect: Sub NICIO formă. Doar la 6 la mie

Publicat

De

Părinții elevilor din Cluj-Napoca sunt de-a dreptul bulversați. Mai mulți au declarat pentru Cluj24.ro că au primit informații, chiar de la școală, că elevii vor sta acasă de la 1 octombrie. Acest lucru îi neliniștește, pentru că mulți vor fi nevoiți să stea acasă cu copiii. Prefectul Clujului îi liniștește și spune că așa ceva nu se va întâmpla.

VEZI ŞI:

BĂTAIE de joc. DSP Cluj ÎNCALCĂ legea. BANI din buzunarele ELEVILOR pentru testele COVID-19

Părinții clujeni nu mai știu ce să creadă. Unii spun că li s-a transmis copiilor încă din 13 septembrie că vor trece la învățământul online din octombrie, alții că au fost chemați la școală și li s-a transmis acest lucru.

Prefectul Clujului, Tasnádi István, spune că acestea sunt doar supoziții și nicio unitate de învățământ nu poate lua această decizie.

„Supoziții putem face. Singurii factori de care depinde închiderea școlilor sunt rata de infectare și ordinul Ministerului Educației, care este în vigoare.

Legislația e clară. Atâta timp cât ordinul e în vigoare și rata incidenței este de sub 6 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, nu se închid școlile. Numai clasele și grupele unde sunt cazuri de trec în online”, a declarat pentru Cluj24.ro prefectul de Cluj.

În cazul în care rata de infectare va trece de 6 cazuri la mie și un părinte va fi nevoit să stea acasă cu un copil sau mai mulți și nu are posibilitatea de la lucra de la domiciliu, acesta va beneficia de 75% din salariul mediu brut pe toată perioada în care cursurile vor fi online.

În județul Cluj, miercuri, la ultima raportare, 202 elevi erau confirmați cu Covid-19. De asemenea erau infectate 37 de persoane din rândul personalului din învățământ, respectiv cadre didactice și personal nedidactic și auxiliar.

Din cauza cazurilor de Covid-19, 147 de clase din școlile și liceele clujene au trecut la învățământul online, fiind afectați 3.470 de elevi.

Citește mai departe

EDUCATIE

Nouă locație de creșă în Florești. Va fi închiriat un spațiu

Publicat

De

cresa floresti
Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, anunță că va amenaja o nouă locație de creșă în Florești, care va deservi cel puțin 7 grupe de copii.
”Știu că problema creșelor în Florești este una care preocupă toată comunitatea și îmi doresc ca toți copiii să aibă acces la un învățământ de calitate. Pe lângă toate măsurile pe care le-am luat pentru a veni în sprijinul celor care nu au prins un loc la creșa de stat în acest an, am găsit o modalitate prin care să putem închiria un spațiu care să deservească comunitatea noastră ca și creșă.
De aceea, voi propune votului Consiliului Local, în următoarea ședință de consiliu local, un proiect de hotărâre pentru închirierea unui astfel de spațiu care va deservi cel puțin 7 grupe de copii.
Un alt proiect pe care îl voi supune dezbaterii Consiliului local este acela de a permite accesul cetățenilor comunei Florești pe terenurile de sport aflate în administrarea școlilor, conform unui regulament, după orele de curs”, anunță Bogdan Pivariu.
Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

    Publicitate
    Publicitate