Connect with us

EVENIMENT

Doar 3 locuri mai sunt libere pe ATI în spitalele COVID din județul Cluj

Publicat


Doar 3 locuri mai sunt libere pe ATI în spitalele COVID din județul Cluj, anunță prefectul Tasnadi Szilard.

Potrivit acestuia, încă nu este în plan transformarea Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca în centru de tratare a bolnavilor COVID.

Potrivit ultimei raportări, 79 persoane sunt acum internate în ATI.

La nivelul județului sunt 1.242 de persoane decedate de COVID, dintre care 768 sunt clujeni.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate peste 500 de noi cazuri la Cluj.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


CLUJUL PENTRU TOȚI - Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Vezi cele mai interesante video Cluj24.ro


EVENIMENT

L-aţi văzut? Un tânăr de 16 ani din Cluj-Napoca este căutat de familie

Publicat

De

disparut

Un tânăr de 16 ani, care a dispărut de acasă din data de 25 noiembrie este căutat de familie. Dacă îl vedeți sunați la 112.

Poliția a fost sesizată marți cu privire la faptul că la data de 25 noiembrie, în jurul orei 12.00, Nicolae Kallosi, în vârstă de 16 ani a părăsit voluntar domiciliul, iar până în prezent nu s-a mai întors.

Băiatul, care este din Cluj-Napoca, are înălțimea de 1,70 metri și păr brunet, tuns scurt.

La momentul plecării acesta era îmbrăcată cu un trening negru, geacă neagră și încălțăminte sport albă.

Persoanele care pot furniza informații despre acesta sunt rugate sa se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau sa apeleze gratuit numărul unic de urgență 112!

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Șoferi, se CIRCULĂ pe autostradă, între Turda și Sebeș, cu RESTRICȚII de viteză. Drum fără ÎNTRERUPERE de la Cluj la Sibiu

Publicat

De

sebes turda

Lotul 2 al Autostrăzii 10, Sebeș-Turda, a fost deschis marți traficului. Lucrările nu sunt finalizate în totalitate, astfel încât în zona dealului Oiejdea se va circula cu restricție de viteză.

Începând de marți, de la ora 15.00 se circulă pe Lotul 2 al A10, Sebeș-Turda, cu viteza maximă de 100 de kilometri pe oră, cu o excepție în zona Oiejdea.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), șoferii trebuie să circule cu atenție și să respecte semnalizarea rutieră temporară montată în zonele cu restricții.

În zona dealului Oiejdea, pe un sector de 1,5 kilometri, circulația rutieră se desfășoară pe o singură cale în ambele sensuri, în regim de Drum Nanțional, iar viteza este limitată la 60 de kilometri pe oră.

Limita maximă de viteză pe restul Lotului 2 al A 10 este de 100 de kilometri pe oră, până la finalizarea lucrărilor, termenul asumat de Anteprenor fiind luna aprilie 2022.

Tronsonul de 24 de kilometri va face legătura fără întrerupere între Florești, județul Cluj și Sibiu.

Date generale:

Lotul 2 A10 (24,25km – de la Pârâul Iovului/ Alba Iulia până la intrarea în Aiud; km 17+000 – km 41+250)

Valoare contract: 549.332.493 lei

Constructor: Asocierea Aktor SA – Euroconstruct Trading ’98 SRL

Contract: semnat în 14 noiembrie 2014

Termen de finalizare (contractual): Octombrie 2016 (inițial), amânat aprilie 2018, amânat decembrie 2019, amânat până în decembrie 2021.

Consultant (supervizare inginer): Asocierea S.C. KAPPA – Architects & Engineers S.R.L – SALFO & Associates SA

Proiectant: D.P. Consult SRL

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

PROGRAMUL de funcționare al magazinelor de Sfântul Andrei și Ziua Națională

Publicat

Programul de funcționare al magazinelor de sărbători nu va fi influențat în 2021 de zilele libere de Sfântul Andrei și Ziua Națională de 1 decembrie în 2021. Minivacanța românilor va fi completată de vestea bună din partea marilor lanțuri de magazine.

În 2021, spre deosebire de anii trecuţi când magazinele anunţau programe speciale de funcţionare, majoritatea retailerilor au decis să păstreze deschise spațiile de făcut cumpărături.

Auchan Lidl, Kaufland și Mega Image se deschid marți, 30 noiembrie 2021, de Sfântul Andrei și miercuri, de 1 decembrie, Ziua Națională, de la ora 7 și închid la ora 21.00.

Astfel, din cauza restricţiilor de deplasare, dar şi al programului deja limitat de autorităţi, majoritatea lanţurilor de magazine nu îşi vor modifica programul de funcţionare. Marile magazine vor funcționa după programul normal, între orele 7-21, în funcție de fiecare lanț de supermarket în parte.

Ca regulă deja instituită în pandemia de Covid, se va putea intra fără certificat verde, dar cu mască și păstrarea distanței de minim 2 metri între clienți.

Program Mega Image 30 noiembrie – 1 decembrie 2021

Magazinele Mega Image rămân deschise în timpul minivacanței de 1 decembrie, de la ora 7 la ora 21.00. Programul poate să difere în funcție de magazin.

Program Kaufland 30 noiembrie – 1 decembrie 2021

Kaufland va avea același program pe 30 noiembrie și 1 decembrie: între 7.30 și 21.00.

Program Lidl 30 noiembrie – 1 decembrie 2021

Magazinele Lidl vor fi deschise pe 30 noiembrie și 1 decembrie în intervalul orar 7-21.00.

Program Auchan 30 noiembrie – 1 decembrie 2021

Magazinele Auchan sunt deschise între orele 8 și 21.00.

Program Carrefour 30 noiembrie – 1 decembrie 2021

La Carrefour, în 30 noiembrie și 1 decembrie, magazinele vor fi deschise de la 7.30 la 21.00.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News.

Citește mai departe

ADMINISTRAȚIE

Primarul Cristian Matei ar fi mărit impozitele turdenilor să aibă de unde returna banii europeni pentru șantierele nefinalizate

Publicat

fb img 1638270562817

Lucrările de modernizare ale drumurilor din Turda, pe bani europeni, trebuie finalizate în 31.12.2021, conform panourilor informative.

Lucrările, care au adus haos în municipiu, nu se vor finaliza la timp, iar banii europeni vor fi returnați.

„Trebuie să plătească penalități și de aceea a pregătit majorarea taxelor și impozitelor, din 2022, pe spatele turdenilor, ca să fie bani de plătit incompetența unui pretins manager, care a creat haos în Turda și care le pune biruri tot mai mari turdenilor, în vremurile astea mai grele?

Rușine, domnule primar!
PMP Turda vă solicită să ieșiți public și să explicați neîncadrarea în termene a lucrărilor! Să vă asumați dezastrul din Turda! Și să ne spuneți dacă incompetența gestionării fondurilor europene va fi plătită tot de către noi, turdenii, prin majorarea nejustificată și nesimțită a taxelor și impozitelor locale!
Turdenii au dreptul să știe toate aceste lucruri”, precizează reprezentanții formațiunii politice.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate

Știri din Ardeal

Publicitate
Publicitate